xeet
У мене таке саме з напругою стрибає від 170 до 280.
Звертався в жек, сказали таке скрізь по місту, нічим не допоможем.
Ставте типу стабілізатор напруги на квартиру.
Ну я і поставив, а що робити volter той що безступінчатий. Дорого але зате вся квартира живиться нормально.
Последние статьи и обзоры
Новости
Выбор ИБП/UPS
-
mult
Member
-
Nouriel
Member
xeet
та уже всю хату на "дбж" переводити треба, а не тільки комп
та уже всю хату на "дбж" переводити треба, а не тільки комп
-
кудрявый
Member
Тут багато людей робить вінігрет з цих понятьNouriel: ↑ 11.12.2024 16:25 та уже всю хату на "дбж" переводити треба, а не тільки комп
Пишу - в токому от випадку ДБЖ вистачає на 15-20 хв робити компютера
І зразу -"та ні, це фігня, треба 2-4 години"
Так на хвилиночку - ви хочете компютерний ДБЖ, чи якесь автономне живлення вашого приміщення?
Різні цілі, зовсім різний бюджет...
-
Melofon
Member
Ну качественный бп сейчас имея APFC без проблем работает в диапазоне 90-265в и даже ниже судя по тестам, там входное напряжение понижали специально вплоть до 60 вольт и только ниже этого он уходил в защиту, так что для качественного бп и ПК в целом и не нужен стабилизатор т.к. APFC в бп пофиг на все эти нестабильные напряжения , разве что ему не понравится если напряжение будет постоянно и резко прыгать вверх-вниз, тут тогда для всей квартиры нужно стабилизатор иметь бо много чего другого выйдет из строя быстрее чем ПК, а так если просто иногда будет падение напряжения то для ПК это точно не страшно, тот же холодильник куда меньше любит такие приколы.artko: ↑ 10.12.2024 10:14стабілізатор + будь який. Ваш бж у компьютері то може переварити 170в, наприклад? Бо якщо БЖ пристойній, він 170 (та і 150в) і сам вивезе, аби не вимикалося.xeet: ↑ 10.12.2024 10:01 LiquidStorm
Так а який взяти щоби працював при стрибках і просіданнях нижче 170в і не вимикався комп
-
fludimir
Member
Плюсану. Лет пять пока не протянули новую проводку в дом имел постоянные проблемы с напряжением - днем 200В ночью 250В (а бывало 180 и 260) - компу с бп SuperFlower хоть бы хны, работал не выключаясь месяцами (рекорд аптайма был больше года), с разной нагрузкой от просто торрентов до вычислений 24/7.Melofon: ↑ 11.12.2024 19:05так что для качественного бп и ПК в целом и не нужен стабилизатор т.к. APFC в бп пофиг на все эти нестабильные напряжения , разве что ему не понравится если напряжение будет постоянно и резко прыгать вверх-вниз,
-
artko
Member
так і я ж про це. або стаб + дбж, або пристойний БЖ (при умові якщо нема вимикань, а саме стрибки напруги)Melofon: ↑ 11.12.2024 19:05 Ну качественный бп сейчас имея APFC без проблем работает в диапазоне 90-265в и даже ниже судя по тестам, там входное напряжение понижали специально вплоть до 60 вольт и только ниже этого он уходил в защиту, так что для качественного бп и ПК в целом и не нужен стабилизатор т.к. APFC в бп пофиг на все эти нестабильные напряжения , разве что ему не понравится если напряжение будет постоянно и резко прыгать вверх-вниз, тут тогда для всей квартиры нужно стабилизатор иметь бо много чего другого выйдет из строя быстрее чем ПК, а так если просто иногда будет падение напряжения то для ПК это точно не страшно, тот же холодильник куда меньше любит такие приколы.
-
Piter Cantrope
Member
А скажіть таке, упс має якесь своє споживання і збільшує загальне споживання компа?
Наприклад, в мене зарядна станція, і коли комп підключений до неї, то вона працює в режимі bypass, живлення йде з мережі. Але інвертор в станції працює щоб бути готовим підхопити навантаження в разі вимкнення світла. І відповідно це споживання інвертора за добу може бути досить значним, залежить від потужності цього інвертора.
А як упс працює?
А стосовно бж в компі - правда. Я зараз поставив півторакіловатний бж в комп не тому, що треба така потужність, а тому, що якісний. І татові в комп теж поставив якісний. З простим дешман бж помічав різну неприємну поведінку.
