Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
Борщ
Member

Повідомлення

Lekrs: 15.11.2024 23:16Rtings з тобою не згідний. На 1 місці для геймінгу, 360 герцовий гігабайт.
Можна посилання посилання на 360Гц ОЛЕД Гігабайт 4к 32":) І я не геймер. Може сумарно за місяць годин 20 набігаю. Ну 30.
Ну і в будь-якому випадку, я б собі нічого в житті не придбав би від Гігабайт)
Юрий Сергеевич
Junior

Повідомлення

вот фото моего деда филипса https://prnt.sc/sSK9GLH-nro8
юзаю его с 20 года.делаю в полной темноте такое фото впервые,чисто для интереса и для сравнения.и эти "засветы" за почти 5 лет вообще меня никак не напрягали,при том что работа в браузере 90% рабочего времени,часик-2 в кс или гта 5,иногда фильмы.в играх этих "фонарей" вообще не видел.так шо выбор окончательно сделан. B-)
Зображення
l-m
Member

Повідомлення

unclevrm: 16.11.2024 01:20 Господи, как от этой херни избавиться, она такая ужасная. Как бы уменьшить что ли может. Ну темные сцены просто невыносимы
Як я вас розумію(
Смішно що на попередній сторінці розпинався один наскільки краще IPS за VA, але як раз VA у цьому плані набагато ліпші.
Lekrs
Member

Повідомлення

Борщ: 16.11.2024 02:14
Lekrs: 15.11.2024 23:16Rtings з тобою не згідний. На 1 місці для геймінгу, 360 герцовий гігабайт.
Можна посилання посилання на 360Гц ОЛЕД Гігабайт 4к 32":) І я не геймер. Може сумарно за місяць годин 20 набігаю. Ну 30.
Ну і в будь-якому випадку, я б собі нічого в житті не придбав би від Гігабайт)
Він 27 1440р. Граєш, значить геймер. Упереджене ставлення до брендів дивне...

Відправлено через 16 хвилин 26 секунд:
unclevrm: 16.11.2024 00:56
Lekrs: 15.11.2024 23:16

Як власник гігабайт m32q, відмічу що це найкращий монітор що у мене був, а поміняв я їх не мало.
А что по поводу глоу эффекта? у меня лг 32gp850, типо прямой конкурент. Рассказывают, что у твоего лучше с черным цветом, а у моего по цветам. Ну, черного нету, есть серый, цвета меня не особо волнуют, а как на счет глоу эффекта и действительно ли у твоего значительно лучше с черным цветом? У меня по углам в черных сценах фирменный кастомный LG vignette эффект, так что внутренний в играх я отключаю :с
И ещё стоит голову в лево подать, как гамма меняется в синий спектр, при чем в видосе у ртингс то же самое видно, но почему-то об этом нигде не сказано. Сказано даже обратное, что, мол, такое начинается если смотреть под углом начиная с 40 градусов (не тех, что можно было бы подумать). По факту стоит чуть чуть голову отвести, как гамма сразу меняется
Глоу є, в темних сценах замітно, особливо лівий нижній кут. Чорний як і у всіх ips, як поруч включений бук з олед дисплеєм, кортить іпску змінити на олед, але поки що такого щоб мене повністю влаштовував по х-ках не має. Калібрування на стандартному пресеті повністю влаштовує, навіть яркість не став міняти. І що саме головне, взагалі не втомлюються очі, з іншими моніторами з цим були проблеми. З гаммою все норм, якихись косяків не наблюдав. Але головна перевага це робота vrr, взагалі без овершута, чи інших неподобств на всьому діапазоні.
Борщ
Member

Повідомлення

Lekrs: 16.11.2024 10:10Упереджене ставлення до брендів дивне...
Ну в кожного свої таракани в голові)
WhyNxt
Junior

Повідомлення

Взял попробовать себе сяоми минилед
Во первых, переживал за глоу. До этого брал асус стрикс, дел 2724д и парочку мси qd. У всех был глоу такой, что замечал его везде( рабочие задачи в темной теме и игры) Бывало что в каком-то углу вообще в другой цвет отдавало
Так вот, или я выиграл в рулетку или сяоми там чет накрутили, но такое минимальное и равномерное свечение я не ожидал. Естественно это без включенного локал диминга
Брал с миниледом сугубо из за глоу, тип включать его при играх/фильмах что бы не так бесило
Но получилось, что практически не пользуюсь :D

И еще, по поводу бага прошивки(когда отдавало красным после сна/выключения)
У меня он не появился
Могу предположить что новая ревизия.
Судя с видео старых ревизий у меня чутка отличаються настройки в меню
На старых можно было в Пресете стандарт менять яркость и контраст, у меня уже нельзя.

