Brandon
Вимкніть в біосі C-States, щоб ядра не переходили в режим С6. Просто пошуком через F9.
Або накиньте офсетом на всі ядра +0.05в, або через курву на всі ядра +5-10 пунктів. Може банально питальнік МП бракований.
Але почав би саме з C-States. Бо, наприклад коли ядро виходить в режиму С6(спить) в максимальний буст, то VRM материнської плати може банально не встигнути видати необхідний струм і комп звалюється в ребут. Це досить поширений кейс.
Останні статті і огляди
Новини
Самовільна перезагрузка компа
-
Борщ
Member
-
Brandon
Junior
А якщо виявиться, що проблема в процові, а ніяких документів про покупку і все таке, немає. AMD зможе поміняти на новий, чи це буде дохлий номер.....((((
-
Борщ
Member
Дохлий номер.Brandon: ↑ 22.07.2024 19:48AMD зможе поміняти на новий, чи це буде дохлий номер.....((((
-
Yuri
Member
у 2020 році міняв куплений на olx (BOX).Brandon: ↑ 22.07.2024 19:48 А якщо виявиться, що проблема в процові, а ніяких документів про покупку і все таке, немає. AMD зможе поміняти на новий, чи це буде дохлий номер.....((((
- спойлер
- знайдіть (зробіть) документ про покупку, може знайомі допоможуть з цим
Востаннє редагувалось 22.07.2024 20:35 користувачем Yuri, всього редагувалось 1 раз.
-
LiquidStorm
Member
Я б казав то БЖ, і перевіряти треба підстановкою в систему іншого БЖ, а не втиканням вашого, наприклад, в чужу систему. Дуже схожу проблему був зловив 5-6 тижнів тому, по фіналу поставив інший БЖ - комп стабільний.Brandon: ↑ 22.05.2024 14:26 комп сам по собі може піти в перезагрузку, або піти через дві хвилини в перезагрузку після кожного запуску, хотя тест metest 5 проходить, тест в occt тоже проходить, але буває шо сама програма проблимує (блим-блим) но не перезагружається, але тест проходить, aid64 тоже проходить.
Щодо проца, АМД міняє лише ті, що BOX або WOF, на які діє 36 міс гарантія. У виконанні tray гарантія лежить суто на продавці.
-
Brandon
Junior
Блок живлення нормальний, щож подивимось після діагностики материнки, всіх буду тримати в курсі.....
-
Brandon
Junior
Проблема вирішена))) Всім дякую, за допомогу)
Відправлено через 1 хвилину 1 секунду:
Проблема у оперативці, бита(((
Відправлено через 1 хвилину 1 секунду:
Проблема у оперативці, бита(((
-
FunnyBear
Member
Brandon
Вітаю! Успіхів Вам!
Вітаю! Успіхів Вам!
-
Reinmar
Member
Всім привіт! Побачив вашу тему. Вже пару тижнів дещо схожа проблема:
ПК інколи перезавантажується під час гри. Це може бути раз, потім 5 вечорів все ОК при тій самій грі, той самий час. Без Бсоду. Win 10. Перегріву заліза немає.
i5 10400f, 4070super, gigabyte z 490M, 2*8 DDR4 2667, БЖ Vinga VPS 550 Gold (504W по 12В)
Помилки в журналі наступні:
41 Kernel-power The system was rebooted without cleanly shutting down first
Event 6008 The previous system shutdown was unexpected
Event 1 A fatal Hardware error has occurred. A record describinq the condition is contained in the data section of this event
Щодо блока живлення:
Рахував по максимальному навантаженню ПК, це +- 400-430W. Блок свіжий, менше 2 років у використанні. Півгодини стрес тесту в ОССТ пройшов. Тобто проблема теж не в ньому. Не гріється навіть під навантаженням.
По залізу зараз нічого не міняв. Конфіг працював до цього. Влітку поставив 4070Super з повним оновленням BIOS та Windows. А проблема з'явилася в жовтні.
ПК інколи перезавантажується під час гри. Це може бути раз, потім 5 вечорів все ОК при тій самій грі, той самий час. Без Бсоду. Win 10. Перегріву заліза немає.
i5 10400f, 4070super, gigabyte z 490M, 2*8 DDR4 2667, БЖ Vinga VPS 550 Gold (504W по 12В)
Помилки в журналі наступні:
41 Kernel-power The system was rebooted without cleanly shutting down first
Event 6008 The previous system shutdown was unexpected
Event 1 A fatal Hardware error has occurred. A record describinq the condition is contained in the data section of this event
Щодо блока живлення:
Рахував по максимальному навантаженню ПК, це +- 400-430W. Блок свіжий, менше 2 років у використанні. Півгодини стрес тесту в ОССТ пройшов. Тобто проблема теж не в ньому. Не гріється навіть під навантаженням.
