Intel обіцяє усунути проблеми з ігровою продуктивністю процесорів Core Ultra 200

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
afhpwnd
Member

Повідомлення

Що там, через скільки років закінчується beta тест процесорів Інтел? :popcorn:
Чи правильно казати - на якому поколінні? Вже 3-е покоління поспіль продовжується тестування... :facepalm:

Відправлено через 42 хвилини 6 секунд:
Ghody: 10.11.2024 11:18
mult: 10.11.2024 11:08 Мабуть вся проблема в мішанині різних ядер, різні частоти, різні ядра і воно одне одному заважає в іграх, ігри і вінду треба навчити працювати з усим оцим :)
Я далеко не експерт але мені та мішанина ядер взагалі щось не подобається.
Для роботи воно може і добре по більше ядер, а от в іграх там все не так просто.
Да, там бред. В hwinfo показывает 1p потом 4е ядра, потом снова п. А винда крайне тупая
Просто не треба було гратися з комбінуванням різних ядер.
Працювало все добре, ні, треба щось нове вигадати. Вигадали, а що з цим робити і як з цього вилізти тепер не знають.
Не тією дорогою пішли.
STARL1GHT
Member

Повідомлення

Пора, походу, знову змінювати назву.

Ультра забуксувала. :gigi:
mr-enic
Member

Повідомлення

STARL1GHT: 11.11.2024 08:43 Пора, походу, знову змінювати назву.

Ультра забуксувала. :gigi:
Intel Core Beta 9
Intel Core Beta 7
Intel Core Beta 5
Intel Core Alpha 3
Alexsandr
Member

Повідомлення

StingerYar: 10.11.2024 10:46
Від себе можу сказати, що бачив дивне розподілення ядер, типу 0-1 = P, 2-9 = E, потім 10-15 = P і залишок E у випадку Arrow Lake, тобто попередні алгоритми розподілення навантаження, скоріш за все, дійсно не працювали як очікувано. (за логікою 0-15 це ж в нас типу були фізичні ядра + їх HT)
А відтестувавши той же 12900K прямо зараз, без HT & E-cores я отримував в іграх більші показники ніж "новий стиль" без HT, але з E-cores. І це, на секундочку, процесор 2021 року. Просто ніхто цього не помічав після фіксів у Win 11, а потім і Win 10, бо який сенс було саме відрубати HT? Зазвичай відключали E-cores для рубежів 500++ fps, щоби не заважали...
А сами интеловцы когда тестировали не видели как делится нагрузка? У них своя сборка винды?

Отправлено спустя 2 минуты 12 секунд:
afhpwnd: 11.11.2024 08:42 Просто не треба було гратися з комбінуванням різних ядер.
Працювало все добре, ні, треба щось нове вигадати. Вигадали, а що з цим робити і як з цього вилізти тепер не знають.
Не тією дорогою пішли.
У виды тоже есть косяк, нахрена она будит постоянно ядра и перекидывает без конца нагрузку непонятно, почему нагрузку типа 0,5%-1% на ядро не видает на одно ядро, а стремится разделить на все.
lewerlin
Member

Повідомлення

Alexsandr: 11.11.2024 09:47А сами интеловцы когда тестировали не видели как делится нагрузка? У них своя сборка винды?
Тестують не на ПК, а на спец-стендах. Звідси і ноги ростуть. Хтось з АМД розповідав, як вони перші 3дшки тестили і плювались, а потім "по-приколу" зібрали комп і запустили Кіберпанк.
Востаннє редагувалось 11.11.2024 09:55 користувачем lewerlin, всього редагувалось 1 раз.
Alexsandr
Member

Повідомлення

lewerlin: 11.11.2024 09:51
Alexsandr: 11.11.2024 09:47А сами интеловцы когда тестировали не видели как делится нагрузка? У них своя сборка винды?
Тестують не на ПК, а на спец-стендах. Звідси і ноги ростуть. Хтось з АМД розповідав, як вони перші 3дшки тестили і плювались, а потім хтось "по-приколу" зібрав комп і запустив Кіберпанк.
А на стендах своя ОС? Тестов в живую не делают?
lewerlin
Member

Повідомлення

Alexsandr: 11.11.2024 09:54Тестов в живую не делают?
Коли як. Он АМД почали "в живу" робити і то вилізли приколи з правами в вінді, які "не натестились". Інженери такого рівня(та й будь-які зайняті в принципі), як правило, далекі від наших юзеркейсів, в них тупо на них часу немає.
Scoffer
Member

Повідомлення

Alexsandr
Роблять, але чому ти вирішив що набір тестів "для всіх" має співпасти з набором тестів "для мешканців оверклокерс.юа"? :rotate:
WWQ
Member

Повідомлення

Megaclite: 11.11.2024 03:02ну і є винуватцем всіх вразливостей для яких потім треба патчі випускати які зменшують перформанс
Каждый раз когда я читал про эти уязвимости (что у интела, что у амд), то приходил к одной и той же мысли... Сильно проще найти владельца пк, дать ему в ухо и сесть на его место чем реализовать эти дыры...
Inqizitor2022
Member

Повідомлення

Давайте так:
1. За счёт чего обещает? Только программно, или пропишет новые тдп в биосе, отчего после обновления будет 150 ватт жрать?
2. То, что индусы-разработчики винды могли вполне облажаться - верю. Я когда у себя через биос отключал НТ и не отключал мелкие ядра - такое впечатление, что после 8 ядер больших начинается чехарда с ядрами, как будто хардкодили в планировщике руками что от 0 до 15 это большие ядра если Р ядер больше 6. Если 6 - то от 0 до 12, соответственно. Ну и в играх если мелкие ядра не отключать - на них кидается нагрузка от больших ядер. Так что верю, что могли быть и от этого глюки.
3. Но зачем мне как потребителю сношаться с вот этим всем, менять биосы, ждать апдейтов планировщика и прочие танцы с бубном, как на амдшных системах, если проще взять беспроблемный 9800 3Дх, а потом его продать через пару лет и купить нормальный доработанный Интел или новый ещё более быстрый АМД?

