Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Відповісти
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
Vader
Member

Повідомлення

oversteve
Неуспели B-)
daesz
Member

Повідомлення

oversteve: 09.12.2024 12:07
snapdragon999: 09.12.2024 12:02 5070 около 40 штук будет самая дешманская
ще не відомо, що там по продуктивності буде і чи вона 4070ті обійде, а ви вже ціну малюєте :D
Їй по суті і не треба обходити, весь модельний ряд 4000 серії уже згорнутий з виробництва, тобто вибір буде не великий :)
Melofon
Member

Повідомлення

snapdragon999: 09.12.2024 07:09 Если 5070 будет 250 вт, то супер где то под 300 вт. Хотя и 5070 многим хватит. И цена пишут значительно выше чем у 40хх серии.

спойлер
NVIDIA-GeForce-RTX-5090-GPU.png
Не факт что 5070 будет жрать 250ватт, скорее 200-220 ватт максимум, а вот 5070ти уже может 250-290ватт, техпроцесс уменьшен хоть и кол-во транзисторов увеличено, но потребление по-любому уменьшается для чипа одинакового по площади, а скорее всего и площадь чипа для карт 5070 будет меньше чем у 4070 и поэтому тем более потребление будет ниже в этом случае, но конечно не факт, и если чип дадут больше для 5070 чем в прошлой серии то потребление будет или равное или больше.
snapdragon999
Member

Повідомлення

Скажите у кого асусы ,в режиме сна когда комп выкл горит красный индикатор возле разъема питания ,это норма или нет?пишут что это из за переходника ,когда кабель то не горит ,правильно ?
Volodya811
Member

Повідомлення

Melofon: 09.12.2024 19:46 Не факт что 5070 будет жрать 250ватт, скорее 200-220 ватт максимум, а вот 5070ти уже может 250-290ватт, техпроцесс уменьшен хоть и кол-во транзисторов увеличено, но потребление по-любому уменьшается для чипа одинакового по площади, а скорее всего и площадь чипа для карт 5070 будет меньше чем у 4070 и поэтому тем более потребление будет ниже в этом случае, но конечно не факт, и если чип дадут больше для 5070 чем в прошлой серии то потребление будет или равное или больше.
Уже є інсайди. Техпроцес практично той же самий. Чудес не чекайте. Збільшення швидкості за рахунок збільшення площі чипів і споживання.

Відправлено через 1 хвилину 3 секунди:
У нас на ринку буде, як мінімум, 5 варіантів Інтел В580. Цікаво, а коли вони до нас доїдуть? Є інсайди у когось з форумчан?
https://hotline.ua/ua/computer/videokarty/21121698/
man1242
Member

Повідомлення

Volodya811: 14.12.2024 14:16
Melofon: 09.12.2024 19:46 Не факт что 5070 будет жрать 250ватт, скорее 200-220 ватт максимум, а вот 5070ти уже может 250-290ватт, техпроцесс уменьшен хоть и кол-во транзисторов увеличено, но потребление по-любому уменьшается для чипа одинакового по площади, а скорее всего и площадь чипа для карт 5070 будет меньше чем у 4070 и поэтому тем более потребление будет ниже в этом случае, но конечно не факт, и если чип дадут больше для 5070 чем в прошлой серии то потребление будет или равное или больше.
Уже є інсайди. Техпроцес практично той же самий. Чудес не чекайте. Збільшення швидкості за рахунок збільшення площі чипів і споживання.

Відправлено через 1 хвилину 3 секунди:
У нас на ринку буде, як мінімум, 5 варіантів Інтел В580. Цікаво, а коли вони до нас доїдуть? Є інсайди у когось з форумчан?
https://hotline.ua/ua/computer/videokarty/21121698/
Я такое писал два дня назад меня гадостями обзывали :lol: Карты интел на бумаге хороши, но разрабам фиолетово а без оптимизации под железо карты без полезные, у амд хотя б порт с консолей спасет а там архитектура плюс минус одинакова
Bogdanish4e
Member

Повідомлення

Всім привіт!
Пробачте, може буду повторятись :shuffle: , але поки визначався чи варто зекономити порівняно з 4070с і взяти 7800 то останні або сильно подорожчали (26-29к) або взагалі пропали з продажу(я дивлюсь на нормальні, відомі магазини). Та ж 4070 також в аналогічній ситуації – або немає або 27-28к мінімум.
З іншої сторони Inno3D GeForce RTX 4070 Ti Super за 37.5к також прогавив і Ti Super вже починаються з іншої цінової категорії. Та і скоріш за все прийшлось би купляти під цю картку більш потужний БЖ а це плюс витрати та і не хочеться…
Тобто взагалі по суті втрачається економічна доцільність розглядати ці варіанти... Тому, якщо нічого не поміняється знову дивлюсь на 4070с як на найбільш оптимальний варіант (на мою скромну думку) на даний час по ціна\фпс\якість.

