S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl успішно стартувала в Steam

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Earanak
Member

Повідомлення

Ararat: 22.11.2024 01:12є тількі одна велика проблема- тіч пам'яті
Просто поставьте 192-256гб оперативки и не будет проблем ))
128гб не берите, мало - https://i.imgur.com/8cu8m6d.png :gigi:
Gelonyrum
Member

Повідомлення

Nutbar: 22.11.2024 01:46
Ghody: 21.11.2024 22:11 для 4к и рендера в 1080п лучше попробовать целочисленное масштабирование, а не длсс (оно в дровах всех видюх есть)
Та ну, якби ж все було так просто :) длсс не просто так придумали. Ви пропонуєте фактично грати в 1080р на 4к моніторі, нашо він тоді треба.
Може бути варіант коли 4к монітор зручний для роботи бо на екрані багато чого поміщається та для цього перформенсу вистачає, а ігри вже запускати з апскейлом бо в нативі 4к не вивезе, а той же длсс значно краще виглядає за ТАА
Robostyle
Member

Повідомлення

Капец, и в сталкере память течет.

Я так понимаю это анриальное ущербное поделие не имеет нормального garbage collector? Или чего?
Фростпанк тоже память течет, до сих пор не пофиксили. Сайлент хилл тоже. Не поверю что совершенно три разных команды такие рукожопы.
Gelonyrum
Member

Повідомлення

Robostyle: 22.11.2024 03:52 Капец, и в сталкере память течет.

Я так понимаю это анриальное ущербное поделие не имеет нормального garbage collector? Или чего?
Фростпанк тоже память течет, до сих пор не пофиксили. Сайлент хилл тоже. Не поверю что совершенно три разных команды такие рукожопы.
Та щось анріал взагалі не радує останнім часом, що не гра то технічний провал в який без апскейлерів і генератору кадрів грати нереально, а поверх цього все щедро обмазане милом.
Nutbar
Member

Повідомлення

Gelonyrum: 22.11.2024 03:28 Може бути варіант коли 4к монітор зручний для роботи бо на екрані багато чого поміщається та для цього перформенсу вистачає, а ігри вже запускати з апскейлом бо в нативі 4к не вивезе, а той же длсс значно краще виглядає за ТАА
Та я ж не проти апскейлу) Перечитайте коментар, який я там процитував. Запропонували відмовитись від dlss бо буцімто цілочислене масштабування його не потребує (а може навіть краще!), а це ну взагалі не так, навіть не поряд.
Gelonyrum
Member

Повідомлення

Nutbar: 22.11.2024 04:36 Та я ж не проти апскейлу) Перечитайте коментар, який я там процитував. Запропонували відмовитись від dlss бо буцімто цілочислене масштабування його не потребує (а може навіть краще!), а це ну взагалі не так, навіть не поряд.
Ага, мій провтик на ніч дивлячись)
З цілочисельним балувався колись в відьмаку 3 поки сидів на 1060, потім трішки проапгрейдився і з тих пір про нього навіть не згадую, длсс якось приємніший, я правда на 2к тестував, а там для цілочисельного апскейл з 720р, можливо в 4к з цим справи кращі)
avuremybe
Member

Повідомлення

Vlaad13: 21.11.2024 16:26если это успешный старт - я даже боюсь представить что бы было при неуспешном
попитай у батька, що було на релізі RDR2
Барбарис
Member

Повідомлення

avuremybe, а що було? Гра прекрасно працювала з лаунчера Рокстар.
Kib
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 21.11.2024 19:44а ще статери навіть з компіляцією шейдерів при кожному запуску гри.
Статери різні є, особисто я боявся статерів на кшталт в першій демо версії робокопа на UE5, там статерило дуже помітно і дуже часто, розробникам накидали піструнів в стімі за це, і вуаля вони викотили патч гра пішла плавно.

В сталкері в мене на профільній системі таких статерів не було гра іде відносно плавно фул хд фср нейтів все на хай 60+ фпс в полях, поселення типу залісся, дропи жахливі, але повторююсь таких жахливих стартерів які кидаються в око навіть сліпому нема. Гра поки жодного разу не вилетіла.

