Огляд та тестування ігрового 27” WQHD-монітору MSI MAG 275QF з частотою оновлення 180 Гц

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Usagi
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Огляд та тестування ігрового 27” WQHD-монітору MSI MAG 275QF з частотою оновлення 180 Гц
Є дві речі, які поважаючий себе геймер не має дозволяти собі у 2024 році щодо характеристик монітора: Full HD та 60 Гц
Не дві а 4
1) менше за 34"
2) менше за 1440
3) менше за 120гц
4) квадратніше ніж 21:9

Відправлено через 40 хвилин 29 секунд:
Мінусять фанати ксяомі і топу за свої дєньги :lol: :lol: :lol:
Купіть нормальний монітор або напишіть обґрунтований контраргумент :lol:
l-m
Member

Повідомлення

Usagi: 13.12.2024 15:13 Пропоную обговорити Огляд та тестування ігрового 27” WQHD-монітору MSI MAG 275QF з частотою оновлення 180 Гц
Є дві речі, які поважаючий себе геймер не має дозволяти собі у 2024 році щодо характеристик монітора: Full HD та 60 Гц
Не дві а 4
1) менше за 34"
2) менше за 1440
3) менше за 120гц

Найкращі монітори наразі це ОЛЕД 4к 32", які не підходять під пункти 1 та 4 (хоча реальна площа у них більше та висота нормальна, а не як у 27" ;) )

Не мінусував, антифанат продукції комуністів, маю 4к 32", але нажаль ІПС, хоча й значно вищої якості ніж тут в огляді.
Usagi
Member

Повідомлення

l-m: 13.12.2024 15:22
Usagi: 13.12.2024 15:13 Пропоную обговорити Огляд та тестування ігрового 27” WQHD-монітору MSI MAG 275QF з частотою оновлення 180 Гц

Не дві а 4
1) менше за 34"
2) менше за 1440
3) менше за 120гц

Найкращі монітори наразі це ОЛЕД 4к 32", які не підходять під пункти 1 та 4 (хоча реальна площа у них більше та висота нормальна, а не як у 27" ;) )

Не мінусував, антифанат продукції комуністів, маю 4к 32", але нажаль ІПС, хоча й значно вищої якості ніж тут в огляді.
Пункт 1 випливає із пункту 4. 32" 2к це чудовий варіант. Але 16:9 це все ж коробка яка не дає поставити нормальний фов в іграх(бо разраби як завжди клоуни).
Я написав гіпотетичні пункти без сильного урахування ціни і доступності.
Якщо балакати про топ за свої гроші то я б сказав стартер це 2к 32 олед 120 або мінілед з локальними зонами (від 2к) 240гц

Відправлено через 9 хвилин 5 секунд:
l-m: 13.12.2024 15:22 Не мінусував, антифанат продукції комуністів, маю 4к 32", але нажаль ІПС, хоча й значно вищої якості ніж тут в огляді.
Ідеальний ппі якщо сидіти достатньо близько.
В мене зараз 32:9 49" але я б перейшов на 21:9 50"+
Але доки такий варіант зʼявиться ще й по адекватній ціні… швидше ВР зпрогресує до моменту заміни монітору. Залишилось десь х2 підняти роздільну здатність (до 4000х4000 на око) і можна переходити
Artem_M
Member

Повідомлення

l-m: 13.12.2024 15:22

Найкращий монітор - це той, який задовольняє твої потреби. До прикладу 4К для мене не найкращий, оскільки RTX3080 не про 4К, а якби я був кріейтером контенту то звісно обрав би 4К.
У всіх моніторів є свої плюси, мінуси та призначення. Є звісно нюанси типу: TN - зстаріло, VA - для поціновувачів вигнутих моніторів, Neo G9 - для альтернативно-обдарованих і т.д. Але це все умовності, які не повинні впливати на вибір інших. Кожному своє.
П.С. не хотів образити пана Usagi, вийшло якось незручно...
Востаннє редагувалось 13.12.2024 15:50 користувачем Artem_M, всього редагувалось 1 раз.
7_s_7
Member

