Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
daesz
Member

Повідомлення

VladimirV: 14.12.2024 18:40 daesz
Ну вот только потому что офтоп не хочу продолжать, особенно когда идет за жизнь что-то там. Речь была что почти все корпуса сейчас со стеклом, а с закрытой боковиной это офисный рабочий лоу. И что покупать этот лоу, если комп идет под стол, у меня на столе псц стоит, комп мне тут ненужен. Например просто. Это индивидуально вобщем, как фломастеры.
Fractal north / asus ap201 мають сітку збоку. Впевнений, що таких корпусів точно з десяток можна тільки у нас знайти.
І порохів від сітки збоку у порівнянні зі склом за одинаковий період часу максимум буде на 2-3-5% більше, якщо правильно організований продув корпусу, бо через неї повітря буде видуватись, а не вдуватись.
Patruletz
Member

Повідомлення

Vlaad13: 14.12.2024 16:54Но самый тихий - это большой комп который стоит под столом
спойлер
еще можно вынести на балкон, будет тишина и прохлада для железа, правда не долго :laugh:

daesz: 14.12.2024 18:12зручний в прибиранні та протиранні порохів
разбирал свой вчера первый раз с момента покупки, почти пол года, основная пыль была на радиаторе сво, снял вентили продул сжатым воздухом и собрал обратно, проблем минимум :)
daesz
Member

Повідомлення

Patruletz: 14.12.2024 19:17
daesz: 14.12.2024 18:12зручний в прибиранні та протиранні порохів
разбирал свой вчера первый раз с момента покупки, почти пол года, основная пыль была на радиаторе сво, снял вентили продул сжатым воздухом и собрал обратно, проблем минимум :)
У мене основна пилюка була на радіаторі проца, та на нижчій (горизонтальній) "стінці" корпусу, на ВК на диво не було нічого. Тільки тепер дійшло, що топфлоу кулери - це ще й зручно в плані чистки, зняв пропелер, пилососом протягнув ребра радіатора, повісив кулер назав і готово до використання :)
Patruletz: 14.12.2024 19:17
Vlaad13: 14.12.2024 16:54Но самый тихий - это большой комп который стоит под столом
спойлер
еще можно вынести на балкон, будет тишина и прохлада для железа, правда не долго :laugh:
Згадалось..
спойлер
shnok
Member

Повідомлення

daesz: 14.12.2024 18:12
VladimirV: 14.12.2024 17:42 daesz
Конечно, Днепропетровская область. Только к чему это?
Запитайте в людей на форумі як добре було тіками з ТОТ і залишившись без нічого, а якщо комп - це ще й робота, тоді що? ;)
спойлер
Ще от відео згадалось, глянути тільки перші 3-4хв, далі не обов'язково
Пішов оффтоп, але малий системник - це (1) транспортабельно (2) займає мало місця на столі, мені подобається феншуй коли стіл чистий та охайний (3) зручний в прибиранні та протиранні порохів, не потрібно таскати 10-15-20 кг системник з місця на місце (4) має набагато кращі температури, бо можна підібрати так щоб* пропелери дули безпосередньо на ВК/проц, а гаряче повітря зразу покидає межі корпусу, а не застоюється всередині змішуючись із свіжим, особливо якщо взяти пропелери зі слабким стат тиском та намагатись щось там "нагнітати" (5) візуально pleasing приємний оку.
І так, в малому корпусі можна зібрати беззвучну або майже беззвучну систему, головне перед тим потратити трохи часу та глянути огляди по всіх компонентах на ютубі (все ж не в кам'яному віці живемо та інформації по цьому достатньо).
Посмеялся с первого пункта, и с остальных.
1. Что значит транспортабельно? я к примеру не меняю продаю кв. насколько часто, чтобы думать об этом пункте? последний раз 4 года назад, при переезде системный блок далеккооо не самое тяжелое и неудобное. или куда вы носите системный блок?.
2. - это смешно, проблема в столе а не сис. блоке. Покупайте нормальные столы глубиной больше 60 см и используете vesa.
3. субъективно.
4. тоже самое.
5. умножена на 2 субъективщина.
Volodya811
Member

Повідомлення

Інсайд. Хуанг вирішив, що підвищення цін на відеокарти для геймерів удвічі недостатньо багато. Тому, нове покоління буде на старому техпроцесі (3 нм - це лише для ШІ прискорювачів). А, щоб нові карти були швидшими за старі - достатньо "освіжити" архітектуру і задерти частоти з супутнім жором https://videocardz.com/newz/geforce-rtx ... 03-300-gpu
5070 Ті - ТВР 350 Вт. На 50 Вт більше, ніж це було у попередніх інсайдах.
Але, щоб хом'ячки не нили шина буде 256 біт і 16 Гб пам'яті.
Vlaad13
Member