По залізу зараз нічого не міняв. Конфіг працював до цього. Влітку поставив 4070Super з повним оновленням BIOS та Windows. А проблема з'явилася в жовтні.
-
Евгений King
Member
БЖ може і ОК, але заслабкий, він працює на грані можливого. Плюс раз йому ~2 роки і якщо він довго в такому режимі - він банально йде в рознос і вже не видасть і паспортні 500Вт.Reinmar: ↑ 09.11.2024 10:44 Щодо блока живлення:
4070S може давати піки навантаження під 300-350Вт короткочасно, от у цей пік БЖ каже перевантаження і бутає ПК.
Якщо ПК бутається без BSOD то у 75% випадків це БЖ.
-
Reinmar
Member
4070S може давати піки навантаження під 300-350Вт
звідки така інфа? Там же ліміт 220W. Я грав з моніторингом і в ОССТ рівно 219-220 макс. Ні ватом більше. Якщо беру 220 плюс проц плюс х2 на всі ссд,кулера, озу, то в мене макс 430 виходить, що 85% від блоку. Блок в стрес тесті ледве теплий. В грі взагалі холодний. Я теж звістно зі старту думав,що блок. Але чому він не вирубався в усяких Кіберпанках раніше і в стрес тесті зараз? П.с. на gecid.com такий блок в тесті на оверлоад грузили на 136% (ну припустимо проплатили,але ж не настільки?) Я б купив новий,але є великий відсоток,що я просто з 2 блоками зараз залишусь...
Отправлено спустя 6 минут 17 секунд:
Ні, він працював менше,чим півтора року з 1060. Потім з початку війни 2+ роки не використовувася пк взагалі. І тільки зараз з липня з 4070. Тобто якщо прям підраховувати, то він і 2 років не проробив. А під навантаження 3 місяця.Плюс раз йому ~2 роки і якщо він довго в такому режимі - він банально йде в рознос
-
waryag
Member
ОССТ може не видавати різких піків споживання, що властиві для ігрового навантаження сучасних відях.Reinmar: ↑ 09.11.2024 10:44Рахував по максимальному навантаженню ПК, це +- 400-430W. Блок свіжий, менше 2 років у використанні. Півгодини стрес тесту в ОССТ пройшов. Тобто проблема теж не в ньому. Не гріється навіть під навантаженням.
Спробуйте зробити андервольт або обмежити навантаження на відяху в іграх, де виникають ребути. Якщо зникнуть - проблема в БЖ.
Відправлено через 5 хвилин 28 секунд:
Це середнє споживання, пікове у нового заліза може бути ЗНАЧНО вище. Під це навіть стандарт БЖ оновили, де заклали короткочасні стрибки споживання відях до 300% від номіналу.Reinmar: ↑ 09.11.2024 11:11звідки така інфа? Там же ліміт 220W.
-
Евгений King
Member
Ось вам 4070tiS у котрої в специфікаціях максимальний TDP 285Вт: А їсть вона під 300 і з піками під 350 і це ще вдалий екземляр, бо я в іншій статті бачив 400Вт, та вже не можу знайти...Reinmar: ↑ 09.11.2024 11:114070S може давати піки навантаження під 300-350Вт
звідки така інфа? Там же ліміт 220W. Я грав з моніторингом і в ОССТ рівно 219-220 макс. Ні ватом більше. Якщо беру 220 плюс проц плюс х2 на всі ссд,кулера, озу, то в мене макс 430 виходить, що 85% від блоку. Блок в стрес тесті ледве теплий. В грі взагалі холодний. Я теж звістно зі старту думав,що блок. Але чому він не вирубався в усяких Кіберпанках раніше і в стрес тесті зараз? П.с. на gecid.com такий блок в тесті на оверлоад грузили на 136% (ну припустимо проплатили,але ж не настільки?) Я б купив новий,але є великий відсоток,що я просто з 2 блоками зараз залишусь...
Ось вам 3090, в середньому 350Вт, але піки в 500Вт: Ви думаєте виробники карт просто так пишуть в специфікаціях рекомендовану потужніть блоку? Обмеження TDP карти це довготривалі обмеження, якісь мілісекундні стрибки споживання карти вони не регулюють.
У Nvidia рекомендований блок для 4070S це 650Вт, це мінімальний БЖ під ці карти і бажано новий і свіжий, бо 5ти річний блок точно не заточений під реалії сучасних карт і може бутати систему банально через захист від КЗ, через ті ж самі стрибки споживання.