Повідомлення

Здесь все решает цена. Как и указано в обзоре. ;)
Так как нормальный олед стоит ....
Usagi
Member

Повідомлення

Artem_M: 13.12.2024 15:37 Найкращий монітор - це той, який задовольняє твої потреби. До прикладу 4К для мене не найкращий, оскільки RTX3080 не про 4К, а якби я був кріейтером контенту то звісно обрав би 4К.
У всіх моніторів є свої плюси, мінуси та призначення. Є звісно нюанси типу: TN - зстаріло, VA - для поціновувачів вигнутих моніторів, Neo G9 - для альтернативно-обдарованих і т.д. Але це все умовності, які не повинні впливати на вибір інших. Кожному своє.
Дякую що назвав мене альтернативно обдарованим для того що б суперечити сам собі про каждому своє.
А тепер по сабжу, жигуль також закриває потребу жоповозки.
Я відрізняюся від тебе тим, що можу обьективно оцінити продукт. Без свого субьективного погляду що якщо я купив це то це топ1 я ж не лох.
Нео г9 дійсно незвичайний монітор і чудово закрив мої потреби. Але це субьективний вибір і обьективно я його звичайному юзеру не порадив би. Але от 21:9 має стати стандартом всюди і скрізь. Немає жодної переваги 16:9 над 21:9. А також немає ніяких переваг діагоналі менше за 32(27 якщо врахувати ціну).
Але звісно можна бути тобою, обзивати інших альтернативно обдарованими і одночасно вдавати що ти за мір ва всьом мірє :laugh:

Відправлено через 1 хвилину 57 секунд:
7_s_7: 13.12.2024 15:39 Здесь все решает цена. Как и указано в обзоре. ;)
Так как нормальный олед стоит ....
Звісно. А також не слід забувати що 2к це вже непогане навантаження на відеокарту.
А якщо в тебе вже відеокарта за 20 000+ що б тягнуло 2к то я думаю і на монітор можна виділити 15-25к. Все ж його не так часто як ГПУ змінювати треба
Artem_M
Member

Повідомлення

Usagi: 13.12.2024 15:44 Дякую що назвав мене альтернативно обдарованим для того що б суперечити сам собі про каждому своє.
Перепрошую, випадково вийшло...
Просто завжди вважав такі моніторі дивним продуктом, і відповідно вибором в якості домашнього монітора.
Нічого не маю проти твого вибору.
vsx
Member

Повідомлення

Когда покупал себе монитор, рассматривал этот вариант, цена привлекательная.
Барбарис
Member

Повідомлення

А мені найбільше сподобалося
чуток колихатися
.
KoB6acKa
Member

Повідомлення

Usagi: 13.12.2024 15:13 1) менше за 34"
хороший спосіб назбирати мінусів ;)
Usagi
Member

Повідомлення

KoB6acKa: 13.12.2024 16:19
Usagi: 13.12.2024 15:13 1) менше за 34"
хороший спосіб назбирати мінусів ;)
Дякую) просто я не розумію чому люди не можуть відкрито признати що той монітор що в них не ідеальний а компромісно хороший через ціну. Я не вірю що з необмеженим бюджетом більше половини не обере 21:9

Відправлено через 3 хвилини 5 секунд:
Artem_M: 13.12.2024 15:54
Usagi: 13.12.2024 15:44 Дякую що назвав мене альтернативно обдарованим для того що б суперечити сам собі про каждому своє.
Перепрошую, випадково вийшло...
Просто завжди вважав такі моніторі дивним продуктом, і відповідно вибором в якості домашнього монітора.
Нічого не маю проти твого вибору.
Я би з кайфом взяв 21:9 але просто не знайшов нормальний варіант за нормальну ціну. А от г9 компромісно закрив потреби за свою відносно малу ціну як би це смішно не звучало. Ну і 32:9 це дійсно занадто для 90% задач. 21:9 але великої діагоналі буде кращим у всьому
The_Rusik
Member

