Выбор БП

Куратор теми: Melofon
Корпуса и источники питания
Відповісти
Автор
Повідомлення
Melofon
Member

Повідомлення

Данная тема предназначена для обсуждения и выбора конкретных моделей блоков питания для ПК.

PSU Tier List (список по эшелонам БП)

Рекомендации по моделям БП с информацией по каждому в виде таблицы

Рекомендации по моделям БП с информацией по каждому в виде текста

Под чьими наклейками производятся БП (ОЕМ-производители)

Шумовая сертификация (оценки) БП по CYBENETICS

Похожие темы:
Хватит ли блока питания?
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение.
Корпуса
Выбор вентилятора в БП
Писк свист гул шум треск и прочие эффекты в блоке питания

Пожалуйста сформулируйте вопросы согласно шаблону, это поможет сэкономить ваше и наше время.
Правильная формулировка вопросов по шаблону:
спойлер
- Укажите конфигурацию ПК.
- Наличие/отсутствие разгона.
- Бюджет на покупку БП ( можно ли двигаться в большую сторону или нет ).
- Планируется ли апгрейд процессора и/или видеокарты. Если да, то примерный уровень апгрейда.
- Укажите нужно ли наличие таких фишек БП как:
- Сертификат КПД 80+ ( 80+, Bronze, Silver, Gold, Platinum, Titanium ).
- Полу-модульность ( часть кабелей отсоединяются от БП ).
Полная модульность ( все кабели отсоединяются от БП ).
- Полу-пассивный режим работы вентилятора ( при маленьких нагрузках таких как рабочий стол, использование браузера, просмотра видео и других не ресурсоемких задачах вентилятор не крутится и включается только по достижении определённого процента мощности или по достижении определённой температуры ).
- Когда задаете вопросы по конкретным бп обязательно пишите названия моделей правильно и полностью !!! (Это упростит нашу помощь вам и в будущем поиск по теме).
Игнорирование правил конференции наказывается
Востаннє редагувалось 02.11.2023 16:24 користувачем Melofon, всього редагувалось 25 разів.
pSycho
Member

Повідомлення

Xeqtr
Ну я питав в першу чергу за ціну з ПДВ, бо зазвичай нижчі ціни - тільки за готівку/карткою. Не всі продавці одразу включають в ціну ПДВ (Брейн/Айтібокс, Розетка та деякі інші). Ну а 850 одразу ж зник і з Розетки, там він був за майже 4900. Ну так, виходить, що постачальник один, як зазвичай і буває.
Xeqtr
Junior

Повідомлення

acm_fan: 24.11.2024 19:44
Xeqtr: 24.11.2024 17:40блок в реальності по начинці дуже хороший
CWT как CWT.
Xeqtr: 24.11.2024 17:40гарантія також 10
Вот тут интереснее. Вы много видели БП от этого вендора у нас тут годами до 2024? И как они проводят рекламации? Кто эти 10 лет в Украине будет их сопровождать? Даже Корсар отфутболил Украину, говоря про международную гарантию. По месту отдуваются поставщики и делают это прямо сказать с переменным успехом. Удачи Вам с заменой coil whine :rolleyes: Случай как раз показательный: международная служба могла поменять (если хватит пруфов на покупку), а местные - просто пошлют, работает же!?
Веду к тому что эти 10 лет ничем не краше двух от чифа, и то - последние хотя бы реальные. Забугор - там другой (сервис) мир, нечего смотреть на их реалии. Вариант конечно привезти, но камон - Адату? :-/
Всегда была "дешёвая" серия от типа бренда со смешной странной на свои деньги начинкой. Единственное что там интересного - дизайн, "бренд" и - правда - не самый плохой на рынке вентилятор. Конкурентов - море. Рассчитано на тех, кто пересмотрел обзоры / ютуб.
Xeqtr: 24.11.2024 17:40хлопці з Бі Квайт дуже милосердні
Могут себе позволить за счёт доходов от продаж оверпрайснутых БП (я всё ещё про Pure Power).
Xeqtr: 24.11.2024 17:40У всій цій ситуації я для себе зробив дуже очевидні висновки
Смотрится рынок в момент покупки, а не выбирается сферконь в вакууме топ бестчойс. А дальше - принимается решение.
Любители купить Вт в "запас" всегда попадали на более простые конденсаторы, а со шнурком в тот же "запас" ужиматься теперь приходится буквально во всём, но зато купим один раз, чтобы "в будущем" не менять :rolleyes: Каждому своё.
Дам загальну відповідь, не цитуючи окремо, бо з телефона це дуже довго, перепрошую! :gigi:

На рахунок гарантії і т.д. Я би взагалі, в цілому, виділив наш Український ринок, - як дуже сильно покалічений, обмежений. З нього пішло немало гравців, в декотрих категоріях комплектуючих під час війни створилась тотальна монополія від Асус, Мсай, Гіга пилососить ринок демпінгом, Кінгстон в своїй ніші неймовірно жирує, Самсунгу також дуже добре живеться, Бі Квайт постійно втрачає свої позиції, тому що платоспроможність нашого народу тільки падає, а їхня продукція зовсім не дешева.

Ви абсолютно праві, я взагалі не бачив щоби хоть десь і колись в топі, на умовній Розетці, була якась продукція а-ля А-Дата чи ФСП, такого не буває в принципі, там постійно Асус чи Мсай.

Тому, як Ви вірно підмітили, мало кому відомо, що і як буде відбуватись в гарантійному випадку, але скажу так, це не проблема пересічного покупця. Покупець в більшості випадків контактує з магазином, - а що там відбувається далі, покупець не знає. Звичайно якщо це нормальний магазин, з ноунеймами на хотлайні - будуть проблеми. А взагалі, сам помічаю на сайтах типу Розетки, що попупці дуже часто самі винуваті у відмовах в гарантійних випадках, і зовсім не дотримуються базових речей, які прописані майже всюди однаково. Тобто гублять частину комплектації, чек, гарантійку, портять упаковки, тобто не відправляють повну або належного вигляду комплектацію - що вже стає причиною відмови, і багато хто такими нюансами користується, але не всі.

На рахунок Чіфтеку з тобою абсолютно не згоден. Я наприклад вважаю що це взагалі не ок, що на всі їх Бж чи то за 2к грн, чи то за 5к - мають всього лиш 2 роки гарантії. За 2 роки, може любий бж рандомно вмерти, навіть супер преміум класу. У випадку з Чіфтек - ти 100 % лишишся ні з чим, а у інших випадках? Ради інтересу, після прочитаного - зайди на Розетку, тагни розділ Бж і конкретно тільки Бі-Квайт. Ти там прочитаєш дуже багато цікавих історій. Там немало людей у яких Дарк Павери 13 - які коштують по 10-14к грн, - повмирали за пів року, рік. Від такого ніхто не застрахований, у всіх випадках люди писали що їм повертали кошти або міняли на новий.

Но був і дуже інтересний випадок, коли у людини вмер за 2.5 роки, якщо не помиляюсь Страйт Павер 12, по гарантійному зверненню йому вирішили повернути кошти, але людину це дуже сильно обурило, тому що із-за теперішнього курсу гривні, там навіть близько таке не купиш. Він почав вимагати від них такий же блок, а не повернення коштів, але блока у них в наявності реально не було взагалі. Він пішов зі злості регатись на всі сайти агрегатори і розповідати свою історію :gigi: Історія закінчилась тим, що офіційний дестрибютор Бі Квайт Юкрейн - вийшов з ним на зв'язок, і запропонув вирішити його питання таким чином, що йому видали ще набагато кращий блок, і більшого номіналу, ніж у нього був. :up: Насправді Бі Квайтам респект за це, для них репутація не пусте місце.

