Выбор БП

Куратор теми: Melofon
Корпуса и источники питания
Відповісти
Автор
Повідомлення
Melofon
Member

Повідомлення

Данная тема предназначена для обсуждения и выбора конкретных моделей блоков питания для ПК.

PSU Tier List (список по эшелонам БП)

Рекомендации по моделям БП с информацией по каждому в виде таблицы

Рекомендации по моделям БП с информацией по каждому в виде текста

Под чьими наклейками производятся БП (ОЕМ-производители)

Шумовая сертификация (оценки) БП по CYBENETICS

Похожие темы:
Хватит ли блока питания?
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение.
Корпуса
Выбор вентилятора в БП
Писк свист гул шум треск и прочие эффекты в блоке питания

Пожалуйста сформулируйте вопросы согласно шаблону, это поможет сэкономить ваше и наше время.
Правильная формулировка вопросов по шаблону:
спойлер
- Укажите конфигурацию ПК.
- Наличие/отсутствие разгона.
- Бюджет на покупку БП ( можно ли двигаться в большую сторону или нет ).
- Планируется ли апгрейд процессора и/или видеокарты. Если да, то примерный уровень апгрейда.
- Укажите нужно ли наличие таких фишек БП как:
- Сертификат КПД 80+ ( 80+, Bronze, Silver, Gold, Platinum, Titanium ).
- Полу-модульность ( часть кабелей отсоединяются от БП ).
Полная модульность ( все кабели отсоединяются от БП ).
- Полу-пассивный режим работы вентилятора ( при маленьких нагрузках таких как рабочий стол, использование браузера, просмотра видео и других не ресурсоемких задачах вентилятор не крутится и включается только по достижении определённого процента мощности или по достижении определённой температуры ).
- Когда задаете вопросы по конкретным бп обязательно пишите названия моделей правильно и полностью !!! (Это упростит нашу помощь вам и в будущем поиск по теме).
Игнорирование правил конференции наказывается
Востаннє редагувалось 02.11.2023 16:24 користувачем Melofon, всього редагувалось 25 разів.
Reverse_rain
Member

Повідомлення

acm_fan: 10.11.2024 03:16
Цена-выхлоп - эталонные. Или дешевле и хуже, или дороже (и не всегда лучше).
Магазины по низу рынка - серяк, потому в бюджет 6к грн версия 850 Вт (с 10-ю годами) не попадает. Разве что сами привезёте из ЕС.
Для купить надолго и спать спокойно 10 % добавьте, или подождите акций, у MSI бывают разные плюшки в стиле купона на Steam.
Ок, дякую. Буду дивитися у офіційних партнерів з 10роками гарантії. Якщо варто докинути трохи грошей, але отримати нормальний продукт з підтримокю, то я тільки за. Сам більше схиляюсь до MSI, судячи з оглядів там нормальна компановка на японських єлементах, коли як в Be Quiet та Chieftec вінегрет з японо-тайванських. Нічого не маю проти них, як ні як у самого Chieftec Proton в системі вже років 7 працює без проблем, але якщо обирати то краще японські.
waryag: 10.11.2024 09:13 Reverse_rain

А навіщо? Не думаю, що вони стануть проблемою для вашого БЖ, якщо він не дуже старий.
Ну йому з початку наступного року буде 7 рочків, вже зовсім великий він в мене)) Працює він так, без проблем. Ось лише нещодавно замінив вентилятор в ньому, бо старий почав в тихій системі цокати. Але я б краще його оновив. Скажімо так, є декілька речей які мене не зовсім влаштовують в ньому, наприклад короткі провода для CPU, а також всього 8pin живлення для нього.
Щодо відяхи, так вже збирався замовляти 4070, а потім зрозумів що 50 коліно не за горами, 1060 поки що мені вистачає для гри у 1080р, то можу почекати і там дивитися що нам пропонує нвідіа. Якщо буде щось ВАУ, то треба брати, якщо буде те саме що 40 коліно з +10% приросту, то взяти 40ку на яку ціна почне падати з виходом нового покоління.
pSycho
Member