Повідомлення

Как по мне 27" и 2к это идеал на сегодня.
Уже не фулл хд и лучше картинка и норм ФПС в играх выдают видеокарты.
Цена/размер/плотность = прям то что нужно.
Не нужно масштабирование включать и в играх разное мыло и фейковые кадры.
Геральт
Member

Повідомлення

Usagi: 13.12.2024 15:13 Купіть нормальний монітор або напишіть обґрунтований контраргумент :lol:
Ну, припустимо, якби міняв, то на 4K 27'. 34', та ще й в QHD - поганий PPI. Та й діагональ завелика. Робоче місце не гумове.
А, і не всі грають в WoT, щоб заради імерсивності 21:9 брати ;)
ALT-F13
Member

Повідомлення

Usagi: 13.12.2024 15:13Не дві а 4
1) менше за 34"
2) менше за 1440
3) менше за 120гц
Повністю згоден, але то вже питання наявного бюджету "більше мінімально розумного", тому не міг собі дозволити в огляді писати подібне з метою "не підкреслювати майновий ценз" (це десь як вислів, що приписують якійсь королеві: "якщо в них немає хліба, то хай їдять пірожні").

А тут же прикол в тому, що навіть монітор за 200 баксів вже закриває хоча б найболючіші моменти.
Lekrs
Member

Повідомлення

Не дві а 4
1) менше за 34"
2) менше за 1440
3) менше за 120гц

Був ультравайд, вернувся на 16:9. Краще концентрація при такому форматі.
Melofon
Member

Повідомлення

l-m: 13.12.2024 15:2232", які не підходять під пункти 1 та 4 (хоча реальна площа у них більше та висота нормальна, а не як у 27" )
Так уже давно существуют не только 34" но и 38", 40" и 45" 21:9 для тех кому мало высоты обычного 27" 16:9 поэтому он и написал что лучше не брать меньше чем 34" бо 29" 21:9 это уже такое, я лично с 21:9 обратно на 16:9 не вернусь, буду просто брать в следующий раз минимум 40 или 45".

Отправлено спустя 47 секунд:
Usagi: 13.12.2024 15:44Немає жодної переваги 16:9 над 21:9.
Согласен.
Usagi
Member

Повідомлення

Геральт: 13.12.2024 17:06
Usagi: 13.12.2024 15:13 Купіть нормальний монітор або напишіть обґрунтований контраргумент :lol:
Ну, припустимо, якби міняв, то на 4K 27'. 34', та ще й в QHD - поганий PPI. Та й діагональ завелика. Робоче місце не гумове.
А, і не всі грають в WoT, щоб заради імерсивності 21:9 брати ;)
Ти ж розумієш що ппі це не дуже важлива складова(імхо)? важливіше кількість пікселів на градус зору. Тобто у рівнянні має враховуватись відстань до монітора. Про робоче місце також не зрозумів тейк, в чому проблема глибшого столу чи кронштейну?
34" ставиш подалі і отримуєш пп° на рівні 27 4к. А якщо взяти 27 4к то потрібно сідати до нього близько, що вже негативно впливає на зір(це також індивідуально тому не вважаю за аргумент) ну і 4к 27 панель буде дорожчою за 34 2к при рівних характеристиках.
Ще важлива частина що чим далі ти від монітору то тим пряміший кут погляду на кути, але якщо це олед то не важливо звісно.
Це все звісно діло смаку, але все ж я вважаю що 21:9 краще за 16:9 у всьому, а 4к 21:9 майже не знайти нормальний, тому 2к 34 і подалі вважаю чудовим компромісом

Відправлено через 58 секунд:
ALT-F13: 13.12.2024 17:22
Повністю згоден, але то вже питання наявного бюджету "більше мінімально розумного", тому не міг собі дозволити в огляді писати подібне з метою "не підкреслювати майновий ценз" (це десь як вислів, що приписують якійсь королеві: "якщо в них немає хліба, то хай їдять пірожні").