А на рахунок останнього абзацу і покупки "сьогодні", я всього лиш написав свої особисті думки, і нікому нічого не нав'язую. Тут дійсно кожному особисто потрібно вирішувати, чи треба людині той модний шнурок, чи він простий пересічний геймер, яких більшість, а статистика зі Стіму не дасть збрехати, самі популярні відеокарти на даний момент це 3060/4060, а ті які мають відеокарти де потрібен цей дорогий шнурок, якщо не помиляюсь, навіть не присутні в списку топ 10 відеокарт користувачів Стіму. Просто проаналізуйте, і задумайтесь.

Таким людям, шнурок мабуть і в далекій перспективі не потрібен, але погодьтесь, їм вже це будуть нав'язувати одразу же, коли прийде час купляти новий бж. ;) :beer: :idea:
Mixx
Member

Повідомлення

ADATA XPG Core Reactor II VE 650W 80 Plus Gold

DEEPCOOL PN650M 650W 80 Plus Gold

BE QUIET! Pure Power 12 M 650W 80 Plus Gold

Есть 3 бп, потребление системы будет ватт 300 в пике, какой из них будет тише в работе? А что лучше взять?)

Или нужен любой другой бп под связку райзен 7500ф+4070, единственное требование - тишина в работе.
daesz
Member

Повідомлення

Mixx: 28.11.2024 20:23 ADATA XPG Core Reactor II VE 650W 80 Plus Gold

DEEPCOOL PN650M 650W 80 Plus Gold

BE QUIET! Pure Power 12 M 650W 80 Plus Gold

Есть 3 бп, потребление системы будет ватт 300 в пике, какой из них будет тише в работе? А что лучше взять?)
Like the other family members, the PN650M uses a well-known CWT platform codenamed GPX. It is between CWT’s CSZ and GPW platforms regarding cost and performance.
Для розуміння - це теж саме що MSI MAG A-GL. Пропелер там MARTECH DF1202512SEHN (120mm, 12V, 0.42A, Rifle Bearing Fan).
спойлер
Зображення
XPG already has a Core Reactor PSU line in its portfolio, but it needed something more affordable, so it came up with the Core Reactor II Value Edition (VE) line. This line meets the Intel ATX v3.1 specifications. It uses the same Channel Well Technology platform (codename CSE) as the Core Reactor II models but with some changes to lower production costs.
(трохи смішно стало з того, що коли я написав в сусідній темі що не здивуюсь якщо це удешевлення платформи після оглядів на старті як у типової китайщини, то мене замінусили)
Тим не менше, цей кор реатор проти діпкула який був вище :
спойлер
Зображення
Hong Hua HA1225H12F-Z (120mm, 12V, 0.58A, Fluid Dynamic Bearing Fan) - вентилятор цієї адати.
спойлер
Зображення
Бі кваєт - оверпрайснуте барахто на платформі від HEC
спойлер
:puke:
Адата і тихіша до 450 Вт, і має трохи кращу платформу за діпкул.
Mixx
Member

Повідомлення

daesz
Ну у мене +- теж такі виводи з приводу перших 2х.

А не пофіг, яка там платформа? Якщо біквайт єдиний з трійці дає 10 років нормальної гарантії. Взагалі їх сервіс і ще ноктуа і евга - як на мене найкращі в світі.

З приводу сервісу адати більше питань, хоча теж 7 років, і ціна нижча.
спойлер
ПК для друга, списаний з армії після 2 років, грошей не шкода, хочеться мінімум головної болі.
daesz
Member

Повідомлення

Mixx: 28.11.2024 21:29 daesz
Ну у мене +- теж такі виводи з приводу перших 2х.

А не пофіг, яка там платформа? Якщо біквайт єдиний з трійці дає 10 років нормальної гарантії. Взагалі їх сервіс і ще ноктуа і евга - як на мене найкращі в світі.