Повідомлення

Прошу допомогти обрати надійний БЖ до 750 Вт для:
Ryzen 7 5700X3D/Radeon RX 5700XT/2x16GB RAM/3 SSD/2 HDD/5 корпусних вентиляторів.
Розгін - стоковий буст.
Бюджет 4000-4500 макс.
Апгрейд хіба що відеокарти через декілька років до рівня RX 7900 GRE макс. Комп збираю надовго з прицілом на повне оновлення через 5-7 років.
Бронзи достатньо, модульність та полупасив не принципові.
acm_fan
HWBOT OC Team

Повідомлення

pSycho: 10.11.2024 17:54до рівня RX 7900 GRE макс
https://hotline.ua/ua/computer-bloki-pi ... w-hg2-650/
FSP HYDRO G PRO 650W (HG2-650)
10 лет гарантии, отключаемый гибридный режим работы вентлиятора, Голд, полная модульность.
https://hotline.ua/ua/computer-bloki-pi ... 750gm-pg5/
GIGABYTE UD750GM PG5 (GP-UD750GM-PG5)
По акции в одном магазине 4500 грн, пять лет, кабель питания 12VHPWR в комплекте, но ни 750 Вт, ни тот кабель Вам не нужны. Сам БП рангом ниже. То есть первый интереснее.
vsx
Member

Повідомлення

pSycho: 10.11.2024 17:54 Прошу допомогти обрати надійний БЖ до 750 Вт для:
Ryzen 7 5700X3D/Radeon RX 5700XT/2x16GB RAM/3 SSD/2 HDD/5 корпусних вентиляторів.
Розгін - стоковий буст.
Бюджет 4000-4500 макс.
Апгрейд хіба що відеокарти через декілька років до рівня RX 7900 GRE макс. Комп збираю надовго з прицілом на повне оновлення через 5-7 років.
Бронзи достатньо, модульність та полупасив не принципові.
Вы на 5700ХТ будете 5 лет играть?)
Берите лучше золотой и с новым разъемом для видеокарт
pSycho
Member

Повідомлення

acm_fan: 10.11.2024 22:09
pSycho: 10.11.2024 17:54до рівня RX 7900 GRE макс
https://hotline.ua/ua/computer-bloki-pi ... w-hg2-650/
FSP HYDRO G PRO 650W (HG2-650)
10 лет гарантии, отключаемый гибридный режим работы вентлиятора, Голд, полная модульность.
https://hotline.ua/ua/computer-bloki-pi ... 750gm-pg5/
GIGABYTE UD750GM PG5 (GP-UD750GM-PG5)
По акции в одном магазине 4500 грн, пять лет, кабель питания 12VHPWR в комплекте, но ни 750 Вт, ни тот кабель Вам не нужны. Сам БП рангом ниже. То есть первый интереснее.
Спасибо за рекомендацию, я до FSP еще не добрался, только сегодня занялся изучением рынка и современных предложений. Понимаю, что смотреть нужно в сторону БП от настоящих производителей, а не "наклейщиков"). Насчет 750 Вт согласен, это сильно с запасом, думаю, система будет потреблять 450-500 Вт максимум в нагрузке, и то нечасто. Думаю, мне бы и моего профильного бронзового Zalman ZM660-XT хватило, работает прекрасно и без нареканий, но у него разъемы только 8+6 пин, а колхозить переходник с риском угробить железо такой себе вариант, на БП не стоит экономить.
oversteve
Member