Вообщем, экземпляр попался удачный. Без битых пикселей, Без засветов и минимальным глоу, Без пищащих дроселей
Podolyanin
Member

Повідомлення

WhyNxt: 16.11.2024 13:45 Взял попробовать себе сяоми минилед
Во первых, переживал за глоу. До этого брал асус стрикс, дел 2724д и парочку мси qd. У всех был глоу такой, что замечал его везде( рабочие задачи в темной теме и игры) Бывало что в каком-то углу вообще в другой цвет отдавало
Так вот, или я выиграл в рулетку или сяоми там чет накрутили, но такое минимальное и равномерное свечение я не ожидал. Естественно это без включенного локал диминга
Брал с миниледом сугубо из за глоу, тип включать его при играх/фильмах что бы не так бесило

У меня он не появился
На старых можно было в Пресете стандарт менять яркость и контраст, у меня уже нельзя.

Вообщем, экземпляр попался удачный. Без битых пикселей, Без засветов и минимальным глоу, Без пищащих дроселей
Брали в алло? Напишіть будь ласка більше про монітор, бо зараз розглядаю його до купівлі.
Як в цілому з кольорами з коробки? Білий однорідний по всій площі? Те, що немає багу добре, отже можливо заїхали з новою прошивкою, але читав відгуки, що новіші ревізії вже не відкалібровані так класно з заводу, тобто виправили одне, поламали інше :-/
Юрий Сергеевич
Junior

Повідомлення

WhyNxt: 16.11.2024 13:45сяоми минилед
ты про G Pro 27i?
voyt9
Member

Повідомлення

Lekrs: 15.11.2024 23:16 Як власник гігабайт m32q, відмічу що це найкращий монітор що у мене був, а поміняв я їх не мало.
так а що як його зараз ніде не купити..(
WhyNxt
Junior

Повідомлення

Podolyanin: 16.11.2024 14:14
WhyNxt: 16.11.2024 13:45 Взял попробовать себе сяоми минилед

У меня он не появился

Брали в алло? Напишіть будь ласка більше про монітор, бо зараз розглядаю його до купівлі.
Як в цілому з кольорами з коробки? Білий однорідний по всій площі? Те, що немає багу добре, отже можливо заїхали з новою прошивкою, але читав відгуки, що новіші ревізії вже не відкалібровані так класно з заводу, тобто виправили одне, поламали інше :-/
В Mi сторе, по сути алло
С коробки я ничего не настраивал, (только яркость скрутил в минимум) По цветам вроде нормально. Я обычно на цвета особо не смотрю. Но он явно лучше чем 2 моих доп монитора, один LG на ips, другой на тн.
Бумажку с калибровокой в коробку они положили)
180гц с 8бит+фрс работают норм. vrr - тоже.
по сути уже неделей пользуюсь, комп практически не вырубаеться. Битых(залипших) пикселей или пробоя подсветки не появилось
а и еще, переживал за мерцание подсветки(шим). Оно тут есть, если посмотреть через камеру телефона на замедлении, то полоски будут. При том на старой лыже их нету. За неделю я вроде не почувствовал разницы в усталости и больи в глазах, вероятно не чувствую. Мб кто-то чувствителен, то стоит задуматься

Відправлено через 10 хвилин 54 секунди:
Юрий Сергеевич: 16.11.2024 14:51
WhyNxt: 16.11.2024 13:45сяоми минилед
ты про G Pro 27i?
да
divinity
Member

Повідомлення

voyt9: 15.11.2024 22:36
Юрий Сергеевич: 15.11.2024 14:58 gidron69
на днях буду брать леново,тоже перед этим месяц курил гугл,башка опухла раз 10.по итогу понял что нет почему то доверия к гигам и мси.а леново производитель известный,плюс 3 года гарантии.и можно взять моник с фирменного магазина и потом,в случае проблем,с ними и обкашливать вопросики по барку или возврату.ну и на леново отзывы прям нормальные,и челик,наш друг, тут также лестный отзыв оставил по нему
теж його відгук був вирішальним при виборі, тому по суті і коротко про Lenovo Legion R27q-30

По збірці все ж таки видно що це бюджетка. корпус з простенького пластику, ніякого зручного кріплення підставки як наприклад у асус і прям бісячі кнопки керуваня, які бовтаються ніби взагалі не зафіксовані, джойстик теж.

+ Щодо матриці, так вона норм, дійсно рівномірна підсвітка без засвітів, без битих пікселів, білий рівномірний без відтінків. Мало пресетів налаштувань, але кольори спокійні, не "ядучі".
- Але дуже псує враження затемнення по краям. Таке враження ніби він,єтка по краям, на минулому старенькому philips gioco 278g4 (1080p 60hz) такої шняги не було, або непомітно. А тут прям дуже помітно, якщо біла заливка на фоні. Власники нових 2к 165гц+ підкажіть чи це норм? чи є у вас таке? бо думаю повертати((
п.с Більш детально тут описали, підписуюсь під кожним словом, огляд не проплачений https://itc.ua/ua/articles/oglyad-lenov ... j-monitor/
огляд **ня) 6 мс відклик міряють прогою, яка ділить 1000 на 165 і виходить 6.06 :lol: Навіть у рандомних людей в інтернеті вже є ті, хто нормально відгук матриці міряє, по переходах теж.