Повідомлення

Volodya811: 14.12.2024 22:23 Інсайд. Хуанг вирішив, що підвищення цін на відеокарти для геймерів удвічі недостатньо багато. Тому, нове покоління буде на старому техпроцесі (3 нм - це лише для ШІ прискорювачів). А, щоб нові карти були швидшими за старі - достатньо "освіжити" архітектуру і задерти частоти з супутнім жором https://videocardz.com/newz/geforce-rtx ... 03-300-gpu
по картам практически любая инфа бесполезна пока мы не увидим цены :laugh:
там и так ясно что будет около +20%(+-5%) относительно предыдущего поколения
самое главное какая у этих карт будет цена
Reverse_rain
Member

Повідомлення

Vlaad13: 15.12.2024 01:53
Volodya811: 14.12.2024 22:23 Інсайд. Хуанг вирішив, що підвищення цін на відеокарти для геймерів удвічі недостатньо багато. Тому, нове покоління буде на старому техпроцесі (3 нм - це лише для ШІ прискорювачів). А, щоб нові карти були швидшими за старі - достатньо "освіжити" архітектуру і задерти частоти з супутнім жором https://videocardz.com/newz/geforce-rtx ... 03-300-gpu
Та для мене все зрозуміло, якщо ціна на новинки буде на 5-10% дорожче за 40хх, то можна брати, якщо на 20-30% то пішли вони у дупу, тоді краще амд візьму.
daesz
Member

Повідомлення

350? Де?
Зображення
А про 350 написано ще один з конфігів.
Зображення
До того ж - було б дивно випускати 5070ті з 12 гігами, коли 4070ті-с має 16.
man1242
Member

Повідомлення

Reverse_rain: 15.12.2024 03:20
Vlaad13: 15.12.2024 01:53
Та для мене все зрозуміло, якщо ціна на новинки буде на 5-10% дорожче за 40хх, то можна брати, якщо на 20-30% то пішли вони у дупу, тоді краще амд візьму.
Удачи :lol:
Vader
Member

Повідомлення

Reverse_rain
:lol:
Reverse_rain
Member

Повідомлення

man1242: 15.12.2024 12:10
Reverse_rain: 15.12.2024 03:20

Удачи :lol:
Дідько, я відчуваю купу сарказму ;)
Мені вже лячно від цін, здаеться всі щось знають, один я не вкурюю))
man1242
Member

Повідомлення

Reverse_rain: 15.12.2024 14:22
Ну если без шуток, то за свою цену хороший продукт от АМД но с нюансами. Личный минус от в играх где спонсор нвидиа есть проблемы с качеством фср :laugh: Сам всю жизнь сидел на зеленых картах но после 3000 поворот пошел не туда у зелёных. Эта клоунада с видеопамятью уже достала + если унтизиаст и любишь оверлокинг то на зеленых там все печально по отношею к красным.
Reverse_rain
Member

Повідомлення

man1242: 15.12.2024 14:29

Ну если без шуток, то за свою цену хороший продукт от АМД но с нюансами. Личный минус от в играх где спонсор нвидиа есть проблемы с качеством фср :laugh: Сам всю жизнь сидел на зеленых картах но после 3000 поворот пошел не туда у зелёных. Эта клоунада с видеопамятью уже достала + если унтизиаст и любишь оверлокинг то на зеленых там все печально по отношею к красным.
Я взагалі далекий від цих усіх битв, АМД проти Інтелу, АМД проти НВідіа, Va проти IPS. Я більше консерватор по натурі, а не хейтер. Я звик до чогось одного те і юзаю. Звик до IPS монітору, то і розглядаю цю матрицю як наступну для покупки. Звик до інтелу, що він є і просто працює, то і проц вибераю з інтелів. Колись опалився з відеокартами амд (дуже давно), пересів на нвідіа, вони мене влаштовують то ж і дивлюсь на них. Зараз вже стало питання ребром, наприклад нові ігри як от Індіану, мій комп не запустить, бо відяха надто стара і не вистачає нових архітектур. От сьогодні друг скинув, що наприклад з ФФ7, що вийде на початку нового року, буде те саме. Та і хотілось би нормальні підтримку променів у відясі, хоча розумію що на них світ не зійшовся клином. Тож буду чекати, якщо ціник на 5070 мене влаштує, буду брати. Якщо ні, то дивлюсь АМД чи на 40хх покоління, може там ціники будуть просідати.
daesz
Member