Повідомлення

pSycho: 10.11.2024 23:14 Спасибо за рекомендацию, я до FSP еще не добрался, только сегодня занялся изучением рынка и современных предложений. Понимаю, что смотреть нужно в сторону БП от настоящих производителей, а не "наклейщиков"). Насчет 750 Вт согласен, это сильно с запасом, думаю, система будет потреблять 450-500 Вт максимум в нагрузке, и то нечасто. Думаю, мне бы и моего профильного бронзового Zalman ZM660-XT хватило, работает прекрасно и без нареканий, но у него разъемы только 8+6 пин, а колхозить переходник с риском угробить железо такой себе вариант, на БП не стоит экономить.
як на мене все ж таки краще ще 1к додати до бюджету і взяти такий корсар, якщо дійсно на перспективу, бо рахуйте, що сам по собі 12вхпвр шнурок для відяхи вам десь під 800-1к грн влетить, якщо все ж таки надумаєте брати якусь зелену відяху, та й з шумом там буде краще ситуація
https://hotline.ua/ua/computer-bloki-pi ... p-9020285/
pSycho
Member

Повідомлення

vsx: 10.11.2024 22:13 Вы на 5700ХТ будете 5 лет играть?)
Берите лучше золотой и с новым разъемом для видеокарт
Тут будет актуальней другой вопрос, что вообще будет со мной через 5 лет, планировать/прогнозировать что-то сейчас крайне неблагодарное дело) Вы не поверите, но я уже почти 8 лет сижу на профильном RX470) Но в современные онлайн-шутаны типа CS2 или PUBG с таким железом нормально не поиграешь, а иногда хочется) Спасибо за рекомендацию!

Відправлено через 22 хвилини 49 секунд:
oversteve: 10.11.2024 23:24 як на мене все ж таки краще ще 1к додати до бюджету і взяти такий корсар, якщо дійсно на перспективу, бо рахуйте, що сам по собі 12вхпвр шнурок для відяхи вам десь під 800-1к грн влетить, якщо все ж таки надумаєте брати якусь зелену відяху, та й з шумом там буде краще ситуація
https://hotline.ua/ua/computer-bloki-pi ... p-9020285/
Дякую за рекомендацію! Я так порахував, що за останні майже 20 років я мав 5 відях та 3 платформи, включаючи поточні в профілі, яких мені вистачало до певного моменту. І ось настав черговий)
Melofon
Member

Повідомлення

pSycho: 10.11.2024 23:14Понимаю, что смотреть нужно в сторону БП от настоящих производителей, а не "наклейщиков").
Вообще не обязательно, наклейщики наклеек тоже могут предложить нормальные бп по очень даже адекватной цене, просто реальные ОЕМ производителей продающих свои бп на рынке можно посчитать на пальцах одной руки а реальных производителей больше, просто они в основном делают бп для заказчиков, яркий такой ОЕМ представитель это CWT (у него очень много заказчиков но сам он свои бп не продаёт на сколько я знаю и такой он не один), а брендов продающих бп от ОЕМ со своими наклейками десятки так что не стоит их списывать со счетов.
pSycho
Member

Повідомлення

Melofon: 14.11.2024 19:32 яркий такой ОЕМ представитель это CWT
Спасибо, начитался-разобрался, в итоге купил за 4500 XPG Core Reactor 850W Gold по цене 750W, как раз на платформе CWT, очень хвалят на западе, платина от Cybenetics, японские кондеры, все защиты, полностью модульный, богатый комплект, 10 лет гарантии.
Xeqtr
Junior

Повідомлення

pSycho: 24.11.2024 10:34
Melofon: 14.11.2024 19:32 яркий такой ОЕМ представитель это CWT
Спасибо, начитался-разобрался, в итоге купил за 4500 XPG Core Reactor 850W Gold по цене 750W, как раз на платформе CWT, очень хвалят на западе, платина от Cybenetics, японские кондеры, все защиты, полностью модульный, богатый комплект, 10 лет гарантии.
А де брали? Я тоже начитався і надивився, хочу завтра замовити 750, є по хотлайну 3829 - але може виявитись що немає, у інших магазинах типу Розетки 750 - за 4500. :weep:
Podolyanin
Member

