PON в квартиру

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
Hotspur
Member

Повідомлення

Polybius: 10.12.2024 20:21Якщо припустити, що споживнаня в нього постійне
це не правильне припущення. воно плаваюче
WaRMacTep
Member

Повідомлення

Hotspur: 10.12.2024 18:35
WaRMacTep: 10.12.2024 18:30головне щоб на порвербанку було написано 12в та підтримка QC2.0
оце і є питання. простий кабель більш економний ніж тригер, я заміряв на однаковому роутері

Відправлено через 1 хвилину 20 секунд:
1 Через тригер 12V споживання за годину склало 173 mAh
2 Через кабель 5V to 12V споживання за годину склало 369 mAh

12V*0.173mAh=2,085Wh
5V*0.369mAh=1,839Wh
1,845/2,076=0,88% ККД
кабель 5Vto 12V - 1.839 Wh
тригер 12V - 2.085 Wh
Таким чином кабель 5Vto 12V кращий на 12% . Ну 12% в принципі не мало

ви рахуете невірно требе рахувати від батареї, а не після перетворювача повербанку, при правельному перерехунку пряме перетворенн з 3.7, 3.6в до 12в меє більше кпд чем 2 перетвонення з 3.7, 3.6в до 5в, а потім ще до 12в
Avenger80
Member

Повідомлення

WaRMacTep: 10.12.2024 18:13обычно кабеля с тригерами работают на чиная с QC 2.0 что есть в любом повербанке почти где есть минимальная быстрая зарядка на 15ват, а не одязательно PD
Ну у меня, к сожалению, есть несколько https://promate.com.ua/ua/p1346702066-u ... -bolt.html и Сяоми тоже 10000-х, там же триггер этот не будет работать, поэтому и написал такое. Это нужны современные повербанки, а не любой просто. Для любого как раз кабель-преобразователь и его чаще покупают именно для роутеров обычный народ. Хотя, конечно, имея современный мощный повербанк - лучше купить именно триггер, но, по наблюдениям - знают об этом мало людей. Т.е. для триггера нужно ещё покупать и повербанк соответствующий, если такого не имеешь в наличии.
WaRMacTep
Member

Повідомлення

Avenger80: 11.12.2024 08:32
WaRMacTep: 10.12.2024 18:13обычно кабеля с тригерами работают на чиная с QC 2.0 что есть в любом повербанке почти где есть минимальная быстрая зарядка на 15ват, а не одязательно PD
Ну у меня, к сожалению, есть несколько https://promate.com.ua/ua/p1346702066-u ... -bolt.html и Сяоми тоже 10000-х, там же триггер этот не будет работать, поэтому и написал такое. Это нужны современные повербанки, а не любой просто. Для любого как раз кабель-преобразователь и его чаще покупают именно для роутеров обычный народ. Хотя, конечно, имея современный мощный повербанк - лучше купить именно триггер, но, по наблюдениям - знают об этом мало людей. Т.е. для триггера нужно ещё покупать и повербанк соответствующий, если такого не имеешь в наличии.
да проще бесперебойник для роутера купить нормальный, я тоже парился с повербанками купил бесперебойник вот такое наколхозил
спойлер
Зображення
Polybius
Member

Повідомлення

Hotspur: 11.12.2024 02:03це не правильне припущення. воно плаваюче
Серйозно!? Ну дякую за пояснення :laugh: Звісно ж воно плаваюче, це ж не лампочка :idea:
Але ж ви самі використовуєте _середнє_ споживання за годину у своїх розрахунках, припускаючи, що споживання за годину коли роутер працював від повербанкових 12В та за годину від 12В від кабеля-повишайки ~однакове. Хоча, як я згадував раніше - година - дуже малий проміжок часу, де спожиті Wh можуть бути непоказовими (бо роутер міг кожну з годин працювати під різним навантаженням, з різними клієнтами та таке інше, що ви власне й кажете про плаваюче споживання).

Я вам ще раз кажу про те, що споживання роутера однакове від 12В, незалежно ці 12В ви отримуєте напряму з ПБ, чи це 12В з кабеля-повишайки. І там і там, на значному відрізку часу та з відносно ідентичним режимом работи роутера споживання Вт*год будет приблизно однаковим.
Коротше, питання скільки Вт*годин роутер спожив з напругою 12В, яку ви отримали з повишайки залишається для вас відкритим, міряйте.

