Останні статті і огляди
Новини
Вийшли огляди AMD Ryzen 7 9800X3D: найкращий процесор для геймерів
-
yurius_r
Member
Вісім ядер здорової людини. Інтелу треба було змагатися не з 12-16 ядерниками і ліпити дивних 20-ти ядерних монстрів, робити норм великих 8-м ядер, яким би жодні довіски не заважали. Можливо також із збільшенням кешів замість насипання великої кількості e ядер
-
Inqizitor2022
Member
Это было просто как пример результатов на разных GPU в разных разрешениях, при этом графики не по CPU, а по видеокартам я приложил, они на одном процессоре протестированы, если со зрением у тебя плохо - сорян. А если ты считаешь, что в 720р и 1080р в большинстве игр на 4090 ботлнек не процессор - ну что тут сказать - иди на ютуб, тот же Testing Games канал или Linus Tech Tips и внимай голосам разума.vital9y: ↑ 06.11.2024 21:14 2025 рік, на ОВЕРАХ порівнюють CPU по avg fps і сперечаються про ботлнек
Отправлено спустя 2 минуты 14 секунд:
Слушай, спасибо тебе, я это не заметил, тогда весь тест можно смело в помойку, какой дурак на 48W 78003Dx поставил, понятно, откуда такая разница с 98003Д. Вот что чемоданы волшебные делают
Отправлено спустя 3 минуты 46 секунд:
Всё просто - если у тебя видяха 4090 и тянет наитивные 1440р - то зачем тебе апскейлер, а если видяха хлам - то тогда и с апскейлером упрется в видяху. Если без апскейлера загрузка видяхи 99%, а с апскейлером - тоже 90-98% - то в процессор точно не упрется, не переживай. А если после включения апскейлера вместо 99% загрузки видяхи пишет 80% - да, упор в процессор. Либо криво игра написана и упор в 1 ядро процессора, что не лечится особо.unclevrm: ↑ 07.11.2024 03:01 Читаю комменты и пришла мысль, а вот если я в 1440 играю, я когда включаю апскелер, то это я получается уже не 1440 как бы играю, а в условные 1080? я просто когда свой проц покупал, я рассчитывал, что в на 1440 его точно хватит, а в 1080 не уверен
-
Геральт
Member
Так і є. Проци вже давно обігнали відеокарти в іграх. Вбогий проц зможе завантажити карту для прийнтяного FPS, а вбога карта покаже слайд-шоу. Тому вкладатись треба в карту, а проц на здачу. І проц Влада програє топу жахливі 16% в QHD і видає на гора 130 кадрів в середньому. Це явно не тягне на "помийку".Lorichic: ↑ 07.11.2024 05:42 Вот многие пишут что для игр важна видеокарта,
Там різниця буде, але мізер. Практик може прогнати якийсь тест в 2077 з отим всім і глянути. Ну і практик забуває, що не тільки лиш всі ігри вміють в потоки, мало яка гра це вміє. Тому запасу там вистарчає. Зрештою, ніщо не заважає позакривати лишнє барахло десь там в майбутньому, коли проца не вистарчить на фонові задачі. Хоча я в такий сценарій не вірю. А на топових картах графон переважно вправо, так, інакше нащо той топ потрібний. А для мідлової-лоу топовий проц і так не потрібний.Nutbar: ↑ 07.11.2024 03:53 Прикольно читати коментарі теоретиків, що розповідають кому якого процесора вистачить під 4к і на що краще витратити кошти. Та вони забувають, що ПК це не суто ігрова платформа і на фоні з ймовірністю 99% будуть висіти якісь месенжери, браузер, утиліти, торент, стім, дискорд (ще й зі стрімом дружбанам) і т.д. і т.п. І тому результати будуть дещо відрізнятися від тих, що всюди можна бачити на графіках. Забувають про те, що буде використовуватися dlss, що графон буде не "все вправо", а тому фпс і залежність від проца більші, ніж на графіках. А найголовніше - 1%, 0.1%. Чи варто брати аж настільки дорогий процесор? Коли загальна вартість збірки близька до 100к, то вже не принципові ті 5к різниці між умовним 9700X і 9800x3d, а як мінімум фрізів точно буде менше. Тож чекаємо в магазинках, щось трохи затримуються у нас
Хоч би вистарчило на ігри, хоч би вистарчило...
-
Kimonoy
Member
всмислі пшиком? фейсліфт грубо кажучи. Щоб не виявилось "пшиком", то треба нова генерація консолі, нові дев кіти і, як не дивно, нові ігри лол.