Повідомлення

Xeqtr: 24.11.2024 15:21
pSycho: 24.11.2024 10:34
А де брали? Я тоже начитався і надивився, хочу завтра замовити 750, є по хотлайну 3829 - але може виявитись що немає, у інших магазинах типу Розетки 750 - за 4500. :weep:
2 місяці назад взяв Core Reactor 750W на розетці за 4400, також начитався зарубіжних оглядів і був трохи здивований чому тут про ці блоки нічого не пишуть.
Дуже багато кабелів, при потребі можна підключити купу 2.5, 3.5 пристроїв і відеокарт :gigi:. В роботі тихий, ніяких зайвих шумів типу тріску чи пищання не почув, хоча спеціально лазив під стіл і прислухався. З мінусів немає гібридного режиму вентилятора (без навантаження крутиться - 600 обертів), ну і він не АТХ 3.0.
За 3800-3900 напевно взагалі буде непоганим вибором.
heidfeld
Member

Повідомлення

Podolyanin: 24.11.2024 15:53 і був трохи здивований чому тут про ці блоки нічого не пишуть.
потому что тут одни :censoured: , которые фапают на АТХ 3.0 и др. блоки не советуют, даже для слабых карт, аргументы типа на вырост, без АТХ 3.0 жить нельзя и прочий бред, а если кто посоветует не АТХ 3.0, то сразу сотня минусов прилетит.
oversteve
Member

Повідомлення

heidfeld: 24.11.2024 16:05
Podolyanin: 24.11.2024 15:53 і був трохи здивований чому тут про ці блоки нічого не пишуть.
потому что тут одни :censoured: , которые фапают на АТХ 3.0 и др. блоки не советуют, даже для слабых карт, аргументы типа на вырост, без АТХ 3.0 жить нельзя и прочий бред, а если кто посоветует не АТХ 3.0, то сразу сотня минусов прилетит.
нормальний кастомний шнурок 12вхпвр десь в 800-1к грн обійдеться, так що все впирається в цінник і тип збірки, якщо за +1к грн можна знайти нормальну альтернативу з шнурком, то чого б його не взяти "на вирост", тим більше якщо бж береться не на рік-два
pSycho
Member

Повідомлення

Xeqtr: 24.11.2024 15:21 А де брали? Я тоже начитався і надивився, хочу завтра замовити 750, є по хотлайну 3829 - але може виявитись що немає, у інших магазинах типу Розетки 750 - за 4500. :weep:
Брав в Телемарті, спочатку хотів оформити 750, але побачив, що 850 поряд аж на 60 грн дорожче, тож без вагань взяв його, судячи з усього - останній. Ну а 750 є в наявності багато де, тож беріть, рекомендацій на них просто море, як виявилося.

Відправлено через 12 хвилин 19 секунд:
oversteve: 24.11.2024 16:14 нормальний кастомний шнурок 12вхпвр десь в 800-1к грн обійдеться, так що все впирається в цінник і тип збірки, якщо за +1к грн можна знайти нормальну альтернативу з шнурком, то чого б його не взяти "на вирост", тим більше якщо бж береться не на рік-два
От тільки надійність цього 12вхпвр дуже сумнівна, подивіться на ютубі детальні дослідження горілих конекторів) Та і в принципі він для мене наразі неактуальний, і наврядчи буде. А БЖ АТХ 3.0 такого рівня буде суттєво дорожчим.
Xeqtr
Junior

