Останні статті і огляди
Новини
Подборка комплектующих. Вопросы/ответы (часть 2)
-
Moderator
Moderator
Эта тема предназначена для вопросов связанных с апгрейдом, выбором комплектующих, подбором систем в целом.
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты
Игнорирование правил конференции наказывается
Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты
Игнорирование правил конференции наказывается
Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
-
Mixx
Member
Допомагаю знайомій з польші зібрати пк, вимоги: тиша, монтажка, ігри, побільше білого, ргб можна, але щоб не як новорічна ялинка.
Бюджет 2к євро.
Людина більше трудоголік, ніж залізячник, тому, щоб уникнути зайвих проблем з софтом, сумісністю, роботою з накопичувачами і тд - збірка планується на Інтел+НВ.
Все буде купуватися скоріше за вся в одному магазині зі біркою у них же: x-kom.pl (хром добре перекладає)
До чого пришли станом на ранок 24.11:
Intel Core i5-14600K - тут особливо без варіантів, старші моделі мають шанс від'їхати, молодші - заслабкі, золота середина і для ігор і для не самої цп-інтенсивної роботи.
ASRock Z790 Pro RS - найдешевша плата на 790 чіпі в якої є хоть щось світле в дизайні, останні кілька років асрок тільки радує, не бачу жоднох причини, чому зараз може щось піти не так.
ADATA 64GB (2x32GB) 6000MHz CL30 XPG Lancer Blade - та сама історія, що і з материнкою, найдешевший білий комплект на хайніксі, не впевнений тільки в об'ємі, можливо краще про запас брати 96+гб? Але тоді доведеться жертвувати чимось ще.
Arctic Liquid Freezer III ARGB White 280 2x140mm - топ за свою ціну.
Zotac GeForce RTX 4070 Ti SUPER Trinity OC White Edition 16GB - найдешевша нормальна карта від зелених з 16гб відеопам'яті, виконання досить спірне, але, білих на ринку дуже мало, а ті що є - коштують помітно дорожче, наприклад гіга аеро коштує в тому ж магазині 4450злотих проти 3900 за цю інно, якщо вилазити на 100+ євро з бюджету - потрібна вагома причина... Тут не впевнений. Можливо варто здешевшувати інші компоненти, щоб вкластися у ці 9.2к злотих.
Kingston 2TB M.2 PCIe Gen4 NVMe Fury Renegade - потрібний певний запас по витривалості, безбуферні не підходять, цей виглядає непогано за свою ціну. Може хто знає кращі варіанти?
be quiet! Pure Power 12 M 850W 80 Plus Gold ATX 3.0 - 10 років нормальної гарантії, на відміну від A850G - безшумний під навантаженням 50+%.
be quiet! Shadow Base 800 FX White - наче непогана якість виконання, зразу 4 адекватні вертушки в комплекті. Не впевнений тільки, що арктік 280 не упреться в радіатор материнки, хоча на такий випадок можна поставити 360мм, яка вужча. Може хтось підкаже щось краще в тому ж діапазоні цін? (пиловий фільтр обов'язковий )
Є ще кілька днів до замовлення, буду вдячний за будь-які підказки.
п.с. трохи дико, збірка за 2к євро, але всюди доводиться шукати компроміс...
Бюджет 2к євро.
Людина більше трудоголік, ніж залізячник, тому, щоб уникнути зайвих проблем з софтом, сумісністю, роботою з накопичувачами і тд - збірка планується на Інтел+НВ.
Все буде купуватися скоріше за вся в одному магазині зі біркою у них же: x-kom.pl (хром добре перекладає)
До чого пришли станом на ранок 24.11:
Intel Core i5-14600K - тут особливо без варіантів, старші моделі мають шанс від'їхати, молодші - заслабкі, золота середина і для ігор і для не самої цп-інтенсивної роботи.
ASRock Z790 Pro RS - найдешевша плата на 790 чіпі в якої є хоть щось світле в дизайні, останні кілька років асрок тільки радує, не бачу жоднох причини, чому зараз може щось піти не так.
ADATA 64GB (2x32GB) 6000MHz CL30 XPG Lancer Blade - та сама історія, що і з материнкою, найдешевший білий комплект на хайніксі, не впевнений тільки в об'ємі, можливо краще про запас брати 96+гб? Але тоді доведеться жертвувати чимось ще.