-
GreenMile
Member
Зважаючи на те, що до сих пір ентрі-левел у світ геймінга - це 7500ф, розмови про те, як не вистачає топових проців для іграшок це якесь ололо просто. При чому, одні і ті самі люди в темі вибору рекомендують збірки на 7500ф для ігор, а в цій навалюють, що щось меньше за 9800х3д то вже не підходить для ігор бо 1% лоу низький буде
-
fantomrulezz
Member
PS4 Pro давала x2.2 продуктивності від PS4 (4.198 проти 1.843 TFLOPS) при x1,3 ціні (€399 vs €299). Був суттєвий приріст fps/€Kimonoy: ↑ 07.11.2024 10:12всмислі пшиком? фейсліфт грубо кажучи. Щоб не виявилось "пшиком", то треба нова генерація консолі, нові дев кіти і, як не дивно, нові ігри лол.
PS5 Pro дає всього лише x1.6 продуктивності від PS5 Digital Edition (16.7 проти 10.29 TFLOPS) при x2 ціні (€799 vs €399). Тут наявне навіть падіння fps/€ і це через 4 роки. За цей час відеокарти мають подвоїти fps/€, а не погіршити.
PS5 Pro - це фейл.
В апгрейді сенсу не бачу.
-
Telcontar
Member
Проци так давно все обігнали, що у моїх друзів з якими граємо у пару ігор на UE5, вони статтерять та інколи дропають FPS на i5 12600k та R7 5800X. А от у мене вгазалі нема з цим проблем, мабуть таки їм чогось бракує...Геральт: ↑ 07.11.2024 09:27 Так і є. Проци вже давно обігнали відеокарти в іграх. Вбогий проц зможе завантажити карту для прийнтяного FPS, а вбога карта покаже слайд-шоу. Тому вкладатись треба в карту, а проц на здачу. І проц Влада програє топу жахливі 16% в QHD і видає на гора 130 кадрів в середньому. Це явно не тягне на "помийку".
-
Геральт
Member
Telcontar
Прямих рук, тільки не процам, а ігродевам. Ублюдський© UE
Крім того, більш ніж впевнений, що системи не 1в1 (без врахування проца). Причин вагон може бути.
Що за ігри?
Крім того, більш ніж впевнений, що системи не 1в1 (без врахування проца). Причин вагон може бути.
Що за ігри?
-
Telcontar
Member
Що поробиш, такий вже зараз геймдев. У друзів системи норм зібрані, пам'ять теж налаштована. Тільки відяшки 3080, але грають не на максималках - тому проблема явно не у картах.Геральт: ↑ 07.11.2024 11:00 Telcontar
Що за ігри?
Arena Breakout Infinite та Remnant2
-
Alekss
Member
Главное в этой табличке, то что GTX 1660 SUPER и RTX 3050 в 4к показывает 25 FPS. Какой делаем вывод из этого? Берем за 150$ GTX 1660 SUPER снижаем качество графики с ультра до среднего и играем в 4к. (Надеюсь у читателей хватит умственных способностей так не сделать)Inqizitor2022: ↑ 06.11.2024 19:581080рГеральт: ↑ 06.11.2024 19:45 Inqizitor2022
Та воно може показувати що завгодно. Можна на 320*240 тестувати, щоб шкалу ще більше розтягнути. Тільки нахіба?
Що за дурня? 4090 в 1440p показує те саме, що 3090 в 720p, rly? 1440p в 4 рази більше за площею ніж 720p, якщо щось2160р
- спойлер
Для 720р и 1440р примерно то же самое.
- спойлер
То есть 3090 в 1080р = 4090 в 4к плюс минус. И очевидно при тестах процессора выбирать тот, на котором будет максимально большой фпс в 720р или 1080р
И если человек собрал систему на 5800 3Д и 4090 2 года назад и сейчас хочет апгрейд - то он может поставить 5090 и получить в 1440р такой же фпс, так как система упрётся в процессор, но если он поставит 9800 3Д себе - то получит нехилый прирост и в 1440р
-
vsx
Junior
оптимизация сейчас только на консолях, хотя говоря откровенно, на топовом пк 2014 года таких фпс не былоencorer: ↑ 07.11.2024 09:02 В целом для всех этих мощных систем, приведенных в тестах, fps выглядит низким, что больше говорит о качестве программирования.
