Геральт: ↑
13.12.2024 17:06
Ну, припустимо, якби міняв, то на 4K 27'. 34', та ще й в QHD - поганий PPI. Та й діагональ завелика. Робоче місце не гумове.
А, і не всі грають в WoT, щоб заради імерсивності 21:9 брати
Ти ж розумієш що ппі це не дуже важлива складова(імхо)? важливіше кількість пікселів на градус зору. Тобто у рівнянні має враховуватись відстань до монітора. Про робоче місце також не зрозумів тейк, в чому проблема глибшого столу чи кронштейну?
34" ставиш подалі і отримуєш пп° на рівні 27 4к. А якщо взяти 27 4к то потрібно сідати до нього близько, що вже негативно впливає на зір(це також індивідуально тому не вважаю за аргумент) ну і 4к 27 панель буде дорожчою за 34 2к при рівних характеристиках.
Ще важлива частина що чим далі ти від монітору то тим пряміший кут погляду на кути, але якщо це олед то не важливо звісно.
Це все звісно діло смаку, але все ж я вважаю що 21:9 краще за 16:9 у всьому, а 4к 21:9 майже не знайти нормальний, тому 2к 34 і подалі вважаю чудовим компромісом
Відправлено через 58 секунд:
ALT-F13: ↑
13.12.2024 17:22
Повністю згоден, але то вже питання наявного бюджету "більше мінімально розумного", тому не міг собі дозволити в огляді писати подібне з метою "не підкреслювати майновий ценз" (це десь як вислів, що приписують якійсь королеві: "якщо в них немає хліба, то хай їдять пірожні").
А тут же прикол в тому, що навіть монітор за 200 баксів вже закриває хоча б найболючіші моменти.
Ні ні, стаття дуже гарно описана і стриманість як редактора це круто) це я можу дозволити собі мінусів наловити і побайтити обіженок на фхд кубанах з 2010 року
Відправлено через 5 хвилин 34 секунди:
Lekrs
Був ультравайд, вернувся на 16:9. Краще концентрація при такому форматі.
Зараз маю 49" 32:9.
Перейшов з 2х 27" 2к. Тобто пофакту просто обьеднав 2 старих монітори. Ніяких проблем з концентрацією у робочих задачах не виявив з першого дня користування.
А ігри тепер можу грати в 32:9 для імерсивності. Також не помітив проблем навіть на високому рівні гри (глобал в кс і тд).
Плюс фільми можу дивитись без жахливих блекбарів на фуллскрін (блекбари по бокам зовсім не такі як зверху і знизу + локальна підсвітка робить повністю чорний вимкнений екран там).
В цілому 32:9 не порекомендую бо є 5% ігр які не підтримують і в цілому це сильний оверкіл + дораха. Але 21:9 не бачу проблем. Як довго намагався звикнути? як саме проявлялась проблема? Чи були раніше мульти-моніторні сетапи?
Відправлено через 46 секунд:
Melofon: ↑
13.12.2024 17:48
Так уже давно существуют не только 34" но и 38", 40" и 45" 21:9 для тех кому мало высоты обычного 27" 16:9 поэтому он и написал что лучше не брать меньше чем 34" бо 29" 21:9 это уже такое, я лично с 21:9 обратно на 16:9 не вернусь, буду просто брать в следующий раз минимум 40 или 45".
Факти факти, підписуюсь під кожним словом
Для себе зрозумів що не візьму менше 50" але скоріше за все вже буду сидіти на своєму і чекати норм вр шолом