Виходячи з цього і порад раніше тут на форумі, найбільш дешеві варіанти Palit, MSI на 2 фани не розглядаю. Трохи дорожче вже йде декілька варіантів, і який з них краще і чому не дуже розумію, тож потребую вашої допомоги:
1. GIGABYTE GeForce RTX4070 SUPER 12Gb WINDFORCE OC
2. Gigabyte RTX 4070 Super Eagle OC 12G
3. ASUS GeForce RTX4070 SUPER 12Gb PRIME OC
4. Inno3D GeForce RTX 4070 SUPER X3 OC
5. Zotac RTX 4070 SUPER 12GB Twin Edge

Лінки на магазини вказані орієнтовні, просто для розуміння, в інших магазинах +- та ж вартість.

Особливо цікавить останній варіант – він дешевше на пару тис від інших і 3 роки гарантії також – але не знаю як цей виробник по якості.

Завчасно дякую всім за коменти :)
Volodya811
Member

Повідомлення

Bogdanish4e: 14.12.2024 15:26 Всім привіт!
Пробачте, може буду повторятись :shuffle: , але поки визначався чи варто зекономити порівняно з 4070с і взяти 7800 то останні або сильно подорожчали (26-29к) або взагалі пропали з продажу(я дивлюсь на нормальні, відомі магазини). Та ж 4070 також в аналогічній ситуації – або немає або 27-28к мінімум.
Особисто я би зараз не віддавав тисячу доларів за карту застарілого покоління. Нехай нова серія 5ХХХ буде на тому самому техпроцесі і більше споживати, але - це нове покоління з новими "плюшками". Хороші відеокарти 4000-ї серії лише з випарною камерою. Не впевнений, що зараз на ринку залишилися такі карти. Уже повним ходом "Ревізія 2.0" у всіх, без випарної камери і з високими температурами "гарячої точки".
Тому, з точки зору здорового глузду, треба чекати. Ще 2-3 місяці. Або купувати якусь 4060, щоб пересидіти і з відносно мінімальними втратами продати пізніше.
daesz
Member

Повідомлення

З іншої сторони Inno3D GeForce RTX 4070 Ti Super за 37.5к також прогавив і Ti Super вже починаються з іншої цінової категорії. Та і скоріш за все прийшлось би купляти під цю картку більш потужний БЖ а це плюс витрати та і не хочеться…
Тобто взагалі по суті втрачається економічна доцільність розглядати ці варіанти... Тому, якщо нічого не поміняється знову дивлюсь на 4070с як на найбільш оптимальний варіант (на мою скромну думку) на даний час по ціна\фпс\якість.

Виходячи з цього і порад раніше тут на форумі, найбільш дешеві варіанти Palit, MSI на 2 фани не розглядаю. Трохи дорожче вже йде декілька варіантів, і який з них краще і чому не дуже розумію, тож потребую вашої допомоги:

Лінки на магазини вказані орієнтовні, просто для розуміння, в інших магазинах +- та ж вартість.

Особливо цікавить останній варіант – він дешевше на пару тис від інших і 3 роки гарантії також – але не знаю як цей виробник по якості.

Якщо обмежень по розміру немає - то асус прайм.
Маю останню, цілком нормальна карта, трохи гарячіша за аналоги на 3 пропелери, але в мене вона ніяк не обдуважться поки що. Суттєвий мінус - пропелери на подвійному шарику, тобто мають досить специфічний противний звук, але навіть - їх майже не чути до 42-43% десь, з 49% починається вже доволі неприємний шум, але такий шум є тільки в бенчмарках по типу фурмарка та ОССТ, в іграх вони десь в районі 37-41% крутить. З плюсів додам що у неї посністю металевий (якийсь алюмінієвий сплав, точно не підкажу який - але не магнітиться) бекплейт, в остальних 4 там пластмаса.
Bogdanish4e
Member