Наприклад, в мене зарядна станція, і коли комп підключений до неї, то вона працює в режимі bypass, живлення йде з мережі. Але інвертор в станції працює щоб бути готовим підхопити навантаження в разі вимкнення світла. І відповідно це споживання інвертора за добу може бути досить значним, залежить від потужності цього інвертора.
А як упс працює?
А стосовно бж в компі - правда. Я зараз поставив півторакіловатний бж в комп не тому, що треба така потужність, а тому, що якісний. І татові в комп теж поставив якісний. З простим дешман бж помічав різну неприємну поведінку.
-
Smok
Member
так само, єдиний варіант обійти це все - picopsu/hdplex dc-dc перетворювач і живлення компа від роз'єму станції на 12-24vPiter Cantrope: ↑ 12.12.2024 14:19 Наприклад, в мене зарядна станція, і коли комп підключений до неї, то вона працює в режимі bypass, живлення йде з мережі. Але інвертор в станції працює щоб бути готовим підхопити навантаження в разі вимкнення світла. І відповідно це споживання інвертора за добу може бути досить значним, залежить від потужності цього інвертора.
А як упс працює?
тоді БЖ для ПК (80-90%) та ДБЖ (80-90%) об'єднуються в один (80-90%), який заряджає ДБЖ і втрачає не 20+20%, а тільки 20%
наприклад в мене ДБЖ на 800втг, але його вистачає на майже 6 з половиною годин зі споживанням ~90-110вт, що дає близько 80% ккд самого ДБЖ
якщо викинути БЖ компа і живити напряму від акума, то тоді буде вистачати на 7-8 годин, і це при тому, що в мене БЖ компа з реальною ефективністю на рівні 84-88% - Corsair SF600 Platinum , що є гарним показником
-
Piter Cantrope
Member
Smok
Зрозуміло. Прикольно. В моєї станції є вихід Anderson 12V 30A.
Якщо б я хотів живити комп від цього порта, то мені треба було б бж з input 12v dc -> 12v atx, так? І тоді треба, щоб в цьому бж був 24пін для материнки, 8pin для процесора і кілька дротів для живлення сата. Оце воно?
https://hdplex.com/hdplex-500w-hi-fi-dc ... input.html
Зрозуміло. Прикольно. В моєї станції є вихід Anderson 12V 30A.
- спойлер
Якщо б я хотів живити комп від цього порта, то мені треба було б бж з input 12v dc -> 12v atx, так? І тоді треба, щоб в цьому бж був 24пін для материнки, 8pin для процесора і кілька дротів для живлення сата. Оце воно?
-
Smok
Member
так, але ще слід врахувати споживання монітора, та чи може він живитись від 12vPiter Cantrope: ↑ 12.12.2024 15:23 Якщо б я хотів живити комп від цього порта, то мені треба було б бж з input 12v dc -> 12v atx, так? І тоді треба, щоб в цьому бж був 24пін для материнки, 8pin для процесора і кілька дротів для живлення сата. Оце воно?
на 500w буде мабуть не такий ефективний, як на 200w, на який я сам все заглядуюсь
вцілому це таке питання, яке треба вирішувати дослідженням/порівнянням цифр та ефективності конкретно вашого пк
на 30w споживання ефективніть більшості БЖ зазвичай до 80%, але ж треба дивитись середнє споживання, інакше не бачу сенсу увімкнути пк і нічого не робити (за винятком музики/фільмів)
-
Tesseract
Member
Ціни просто космос. У китайців ці ж PicoPSU але без радіаторів вчетверо дешевші: https://vi.aliexpress.com/item/1005005367759553.html Я собі такий взяв, але сумніваюсь, що буду використовувати, бо комп виграє в ноута лише потужністю, а з таким живленням потужність доведеться скрутити на мінімум.
-
Smok
Member
які китайці молодці, всіх переграли та зробили мерседес по ціні ланосаTesseract: ↑ 12.12.2024 22:40 Ціни просто космос. У китайців ці ж PicoPSU але без радіаторів вчетверо дешевші: https://vi.aliexpress.com/item/1005005367759553.html Я собі такий взяв, але сумніваюсь, що буду використовувати, бо комп виграє в ноута лише потужністю, а з таким живленням потужність доведеться скрутити на мінімум.
друже, а чому в тебе в пк 750w сисонік, а не це китайське лайно на 600w? потягне ж твій пк
я вже не кажу про "якісний" дріт на 50a з вилковими наконечниками