Arctic Liquid Freezer III ARGB White 280 2x140mm - топ за свою ціну.
Zotac GeForce RTX 4070 Ti SUPER Trinity OC White Edition 16GB - найдешевша нормальна карта від зелених з 16гб відеопам'яті, виконання досить спірне, але, білих на ринку дуже мало, а ті що є - коштують помітно дорожче, наприклад гіга аеро коштує в тому ж магазині 4450злотих проти 3900 за цю інно, якщо вилазити на 100+ євро з бюджету - потрібна вагома причина... Тут не впевнений. Можливо варто здешевшувати інші компоненти, щоб вкластися у ці 9.2к злотих.
Kingston 2TB M.2 PCIe Gen4 NVMe Fury Renegade - потрібний певний запас по витривалості, безбуферні не підходять, цей виглядає непогано за свою ціну. Може хто знає кращі варіанти?
be quiet! Pure Power 12 M 850W 80 Plus Gold ATX 3.0 - 10 років нормальної гарантії, на відміну від A850G - безшумний під навантаженням 50+%.
be quiet! Shadow Base 800 FX White - наче непогана якість виконання, зразу 4 адекватні вертушки в комплекті. Не впевнений тільки, що арктік 280 не упреться в радіатор материнки, хоча на такий випадок можна поставити 360мм, яка вужча. Може хтось підкаже щось краще в тому ж діапазоні цін? (пиловий фільтр обов'язковий )
Є ще кілька днів до замовлення, буду вдячний за будь-які підказки.
п.с. трохи дико, збірка за 2к євро, але всюди доводиться шукати компроміс...
Востаннє редагувалось 24.11.2024 09:49 користувачем Mixx, всього редагувалось 1 раз.
-
EddieDean
Member
А чому саме 790 чіпсет потрібен? Наче ж під 14600к норм піде і В760 ні? Чи там різниця не те шоб прям колосальна буде?Mixx: ↑ 24.11.2024 09:35ASRock Z790 Pro RS - найдешевша плата на 790 чіпі в якої є хоть щось світле в дизайні, останні кілька років асрок тільки радує, не бачу жоднох причини, чому зараз може щось піти не так.
-
waryag
Member
Шанс від'їхати мають всі к-версії. Після фіксів і з легким андервольтом шанси мінімальні.Mixx: ↑ 24.11.2024 09:35Intel Core i5-14600K - тут особливо без варіантів, старші моделі мають шанс від'їхати, молодші - заслабкі, золота середина і для ігор і для не самої цп-інтенсивної роботи.
Обсяг пам'яті великий, можливі проблеми. Думаю, є сенс в першу чергу звернути увагу на безпроблемну підтримку пам'яті.Mixx: ↑ 24.11.2024 09:35ASRock Z790 Pro RS - найдешевша плата на 790 чіпі в якої є хоть щось світле в дизайні, останні кілька років асрок тільки радує, не бачу жоднох причини, чому зараз може щось піти не так.
-
Mixx
Member
Що може 760й чіп - легкий даунвольт ядер цп (у випадку моєї ріптайд - до 0.1в), керування теплопакетом, досить поверхневе налаштування пам'яті.EddieDean: ↑ 24.11.2024 09:42А чому саме 790 чіпсет потрібен? Наче ж під 14600к норм піде і В760 ні? Чи там різниця не те шоб прям колосальна буде?
Чим краще 790 - можна нормально налаштувати частоту ядер/вольтаж, доступне керування всіми первичними і додатковими вольтажами пам'яті, контроллера, шини, системного агента і тд.
Враховуючи, що налаштовувати цей пк буду я, хоч і дистанційно, чужими руками, 790 дає значно більше можливостей.
waryag
Теоретично так, проте у 14600к досить низькі частоти, і менше ядер. Мій в стоку зі знятими лімітами ніколи не споживав більше 220вт, у людей же 14700к-14900к улітають за 300вт в такому режимі. Після всіх оновлень мікрокодів з ручним налаштуванням частоти і вольтажу - навряд можуть бути якісь проблеми...waryag: ↑ 24.11.2024 09:54Шанс від'їхати мають всі к-версії. Після фіксів і з легким андервольтом шанси мінімальні.
