PON в квартиру

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
WaRMacTep
Member

Повідомлення

OC Falcon: 10.12.2024 00:00 Сидел много лет на 1 Гбит/с от триолана, по проводу. По понятным причинам решил провести оптику.
Купил маршрутизатор Asus RT-AX1800U, ONU от триолана, powerbank Anker 87W, два переходника/конвертора на 12 В.
При питании от аккума все светится, работает, но сети нет. Изредка с танцами удается добиться ее появления, но быстро отрубается. При обычном питании все ок.
В чем может быть проблема? Может ли быть проблема в самом маршрутизаторе? В сетях и подобных железках не шарю вообще...
конверторы не підходять для живлення роутеру зі струмом 1.5а, треба купувати кабель usb-c to dc 12v з тригером, тому що конвертор бере з 5в більше 3а, а порт дасть тільки 3а, а треба 3.4 включаючи коефіцієнт перетворення

наприклпд такий https://baseus.in.ua/ua/p2279687135-kab ... utera.html
Avenger80
Member

Повідомлення

WaRMacTep
А откуда там 1,5А в роутере? По замерам?
WaRMacTep
Member

Повідомлення

Avenger80: 10.12.2024 09:48 WaRMacTep
це асус на корпусі написано 1.5а, при запуску в порівнянні з іншими він поже короткочасно брати стільки але має значення сам конвертор...в кліента так підключати асус теж не працював поки не поміняли на кабель з тригером

Відправлено через 1 хвилину 36 секунд:
Avenger80: 10.12.2024 09:48 WaRMacTep
хотя по идеи он не больше 1а должен потреблять, при родном бп так и есть выше только при больше 5 клиентов по wi-fi, а вот через конвертор .....
Avenger80
Member

Повідомлення

WaRMacTep
Мало что там на корпусе написано... Это максималка с запасом, если ещё и USB используется. У меня подобный роутер с таким железом (KN1010) жрёт 5-5,5Вт и спокойно питается от повербанка (вшивого самого обычного на 10000мАh, без всяких новомодных технологий) и кабеля на 12вольт (5 на 12Вольт), хотя на блоке питания написано 12вольт 2,5А. Интересно запитать через какой-то тестер роутер, что покажет.
WaRMacTep
Member

Повідомлення

Avenger80: 10.12.2024 09:58 WaRMacTep
Мало что там на корпусе написано... Это максималка с запасом, если ещё и USB используется. У меня подобный роутер с таким железом (KN1010) жрёт 5-5,5Вт и спокойно питается от повербанка (вшивого самого обычного на 10000мАh, без всяких новомодных технологий) и кабеля на 12вольт (5 на 12Вольт), хотя на блоке питания написано 12вольт 2,5А. Интересно запитать через какой-то тестер роутер, что покажет.
не ровняй кинетик с асусом разница весьма существенна
Avenger80
Member

Повідомлення

WaRMacTep
В чем? Железо то одно и тоже (ну почти)... В принципе, не должно быть прям особой разницы. Ещё спрошу человека у которого AX53U, как у него питание от такого кабеля.
Востаннє редагувалось 10.12.2024 10:32 користувачем Avenger80, всього редагувалось 1 раз.
OC Falcon
Member

Повідомлення

WaRMacTep: 10.12.2024 09:43 конверторы не підходять для живлення роутеру зі струмом 1.5а, треба купувати кабель usb-c to dc 12v з тригером, тому що конвертор бере з 5в більше 3а, а порт дасть тільки 3а, а треба 3.4 включаючи коефіцієнт перетворення

наприклпд такий https://baseus.in.ua/ua/p2279687135-kab ... utera.html
Дякую, я вже зрозумiв що не все так просто)) Замовив на форумi кабель з тригером i двома роз'ємами.
Avenger80
Фиг его знает какие там точные параметры, но по факту с этим кабельком (itbox в описании пишет 0,8 А) не пашет, прям вообще.
Востаннє редагувалось 10.12.2024 10:36 користувачем OC Falcon, всього редагувалось 1 раз.
Avenger80
Member

Повідомлення

OC Falcon
Ну, по идеи у вас прям не такой мощный роутер, точнее совсем не мощный, чтоб были проблемы. Хотя то, что заказали - хорошо. У вас повербанк поддерживает PD?
UPD: Да, поддерживает, значит всё нормально.
Hotspur
Member

