Модифікація покращує продуктивність S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Sllavko
Junior

Повідомлення

unclevrm: 26.11.2024 10:22 Оно желейное если базовых фпсов мало. Если 60 есть, то уже не так желейно, играбельно наверное. Но я все равно лучше без фэйковых, какое-то оно не такое с ними. Т.е не думаю, что с патчами это смогут как-то улучшить
Ясно, Тоді сенсу в цьому генераторі немає. Нафіга мені генератор при 60 фпс без нього :D
Kirakishou
Member

Повідомлення

Зліва індійський розробник, справа український. :lol:
спойлер
Зображення
Критикувати не можна, адже це укр. розробник. Але сам винен, що одразу не повернув це лайно, а компілював шейдери і пробував увійти в гру. Лопух він і в Африці лопух. Купив амд замість відеокарти, тепер сталкер замість гри. Хоча лопухи це якраз цільова аудиторія укр. розробників. На заході можуть в суд подати, а у нас лопух купить, а потім ще й скрізь хвалитиме, щоб всім показати, що купив цукерочку.
Rapt0r
Junior

Повідомлення

feniks_tm: 25.11.2024 15:45 Якщо ви звикли до 30-60фпс і вам це комфортно, то це не значить, що і всі інші так повинні грати. Мені особисто некомфортно грати з 1% LOW нижче 70-80фпс, чому я маю через силу це робити? Бо якийсь Ванька каже, що я зажрався і для сінгла стільки не треба? Ну ок… Чи може ще й 60Гц на моніторі виставити, бо у вас саме стільки і більше не треба?
По перше де ви там побачили 30-60fps? Я ж ніби написав стабільні 60 кадрів, а поросадка була при вході в залісся на секунду, далі знову 60-58fps. По друге, повідомлення я написав щоб показати що навіть з не самим топовим пк можна мати стабільні 60 кадрів у 4к на Епік налаштуваннях. Просто заходиш в коментарі і всі на щось жаліються (гра дійсно має проблеми), а потім дивишся, а хтось запускає UE5 на gtx1080ti і жаліється на продуктивність, хтось забув що даунвольтнув систему, хтось навіть драйвера не обновив, а хтось з вашої секти (без образ :) ) требує в сінглплеєрній грі трьохзначне fps на максимальних налаштуваннях). Я розумію навіщо 240fps в онлайн-змагальній грі, хоча і там це не настільки має вирішальне значення. Але в сталкер і вам із 100fps буде легше діалоги слухати, чи по непісях стріляти, я не знаю :dontknow:
destructX
Member

Повідомлення

Sllavko: 26.11.2024 10:59
unclevrm: 26.11.2024 10:22 Оно желейное если базовых фпсов мало. Если 60 есть, то уже не так желейно, играбельно наверное. Но я все равно лучше без фэйковых, какое-то оно не такое с ними. Т.е не думаю, что с патчами это смогут как-то улучшить
Ясно, Тоді сенсу в цьому генераторі немає. Нафіга мені генератор при 60 фпс без нього :D
https://www.nexusmods.com/stalker2heart ... l/mods/181
В мене лаг повністю пропав
Eduard1980
Member

Повідомлення

Rapt0r: 26.11.2024 11:46 По перше де ви там побачили 30-60fps? Я ж ніби написав стабільні 60 кадрів, а поросадка була при вході в залісся на секунду, далі знову 60-58fps.
Бо деякі упоротіиші бачать не тільки те, що їм вигідно, а ще приписують неіснуючого до твоїх слів :rotate:
Звернув увагу на це, але не став відписувати, бо вже трохи набридло сьогодні з хейтерами сваритись, ще забанать :-/
feniks_tm
Member

