Останні статті і огляди
Новини
Выбор ИБП/UPS
-
mult
Member
xeet
У мене таке саме з напругою стрибає від 170 до 280.
Звертався в жек, сказали таке скрізь по місту, нічим не допоможем.
Ставте типу стабілізатор напруги на квартиру.
Ну я і поставив, а що робити volter той що безступінчатий. Дорого але зате вся квартира живиться нормально.
У мене таке саме з напругою стрибає від 170 до 280.
Звертався в жек, сказали таке скрізь по місту, нічим не допоможем.
Ставте типу стабілізатор напруги на квартиру.
Ну я і поставив, а що робити volter той що безступінчатий. Дорого але зате вся квартира живиться нормально.
-
Nouriel
Member
xeet
та уже всю хату на "дбж" переводити треба, а не тільки комп
та уже всю хату на "дбж" переводити треба, а не тільки комп
-
кудрявый
Member
Тут багато людей робить вінігрет з цих понятьNouriel: ↑ 11.12.2024 16:25 та уже всю хату на "дбж" переводити треба, а не тільки комп
Пишу - в токому от випадку ДБЖ вистачає на 15-20 хв робити компютера
І зразу -"та ні, це фігня, треба 2-4 години"
Так на хвилиночку - ви хочете компютерний ДБЖ, чи якесь автономне живлення вашого приміщення?
Різні цілі, зовсім різний бюджет...
-
Melofon
Member
Ну качественный бп сейчас имея APFC без проблем работает в диапазоне 90-265в и даже ниже судя по тестам, там входное напряжение понижали специально вплоть до 60 вольт и только ниже этого он уходил в защиту, так что для качественного бп и ПК в целом и не нужен стабилизатор т.к. APFC в бп пофиг на все эти нестабильные напряжения , разве что ему не понравится если напряжение будет постоянно и резко прыгать вверх-вниз, тут тогда для всей квартиры нужно стабилизатор иметь бо много чего другого выйдет из строя быстрее чем ПК, а так если просто иногда будет падение напряжения то для ПК это точно не страшно, тот же холодильник куда меньше любит такие приколы.artko: ↑ 10.12.2024 10:14стабілізатор + будь який. Ваш бж у компьютері то може переварити 170в, наприклад? Бо якщо БЖ пристойній, він 170 (та і 150в) і сам вивезе, аби не вимикалося.xeet: ↑ 10.12.2024 10:01 LiquidStorm
Так а який взяти щоби працював при стрибках і просіданнях нижче 170в і не вимикався комп
-
fludimir
Member
Плюсану. Лет пять пока не протянули новую проводку в дом имел постоянные проблемы с напряжением - днем 200В ночью 250В (а бывало 180 и 260) - компу с бп SuperFlower хоть бы хны, работал не выключаясь месяцами (рекорд аптайма был больше года), с разной нагрузкой от просто торрентов до вычислений 24/7.Melofon: ↑ 11.12.2024 19:05так что для качественного бп и ПК в целом и не нужен стабилизатор т.к. APFC в бп пофиг на все эти нестабильные напряжения , разве что ему не понравится если напряжение будет постоянно и резко прыгать вверх-вниз,
-
artko
Member
так і я ж про це. або стаб + дбж, або пристойний БЖ (при умові якщо нема вимикань, а саме стрибки напруги)Melofon: ↑ 11.12.2024 19:05 Ну качественный бп сейчас имея APFC без проблем работает в диапазоне 90-265в и даже ниже судя по тестам, там входное напряжение понижали специально вплоть до 60 вольт и только ниже этого он уходил в защиту, так что для качественного бп и ПК в целом и не нужен стабилизатор т.к. APFC в бп пофиг на все эти нестабильные напряжения , разве что ему не понравится если напряжение будет постоянно и резко прыгать вверх-вниз, тут тогда для всей квартиры нужно стабилизатор иметь бо много чего другого выйдет из строя быстрее чем ПК, а так если просто иногда будет падение напряжения то для ПК это точно не страшно, тот же холодильник куда меньше любит такие приколы.
-
Piter Cantrope
Member
А скажіть таке, упс має якесь своє споживання і збільшує загальне споживання компа?
Наприклад, в мене зарядна станція, і коли комп підключений до неї, то вона працює в режимі bypass, живлення йде з мережі. Але інвертор в станції працює щоб бути готовим підхопити навантаження в разі вимкнення світла. І відповідно це споживання інвертора за добу може бути досить значним, залежить від потужності цього інвертора.