З приводу сервісу адати дуже багато питань, хоча теж 7 років, і ціна нижча.
Ну от дивіться, є умовний блок АВС (НЕ БІКВАЄТ), якась дешева бронза з 15 років гарантії та найкращим сервісом в світі. Ви її купляєте, кладете в комплекті з 5095ti super duper titan, пульсації угроблюють вашу ВК і ще й блок здихає. Ви йдете в сервіс АВС і вам видають новий такий же оверпрайснутий шмат блок АВС. Питання : а ВК (ну чи інші комплектуючі) вам хто нові видасть? :)

На рахунок гарантії адати - а не страшно, що діпкулу дадуть копняка (вслід за США) і по гарантії його взагалі не буде куди здати?
Mixx
Member

Повідомлення

daesz: 28.11.2024 21:33Ну от дивіться, є умовний блок АВС (НЕ БІКВАЄТ), якась дешева бронза з 15 років гарантії та найкращим сервісом в світі. Ви її купляєте, кладете в комплекті з 5095ti super duper titan, пульсації угроблюють вашу ВК і ще й блок здихає. Ви йдете в сервіс АВС і вам видають новий такий же оверпрайснутий шмат блок АВС. Питання : а ВК (ну чи інші комплектуючі) вам хто нові видасть?
Ну там не так все погано, все таки золото з кпд 92%, так тайваньські конденсатори, але і комп не на 4090, там буде 7500ф і 220вт 4070с, 1м2 ссд, пару вертушок... Буде споживати 250-300вт в піку.

Тобто бж береться з подвійним запасом. Навряд з ним щось станеться за умовні 3-4 роки експлуатації.

Гарантія потрібна більше на випадок браку з заводу.

Але я погоджуся, адата з цих варіантів найдешевша і найкраща в плані ціна-можливості-шум. Скоріше за все на ній і зупинимось.
daesz
Member

Повідомлення

До слова :
- діпкул : велика банка ніппон, все інше наповнення - китайщина (chengx / way on / silan / yangjie)
- кор ректор : велика банка capxon (kek), все інше - мосфети vishay у первичці ( :up: ) та on semi ( :up: ) у вторичці, світчі інфінеон ( :up: ), банки на вторинці (цілий вінігрет - capxon / teapo / іліт(с) / apaq)
- БК : великий кондюк - теаро, вторинка - nippon i teapo, мосфети - он семі.

Ну таке, як виявилось - всі 3 не фонтан, але в кор реактора закономили тільки на великій банці. Самий лютий мотлох з них ще й виявився не БК, а діпкул :D

Відправлено через 3 хвилини 14 секунд:
Моя вам порада : є гроші на бікваєт за 5100 (низ хотлайна), то докиньте 600грн і візьміть https://hard.rozetka.com.ua/ua/seasonic ... 413299923/ Реклами не потребує. Якщо хочеться зекономити - то адата виглядає найцікавіше зі всіх 3.
Mixx
Member

Повідомлення

daesz
Ну там питання більше до здорового глузду, я не можу скласти 2+2, щоб знайти причину купувати в середньобюджетний пк з низьким на 2024 рік споживанням щось потужніше за 600-650вт голд 3.0. Можливо б навіть подивились щось дешевше, жодна гривня не може бути зайвою, але все в рамках адекватного має бути.
daesz
Member

Повідомлення

Mixx: 28.11.2024 21:59 daesz
Ну там питання більше до здорового глузду, я не можу скласти 2+2, щоб знайти причину купувати в середньобюджетний пк з низьким на 2024 рік споживанням щось потужніше за 600-650вт голд 3.0. Можливо б навіть подивились щось дешевше, жодна гривня не може бути зайвою, але все в рамках адекватного має бути.
Різниця в ціні між 650 Вт БК та 750 Вт сі - всього 600 грн. 10 років гарантії, можливість звертатись у сервісний на пряму з інвойсом, велика банка - нічікон / малі - вінігрет з нічіконів, ніпонів та рубіконів / мосфети - аоз у первичці (це напевно єдине до чого можна придертись якщо дуже хочеться), нексперія у вторичці, гібридний режим, 12пін зі сторони БЖ.
спойлер
Зображення
Отримуєте явно більше всього за ті 600 грн, ніж пропонує БК :)

Але як вже написав
Якщо хочеться зекономити - то адата виглядає найцікавіше зі всіх 3.
Mixx
Member

Повідомлення

daesz
Я так розумію, фокус зупиняє вертушку без навантаженя?
daesz
Member

Повідомлення

Mixx: 28.11.2024 22:10 daesz
Я так розумію, фокус зупиняє вертушку без навантаженя?
спойлер
Зображення
Так, там є перемикач :)
Mixx
Member

Повідомлення

daesz
Ось це справді плюс.