Ну розрахунок на те, щоб набрати об'єм 2ма планками і уникнути геморою, умовні 6800-7000 двуранги хайнікс їдуть майже на всіх 790 материнках, екстріму там не буде.waryag: ↑ 24.11.2024 09:54Обсяг пам'яті великий, можливі проблеми. Думаю, є сенс в першу чергу звернути увагу на безпроблемну підтримку пам'яті.
Якщо брати дорожчу материнку і пам'ять - доведеться економити ще на чомусь, головна проблема - влізти в бюджет
Зараз більше думок про те, як би зекономити на корпусі, можливо взяти 750вт бп замість 850, і якось втиснути дорожчу відеокарту (ту ж гігабайт аеро), нема в мене довіри до зотака, хоча можливо і дарма...
-
0kie
Member
Mixx
Белый цвет - это переплата на всём, увы...
- Бюджет увеличить на 1000 злотых никак?
Белый цвет - это переплата на всём, увы...
-
EddieDean
Member
Так а чому тоді не взяти той же 14700к та трохи зрізати ВК? як раз різниця між 4070Ті супер та просто 4070 супер. Для монтажу відео, якшо не помиляюся проц важливіший буде, а 4070с дуже непогана ВК..Mixx: ↑ 24.11.2024 10:17Враховуючи, що налаштовувати цей пк буду я, хоч і дистанційно, чужими руками, 790 дає значно більше можливостей.
-
Mixx
Member
EddieDean
Комп робочий, основне завдання монтажка, їй треба карта нвідія, як можна більше врам, бо рендер крутиться на відясі, проц і об'єм пам'яті потрібні лише для пред перегляду, щоб все це не тупило під час роботи, кількість ядер особливої ролі не грають в адобі/блендері, у всякому випадку для її завдань, тому вище 14600к брати цп - гроші внікуди.
0kie
Чесно кажучи - дуже сумніваюся, що буде хоч якийсь профіт, якщо взяти більше ядер і дорожчу материнку. Можливо, якщо розширяти бюджет - для якіснішого і тихішого охолодження відеокарти та розширення озп. До речі цей бж a850gl - дуже сильно шумить, навіть без навантаження його чутно.
Зараз там ноутбук на i7-10750H з 32гб озп і rtx 2070 мобільною, щоб проц пихтів на всі ядра - такого немає, однопотоку місцями не вистацає, підтуплює предперегляд, більше всього нарікань на малий об'єм оперативної і відеопам'яті.
Комп робочий, основне завдання монтажка, їй треба карта нвідія, як можна більше врам, бо рендер крутиться на відясі, проц і об'єм пам'яті потрібні лише для пред перегляду, щоб все це не тупило під час роботи, кількість ядер особливої ролі не грають в адобі/блендері, у всякому випадку для її завдань, тому вище 14600к брати цп - гроші внікуди.
0kie
Чесно кажучи - дуже сумніваюся, що буде хоч якийсь профіт, якщо взяти більше ядер і дорожчу материнку. Можливо, якщо розширяти бюджет - для якіснішого і тихішого охолодження відеокарти та розширення озп. До речі цей бж a850gl - дуже сильно шумить, навіть без навантаження його чутно.
Зараз там ноутбук на i7-10750H з 32гб озп і rtx 2070 мобільною, щоб проц пихтів на всі ядра - такого немає, однопотоку місцями не вистацає, підтуплює предперегляд, більше всього нарікань на малий об'єм оперативної і відеопам'яті.
-
EddieDean
Member
Все, зрозумів тепер, дякую)Mixx: ↑ 24.11.2024 11:43Комп робочий, основне завдання монтажка, їй треба карта нвідія, як можна більше врам, бо рендер крутиться на відясі, проц і об'єм пам'яті потрібні лише для пред перегляду, щоб все це не тупило під час роботи, кількість ядер особливої ролі не грають в адобі/блендері, у всякому випадку для її завдань, тому вище 14600к брати цп - гроші внікуди.