А як упс працює?
А стосовно бж в компі - правда. Я зараз поставив півторакіловатний бж в комп не тому, що треба така потужність, а тому, що якісний. І татові в комп теж поставив якісний. З простим дешман бж помічав різну неприємну поведінку.
Наприклад, в мене зарядна станція, і коли комп підключений до неї, то вона працює в режимі bypass, живлення йде з мережі. Але інвертор в станції працює щоб бути готовим підхопити навантаження в разі вимкнення світла. І відповідно це споживання інвертора за добу може бути досить значним, залежить від потужності цього інвертора.
А як упс працює?
А стосовно бж в компі - правда. Я зараз поставив півторакіловатний бж в комп не тому, що треба така потужність, а тому, що якісний. І татові в комп теж поставив якісний. З простим дешман бж помічав різну неприємну поведінку.
-
Smok
Member
так само, єдиний варіант обійти це все - picopsu/hdplex dc-dc перетворювач і живлення компа від роз'єму станції на 12-24vPiter Cantrope: ↑ 12.12.2024 14:19 Наприклад, в мене зарядна станція, і коли комп підключений до неї, то вона працює в режимі bypass, живлення йде з мережі. Але інвертор в станції працює щоб бути готовим підхопити навантаження в разі вимкнення світла. І відповідно це споживання інвертора за добу може бути досить значним, залежить від потужності цього інвертора.
А як упс працює?
тоді БЖ для ПК (80-90%) та ДБЖ (80-90%) об'єднуються в один (80-90%), який заряджає ДБЖ і втрачає не 20+20%, а тільки 20%
наприклад в мене ДБЖ на 800втг, але його вистачає на майже 6 з половиною годин зі споживанням ~90-110вт, що дає близько 80% ккд самого ДБЖ
якщо викинути БЖ компа і живити напряму від акума, то тоді буде вистачати на 7-8 годин, і це при тому, що в мене БЖ компа з реальною ефективністю на рівні 84-88% - Corsair SF600 Platinum , що є гарним показником
-
Piter Cantrope
Member
Smok
Зрозуміло. Прикольно. В моєї станції є вихід Anderson 12V 30A.
Якщо б я хотів живити комп від цього порта, то мені треба було б бж з input 12v dc -> 12v atx, так? І тоді треба, щоб в цьому бж був 24пін для материнки, 8pin для процесора і кілька дротів для живлення сата. Оце воно?
https://hdplex.com/hdplex-500w-hi-fi-dc ... input.html
Зрозуміло. Прикольно. В моєї станції є вихід Anderson 12V 30A.
- спойлер
Якщо б я хотів живити комп від цього порта, то мені треба було б бж з input 12v dc -> 12v atx, так? І тоді треба, щоб в цьому бж був 24пін для материнки, 8pin для процесора і кілька дротів для живлення сата. Оце воно?
-
Smok
Member
так, але ще слід врахувати споживання монітора, та чи може він живитись від 12vPiter Cantrope: ↑ 12.12.2024 15:23 Якщо б я хотів живити комп від цього порта, то мені треба було б бж з input 12v dc -> 12v atx, так? І тоді треба, щоб в цьому бж був 24пін для материнки, 8pin для процесора і кілька дротів для живлення сата. Оце воно?
на 500w буде мабуть не такий ефективний, як на 200w, на який я сам все заглядуюсь
вцілому це таке питання, яке треба вирішувати дослідженням/порівнянням цифр та ефективності конкретно вашого пк
на 30w споживання ефективніть більшості БЖ зазвичай до 80%, але ж треба дивитись середнє споживання, інакше не бачу сенсу увімкнути пк і нічого не робити (за винятком музики/фільмів)
-
Tesseract
Member
Ціни просто космос. У китайців ці ж PicoPSU але без радіаторів вчетверо дешевші: https://vi.aliexpress.com/item/1005005367759553.html Я собі такий взяв, але сумніваюсь, що буду використовувати, бо комп виграє в ноута лише потужністю, а з таким живленням потужність доведеться скрутити на мінімум.