Затемнення, нажаль, є у багатьох 27-32 моніторах, бо нерівномірність підсвітки. А підсвітка така, бо мало ламп ставлять, бо мале споживання треба (с). Наприклад, в моєму минулому 30" LG було 12 ламп, а тут 3 чи 5 звичайно ставлять, і якщо дивитися, то звісно нерівномірність більша. Та і раніше глоу був фіолетового кольору (на S-IPS і AH-IPS), який на чорному не так помітно було, і кути огляду навіть краще. А зараз сірий глоу і дійсно є моделі де він прям видно якщо і прямо дивитися.

LED або MiniLED підсвітка тоді для вас. якщо прям це критично.
voyt9
Member

Повідомлення

divinity: 17.11.2024 21:13 LED або MiniLED підсвітка тоді для вас. якщо прям це критично.
у вт буду повертати все таки цей Lenovo, за 3 дні, ніяк не можу звикнути до сірих країв( хоча монік дійсно непоганий. Спробую таки на удачу взяти той ксяомі за 15000.
den55den
Member

Повідомлення

voyt9: 17.11.2024 23:22
divinity: 17.11.2024 21:13 LED або MiniLED підсвітка тоді для вас. якщо прям це критично.
у вт буду повертати все таки цей Lenovo, за 3 дні, ніяк не можу звикнути до сірих країв( хоча монік дійсно непоганий. Спробую таки на удачу взяти той ксяомі за 15000.
чекаємо відгука :gigi:
Юрий Сергеевич
Junior

Повідомлення

voyt9
мде,шота я видимо пока подожду и поищу ещё варики,кроме леновы. :insane:
voyt9
Member

Повідомлення

Юрий Сергеевич: 18.11.2024 14:38 voyt9
мде,шота я видимо пока подожду и поищу ещё варики,кроме леновы. :insane:
Ну якщо працюєш в темному/сірому режимі, або для ігор то норм варіант, дійсно не буде бісити глоу (про який я думав що це найгірше), але виявилось оскільки працюю часто з білим фоном то глум ще гірше для мене😑 так що народ, менше дивіться на засвіти, треба купувати монік і тестувати днів 3-4 а тоді вирішувати, благо що повернення без проблем (якщо нічого не пошкодив)
Avenger80
Member

Повідомлення

divinity: 17.11.2024 21:13А підсвітка така, бо мало ламп ставлять, бо мале споживання треба (с). Наприклад, в моєму минулому 30" LG було 12 ламп, а тут 3 чи 5 звичайно ставлять, і якщо дивитися, то звісно нерівномірність більша.
А что ещё есть мониторы на лампах? Извините, наверное, я отстал от монитостроения и подумал, что уже все на светодиодах идут. Можете прояснить для ликбеза. Потому как думал, что лампы остались в прошлом - лет так 12-15 назад. Или в профсфере ещё на лампах делают? Просто для себя интересно. Тот же Lenovo Legion R27q-30 - https://elmir.ua/ua/monitors/monitor_27 ... PSEALw_wcB - led подсветка или о каких лампах идёт? Вот здесь, вспомнился пример - Dell U2311H - https://hard.rozetka.com.ua/ua/dell_u23 ... teristics/ - тут лампы - CCFL (флюоресцентні лампи).
divinity: 17.11.2024 21:13LED або MiniLED підсвітка тоді для вас. якщо прям це критично.
А какие ещё есть?
Востаннє редагувалось 18.11.2024 20:52 користувачем Avenger80, всього редагувалось 2 разів.
Юрий Сергеевич
Junior

Повідомлення

voyt9: 18.11.2024 20:24Ну якщо працюєш в темному/сірому режимі
80% работы провожу в браузере.есессено что фон везде белый,как и тут на форуме
voyt9
Member

Повідомлення

Юрий Сергеевич: 18.11.2024 20:33
voyt9: 18.11.2024 20:24Ну якщо працюєш в темному/сірому режимі
80% работы провожу в браузере.есессено что фон везде белый,как и тут на форуме
вживу трішки краще, але суть передав як виглядає білий :-/
спойлер
Screenshot_2024-11-18-23-48-22-90_92460851df6f172a4592fca41cc2d2e6.jpg
gidron69
Junior

Повідомлення

Купили таки на подарок такой моник https://comfy.ua/ua/monitor-igrovoj-msi ... =719814993 В магазине проверили на битые пиксели и засветы.Пикселей нет,засвет один небольшой сверху,не критичный.Дома настроили-именинник доволен как слон,по мне,немного желтит белый.Убирали красный в настройках-стало хорошо,но не идеально,немного в желтизну идет где то треть правой половины экрана.А так-охрененый моник(со слов именинника).
Юрий Сергеевич
Junior

Повідомлення

voyt9
шота справа прям вообще темнота...блин я опечален,опять месяц выбирать монитор.крч я так понял что почти все новые моники сейчас шляпа какая то.а может это тебе такой попался?
какой по итогу решил брать?
Відповісти