Повідомлення

Rapt0r: 26.11.2024 11:46 Але в сталкер і вам із 100fps буде легше діалоги слухати, чи по непісях стріляти, я не знаю :dontknow:
Чи легше стріляти з більш швидким відгуком на ввід? Навіть не знаю... Ну, припустимо, у вас 60 фпс середніх, а 1% та 0.1% то скільки? Тому і написано 30-60. Якби ж воно при середніх 60 мало 1% LOW в межах 50-55 - без питань, ідеальна плавність. Але якщо воно при 150 середніх в середньому має 70-80 1% LOW, а при екшоні просідає нижче 50 - взагалі ніяк не плавно. Я не потребую, щоб мені одразу було 200 фпс і на максимальних налаштуваннях. Я не проти скинути ті налаштування, тільки у данному випадку вони мало на що впливають конкретно на моїй системі. Я б і зі 90-100 грав би, якби вони були дійсно 90-100 з відповідним 1% LOW на рівні 70+ увесь час, але ж наразі це не так.
Після видалення кешу шейдерів і компілювання їх з нуля, до речі, стало значно стабільніше. Докинув якісь там параметри запуску (-xgeshadercompile -nothreadtimeout -NoVerifyGC) і оптимізаційнйи мод, теж трохи покращило картину. Загалом, стало цілком грабельно переважну кількість часу, але все ще трапляються моменти, коли прямо відчувається, що просіло добротно так, відкриваєш моніторинг і відповідно бачиш там 1% LOW в межах ~40-50, що на фоні звичних 80 уже рвано. Знову ж таки, особисто для мене. Зажрався я, що тут зробиш :lol:.
Зображення
Загалом, якщо підтянуть оптимізацію фреймпейсінгу, щоб графік фреймтайму не виглядав настільки рвано, то всі мої "питання" відпадуть одразу. Бо наразі сталкер для мене як кактус, колеться, але все одно хочеться поїсти :gigi:
спойлер
Зображення
Відправлено через 15 хвилин 51 секунду:
Eduard1980: 26.11.2024 12:32
Rapt0r: 26.11.2024 11:46 По перше де ви там побачили 30-60fps? Я ж ніби написав стабільні 60 кадрів, а поросадка була при вході в залісся на секунду, далі знову 60-58fps.
Бо деякі упоротіиші бачать не тільки те, що їм вигідно, а ще приписують неіснуючого до твоїх слів :rotate:
Звернув увагу на це, але не став відписувати, бо вже трохи набридло сьогодні з хейтерами сваритись, ще забанать :-/
А ви у кожному повідомленні якесь хейтерство намагаєтесь знайти, я бачу))) Проблеми є? Є. Навіщо їх заперечувати, а всіх хто не згідний з тобою одразу записувати в хейтери? Нема критики від гравців - нема роботи над усуненням проблем від розробників. Але ж простіше всіх обзівати хейтерами і сказати які вони невдячні, що їм щось там не подобається у "ідеальному продукті".
спойлер
Хоча ладно, мінусуйте мене повністю, адепти "більше 60фпс нікому не треба" :rotate:
Востаннє редагувалось 26.11.2024 17:26 користувачем feniks_tm, всього редагувалось 1 раз.
Eduard1980
Member

Повідомлення

feniks_tm: 26.11.2024 17:13 А ви у кожному повідомленні якесь хейтерство намагаєтесь знайти, я бачу)))[/spoiler]
Бачу тільки в тих де вони є. Бо ви приписали 30 фпс, яких не було в цитованому вами повідомленні. Не видумуйте всякої фігні в пітримку вашої точки зору і триста років ви мені здалися з вашим хейтом.
feniks_tm
Member

Повідомлення

Eduard1980: 26.11.2024 17:24
feniks_tm: 26.11.2024 17:13 А ви у кожному повідомленні якесь хейтерство намагаєтесь знайти, я бачу)))[/spoiler]
Бачу тільки в тих де вони є. Бо ви приписали 30 фпс, яких не було в цитованому вами повідомленні. Не видумуйте всякої фігні в пітримку вашої точки зору і триста років ви мені здалися з вашим хейтом.
А давайте ж подумаємо ще раз, скільки буде 1% LOW (про 0.1 я уже заїкатись не буду, я ненастільки упоротий :gigi:) при просадках середнього до 40-50? Чомусь цими показниками поділився тільки я і ще пару людей, а ті хто розповідають про "плавнєйші 60 фпс" жодною статисткою розширеною так і не поділились. Тобто мені повірити на слово, чи теж, як ви, записати їх в "хейтерів" :lol: ? Чи мені ще потрібно тут, на "форумі ентузіастів" пояснювати, що середній фпс ніяк не відображає "плавності", тим більше в грі, де без фреймгену чи технологій суперсемплінгу багато систем адекватного фпс і не отримує.
Eduard1980
Member

Повідомлення

feniks_tm: 26.11.2024 17:29
Eduard1980: 26.11.2024 17:24
А давайте ж подумаємо ще раз, скільки буде 1% LOW (про 0.1 я уже заїкатись не буду, я ненастільки упоротий :gigi:) при просадках середнього до 40-50?
Ну давайте спробуємо подумати.
Теоретично лок в 60, який зробив той пан(я теж, доречі, локнув до 60фпс), дає можливість вивільнити потужність системи для обробки всплесків потоків інформації, що призводить до просадки фпс. Відповідно 0,1% і 1%, можливо, будуть ближчими до 60фпс і, відповідно, можливо, вони будуть менш помітними і геймплей буде плавнішим. Можливо в Сталкері це не працює. Але, наприклад, в WOT при необмеженій частоті кадрів я бачу дьоргану картинку, бо око помічає саме ті рідкісні дропи, накшталт різкого падіння зі 180фпс до 130фпс один два раза на секунду і назад. Саме тому я локаю всі ігри на 60фпс під частоту свого монітора і саме тому взяв монітор з такою частотою. А то, панове, понабираєте моніторів з овердофіга герц, а потім жалієтесь, що залізо не тягне.
feniks_tm
Member