-
Smok
Member
які китайці молодці, всіх переграли та зробили мерседес по ціні ланосаTesseract: ↑ 12.12.2024 22:40 Ціни просто космос. У китайців ці ж PicoPSU але без радіаторів вчетверо дешевші: https://vi.aliexpress.com/item/1005005367759553.html Я собі такий взяв, але сумніваюсь, що буду використовувати, бо комп виграє в ноута лише потужністю, а з таким живленням потужність доведеться скрутити на мінімум.
друже, а чому в тебе в пк 750w сисонік, а не це китайське лайно на 600w? потягне ж твій пк
я вже не кажу про "якісний" дріт на 50a з вилковими наконечниками
-
artko
Member
ну справедливості раді - то "китайське лайно" має потужність свою ~70вт та скоріш за все без жодних проблем її віддасть. декларовані 600вт це майже усе проходить транзитом, ніяк не конвертуючись, аби дроти втримали. Рівняти с сісоніком, у якого якраз є в наявності конвертер 220в - 12в потужністю в 750вт трохи некоректно.Smok: ↑ 13.12.2024 00:34які китайці молодці, всіх переграли та зробили мерседес по ціні ланосаTesseract: ↑ 12.12.2024 22:40 Ціни просто космос. У китайців ці ж PicoPSU але без радіаторів вчетверо дешевші: https://vi.aliexpress.com/item/1005005367759553.html Я собі такий взяв, але сумніваюсь, що буду використовувати, бо комп виграє в ноута лише потужністю, а з таким живленням потужність доведеться скрутити на мінімум.
друже, а чому в тебе в пк 750w сисонік, а не це китайське лайно на 600w? потягне ж твій пк
-
Smok
Member
згоден, свої 70вт має, це в китайців стандартна тема, замість 60вт писати 600вт, як з ссд/флешками на "16TB"artko: ↑ 13.12.2024 07:28ну справедливості раді - то "китайське лайно" має потужність свою ~70вт та скоріш за все без жодних проблем її віддасть. декларовані 600вт це майже усе проходить транзитом, ніяк не конвертуючись, аби дроти втримали. Рівняти с сісоніком, у якого якраз є в наявності конвертер 220в - 12в потужністю в 750вт трохи некоректно.Smok: ↑ 13.12.2024 00:34
які китайці молодці, всіх переграли та зробили мерседес по ціні ланоса
пропускати транзитом 14.4v від акума на 12v лінію це було б феєричне видовище
ми живимось від батареї, там напруга плаває, воно повинно стабілізуватись цим picopsu, інакше нафіг він потрібен, окрім як спалити ПК
по китайським БЖ, мені здавалось, що вже всі знають, що та економія $50 не вартує рулетки "згорить-не згорить", тимпаче при проблемах зі світлом
краще взяти гірший комп, аніж китайський БЖ, який спалить весь ПК, через відсутність захистів OVP UVP
а рекомендувати це лайно для роботи напряму від акб, це мабуть спеціально щоб людина комп спалила
просто людина кинула перший лінк з аліка, не розібравшись в темі, що воно працює тільки від ще одного БЖ, який вже має OVP UVP, і випрямляє нам лінію 12v
-
artko
Member
які 14,4? там напряму в спеках написано, вхід +12в. Та і по іншим лініям розписано, формально 600вт там є.Smok: ↑ 13.12.2024 11:06 згоден, свої 70вт має, це в китайців стандартна тема, замість 60вт писати 600вт, як з ссд/флешками на "16TB"
пропускати транзитом 14.4v від акума на 12v лінію це було б феєричне видовище
наприклад, щоб винести БЖ із корпуса, та зробити зовнішним? у кожного свої бажання.Smok: ↑ 13.12.2024 11:06 ми живимось від батареї, там напруга плаває, воно повинно стабілізуватись цим picopsu, інакше нафіг він потрібен, окрім як спалити ПК
та при таких проблемах зі світлом і на один БЖ, хоча б і якісний - імхо не треба розраховувати. Непогано ставити додаткові захисти.Smok: ↑ 13.12.2024 11:06 по китайським БЖ, мені здавалось, що вже всі знають, що та економія $50 не вартує рулетки "згорить-не згорить", тимпаче при проблемах зі світлом
краще взяти гірший комп, аніж китайський БЖ, який спалить весь ПК, через відсутність захистів OVP UVP
ну, трохи недодивився чоловік ну і треба дивитись на конкретний комп, доволі велика вірогідність, що материнці на ті 14,4в замість 12в буде без різниці... все одно dc-dc усюди стоять, навряд там ставлять компоненти, розраховані жорстко на 12в. І феерверк не факт що буде.Smok: ↑ 13.12.2024 11:06 а рекомендувати це лайно для роботи напряму від акб, це мабуть спеціально щоб людина комп спалила
просто людина кинула перший лінк з аліка, не розібравшись в темі, що воно працює тільки від ще одного БЖ, який вже має OVP UVP, і випрямляє нам лінію 12v
-
Smok
Member
так ми ж про живлення від 12-24v станції, або батареї.artko: ↑ 13.12.2024 11:32 які 14,4? там напряму в спеках написано, вхід +12в.