-
Валерий
Member
s1nedus
Выбор корпуса для ПК + FAQ
Выбор корпуса для ПК + FAQ
-
0kie
Member
Mixx
Можно срезать бюджет, взяв 4070 super. БП из белых и тихих лучше глянуть в профильной ветке. Из того, что в том магазине есть в наличии или под заказ - выбрать особо нечего. Думаю, что можно рассмотреть БП на 750W - и дешевле, и может быть выбор получше. Также я бы глянул память где-то ещё - негоже интелу на 6000 МГц работать.
Короче, магазин так себе по ассортименту...
Корпус бери тот, что я предложил. Вертушки через материнку настраивать, чтобы без нужды не гоняли воздух, т.е. стояли. Особенно нижние.
От большего количества ядер и потоков прирост будет. И обязательно задействовать интеловскую встройку - в монтажках она весьма бодро помогает.
Можно срезать бюджет, взяв 4070 super. БП из белых и тихих лучше глянуть в профильной ветке. Из того, что в том магазине есть в наличии или под заказ - выбрать особо нечего. Думаю, что можно рассмотреть БП на 750W - и дешевле, и может быть выбор получше. Также я бы глянул память где-то ещё - негоже интелу на 6000 МГц работать.
Короче, магазин так себе по ассортименту...
Корпус бери тот, что я предложил. Вертушки через материнку настраивать, чтобы без нужды не гоняли воздух, т.е. стояли. Особенно нижние.
От большего количества ядер и потоков прирост будет. И обязательно задействовать интеловскую встройку - в монтажках она весьма бодро помогает.
-
heidfeld
Member
и зачем этот мусор для монтажки не понятно. деньги на ветер.
-
acm_fan
HWBOT OC Team
Мне интересно как это будет происходить Утопия какая-то. Тренировка памяти через зум? И чтобы что? Не знаю насколько солидный запас энтузиазма должен быть на том конце, даже если лимит у "консультанта" околобесконечный.Mixx: ↑ 24.11.2024 10:17Чим краще 790 - можна нормально налаштувати частоту ядер/вольтаж, доступне керування всіми первичними і додатковими вольтажами пам'яті, контроллера, шини, системного агента і тд.
Враховуючи, що налаштовувати цей пк буду я, хоч і дистанційно, чужими руками, 790 дає значно більше можливостей.
А потом ещё и ЦП с поджимом офсета? Полная утопия, сорри. Поэтому Z-плата тут не нужна, и не такая она уж белая.
Зотак дросселями свистит, тоже мимо вот этого:
Сэкономить можно на корпусе, под такой сетап он откровенно избыточен и дорог. Тем более RGB LED не в приоритете.Mixx: ↑ 24.11.2024 09:35вимоги: тиша
Pure Power 12... Где он бесшумный? 10 лет гарантии конечно хорошо, но выбор сильно сомнительный. 850 Вт - чтобы шумел меньше? Не лучше ли взять менее мощный, но рангом повыше?
-
MegaPihar
Junior
Здравствуйте.
Первый раз собираю пк сам. Подскажите все ли ок в такой сборке или можно что-то подкорректировать?
Критерии:
Может что-то можно улучшить, заменить?
Всем, добра и здоровья
Первый раз собираю пк сам. Подскажите все ли ок в такой сборке или можно что-то подкорректировать?
- В корпусе jonsbo d300
- Aorus B650M Elite AX
- 4070 super. Не знаю какую брать. Palit, судя по отзывам на форуме, ломучие больше остальных. Gigabyte не могу найти в продаже по нормальной цене.
- XPG Lancer Blade (2x16gb) с ргб
- A-data legend 960 max
- БП: xpg core Reactor II 750W. С этим тоже проблемы. Не могу найти конкретно эту модель. Есть модель с маркировкой EV, о там вроде конденсаторы плохие или что-то не то, судя по анализу от chatGPT
- Вода: Derpcool lt360 с ргб. Тоже пока не могу найти в наличии
- Вертушки I'd cooling 12025 с ргб
Критерии:
- Бюджет: 1800$, плюс минус немножко можно подвинуть
Чтоб на столе не стыдно было поставить (ргб и стекло)
ВК чтоб на какое-то время ещё хороша была в 2к
Проц 7 700
Может что-то можно улучшить, заменить?