Повідомлення

Eduard1980: 26.11.2024 18:20 А то, панове, понабираєте моніторів з овердофіга герц, а потім жалієтесь, що залізо не тягне.
Ну, варто спробувати, і дороги назад нема))
Eduard1980
Member

Повідомлення

feniks_tm: 26.11.2024 18:41
Eduard1980: 26.11.2024 18:20 А то, панове, понабираєте моніторів з овердофіга герц, а потім жалієтесь, що залізо не тягне.
Ну то вже років через 10, якщо мені це ще буде цікаво))
destructX
Member

Повідомлення

Eduard1980: 26.11.2024 18:43
feniks_tm: 26.11.2024 18:41
Ну то вже років через 10, якщо мені це ще буде цікаво))
завжди існує freesync\gsync
l-m
Member

Повідомлення

feniks_tm: 26.11.2024 17:13 Загалом, якщо підтянуть оптимізацію фреймпейсінгу, щоб графік фреймтайму не виглядав настільки рвано, то всі мої "питання" відпадуть одразу.
Драйвера НВ останні? Там наче фіксили щось.
Бо судячи з відгуків те тестів типу цього на НВ фреймпейсінг справді якийсь дуже смиканий.
Rapt0r
Junior

Повідомлення

feniks_tm: 26.11.2024 17:13 Чи легше стріляти з більш швидким відгуком на ввід? Навіть не знаю... Ну, припустимо, у вас 60 фпс середніх, а 1% та 0.1% то скільки?
спойлер
Хоча ладно, мінусуйте мене повністю, адепти "більше 60фпс нікому не треба" :rotate:
Я до речі і не дивився за 1% 0.1% як з'явиться електрохарчування подивлюсь) Але там вище все правильно написали, лок кадрів дозволяє вивільнити ресурси які потім зменшать стартери. На даний момент я пам'ятаю тільки графік фреймтайму близько 16 17мс і іноді підскакує до 22мс
feniks_tm
Member

Повідомлення

l-m: 26.11.2024 19:38
feniks_tm: 26.11.2024 17:13 Загалом, якщо підтянуть оптимізацію фреймпейсінгу, щоб графік фреймтайму не виглядав настільки рвано, то всі мої "питання" відпадуть одразу.
Драйвера НВ останні? Там наче фіксили щось.
Бо судячи з відгуків те тестів типу цього на НВ фреймпейсінг справді якийсь дуже смиканий.
Останні, ставив ще до релізу.
Rapt0r
Junior

Повідомлення

А давайте ж подумаємо ще раз, скільки буде 1% LOW (про 0.1 я уже заїкатись не буду, я ненастільки упоротий :gigi:)
Отже що наміряв avg-56, 1%-34, 0.1%-21 це грубо кажучи у невеликому лісі. До речі я трішки прифігів але відкриття інвентаря доволі сильно дропає fps, сильніше ніж залісся, було 0.1%-29 відкрив сумку на тобі 11 :laugh: . Але знову ж таки коли просто граєш це не дуже помітно. Спробуйте у себе обмежити гру на 90 кадрах, можливо стане краще.
feniks_tm
Member

Повідомлення

Rapt0r: 26.11.2024 21:19
А давайте ж подумаємо ще раз, скільки буде 1% LOW (про 0.1 я уже заїкатись не буду, я ненастільки упоротий :gigi:)
Отже що наміряв avg-56, 1%-34, 0.1%-21 це грубо кажучи у невеликому лісі. До речі я трішки прифігів але відкриття інвентаря доволі сильно дропає fps, сильніше ніж залісся, було 0.1%-29 відкрив сумку на тобі 11 :laugh: . Але знову ж таки коли просто граєш це не дуже помітно. Спробуйте у себе обмежити гру на 90 кадрах, можливо стане краще.
З локом 120 взагалі якісь статерне мєсіво... Неграбельно. Не розумію, що з цьою грою не так.
спойлер
Зображення
Rapt0r
Junior

Повідомлення

feniks_tm: 26.11.2024 21:32
З локом 120 взагалі якісь статерне мєсіво... Неграбельно. Не розумію, що з цьою грою не так.
спойлер
Зображення
Ого, такого я не очікував :eek: мало допомогти, а стало ще гірше
VovaII
Member

Повідомлення

Rapt0r: 26.11.2024 21:19відкриття інвентаря доволі сильно дропає fps
Це із модом що прискорює його відкриття, чи без?
Відповісти