Повідомлення

Volodya811: 14.12.2024 16:16 Особисто я би зараз не віддавав тисячу доларів за карту застарілого покоління. Нехай нова серія 5ХХХ буде на тому самому техпроцесі і більше споживати, але - це нове покоління з новими "плюшками". Хороші відеокарти 4000-ї серії лише з випарною камерою. Не впевнений, що зараз на ринку залишилися такі карти. Уже повним ходом "Ревізія 2.0" у всіх, без випарної камери і з високими температурами "гарячої точки".
Тому, з точки зору здорового глузду, треба чекати. Ще 2-3 місяці. Або купувати якусь 4060, щоб пересидіти і з відносно мінімальними втратами продати пізніше.
Вже не одноразово обговорювали тут цю тему - чекати варто тільки якщо є щось нормальне і "притискає", тому що 50 серія буде тільки представлена в 1 кв, до нгас дійде в кращому випадку, щоб був в усіх магазинах вибір то десь в 2 кв. А ціни внормуються напевно ще пізніше, бо на старті бариги будуть по любому дерти. Та і 50 буде дорожче по любому. Та і тут не за "тисячу доларів" варіанти а lдесь за ~750...
В мене ситуаця що по перше сидіти і чекати ще мінімум пів року не варіант, бо моя вже не тягне, а по друге я не сильно вимогливий, не потребуюостаннє і найпотужніше покоління. Та і беру зазвичай надовго і взяти щось подешевше аби пересидіти то не моє - не люблю перепродувати і займатись цим для мене ціла проблема...

Відправлено через 2 хвилини 4 секунди:
daesz: 14.12.2024 16:16 Якщо обмежень по розміру немає - то асус прайм.
Маю останню, цілком нормальна карта, трохи гарячіша за аналоги на 3 пропелери, але в мене вона ніяк не обдуважться поки що. Суттєвий мінус - пропелери на подвійному шарику, тобто мають досить специфічний противний звук, але навіть - їх майже не чути до 42-43% десь, з 49% починається вже доволі неприємний шум, але такий шум є тільки в бенчмарках по типу фурмарка та ОССТ, в іграх вони десь в районі 37-41% крутить. З плюсів додам що у неї посністю металевий (якийсь алюмінієвий сплав, точно не підкажу який - але не магнітиться) бекплейт, в остальних 4 там пластмаса.
По розміру обмежень немаю, корпус дуже великий. Але Прайм вже трохи дорожче, а враховуючи що мені пофіг на шум бо сиджу в наушниках то переплачувати якось за це...
Роздивляюсь взагалі варіант найдешевший - Zotac RTX 4070 SUPER 12GB Twin Edge - але не знаю наскільки якісні випускає ця "хвірма" :)
Vlaad13
Member

Повідомлення

daesz: 14.12.2024 16:16

Если нормальный вендор карты её обдувать вообще необязательно, опять же это дополнительные расходы и шум, не проще изначально купить норм вендор который не греется выше 70 градусов к примеру
daesz
Member

Повідомлення

Vlaad13: 14.12.2024 16:40
daesz: 14.12.2024 16:16
Если нормальный вендор карты её обдувать вообще необязательно, опять же это дополнительные расходы и шум, не проще изначально купить норм вендор который не греется выше 70 градусов к примеру
В мене й не гріється більше 70, а 3 слотові 350мм одоробла не всюди влазять ;)
Vlaad13
Member

Повідомлення

Bogdanish4e: 14.12.2024 16:30
По розміру обмежень немаю, корпус дуже великий. Але Прайм вже трохи дорожче, а враховуючи що мені пофіг на шум бо сиджу в наушниках то переплачувати якось за це...
Роздивляюсь взагалі варіант найдешевший - Zotac RTX 4070 SUPER 12GB Twin Edge - але не знаю наскільки якісні випускає ця "хвірма" :)
Они все будут работать
Просто те что подешевле будут больше шуметь и греться, те что подороже - меньше и тут уже каждый решает что для него лучше.
Кто то купит самую деловую палитру и ему норм будет, а кто то купит самый дорогой Аурус :dontknow:
Мы же не знаем сколько вы готовы переплатить - а сколько нет

Відправлено через 9 хвилин 29 секунд:
daesz: 14.12.2024 16:45
Vlaad13: 14.12.2024 16:40
В мене й не гріється більше 70, а 3 слотові 350мм одоробла не всюди влазять ;)
Для меня такие люди - это большая загадка. С одной стороны они хотят маленький комп который бы стоял на столе. С другой он должен быть тихим. Но самый тихий - это большой комп который стоит под столом :dontknow:
И если честно для меня дико жертвовать местом на столе и тишиной ради того чтоб эта коробка стояла рядом не пойми зачем - мне наверное это никогда не понять :banghead:
daesz
Member

Повідомлення

Vlaad13: 14.12.2024 16:54 Для меня такие люди - это большая загадка.
Як і для мене люди які купляють корпус із вікном і ставлять його під стіл ;)
VladimirV
Member

Повідомлення

daesz: 14.12.2024 17:08 Як і для мене люди які купляють корпус із вікном і ставлять його під стіл ;)
так это же тренд боковое стекло. без стекла с глухой боковой крышкой вообще ушли в прошлое. Исключение корпуса под шумоизоляцию но там нет нормальной вентиляции.
С меш сеткой сбоку стали появлятся так это вообще пылесос, лучше уж стекло.
СФФ тоже тренд, когда-то фулл-тавера собирали 10 килограмовые и это было круто. У меня валяется кулер мастер шторм тропер, - выкинуть жалко собирать в нем ничего не хочется. сфф типа не только собираешь а думаешь как все впихнуть. Интересно многие ли пользуются компактностью и таскают его с собой как ноут? Или для чего тогда эти компромисы?
Востаннє редагувалось 14.12.2024 17:36 користувачем VladimirV, всього редагувалось 2 разів.
daesz
Member