Всем, добра и здоровья
-
acm_fan
HWBOT OC Team
Для такого ЦП AIO 360 не нужна от слова совсем.MegaPihar: ↑ 24.11.2024 19:28Проц 7 700
Почитать FAQ и попытаться указать не только бюджет, а хотя бы какие-то цели и сценарии для будущей сборки.MegaPihar: ↑ 24.11.2024 19:28слушать любую аргументированную критику
-
daesz
Member
MegaPihar
Перш за все навіщо вода на 65вт проці?
По-друге, об'єм м2 не вказаний, припустимо 1ТВ.
1800$ по курсу привата - ~74к грн. От збірка за умовних 79-80к https://hotline.ua/ua/buymatrix/f6ee9af2292dd946e8c1/
Якщо брати не в одному магазині - думаю ще дешевше вийде, можна взяти трохи простіше охолодження та проц на форумі без гарантії (вийде тисячі на 3 дешевше).
1800$ по курсу привата - ~74к грн. От збірка за умовних 79-80к https://hotline.ua/ua/buymatrix/f6ee9af2292dd946e8c1/
Якщо брати не в одному магазині - думаю ще дешевше вийде, можна взяти трохи простіше охолодження та проц на форумі без гарантії (вийде тисячі на 3 дешевше).
-
MegaPihar
Junior
Извиняюсь. Хотел меньше текста вместить чтоб повысить шансы на читаемость и ответacm_fan: ↑ 24.11.2024 19:49Для такого ЦП AIO 360 не нужна от слова совсем.MegaPihar: ↑ 24.11.2024 19:28Проц 7 700Почитать FAQ и попытаться указать не только бюджет, а хотя бы какие-то цели и сценарии для будущей сборки.MegaPihar: ↑ 24.11.2024 19:28слушать любую аргументированную критику
Цель: играть в 2к (киберпанк, сталкер 2, онлайн шутеры).
По шуму не придирчивый, но и не так чтоб жена ночью в стенку мне стучала
По водяному охлаждению я очень сомневаюсь. Никогда не владел таким и боюсь запороть пк какой-то протечкой из водянки. В то же время, не хочется обнаружить, что воздушного не хватает в таком корпусе - аквариуме
Відправлено через 23 хвилини :
Да, объём 1Тб смотрел.daesz: ↑ 24.11.2024 19:54 MegaPihar
Неплохая сборка. Теперь уже думаю может лучше такую собрать ))) корпус тоже нравится
Из плюсов: нет страха за протечку охлаждения и экономия на охлаждении. ВК мощнее.
БП Core Reactor там первой версии. Не могу найти инфу чем он хуже или лучше 2 версии. За 2 версию читал, что там качественные конденсаторы и он не горит минимум лет 5.
За процессор еще хотел спросить. Стоит ли доплачивать за 7700Х или обычного 7700 будет достаточно?
Спасибо
-
daesz
Member
Без поняття в чому різниця, але це адата тому не здивуюсь якщо це економія на компонентах. Вони в цьому плані на ряду з гігами всякими та іншою китайщиною по типу петріотів, наприклад. Випускають продукт, засилаюсь всюди куди можна на огляди, а потім через декілька місяців випускають другу ревізію де максимально удешевляють, але ціну при цьому не міняють.
Різниця з 7700 з 7700x в 2к буде на межі погрішності.
Різниця з 7700 з 7700x в 2к буде на межі погрішності.
-
Новичок
Junior
Для поиграть предпочтительнее
i5 14 … + 4070 ti super или
i7 14700kf + 4070 super
i5 14 … + 4070 ti super или
i7 14700kf + 4070 super
-
Nouriel
Member
Mixx
найдешевша память, найдешевша відеокарта,найдешевша мамка, зато на корпус безліміт
найдешевша память, найдешевша відеокарта,найдешевша мамка, зато на корпус безліміт
-
Mixx
Member
Дякую всім, хто вже відписався, є декілька уточнень з приводу збірки, котру обговорювали вище.
Максимальний бюджет розширено до 9500зл.
Скинув фото свого профільного корпусу Cougar Duoface Pro RGB людині (в наявності в тому магазині є такий самий білий за 399зл), вона сказала, що підходить, цей маневр звільняє близько 500зл.
Звільнені на корпусі кошти підуть на краще виконання відеокарти, і скоріше за все з іншого магазину, бо конкретно в цьому випадку, гігабайт аеро коштує на 150-200 злотих дорожче, за інші великі магазини, щоб не розводити балаган, поки додаю до конфігуратора цього x-kom, але в голові тримаємо, що ліміт 9500 на 150 можна перевищити.
