Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
daesz
Member

Повідомлення

Nouriel: 16.12.2024 20:42
daesz: 15.12.2024 23:48споживання в простої виправити не вийшло.
так є ж давно простий спосіб)))
Вимкнути пк? :D
yan1x
Member

Повідомлення

Artem_M: 16.12.2024 16:25
yan1x: 16.12.2024 13:52 Что взять взамен 1080ti? Дал соседу погонять на своей старушке, чтобы определиться, что ему нужно. Играет в старье, но в 4к, в общем даже 1080ти, это с излишком немного, во всех игрулях овер 150фпс, и то, в основном лочит на 60. Но жрет она не мало. Я склонен к 4060, или еще какие-то варианты посмотреть?
Надо, чтобы новое, экономичное по потреблению :beer:

А що там у неї по PCI лініям? Вони наче х8 і не дуже гарно працюють з PCI-e 3.0 і потрібна збірка із PCI-e 4.0.
Чи я щось путаю в даному контексті?
Мамка с пси4, так шо это не проблема
Artem_M
Member

Повідомлення

Vader: 16.12.2024 18:24
спойлер
:gigi:
Artem_M
Тому і чекаємо на RTX5090 :D
Vader
Member

Повідомлення

Artem_M: 17.12.2024 10:26
Vader: 16.12.2024 18:24
спойлер
:gigi:
Artem_M
i в шо будем на нiй грати?
Vlaad13
Member

Повідомлення

Vader: 17.12.2024 13:32
Artem_M: 17.12.2024 10:26

i в шо будем на нiй грати?
В треті герої офк
Ostin
Member

Повідомлення

shnok: 16.12.2024 00:23это вообще не деньги)

Ох вже цей юнацький максималізм :D
vsx
Member

Повідомлення

man1242: 16.12.2024 15:05 может кому интерестно потестить, вышел новый пресет фср dll 3.1.3
спойлер
https://gpuopen.com/fidelityfx-super-resolution-3/
о, пасиба
теперь надо дождаться когда этот гребаный фср в индиану добавят)

Отправлено спустя 48 минут 41 секунду:
daesz: 15.12.2024 23:11 В мене були карти і від перших, і від других. Не пам'ятаю яка була перша, вона "дала дуба" і її по гарантії поміняли на FX5700 (але здається якийсь радеон)
Шикарная карта. У меня в то время была FX5200 и о такой я только мечтал..
man1242
Member

Повідомлення

индиана без паст трейсинга и генерации кадров с ребаром(сэм амд) жрет 13гб и передает привет 12гб видеокартам :beer:
Vader
Member

Повідомлення

man1242
А я передаю этому поделию привет от 12 гигов.Вопрос,а на какой карте это лайно работает нормально? :-/

Отправлено спустя 2 минуты 21 секунду:
Обычная дойка,что со стороны нвидииа,что АМД..Дай вам сейчас норм фср или длсс,смысла на пару лет выпуска видеокарт отпадает автоматом..так что мы не увидим не какого прорыва ..А нет увидим в КС го 800 ФПС..мне лично не хватает 400 :lol:
man1242
Member

Повідомлення

Vader: 18.12.2024 10:23 man1242
А я передаю этому поделию привет от 12 гигов.Вопрос,а на какой карте это лайно работает нормально? :-/

Отправлено спустя 2 минуты 21 секунду:
Обычная дойка,что со стороны нвидииа,что АМД..Дай вам сейчас норм фср или длсс,смысла на пару лет выпуска видеокарт отпадает автоматом..так что мы не увидим не какого прорыва ..А нет увидим в КС го 800 ФПС..мне лично не хватает 400 :lol:
без шуток у меня лично 130-200 если мало нпс а так до 90-100 падало в ватикане, но стелс не нравится как и боевка
vsx
Member

Повідомлення

man1242: 18.12.2024 09:30 индиана без паст трейсинга и генерации кадров с ребаром(сэм амд) жрет 13гб и передает привет 12гб видеокартам :beer:
у меня 8, меня это не касается
Геральт
Member

Повідомлення

Vader: 18.12.2024 10:23 Вопрос,а на какой карте это лайно работает нормально? :-/
Пройшов на ультрах на профільній. Спочатку було ~70 кадрів. Але потім залочив на 60, бо й так гра повільна.
Bogdanish4e
Member

Повідомлення

Пробачте за може дурні запитання на очевидні речі :facepalm: Я ніяк не можу визначитись остаточно і взяти :banghead:

Підкажіть будь ласка, як зрозуміти різницю і ефективну економічну складову між моделями 4070, 4070 Super, 4070Ті Super? Бо дивлюсь заграничні огляди там все впирається в те, що напр 4070 Super дорожче за 4070 на 50 баксів, тому звичайну 4070 брати аж ніяк. Аналогічно по різниці 4070 Super та 4070Ті Super. Якщо інтерпретувати на наші умови то так вже не прорахуєш (або я не вмію ;) ). Бо у нас різниця між 4070 та 4070 Super десь ~4-6 тис грн (100-150$) а між 4070 Super та 4070Ті Super – 6-8 тис грн (150-200$). Сидіти дивитись огляди ігр та рахувати фпс співвідношення? Так там в різних проектах не однакова різниця… В середньому що бачив, то між 4070 та 4070 Super +10фпс і між 4070 Super та 4070Ті Super +10фпс. То чому тоді така велика різниця в ціні?

Для розуміння чого такі питання – визначився вже брати 4070 Super але завтикав коли можна було вихватити за 28-29к, зараз сиджу гризу нігті, моніторю в надії що може під свята будуть якісь знижки… :dontknow: То вже дивлюсь і на 4070 - може і не варто переплачувати за 4070 Super, бо там не 50$ різниця… З іншої сторони, так як все одно планую брати в розстрочку, то дивлюсь може взяти одразу 4070Ті Super – але знову мучають питання чи варто переплатити за неї порівняно з 4070 Super :insane:
oversteve
Member

Повідомлення

Bogdanish4e: 18.12.2024 13:34 Пробачте за може дурні запитання на очевидні речі :facepalm: Я ніяк не можу визначитись остаточно і взяти :banghead:

Підкажіть будь ласка, як зрозуміти різницю і ефективну економічну складову між моделями 4070, 4070 Super, 4070Ті Super? Бо дивлюсь заграничні огляди там все впирається в те, що напр 4070 Super дорожче за 4070 на 50 баксів, тому звичайну 4070 брати аж ніяк. Аналогічно по різниці 4070 Super та 4070Ті Super. Якщо інтерпретувати на наші умови то так вже не прорахуєш (або я не вмію ;) ). Бо у нас різниця між 4070 та 4070 Super десь ~4-6 тис грн (100-150$) а між 4070 Super та 4070Ті Super – 6-8 тис грн (150-200$). Сидіти дивитись огляди ігр та рахувати фпс співвідношення? Так там в різних проектах не однакова різниця… В середньому що бачив, то між 4070 та 4070 Super +10фпс і між 4070 Super та 4070Ті Super +10фпс. То чому тоді така велика різниця в ціні?

Для розуміння чого такі питання – визначився вже брати 4070 Super але завтикав коли можна було вихватити за 28-29к, зараз сиджу гризу нігті, моніторю в надії що може під свята будуть якісь знижки… :dontknow: То вже дивлюсь і на 4070 - може і не варто переплачувати за 4070 Super, бо там не 50$ різниця… З іншої сторони, так як все одно планую брати в розстрочку, то дивлюсь може взяти одразу 4070Ті Super – але знову мучають питання чи варто переплатити за неї порівняно з 4070 Super :insane:
На жаль ціни такі, як є і продуктивність зазвичай не росте лінійно із ціною. Навіщо вам ефективна економінча складова? Ви ж в ігри збираєтесе грати, а не тішитися тим, що менше за кадр заплатили. Як раз треба дивитися на те, який фпс карта видає на умовно вашій системі і від свого бюджету відштовхуватись. Якщо скажемо вам не вистачить 4070 для комфорту, а 4070с вистачило б, то відповідно і толку не буде, навіть якщо кадр на 4070 вийде дешевше.
Ostin
Member

Повідомлення

Між 50 фпс і 60 фпс різниця відчутна, а між 120 фпс і 130 фпс - не так вже й дуже) Це я до того, що +10фпс - це не інформативно)
Я пам'ятаю, раніше була рекомендація дивитись на ігри, у які плануєте грати, і від того відштовхуватись. Думаю, це актуально і зараз) 40 фпс на 4070 і 60 фпс на 4070Ті - це велика різниця для комфорту, якщо що)

Відправлено через 1 хвилину 1 секунду:
oversteve: 18.12.2024 13:41треба дивитися на те, який фпс карта видає на умовно вашій системі і від свого бюджету відштовхуватись
:beer:
Melofon
Member

Повідомлення

Bogdanish4e

Надо брать ту на которую готовы максимально потратить деньги и конечно чем мощнее тем лучше т.к. на дольше хватит, а все эти соотношения вообще до лампочки.
Bogdanish4e
Member