Повідомлення

Podolyanin: 24.11.2024 15:53
Xeqtr: 24.11.2024 15:21

2 місяці назад взяв Core Reactor 750W на розетці за 4400, також начитався зарубіжних оглядів і був трохи здивований чому тут про ці блоки нічого не пишуть.
Дуже багато кабелів, при потребі можна підключити купу 2.5, 3.5 пристроїв і відеокарт :gigi:. В роботі тихий, ніяких зайвих шумів типу тріску чи пищання не почув, хоча спеціально лазив під стіл і прислухався. З мінусів немає гібридного режиму вентилятора (без навантаження крутиться - 600 обертів), ну і він не АТХ 3.0.
За 3800-3900 напевно взагалі буде непоганим вибором.
Дуже дякую за коментар. Я також певно все що є в гуглі на зарубіжних - перечитався і передивився і дуже здивований, на наших просторах всього лиш 1 відгук на Розетці, і то зроблений цього місяця. А блок в реальності по начинці дуже хороший, немає жодної економії на кондюках, 100 % японські, багата комплектація, гарантія також 10 по рочків. Всі тести під різними навантаженнями дуже ок, є тільки певні питання до 3,3 лінії - але то дуже дрібниці, все в межах норми АТХ формату. На рахунок гібридного режиму роботи кулера, скажу так, не знайшов в принципі жодного БП в цьому ціновому діапазоні, у якого би це в принципі було, тому навіть недоліком це вважати складно. Є тільки ФСП 650 Г Про, за 4500 у якого таке є, але це все ж таки 650, і він у нас тоже по магазинам "ноунейм". На рахунок ціни, не факт що вийде взяти, він є на Енко і Ехе - вже маю негативний досвід в замовленні на цих сайтах. Вони дуже часто ставлять ціни мінімуму по хотлайну, робиш замовлення, приймають - а через день передзвонюють і кажуть: "Сорямба, товару на складі немає". При тому що в цілому обидва сайта мають 90 % позитивних відгуків по хотлайну. Надії не маю, але спробую.

На рахунок АТХ 3.0-3.1 хочеться окремо написати. За останні 2 дні передивився дуже-дуже багато детальних оглядів елементної бази бж номіналу 750 в ціновому діапазоні до 100-140 ₴ і був дещо здивованим. Перехід на формат АТХ 3.0 став тотальною економією на всьому що тільки можна: на кондюках, кулері, комплектації в загальному. Це все виключного із-за ново-модного шнурка, який став великою перешкодою у ціноутворенні і конкуренції з блоками не АТХ 3.0. Не всім це потрібно. Виробникам потрібно було зекономити на чомусь, щоб впхати в ту саму собівартість новий роз'єм і шнурок. У них це дуже добре вийшло. Але думаю що така проблема актуальна лише у бж номіналом 650-750-850 (Крайня межа). А вот уже в блоках значно більших номіналів, таким не займались і там все в повному порядку.

Я вот детально дивився огляд на be quiet! Pure Power 12M 750, він у нас по хотлайну 5119 найдешевший. Там в середині ЖОДНОГО японського кондюка Ніппон, все значно дешевше з Тайвані, комплект - як кіт наплакав, там для відеокарти 1 блатний шнурок + 2 шнурка 6+2 які склеяні в ОДИН. Там люди на Розетці всі поголовно задають одне питання, що це за мем з подвійним шнурком 6+2?! Якщо людині умовно треба всього лиш 1 8 пін заживити, то другий шнурок тупо валяється під відяхою, а це, перепрошую, повністю модульний бж. :gigi: Но хлопці з Бі Квайт дуже милосердні, пишуть що готові безплатно відправити одинарний шнурок 6+2, щоб такого бардаку не було. Достатньо їм написати на мило і гарно попросити, підтвердити факт покупки. :gigi: Така тотальна економія у багатьох схожих позиціях на АТХ 3.0.

Навіть взяти конкретний випадок Xpg Core Reactor & Xpg Core Reactor II. БЖ другого покоління відповідає стандарту АТХ 3.1 & Псиай 5.1. Він по начинці гірший чим блок першого покоління, там вже пішла солянка кондюків різних країн, більше тайванських, ніж японських, гарантію також порізали до 7 років, комплектація схудла, зато є новий шнурок, тобто відповідає всім новітнім стандартам.

У всій цій ситуації я для себе зробив дуже очевидні висновки, якщо тобі зовсім не потрібен оцей роз'єм живлення відеокарти для "багатих", розглядати бж +- вище описаного номіналу в форматі АТХ 3.0 зовсім не вартує, бо там дуже зекономили на елементній базі, ради нового шнурка, і щоб собівартість була такою ж. Всім добра! :beer:
pSycho
Member

Повідомлення

Xeqtr
Дякую за розгорнутий коментар стосовно нюансів ціноутворення БЖ. Конкуренція в даному сегменті максимальна, аж очі розбігаються, але політика такої економії по суті заради одного шнурка - це сумно.
Стосовно того, де купляти - перед придбанням свого питав за 750 модель в Vint, менеджер підтвердив наявність і ціну, перед цим уточнив у постачальника. В них наразі найнижча ціна на Хотлайні, багато гарних відгуків, спробуйте :beer:
oversteve
Member