А тут же прикол в тому, що навіть монітор за 200 баксів вже закриває хоча б найболючіші моменти.
Ні ні, стаття дуже гарно описана і стриманість як редактора це круто) це я можу дозволити собі мінусів наловити і побайтити обіженок на фхд кубанах з 2010 року :super: :gigi:

Відправлено через 5 хвилин 34 секунди:
Lekrs
Був ультравайд, вернувся на 16:9. Краще концентрація при такому форматі.
Зараз маю 49" 32:9.
Перейшов з 2х 27" 2к. Тобто пофакту просто обьеднав 2 старих монітори. Ніяких проблем з концентрацією у робочих задачах не виявив з першого дня користування.
А ігри тепер можу грати в 32:9 для імерсивності. Також не помітив проблем навіть на високому рівні гри (глобал в кс і тд).
Плюс фільми можу дивитись без жахливих блекбарів на фуллскрін (блекбари по бокам зовсім не такі як зверху і знизу + локальна підсвітка робить повністю чорний вимкнений екран там).
В цілому 32:9 не порекомендую бо є 5% ігр які не підтримують і в цілому це сильний оверкіл + дораха. Але 21:9 не бачу проблем. Як довго намагався звикнути? як саме проявлялась проблема? Чи були раніше мульти-моніторні сетапи?

Відправлено через 46 секунд:
Melofon: 13.12.2024 17:48 Так уже давно существуют не только 34" но и 38", 40" и 45" 21:9 для тех кому мало высоты обычного 27" 16:9 поэтому он и написал что лучше не брать меньше чем 34" бо 29" 21:9 это уже такое, я лично с 21:9 обратно на 16:9 не вернусь, буду просто брать в следующий раз минимум 40 или 45".
Факти факти, підписуюсь під кожним словом :up:
Для себе зрозумів що не візьму менше 50" але скоріше за все вже буду сидіти на своєму і чекати норм вр шолом
Геральт
Member

Повідомлення

Usagi: 13.12.2024 18:07 Ти ж розумієш що ппі це не дуже важлива складова(імхо)? важливіше кількість пікселів на градус зору. Тобто у рівнянні має враховуватись відстань до монітора. Про робоче місце також не зрозумів тейк, в чому проблема глибшого столу чи кронштейну?
34" ставиш подалі і отримуєш пп° на рівні 27 4к. А якщо взяти 27 4к то потрібно сідати до нього близько, що вже негативно впливає на зір(це також індивідуально тому не вважаю за аргумент) ну і 4к 27 панель буде дорожчою за 34 2к при рівних характеристиках.
Ще важлива частина що чим далі ти від монітору то тим пряміший кут погляду на кути, але якщо це олед то не важливо звісно.
Це все звісно діло смаку, але все ж я вважаю що 21:9 краще за 16:9 у всьому, а 4к 21:9 майже не знайти нормальний, тому 2к 34 і подалі вважаю чудовим компромісом
Ти ж розумієш що ппі кількість пікселів на градус зору - це не дуже важлива складова(імхо)? важливіше кількість пікселів на градус зору. ппі :popcorn:
Недавно тут есперименти ставив, в FS25. Одна з найважчих забавок для АА. Бо повно прямих ліній: парканчики, трава, дерева і т.д. Так от, 200% рендеру (або 4k емульований через super resolution) дозволяє повністю відмовитись від згладжування. Картинка приємна і без драбинок. Так, це не зовсім те саме, що нативний 4к на цій діагоналі, але в нативному, теоретично, мало б бути навіть краще. Це при тій самій відстані до монітора. І я не можу відсунутись на таку відстань, щоб цього не було видно при 100% рендеру і одночасно не робити кінським HUD для читання тексту. На жаль, не працює воно так.