Повідомлення

WaRMacTep: 10.12.2024 09:43конверторы не підходять для живлення роутеру зі струмом 1.5а, треба купувати кабель usb-c to dc 12v з тригером, тому що конвертор бере з 5в більше 3а, а порт дасть тільки 3а, а треба 3.4 включаючи коефіцієнт перетворення
так. згоден
Avenger80
Member

Повідомлення

Заминусили. Попрошу друга по свободе проверить - у него вот такой кабель - https://elmir.ua/ua/cables_adapters_doc ... -912v.html и роутер AX53U (брат-близнец AX1800U). Может действительно так прям сильно всё различается. Повторюсь, у меня на блоке написано - 12V 2,5А. Для эксперимента сегодня ещё раз проверил через через умную розетку - от 5,5 до 7,2Ватт при трёх активных клиентах по воздуху - Youtube и четвёртый по проводу скачивал торрент со скоростью 46Мбайт/c. Переключился на повербанк (https://promate.com.ua/ua/p1346702066-u ... -bolt.html) и кабель - обычный DC 5V to 12V на Али купленный - в той же нагрузке прекрасно работало. Может действительно Asus больше тянет, а может кабель с itbox - фигня. В общем, странно. Интересно, кто ж раз и сразу минус лупит - веди диалог, а не хейтерством занимайся.
В чём прям уж существенная разница - процессор одинаковый, формула памяти одинаковая, разве что wifi чипы разные. Даже блок питания у Asus заложенный слабее почему-то. Хотя стоп... всё ещё может зависеть от фактической нагрузки на процессор, а они разные в обоих роутерах, скорее всего.
WaRMacTep
Member

Повідомлення

Avenger80: 10.12.2024 17:35 Заминусили. Попрошу друга по свободе проверить - у него вот такой кабель - https://elmir.ua/ua/cables_adapters_doc ... -912v.html и роутер AX53U (брат-близнец AX1800U). Может действительно так прям сильно всё различается. Повторюсь, у меня на блоке написано - 12V 2,5А. Для эксперимента сегодня ещё раз проверил через через умную розетку - от 5,5 до 7,2Ватт при трёх активных клиентах по воздуху - Youtube и четвёртый по проводу скачивал торрент со скоростью 46Мбайт/c. Переключился на повербанк (https://promate.com.ua/ua/p1346702066-u ... -bolt.html) и кабель - обычный DC 5V to 12V на Али купленный - в той же нагрузке прекрасно работало. Может действительно Asus больше тянет, а может кабель с itbox - фигня. В общем, странно. Интересно, кто ж раз и сразу минус лупит - веди диалог, а не хейтерством занимайся.
В чём прям уж существенная разница - процессор одинаковый, формула памяти одинаковая, разве что wifi чипы разные. Даже блок питания у Asus заложенный слабее почему-то. Хотя стоп... всё ещё может зависеть от фактической нагрузки на процессор, а они разные в обоих роутерах, скорее всего.
от э видео тесту
спойлер
Avenger80
Member

Повідомлення

WaRMacTep
Ясно. Ну значит кабель мне более-менее качественный попался. Жаль, что для этих триггеров нужны и повербанки современные и хорошие, у меня таких нет - несколько 10000-х обычных, а тут нужны с PD именно.
WaRMacTep
Member

Повідомлення

Avenger80: 10.12.2024 18:12 WaRMacTep
Ясно. Ну значит кабель мне более-менее качественный попался. Жаль, что для этих триггеров нужны и повербанки современные и хорошие, у меня таких нет - несколько 10000-х обычных, а тут нужны с PD именно.
обычно кабеля с тригерами работают на чиная с QC 2.0 что есть в любом повербанке почти где есть минимальная быстрая зарядка на 15ват, а не одязательно PD
Hotspur
Member

Повідомлення

WaRMacTep: 10.12.2024 18:04от э видео тесту
в людини кабель поганий. мій віддає до 1 амперу спокійно. я заміряв через ЮСБ тестер споживання і напругу

Відправлено через 59 секунд:
Avenger80: 10.12.2024 18:12Ясно. Ну значит кабель мне более-менее качественный попался. Жаль, что для этих триггеров нужны и повербанки современные и хорошие, у меня таких нет - несколько 10000-х обычных, а тут нужны с PD именно.
так, тригерам треба сучасні павербанки. я випадкого в перший тикнув - не працює, поставив базеус 20 ваттний - все запрацювало
WaRMacTep
Member