Дякую, 2 кандидати обрано, далі просто дивимось на бюджет :beer:
Melofon
Member

Повідомлення

daesz: 28.11.2024 21:33Ви її купляєте, кладете в комплекті з 5095ti super duper titan, пульсації угроблюють вашу ВК і ще й блок здихає
От пульсаций бп видеокарты не дохнут (по крайней мере если они сильно не выходят за рамки ATX формата как и вольтаж, что обычно могут делать и намного более дешёвые бп) т.к. у них есть свой питальник регулирующий вольтаж и пульсации свои и они намного больше зависят от количества фаз видеокарты или материнки , так что низкие пульсации только говорят о более качественно сделанном бп а не о том что из-за этого видеокарты будут жить намного дольше, и уж тем более самому бп пофиг на свои пульсации чтобы именно от них дохуть :D они дохнут точно от других причин. Низкие пульсации любят другие комплектующие ПК которые не имеют своих питальников, например ссд, хдд и т.п.
Востаннє редагувалось 28.11.2024 23:18 користувачем Melofon, всього редагувалось 2 разів.
daesz
Member

Повідомлення

Melofon: 28.11.2024 23:08
daesz: 28.11.2024 21:33Ви її купляєте, кладете в комплекті з 5095ti super duper titan, пульсації угроблюють вашу ВК і ще й блок здихає
От пульсаций бп видеокарты не дохнут (по крайней мере если они сильно не выходят за рамки ATX формата как и вольтаж, что обычно могут делать и намного более дешёвые бп) т.к. у них есть свой питальник регулирующий вольтаж и пульсации свои и они намного больше зависят от количества фаз видеокарты , так что низкие пульсации только говорят о более качественно сделанном бп а не о том что из-за этого видеокарты будут жить намного дольше, и уж тем более самому бп пофиг на свои пульсации чтобы именно от них дохуть :D они дохнут точно от других причин.
То був приклад того, що платформа БП таки має значення. Бо можна взяти всю японську внутрянку і всерівно умудритись отримати 100 мВ пульсації (давніше бачив огляд з таким шедевром, не пам'ятаю який саме був блок).
Melofon
Member

Повідомлення

daesz

Вы же в курсе что 100мВ по 12в линии это всё равно сильно ниже позволенных АТХ стандартом в 150мВ, и даже их небольшое превышение не то что бы сильно сказывается, хотя я видел тесты бп с пульсациями в 500+мВ и всё пахало как нужно, но правда на долгую небыло проверки.
daesz
Member

Повідомлення

Melofon: 28.11.2024 23:26 daesz

Вы же в курсе что 100мВ по 12в линии это всё равно сильно ниже позволенных АТХ стандартом в 150мВ, и даже их небольшое превышение не то что бы сильно сказывается, хотя я видел тесты бп с пульсациями в 500+мВ и всё пахало как нужно, но правда на долгую небыло проверки.
Якщо не помиляюсь, то це 120 мВ, а не 150 :)
MikePodgorniy
Junior

Повідомлення

Хелп, треба блок під цью плавильню:
r3600 + 6800xt 800ц - 3 x 8-пін

https://pg.asrock.com/Graphics-Card/AMD ... cification

не розумію що вибирати щоб було 3х8 та не за всі гроші світу, та ще не згоріло те все, або пошкодило комп
скоріш за все купувати буду тут: https://can.ua/psu/c1478/
Відповісти