Є проблеми з освітленням коли вантажиш сейв чи не повністю виходиш з будівлі, воно проренджується часом, треба чекати.

Все це терпимо, а от що бісить затупи АІ 2.0, респ монстрів/людей за спинами, то вони тебе помічають з далеку, то не помічають впритул. І ще дурня коли тебе не бандюки а якісь рандомні сталкер атакують, так ти ще не можеш глянути на трупах, чи то якесь угрупування чи то може бандюки такі в кор куртках, нічого.
Vlaad13
Member

Повідомлення

avuremybe: 22.11.2024 07:39
Vlaad13: 21.11.2024 16:26если это успешный старт - я даже боюсь представить что бы было при неуспешном
попитай у батька, що було на релізі RDR2
Батькові 65 років, він максимум ютуб дивиться :dontknow:
neonglaу
Member

Повідомлення

Mitax: 21.11.2024 15:52 я 4к монік продав та купив 2к оскількі зрозумів що під 4л притомного заліза ще немає
Так, 2К оптимально і для ігр, і для роботи і для перегляду фільмів. Не знайшов для себе аргументів для 4к монітора. На 2к 27" я пікселів не бачу.
Геральт
Member

Повідомлення

neonglaу: 22.11.2024 10:31 На 2к 27" я пікселів не бачу.
Відключіть згладжування в сталкері :rolleyes:
Telcontar
Member

Повідомлення

kairo: 21.11.2024 18:20 Кумедно дивитись, як Веілгард хоронили з його 90к онлайну, розповідаючи, що це страшний провал, а Сталкер 2, із онлайном в 113к, це безперечний хіт :laugh:
А DA: Veilguard також одночасно виходила у GamePass? Ні? Тоді як можна порівнювати їх онлайн, якщо купа людей грає за копійки через GamePass. :facepalm:
Балтазар
Member

Повідомлення

Telcontar
Статистики по онлайну в гейм пассе нет,а в новости статистика только по стиму.
kairo
Member

Повідомлення

Telcontar: 22.11.2024 10:55
kairo: 21.11.2024 18:20 Кумедно дивитись, як Веілгард хоронили з його 90к онлайну, розповідаючи, що це страшний провал, а Сталкер 2, із онлайном в 113к, це безперечний хіт :laugh:
А DA: Veilguard також одночасно виходила у GamePass? Ні? Тоді як можна порівнювати їх онлайн, якщо купа людей грає за копійки через GamePass. :facepalm:
The Veilguard is also included in the EA Play Pro subscription service.
Telcontar
Member

Повідомлення

kairo: 22.11.2024 12:39 The Veilguard is also included in the EA Play Pro subscription service.
Круто, а як можна порівняти GamePass і підписку від ЕА?
kairo
Member

Повідомлення

Telcontar: 22.11.2024 17:44
kairo: 22.11.2024 12:39 The Veilguard is also included in the EA Play Pro subscription service.
Круто, а як можна порівняти GamePass і підписку від ЕА?
Ніяк. Можна лише припустити, що в Геймпасі більше людей грає. Факт у тому, що Сталкер є в Геймпасі, а Вейлгард у ЕА Плей Про.
Telcontar
Member

Повідомлення

kairo: 22.11.2024 17:57 Ніяк. Можна лише припустити, що в Геймпасі більше людей грає. Факт у тому, що Сталкер є в Геймпасі, а Вейлгард у ЕА Плей Про.
13 мільйонів у ЕА на всіх платформах, 34 млн в Game Pass.
fatality
Junior

Повідомлення

Ну я пройшов пролог і ще трохи, всього до 2х годин. Конфіг не надпотужний, але ні вильотів, ні значних просадок фпс не було. Які баги? Темнувато в приміщеннях? Так. Але це краще, ніж скрізь невідоме вічне сяйво без явного джерела. Реалізм )
Барбарис
Member

Повідомлення

fatality, з освітленням там цікаво: з вулиці виглядає темно та зразу як заходиш темно, повернув у приміщення і посвітліло - так ніби зір адаптується до приміщення. Але через швидку зміну погоди та переважно темну гамму - враження інколи складається дивне.
Відповісти