Проблема в ширині а не глибині. Ну, але не настільки критично. Менш зручно, але лишні кілька дюймів вже б знайшов.
Чим більша відстань, тим пряміший кут, але... тим менше занурення. Бо за такою логікою, треба вибирати навпаки найменшу діагональ.

Погуглив тут, з цікавості. Співвідношення FOV людини ~1.4:1. 16:9 це 1,77:1, що навіть трохи забагато.
Коротше, оті пункти, то все індивідуально.
Usagi
Member

Повідомлення

1 частину взагалі не зрозумів логіку. піксель на градус це основоскладова а не ппі. і обгрунтованої відповіді не почув чому ти вважаєш інакше.
Геральт: 13.12.2024 18:24 Проблема в ширині а не глибині. Ну, але не настільки критично. Менш зручно, але лишні кілька дюймів вже б знайшов.
Чим більша відстань, тим пряміший кут, але... тим менше занурення. Бо за такою логікою, треба вибирати навпаки найменшу діагональ.
чего? ти коли в кінотеатр аймакс йдеш там до екрану відстань метрів 20. Але він настільки величезний що закриває майже весь твій кут огляду. І занурення значно краще ніж домашній 27" до якого треба сісти в притик.
Геральт: 13.12.2024 18:24 Погуглив тут, з цікавості. Співвідношення FOV людини ~1.4:1. 16:9 це 1,77:1, що навіть трохи забагато.
Коротше, оті пункти, то все індивідуально.
А як би погуглив краще то нагугли вби що це фов якщо дивитись прямо.
А якщо оком крутити в сторону що дозволяє твоя природа - горизонтальний фов стає 270 або більше
З чого отримуємо співвідношення 270\135 = 2 (що між 21:9=2.33 та 16:9=1.77)
а ще почитав би що в горизонтальна периферія значно краще працює ніж вертикальна. Чи часто ти помічаєш під ногою? а щось сбоку?
Геральт
Member

Повідомлення

Usagi: 13.12.2024 18:46 1 частину взагалі не зрозумів логіку. піксель на градус це основоскладова а не ппі. і обгрунтованої відповіді не почув чому ти вважаєш інакше.
Логіка проста. Хочу грати без згладжування. Для цього мені потрібний PPI. А "піксель на градус" можу залишити тобі, не шкода )
Геральт: 13.12.2024 18:24 ти коли в кінотеатр аймакс йдеш там до екрану відстань метрів 20. Але він настільки величезний що закриває майже весь твій кут огляду. І занурення значно краще ніж домашній 27" до якого треба сісти в притик.
Бінго. Ти зрозумів, що "прямий кут до кутів" не важливий. До речі, в IMAX 1.9:1, що таки ближче до 1,77 ніж до 2,33
Геральт: 13.12.2024 18:24 А як би погуглив краще то нагугли вби що це фов якщо дивитись прямо.
А якщо оком крутити в сторону що дозволяє твоя природа - горизонтальний фов стає 270 або більше
З чого отримуємо співвідношення 270\135 = 2 (що між 21:9=2.33 та 16:9=1.77)
а ще почитав би що в горизонтальна периферія значно краще працює ніж вертикальна. Чи часто ти помічаєш під ногою? а щось сбоку?
А якщо ще й головою (що також природа дозволяє), то там 360. Угу. Ну і не ясно, що забороняє очі вниз/вверх "крутити". Але навіть по твоїх формулах/припущеннях 21:9 однозначно рекомендувати не можна.
Я розумію, що ти захищаєш свій вибір, але ще раз: це все індивідуально.
Вужа влітку помітив, аж підскочив. А може й не вуж, надто швидко прошмигнуло
А ти, так виходить, своїм супер-периферійним зором споглядаєш ідеально затемнені блекбари збоку. Для імерсивності :D
Без образ, але
спойлер
Зображення
Востаннє редагувалось 13.12.2024 19:08 користувачем Геральт, всього редагувалось 1 раз.
Відповісти