Повідомлення

Мені зелені фанати заливають про те, що длсс - це преміальна якість, але на от цих скрінах (в статиці) фср3 виглядає на порядок краще https://www.techpowerup.com/review/stal ... omparison/ (я говорю саме про натив, а не апскейл)
Хесс - це взагалі для любителів епілепсії, навіть не важливо що там по якості.
Востаннє редагувалось 15.12.2024 23:12 користувачем daesz, всього редагувалось 4 разів.
man1242
Member

Повідомлення

Reverse_rain: 15.12.2024 22:51
Я взагалі далекий від цих усіх битв, АМД проти Інтелу, АМД проти НВідіа, Va проти IPS. Я більше консерватор по натурі, а не хейтер. Я звик до чогось одного те і юзаю. Звик до IPS монітору, то і розглядаю цю матрицю як наступну для покупки. Звик до інтелу, що він є і просто працює, то і проц вибераю з інтелів. Колись опалився з відеокартами амд (дуже давно), пересів на нвідіа, вони мене влаштовують то ж і дивлюсь на них. Зараз вже стало питання ребром, наприклад нові ігри як от Індіану, мій комп не запустить, бо відяха надто стара і не вистачає нових архітектур. От сьогодні друг скинув, що наприклад з ФФ7, що вийде на початку нового року, буде те саме. Та і хотілось би нормальні підтримку променів у відясі, хоча розумію що на них світ не зійшовся клином. Тож буду чекати, якщо ціник на 5070 мене влаштує, буду брати. Якщо ні, то дивлюсь АМД чи на 40хх покоління, може там ціники будуть просідати.
Ну если бабки это пыль тогда только нвидиа
daesz
Member

Повідомлення

Reverse_rain: 15.12.2024 22:51 Звик до IPS монітору
Я начитавшись про те у скількох людей на олед моніторах/телевізорах вигорають пікселі - взагалі нічого крім ІPS не буду ніколи розглядати. Я не син зеленої соплі президента щоб викинути 20-30-40 кусків за монітор на якому потім пікселі вигорять, а в сервісі скажуть - "механічне пошкодження, йди сапай вазонки" :D
man1242
Member

Повідомлення

daesz: 15.12.2024 23:01
Мені зелені фанати заливають про те, що длсс - це преміальна якість, але на от цих скрінах (в статиці) фср3 виглядає на порядок краще https://www.techpowerup.com/review/stal ... omparison/
Я же сам всю жизнь сидел на зеленых, смысл мне заливают про чудо карты от зеленых не понятно. В моем случае даже на радеоне упор в прроцессор иза лучей стает больше, между 60 фпс+лучи и 120 фпс я выберу всегда последние B-) Я просто сгорел в 0 иза 3000 серии что у топа 3080 10гб врам, сегодня это просто смех.
oversteve
Member

Повідомлення

daesz: 15.12.2024 23:01 Мені зелені фанати заливають про те, що длсс - це преміальна якість, але на от цих скрінах (в статиці) фср3 виглядає на порядок краще https://www.techpowerup.com/review/stal ... omparison/
та ну, в фср мазанина
спойлер
Зображення
daesz
Member

Повідомлення

man1242: 15.12.2024 23:05
daesz: 15.12.2024 23:01
Мені зелені фанати заливають про те, що длсс - це преміальна якість, але на от цих скрінах (в статиці) фср3 виглядає на порядок краще https://www.techpowerup.com/review/stal ... omparison/
Я же сам всю жизнь сидел на зеленых, смысл мне заливают про чудо карты от зеленых не понятно. В моем случае даже на радеоне упор в прроцессор иза лучей стает больше, между 60 фпс+лучи и 120 фпс я выберу всегда последние B-) Я просто сгорел в 0 иза 3000 серии что у топа 3080 10гб врам, сегодня это просто смех.
В мене були карти і від перших, і від других. Не пам'ятаю яка була перша, вона "дала дуба" і її по гарантії поміняли на FX5700 (але здається якийсь радеон) > не пам'ятаю що було наступне, але точно була якась карта між цими двома > HD4770 > HD6770 > 1660S > 2070 > 7800XT > 4070S.

Відправлено через 2 хвилини 7 секунд:
oversteve: 15.12.2024 23:08
daesz: 15.12.2024 23:01 Мені зелені фанати заливають про те, що длсс - це преміальна якість, але на от цих скрінах (в статиці) фср3 виглядає на порядок краще https://www.techpowerup.com/review/stal ... omparison/
та ну, в фср мазанина
спойлер
Зображення
Блфіщшращфш, не то навиправляв вище - я поправив попередній пост
(я говорю саме про натив, а не апскейл)
man1242
Member

Повідомлення

oversteve: 15.12.2024 23:08
та ну, в фср мазанина
спойлер
Зображення
Сталкер2 фср умышлено поломан, даже в дельта форс 2 из новых релизов фср 2.2 в 10 раз лучше выглядит :gigi:
Відповісти