Купить АМД 9800 3Д сейчас как уехать на 4 года в круиз от Трампа и через 4 года приехать обратно в штаты уже когда демократы опять придут и начнут порядок после дикарей наводить, то есть единственно верное решение.

Отправлено спустя 10 минут 19 секунд:
Sanьka: 10.11.2024 16:41Єдиний нормальний вихід для Інтел в даній ситуації - зменшити ціни.
Нема поганих проців, є неправильна ціна.
Большинство людей в 2 раза переплатят за беспроблемный 9800 3Д, чем платить за глюки. Пока даже забесплатно 285 проц не нужен - так как он неюзабелен - если отключить Е ядра - он станет 9700К фактически, а если не отключать - он тормозной очень. Проще купить АМД и пользоваться из коробки. Теперь АМД + Нвидия стали опять популярны как в 2004. Я подчёркиваю - скорость из коробки для большинства адекватных людей важна.
n+gibat[]r
Member

Повідомлення

Кончался 2024 год, Интел всё обещала раскрыть патанцевал своих процессоров... :spy:
dead_rat
Member

Повідомлення

WWQ: 10.11.2024 16:16 это будет означать что кто-то зафакапился, а на таком уровне факапы не прощают.
:lol: :lol: :lol:
Що це за мрії?!

Навіть якщо твій головний інженер зафакапив, то що ти йому зробиш?
а) Звільниш і будеш без інженера, а років за пʼять такого підходу лишаться лише «радянські» люди що нічого не робитимуть, щоб нічого не сталося.
б) Поговориш з ним, розберешся які висновки зроблені і як не повторити помилки. Ну може для проформи трохи уріжеш річний бонус.

Відправлено через 23 хвилини 21 секунду:
WWQ: 11.11.2024 12:09
Megaclite: 11.11.2024 03:02ну і є винуватцем всіх вразливостей для яких потім треба патчі випускати які зменшують перформанс
Каждый раз когда я читал про эти уязвимости (что у интела, что у амд), то приходил к одной и той же мысли... Сильно проще найти владельца пк, дать ему в ухо и сесть на его место чем реализовать эти дыры...
Так, це найбільш розповсюджений і надійний підхід. Як всі розповіді про незламні айфони, камон, після невеличкої «розмови» ти сам його розлочиш :D

Але і софт вразливості важливі і їх теж регулярно використовують. Тільки здається, що це важко, але насправді пишеш скрипт один раз, а далі він автоматично
BANDERLOG
Junior

Повідомлення

Після краху Core 13/14 поколінь... ну не знаю...
а давайте ще раз повіримо Intel! Вони ж "нікогда"!!! :gigi:

P.S.: я звісно страшенно тішуся з того що мій камінь все ОК... АЛЕ: скільки мені коштувало нервів і бабла для створення с-ми з утриманням максимальної продуктивності та прийнятних температурних режимів... бо всі ці профілі інтел - відстій, ЛАЙНО!
і ось тут я не певен, що з новою лінійкою буде по іншому...
afhpwnd
Member

Повідомлення

Scoffer: 11.11.2024 11:26 Alexsandr
Роблять, але чому ти вирішив що набір тестів "для всіх" має співпасти з набором тестів "для мешканців оверклокерс.юа"? :rotate:
Є продуктивні ядра (умовно звичні нам десктопні процесори), є більш енергоефективні ядра (умовно мобільні процесори). Кожен обирав те, що йому потрібно і всі були задоволені.
Навіщо було все зішувати в один котел і тепер це розгрібати?
Scoffer
Member

Повідомлення

afhpwnd
Тому що в ноутах клавіатури починали плавитись вже :laugh:
WWQ
Member

Повідомлення

dead_rat
Сначала Б, потом А, незаменимых нет, подомной например стабильно раз в год кто-то вылетает и в основной массе со временем находится кандидат превосходящий выбывшего.
Ты ж не условного "Келлера" увольняешь... Ну и естественно это все не 1 ошибка, это цепочка решений заведомо неправильных и длины этой цепочки должно хватить чтоб человеку пришло в голову (не в конце цепочки) что он что-то делает не так.
Pride91
Member

Повідомлення

Vlad Nodster: 10.11.2024 11:05 Конкуренцию с амд они уже проигрывают. Если бы прекратили менять сокеты и заняли свою нишу, то может бы что-то и получилось. Но навряд ли они до этого додумаются
ага, і дожили до core ultra ще на ддр2 s775 :lol:
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Pride91
285й в 775й це ж діди тільки раді будуть :laugh:
Alexsandr
Member

Повідомлення

Pride91: 13.11.2024 08:27 ага, і дожили до core ultra ще на ддр2 s775 :lol:
Ну менять сокеты каждое поколение тоже как-то не здраво. Вот в текущем сколько "ножек" лишних сделали.
775 секет тоже принял так или иначе от пентиум 4 до коре квад.
Відповісти