якщо в станції - скоріш за все буде стабілізація, а напряму від акума її не буде і на вхід picopsu буде йти те, що на акумі
згоден, краще більше захистів, але ж ситуації і люди різніartko: ↑ 13.12.2024 11:32 та при таких проблемах зі світлом і на один БЖ, хоча б і якісний - імхо не треба розраховувати. Непогано ставити додаткові захисти.
на форумі пишуть, що компи працюють при стрибках-провалах від 170v і до 250v, значить форумчани нічого не ставлять для захисту пк
там в спеках тільки 1 лінія 12v, тому воно піде не тільки на материнку, а й диски, відухуartko: ↑ 13.12.2024 11:32треба дивитись на конкретний комп, доволі велика вірогідність, що материнці на ті 14,4в замість 12в буде без різниці... все одно dc-dc усюди стоять, навряд там ставлять компоненти, розраховані жорстко на 12в. І феерверк не факт що буде.
наскільки я розумію, dc-dc є тільки на міні-пк та серверних материнках, а от 24 пін дає все що треба материнці - 12v, 5v, 3.3v , тому для звичайних материнок відхилення можуть бути критичними
-
artko
Member
ну, в реальності все ж full range БЖ без проблем таке прийме і все буде добре.Smok: ↑ 13.12.2024 11:55 на форумі пишуть, що компи працюють при стрибках-провалах від 170v і до 250v, значить форумчани нічого не ставлять для захисту пк
на відео - теж свій дц-дц є, зараз навіть на планках пам'яті свій конвертор вже є додатковий, напхали усюди, теж не факт что буде щось не те. (а може і відяхи не бути). диски - 12в тільки класичній механіці треба, якщо їх нема - теж неважливо.Smok: ↑ 13.12.2024 11:55 там в спеках тільки 1 лінія 12v, тому воно піде не тільки на материнку, а й диски, відуху
наскільки я розумію, dc-dc є тільки на міні-пк та серверних материнках, а от 24 пін дає все що треба материнці - 12v, 5v, 3.3v , тому для звичайних материнок відхилення можуть бути критичними
щодо 5в, 3.3в - якраз ця платка і формує, все інше напряму на ризик користувача.
імхо, така штука також має деякий сенс існування.
-
oversteve
Member
як на мене ніж це все городити простіше взяти ДБЖ під зовнішню батарею і батарею з троха більшим запасом
-
Piter Cantrope
Member
Ну в моєї станції вихід 12в регульований, там завжди 12.6В при будь-якому навантаженні, 2А чи 25А.
hwinfo каже, що зараз на материнці 12.3в, я запустив сінебенч і фурмарк - наче ті ж самі 12.3в.
Не скажу що я дуже шарю в напругах і живленні, але як мінімум розумію, що бж компа має вирівнювати і перетворювати. Подавати напругу, яку дає батарая, напряму на материнку, це, мабуть, дуже погана ідея.hwinfo каже, що зараз на материнці 12.3в, я запустив сінебенч і фурмарк - наче ті ж самі 12.3в.
-
Tesseract
Member
У мене також 12В на зарядній станції стабілізовані, причому там реально 12,1. Але основна моя претензія була в тому, що я не бачу ніякої різниці між цим китаєм та hdplex-ом за вчетверо більші гроші. Що тут треба акуратно з напругою на вході, що там.
Відправлено через 2 хвилини 1 секунду:
Відправлено через 2 хвилини 1 секунду:
Простіше взяти ноут, а не оце все. Причому краще якийсь бізнесовий, з інтегрованою відяхою. Ігри з PicoPSU - це лише резервний варіант.oversteve: ↑ 13.12.2024 12:15 як на мене ніж це все городити простіше взяти ДБЖ під зовнішню батарею і батарею з троха більшим запасом