Повідомлення

pSycho: 24.11.2024 17:06 От тільки надійність цього 12вхпвр дуже сумнівна, подивіться на ютубі детальні дослідження горілих конекторів) Та і в принципі він для мене наразі неактуальний, і наврядчи буде. А БЖ АТХ 3.0 такого рівня буде суттєво дорожчим.
Та в принципі це вже все вивчено вздовж і поперек, основна проблема це криві руки юзерів, які недотискають роз'єм, або перетискають і перекошують його, НВ цього не врахувала, виготовила роз'єм без суттєвого запасу, ще й компанії додали і почали виготовляти карти з завищеними порівняно із референсом паверліміти і маємо те, що маємо :dontknow:
На попередніх сторінках посилання давали на Корсар на СВТ і з повним фаршем з атх 3 за 5.5-5.7к - цілком добротний бж
pSycho
Member

Повідомлення

oversteve
Так, я бачив ще тоді, однак їх вже не було в наявності.
acm_fan
HWBOT OC Team

Повідомлення

Xeqtr: 24.11.2024 17:40блок в реальності по начинці дуже хороший
CWT как CWT.
Xeqtr: 24.11.2024 17:40гарантія також 10
Вот тут интереснее. Вы много видели БП от этого вендора у нас тут годами до 2024? И как они проводят рекламации? Кто эти 10 лет в Украине будет их сопровождать? Даже Корсар отфутболил Украину, говоря про международную гарантию. По месту отдуваются поставщики и делают это прямо сказать с переменным успехом. Удачи Вам с заменой coil whine :rolleyes: Случай как раз показательный: международная служба могла поменять (если хватит пруфов на покупку), а местные - просто пошлют, работает же!?
Веду к тому что эти 10 лет ничем не краше двух от чифа, и то - последние хотя бы реальные. Забугор - там другой (сервис) мир, нечего смотреть на их реалии. Вариант конечно привезти, но камон - Адату? :-/
Всегда была "дешёвая" серия от типа бренда со смешной странной на свои деньги начинкой. Единственное что там интересного - дизайн, "бренд" и - правда - не самый плохой на рынке вентилятор. Конкурентов - море. Рассчитано на тех, кто пересмотрел обзоры / ютуб.
Xeqtr: 24.11.2024 17:40хлопці з Бі Квайт дуже милосердні
Могут себе позволить за счёт доходов от продаж оверпрайснутых БП (я всё ещё про Pure Power).
Xeqtr: 24.11.2024 17:40У всій цій ситуації я для себе зробив дуже очевидні висновки
Смотрится рынок в момент покупки, а не выбирается сферконь в вакууме топ бестчойс. А дальше - принимается решение.
Любители купить Вт в "запас" всегда попадали на более простые конденсаторы, а со шнурком в тот же "запас" ужиматься теперь приходится буквально во всём, но зато купим один раз, чтобы "в будущем" не менять :rolleyes: Каждому своё.
Xeqtr
Junior

Повідомлення

pSycho: 24.11.2024 18:29 Xeqtr
Дякую за розгорнутий коментар стосовно нюансів ціноутворення БЖ. Конкуренція в даному сегменті максимальна, аж очі розбігаються, але політика такої економії по суті заради одного шнурка - це сумно.
Стосовно того, де купляти - перед придбанням свого питав за 750 модель в Vint, менеджер підтвердив наявність і ціну, перед цим уточнив у постачальника. В них наразі найнижча Хотлайні, багато гарних відгуків, спробуйте :beer:
Поки що глянув Телемарт, Ви точно останній 850 забрали, а 750 - однакова ціна а-ля наряду ще з 10-ма магазинами, у яких похоже один поставщик. :D А за нішеві позиції хотлайну, треба дзвонити питати :idea:
Відповісти