Повідомлення

VladimirV: 14.12.2024 17:34
daesz: 14.12.2024 17:08 Як і для мене люди які купляють корпус із вікном і ставлять його під стіл ;)
так это же тренд боковое стекло. без стекла с глухой боковой крышкой вообще ушли в прошлое. Исключение корпуса под шумоизоляцию но там нет нормальной вентиляции.
С меш сеткой сбоку стали появлятся так это вообще пылесос, лучше уж стекло.
СФФ тоже тренд, когда-то фулл-тавера собирали 10 килограмовые и это было круто. Типа не только собираешь а думаешь как все впихнуть. Интересно многие ли пользуются компактностью и таскают его с собой как ноут? Или для чего тогда эти компромисы?
Ви точно в Україні живете?
VladimirV
Member

Повідомлення

daesz
Конечно, Днепропетровская область. Только к чему это?
Bogdanish4e
Member

Повідомлення

Vlaad13: 14.12.2024 16:54
Bogdanish4e: 14.12.2024 16:30
Они все будут работать
Просто те что подешевле будут больше шуметь и греться, те что подороже - меньше и тут уже каждый решает что для него лучше.
Кто то купит самую деловую палитру и ему норм будет, а кто то купит самый дорогой Аурус :dontknow:
Мы же не знаем сколько вы готовы переплатить - а сколько нет
якщо справа тільки в шумі то таке... тут мене відмовляли від самих дешевих 2 фанових MSI, Palit, Asus Evo я так розумію не тільки із за шуму а від того що вони дуже гріються і по надійності не ок... а мені треба щоб вистачило надовго :) але при цьому щоб це було якомога подешевше, тобто оптимальний варіант) бо найдешевші 4070с це як раз вище згадані MSI, Palit прибл 29.5-30к а GIGABYTE WINDFORCE, Eagle це ще плюс 2к - чи варто? А напр Zotac Twin Edge майже за ті ж 30к і з 3 роками гарантії - але не знаю як вони по якості.
ну або Inno3D X3 OC посередині за 31.5к
daesz
Member

Повідомлення

VladimirV: 14.12.2024 17:42 daesz
Конечно, Днепропетровская область. Только к чему это?
Запитайте в людей на форумі як добре було тіками з ТОТ і залишившись без нічого, а якщо комп - це ще й робота, тоді що? ;)
спойлер
Ще от відео згадалось, глянути тільки перші 3-4хв, далі не обов'язково
Пішов оффтоп, але малий системник - це (1) транспортабельно (2) займає мало місця на столі, мені подобається феншуй коли стіл чистий та охайний (3) зручний в прибиранні та протиранні порохів, не потрібно таскати 10-15-20 кг системник з місця на місце (4) має набагато кращі температури, бо можна підібрати так щоб* пропелери дули безпосередньо на ВК/проц, а гаряче повітря зразу покидає межі корпусу, а не застоюється всередині змішуючись із свіжим, особливо якщо взяти пропелери зі слабким стат тиском та намагатись щось там "нагнітати" (5) візуально pleasing приємний оку.
І так, в малому корпусі можна зібрати беззвучну або майже беззвучну систему, головне перед тим потратити трохи часу та глянути огляди по всіх компонентах на ютубі (все ж не в кам'яному віці живемо та інформації по цьому достатньо).
VladimirV
Member

Повідомлення

daesz
Ну вот только потому что офтоп не хочу продолжать, особенно когда идет за жизнь что-то там. Речь была что почти все корпуса сейчас со стеклом, а с закрытой боковиной это офисный рабочий лоу. И что покупать этот лоу, если комп идет под стол, у меня на столе псц стоит, комп мне тут ненужен. Например просто. Это индивидуально вобщем, как фломастеры.
Bogdanish4e
Вы же должны понимать что шум это следствие того что карте приходится крутить быстрее вентиляторы из-за нагрева. Просто ловите момент когда нормальная карта с тремя вентилями желательно, будет стоить в хорошем магазине с гарантией приемлемую цену. Определитесь с переченью моделей и ловите хороший прайс, он у нас нестабильный. За охлаждение по сравнению с палит дуал точно придется заплатить ~₴ 2к где-то. Тут никто не будет вам рекомендовать палит дуал или там вентус. Работать они будут но будут гарячее и потому шумнее.
Відповісти