ОМГ, ну я сподіваюсь, що до вас дійшло що не так, а якщо ні, то бажаю надалі користуватися повишайками, думаючи, що ви надурили фізику.
Hotspur
Member

Повідомлення

WaRMacTep: 11.12.2024 06:54ви рахуете невірно требе рахувати від батареї, а не після перетворювача повербанку
це складно зробити. і я не бачу принципової різниці
Dremjke
Member

Повідомлення

WaRMacTep: 11.12.2024 08:42да проще бесперебойник для роутера купить нормальный
Тоже в итоге взял UPS, подключил к нему роутер и ONU и доволен, не нужно туда-сюда провода в павербанк каждый раз теребить.
Hotspur
Member

Повідомлення

Dremjke: 11.12.2024 14:33Тоже в итоге взял UPS, подключил к нему роутер и ONU и доволен, не нужно туда-сюда провода в павербанк каждый раз теребить.
його не треба кожен раз підключати. купляється реле яке слідкує за 2 вводами або паяється кнопка на 2 вводи 1 вивід
Dremjke
Member

Повідомлення

Hotspur: 11.12.2024 15:44його не треба кожен раз підключати. купляється реле яке слідкує за 2 вводами або паяється кнопка на 2 вводи 1 вивід
Скоріш за все так би і зробив, але повербанки також потрібні ситуативно для телефонів та айкосів, хоча для цього прекрасно слугує evoflow river 2, але все-таки хочется, щоб повербанки не були прив'язані до конкретного пристрою постійно.
Hotspur
Member

Повідомлення

Dremjke: 11.12.2024 20:36Скоріш за все так би і зробив, але повербанки також потрібні ситуативно для телефонів та айкосів
купіть більше павербанків :D. не жартую. в мене 2 штуки 30к і 40к тупо лежать під роутером і ony тільки для їх живлення. ставити станцію навіть маленьку я не хочу а городити ДБЖ під роутери - ну спаяти я спаяю але ліниво+треба буде 15-20 амперні Lifepo з Китаю тягнути. спаяв 2 кнопки собі які купив на Алі, навіть реле не ставив щоб само клацало, клацаю вручну. все чудово. займає 6 секунд
Liquidator
Member

Повідомлення

WaRMacTep: 11.12.2024 08:42
Avenger80: 11.12.2024 08:32
да проще бесперебойник для роутера купить нормальный, я тоже парился с повербанками купил бесперебойник вот такое наколхозил
спойлер
Зображення
Если роутером в принципе не пользоваться - то вообще вся надобность в таком колхозе отпадает как и повербанке отдельном для инета, всего лишь покупается за 200 грн кабель USB 5V to 9/12V (там параметры 1А при 9V, и 0.8А такой кабель выдает при 12 V, а для ОНУ обычно надо всего 12V при 0.5А), запитывается ОНУ прямо от USB порта самого ПК\ноутбука, а из ОНУ берешь инет через сетевой кабель напрямую, а если надо раздать WIFI, то врубаешь вайфай Хот СПОТ в винде и раздаешь с помощью вайфай модуля встроенного в материнку (сейчас наверное 80%-90% материнок идут с вайфамодулем встроенным, а на ноутах то вообще вайфай модули ставятся в 100% случаев). Поэтому когда мне тянули оптику я попросил, чтобы кабель подтянулти прям к компу, чтобы ОНУ был прям рядорм с системником, где я это все запитать смогу прям от USB ;)
спойлер
Зображення
Avenger80
Member

Повідомлення

Liquidator
Но это ваш личный случай. :gigi: А комп чем будете запитывать в случае отключения электричества? И сколько это всё хозяйство протянет? Роутер практичнее в этом случае, но вы же противник роутера в принципе, поэтому так и мыслите.
Liquidator
Member

Повідомлення

Avenger80: 13.12.2024 00:05 Liquidator
Но это ваш личный случай. :gigi: А комп чем будете запитывать в случае отключения электричества? И сколько это всё хозяйство протянет? Роутер практичнее в этом случае, но вы же противник роутера в принципе, поэтому так и мыслите.
У меня такая https://hotline.ua/ua/mobile-zaryadnye- ... -ep500pro/ станция прикуплена на случай длительных отключений, так что ноут от нее около недели будет работать, а именно комп - наверное пару суток протянет (главное чтобы провайдер держал у себя свой пон) :D, а так пока как безперебойник такая https://hotline.ua/ua/mobile-zaryadnye- ... 0wh-bs006/ трудится :gigi:

ПыСы. Да никакой я не противник роутеров, просто я не вижу в них как в отдельном устройстве смысла для себя лично, не более того.
Відповісти