Пояснив, що біла материнка, пам'ять і бж не принесуть ніякої практичної користі, від них було вирішено відмовитись в угоду якості/продуктивності, білими залишається тільки СРО, корпус з вентиляторами та відеокарта.
І того станом на зараз маємо:
Arctic Liquid Freezer III ARGB White 280 2x140mm
Gigabyte GeForce RTX 4070 Ti SUPER AERO OC 16GB GDDR6X
Kingston 2TB M.2 PCIe Gen4 NVMe Fury Renegade - Не впевнений на 100%, можливо є кращі варіанти?
Cougar Duoface Pro RGB White
Залишається 3700зл на зв'язку цп+материнка+пам'ять+бж.
Бачу кілька розв'язань дилеми
- Брати 14700к(1720зл), ставити в плату на б760, типу моєї профільної(550-700зл), туди найдешевший комплект 64гб 6400цл32 (812зл) і якось це втискати в бюджет.
Або
- Збирати на 14600к і додати більше фаршу в МП, пам'ять, БЖ.
І який блок живлення тоді взяти, якщо 850Вт 12М - шумний?
Цей біквайт точно тихіший за популярні варіанти типу MSI A850G... особисто мав змогу порівняти, вентилятори у мсі паршиві
Тут відштовхувався більше від 10 років гарантії і особистого досвіду, на 40-50% навантаження цей біквайт дійсно був тихим, наче, вже нівчому не впевнений
І ще залишається питання по ССД, чи не буде в ціну цього ренегейда щось кращого у інших виробників?
Відправлено через 2 хвилини 43 секунди:
acm_fan, 0kie, waryag
Добавил несколько изменений, не подскажете, куда тогда будет оптимально двигаться на данном этапе?
Максимальний бюджет розширено до 9500зл.
Скинув фото свого профільного корпусу Cougar Duoface Pro RGB людині (в наявності в тому магазині є такий самий білий за 399зл), вона сказала, що підходить, цей маневр звільняє близько 500зл.
Звільнені на корпусі кошти підуть на краще виконання відеокарти, і скоріше за все з іншого магазину, бо конкретно в цьому випадку, гігабайт аеро коштує на 150-200 злотих дорожче, за інші великі магазини, щоб не розводити балаган, поки додаю до конфігуратора цього x-kom, але в голові тримаємо, що ліміт 9500 на 150 можна перевищити.
Пояснив, що біла материнка, пам'ять і бж не принесуть ніякої практичної користі, від них було вирішено відмовитись в угоду якості/продуктивності, білими залишається тільки СРО, корпус з вентиляторами та відеокарта.
І того станом на зараз маємо:
Arctic Liquid Freezer III ARGB White 280 2x140mm
Gigabyte GeForce RTX 4070 Ti SUPER AERO OC 16GB GDDR6X
Kingston 2TB M.2 PCIe Gen4 NVMe Fury Renegade - Не впевнений на 100%, можливо є кращі варіанти?
Cougar Duoface Pro RGB White
Залишається 3700зл на зв'язку цп+материнка+пам'ять+бж.
Бачу кілька розв'язань дилеми
- Брати 14700к(1720зл), ставити в плату на б760, типу моєї профільної(550-700зл), туди найдешевший комплект 64гб 6400цл32 (812зл) і якось це втискати в бюджет.
Або
- Збирати на 14600к і додати більше фаршу в МП, пам'ять, БЖ.
І який блок живлення тоді взяти, якщо 850Вт 12М - шумний?
Цей біквайт точно тихіший за популярні варіанти типу MSI A850G... особисто мав змогу порівняти, вентилятори у мсі паршиві
Тут відштовхувався більше від 10 років гарантії і особистого досвіду, на 40-50% навантаження цей біквайт дійсно був тихим, наче, вже нівчому не впевнений
І ще залишається питання по ССД, чи не буде в ціну цього ренегейда щось кращого у інших виробників?
Відправлено через 2 хвилини 43 секунди:
acm_fan, 0kie, waryag
Добавил несколько изменений, не подскажете, куда тогда будет оптимально двигаться на данном этапе?