Повідомлення

Hotspur: 10.12.2024 18:28
WaRMacTep: 10.12.2024 18:04от э видео тесту
в людини кабель поганий. мій віддає до 1 амперу спокійно. я заміряв через ЮСБ тестер споживання і напругу

Відправлено через 59 секунд:
Avenger80: 10.12.2024 18:12Ясно. Ну значит кабель мне более-менее качественный попался. Жаль, что для этих триггеров нужны и повербанки современные и хорошие, у меня таких нет - несколько 10000-х обычных, а тут нужны с PD именно.
так, тригерам треба сучасні павербанки
навіщо? э тригери з юсб-а, є з юсб-с головне щоб на порвербанку було написано 12в та підтримка QC2.0
Hotspur
Member

Повідомлення

WaRMacTep: 10.12.2024 18:30головне щоб на порвербанку було написано 12в та підтримка QC2.0
оце і є питання. простий кабель більш економний ніж тригер, я заміряв на однаковому роутері

Відправлено через 1 хвилину 20 секунд:
1 Через тригер 12V споживання за годину склало 173 mAh
2 Через кабель 5V to 12V споживання за годину склало 369 mAh

12V*0.173mAh=2,085Wh
5V*0.369mAh=1,839Wh
1,845/2,076=0,88% ККД
кабель 5Vto 12V - 1.839 Wh
тригер 12V - 2.085 Wh
Таким чином кабель 5Vto 12V кращий на 12% . Ну 12% в принципі не мало
nam5580
Junior

Повідомлення

Hotspur: 10.12.2024 18:35 1 Через тригер 12V споживання за годину склало 173 mAh
2 Через кабель 5V to 12V споживання за годину склало 369 mAh
Чим міряли?
При використанні тригера працює підвищуючий стабілізатор 3.7 > 12V в самому павербанку. При використанні кабеля 5V-12V працює і повишайка до 5 вольт в павербанку, і повишайка в кабелі(а в неї ККД такий собі).
Так що до розрахунків є питання.
Hotspur
Member

Повідомлення

nam5580: 10.12.2024 19:24Чим міряли?
ЮСБ тестером

Відправлено через 40 секунд:
nam5580: 10.12.2024 19:24Так що до розрахунків є питання.
немає. вчіть що таке Wh
Polybius
Member

Повідомлення

nam5580: 10.12.2024 19:24Так що до розрахунків є питання.
Погоджусь, щось не те з розрахунками точніше з вимірюваннями
Або повербанк дивний з дуже поганою повишайкою з 3,7 до 12В (хоча, це ж ви вже наміряли після нього :insane: ), або режими роботи роутера були різними при вимірюваннях, треба на більшому відрізку часу спробувати, або мірялка не того.
Ще на початку блекаутів перетестив купу кабельків-повишайок та повербанків з QC/PD - жодного разу результат не був на користь зовнішніх повишайок. Та і як це фізично можливо?

Всі ці кабелі-повишайки в більшості випадків базуються на тій самій DC-DC, там насправді макс струм по даташиту 600 mA, але зазвичай воно нормально тягне і до ампера.

У вас є в ланцюжку два DC-DC, кожний з яких має свій ККД.
Перший підвищує з 3,7В акумуляторів до 5В (або 12В, при використанні тригера того чи іншого протоколу і тоді другого DC-DC в ланцюжку немає)
Другий у вашому кабелі, що підвищує з 5В до 12

Плюс у цих рохрахунках взагалі ніде не фігурую ККД внутрішнього DC-DC повербанку, що перетворює 3,7В з аків на потрібну напругу, і ось саме там, насправді, важливо, скільки віддано Wh

Отправлено спустя 25 минут 35 секунд:
Hotspur: 10.12.2024 19:39вчіть що таке Wh
Самі поміркуйте:

У вас роутер при напрузі 12V схавав 173 mAh = 2,076 Wh
Роутер при напрузі 5V через повишайку 5V->12V схавав 369 mAh = 1,845 Wh

А тепер питання, а скільки ватт*годин схавав роутер від 12В вже ПІСЛЯ повишайки?
Якщо припустити, що споживнаня в нього постійне, то він повинен був також спожити 2,076 Wh
А ви віддали йому 1,845 Wh
Тобто напсравді, ККД вашої схеми = 2,076/1,845 = 112,5%

Ну це треба патентувати! :teacher:
Filabatya
Member

Повідомлення

Polybius
ви не в темі там все чотко)
Відповісти