Повідомлення

oversteve: 18.12.2024 13:41 На жаль ціни такі, як є і продуктивність зазвичай не росте лінійно із ціною. Навіщо вам ефективна економінча складова? Ви ж в ігри збираєтесе грати, а не тішитися тим, що менше за кадр заплатили. Як раз треба дивитися на те, який фпс карта видає на умовно вашій системі і від свого бюджету відштовхуватись. Якщо скажемо вам не вистачить 4070 для комфорту, а 4070с вистачило б, то відповідно і толку не буде, навіть якщо кадр на 4070 вийде дешевше.
в мене основна логіка що я не буду міняти ВК умовно через рік, тому мені треба вкласти кошти в максимально ефективне рішення щоб через пару років не мучився) ну тобто на разі мені вистачить напевно умовної і 4070 але чи потягне вона через 2-3 роки? для розуміння, у мене зараз RX570 4Gb яку я взяв б/у десь в 2021 році і в принципі в загальному вистачало, бо я не запеклий гравець, граю не кожен десь, так, відвести душу... і мені не потрібно щоб було 60+ кадрів, макс якість і тд - я спокійно виставляю налаштування на мінімум якщо не тягне... але не завжди цього достатньо і можна пограти комфортно коли йдуть зависання, ривки, тупіння.. що грав із останнього напр. Fallout 4, God of War, The Witcher 3, Skyrim, Dying Light, The Last of Us і тп. - особливо остання гра вже на моїй ВК пограти було важкувато... Найбільше граю в S.T.A.L.K.E.R. - різні моди качаю, або оригінали перепроходжу. І от зараз вийшов S.T.A.L.K.E.R. 2 - я його придбав вже давно, але навіть не скачував, бо подивися огляди то на моїй буде десь 5-6 кадрів на мінімальних що не іграбельно і мука - тільки споганю перше враження від гри... І відповідно, якщо проеціювати це все на ту ж 4070 наприклад, то як проявить себе вона через 3 роки наприклад? Чи потягне якісь нові проекти? Тому і дивлюсь на 4070с щоб на довше вистачило, але ці ціни мене вбивають… І по тій же причині дивлюсь на 4070Ті с – типу може переплатити але точно буде запас?
Ostin
Member

Повідомлення

Bogdanish4e: 18.12.2024 14:02як проявить себе вона через 3 роки наприклад?
Ну десь як 3070 зараз. Берете і дивитесь, як зараз грається 3070. Краще не буде, це факт.

Відправлено через 2 хвилини 31 секунду:
Bogdanish4e: 18.12.2024 14:02щоб на довше вистачило, але ці ціни мене вбивають
Якщо подивитись в історію, то всі ці версії через кілька років виглядають майже як одне і те ж. Зараз між ними є розрив, а з часом це буде умовна б\в карточка, якої ледь вистачатиме. Не важливо, чи буде з с, чи без. З такої точки зору, якщо дивитись на майбутнє, переплата не має сенсу. Весь сок в тому, щоб насолодитись зараз. Якщо зараз не потрібно - то берете достатньо, а потім купуєте нове і знову достатньо. Адекватний підхід для завжди актуального геймінгу.
Bogdanish4e
Member

Повідомлення

Melofon: 18.12.2024 13:59 Bogdanish4e

Надо брать ту на которую готовы максимально потратить деньги и конечно чем мощнее тем лучше т.к. на дольше хватит, а все эти соотношения вообще до лампочки.
я готовий вже взяти зараз RX7800 за 23 тис грн :-P але розумію що будуть проблеми з енергоефективністю, вище писали що не врегульований якийсь жор, та і по тестам що дивися це досить гарячі і ненажерливі карти, окрім того міняти БЖ не хочу... та і дивлюсь більшість ігор все таки "заточена" під нвідіа, використовують більше їх технології, то типу надіюсь що від них картки вистачить надовше, типу з генераціє кадрів можна буде через пару років погратись... декілька міс назад 4070 можна було взяти за ці кошти, а 4070с за 26-27к. Але що тепер згадувати :weep: Просто не встигаю за цими цінами зі своєю проблемною рішучістю - ще десь 2-3 тижні назад можна було взяти 4070с за 28-29 тис і я вже себе переконав, а зараз вже 32 тис. і я знову в муках :insane:
Vader
Member

Повідомлення

Bogdanish4e
почекайте виходу новинок..там буде все зрозумiло з цiнами..негарячкуйте B-)
Відповісти