-
Vlaad13
Member
по іншому у батлу на мінімалках не пограєш жеGreenMile: ↑ 07.11.2024 10:20 Зважаючи на те, що до сих пір ентрі-левел у світ геймінга - це 7500ф, розмови про те, як не вистачає топових проців для іграшок це якесь ололо просто. При чому, одні і ті самі люди в темі вибору рекомендують збірки на 7500ф для ігор, а в цій навалюють, що щось меньше за 9800х3д то вже не підходить для ігор бо 1% лоу низький буде
-
Геральт
Member
Крива, як і перша. Проте, I’m playing a on 3080 10gb ,32gb ram and i9 10850k. I never get stutters.Telcontar: ↑ 07.11.2024 11:08Remnant2
-
Nutbar
Member
Я придбав 3080 Ti в момент її виходу і от прям так щоб все вправо вдалося виставити тільки в дуже старих іграх. В актуальних на той момент довелось іти на великі компроміси, особливо з променями. А в окремих тайтлах (наприклад, кіберпанк) ще й процесор (на той момент, більш-менш актуальний 10700к) в деяких місцях міг дати добрячу просадку. Тож нема сенсу сильно економити.Геральт: ↑ 07.11.2024 09:27на топових картах графон переважно вправо, так, інакше нащо той топ потрібний.
Зараз в обговореннях бачу, що і з 4090 у людей не все вправо. Ну або менше 60 кадрів.
Та ні, на консолях її теж нема. Мило страшне і 30 к/с. Є ігри з гарною оптимізацією, типу того ж хорайзону, але вони і на пк гарно оптимізовані.vsx: ↑ 07.11.2024 11:17 оптимизация сейчас только на консолях
-
Геральт
Member
Nutbar
Ну і я придбав 6900 коли ще 7000 не було. Все вправо. Винятки - на пальцях 1 руки і то відносно недавно почалось (AW2, Senua2, Wukong, аватар). Без променів. А для променів є "реконструктори", які "покращують зображення" та самопочуття. Ну а якщо хтось сподівається на трушні 4к, то для вас сумні новини. Залізяку для нативних 4к ще не придумали. Причому саме відео-залізяку. Процесори вже давно є.
Ну і я придбав 6900 коли ще 7000 не було. Все вправо. Винятки - на пальцях 1 руки і то відносно недавно почалось (AW2, Senua2, Wukong, аватар). Без променів. А для променів є "реконструктори", які "покращують зображення" та самопочуття. Ну а якщо хтось сподівається на трушні 4к, то для вас сумні новини. Залізяку для нативних 4к ще не придумали. Причому саме відео-залізяку. Процесори вже давно є.
-
GreenMile
Member
Аргументи "а от у мене, а от у них" - це ні про що, бо, по-перше, ми це не зможемо перевірити, по-друге, це може бути проблема не тільки проців, а і самого ПК в цілому і його налаштувань (наприклад, ті ж профілі продуктивності), по-третє, це не проців проблема, а оптимізації. Той же Хогвартц на 7800х3д теж примудряється статерити іноді, то шо, треба 9800х3д купляти для нього, бо гра випередила час?Telcontar: ↑ 07.11.2024 10:55Проци так давно все обігнали, що у моїх друзів з якими граємо у пару ігор на UE5, вони статтерять та інколи дропають FPS на i5 12600k та R7 5800X. А от у мене вгазалі нема з цим проблем, мабуть таки їм чогось бракує...Геральт: ↑ 07.11.2024 09:27 Так і є. Проци вже давно обігнали відеокарти в іграх. Вбогий проц зможе завантажити карту для прийнтяного FPS, а вбога карта покаже слайд-шоу. Тому вкладатись треба в карту, а проц на здачу. І проц Влада програє топу жахливі 16% в QHD і видає на гора 130 кадрів в середньому. Це явно не тягне на "помийку".
В цій темі уже купа порівнянь було з авторитетних джерел, в тому числі там є той же 1% лоу, який все показує набагато кращі, ніж оці ваші "а у мене на 20см довший ніж у друзів".
-
aaleksandrenko
Member
Не знаю що там у кого статеририть. Був 7800х3д. Зараз 7500ф. Не бачу якогось помітного збільшення 1% лоу.
До речі нормально налаштована озу непогано так зменшує просадки по тестам. Краще з цього починати чим бігти в магазин за новим процесором
До речі нормально налаштована озу непогано так зменшує просадки по тестам. Краще з цього починати чим бігти в магазин за новим процесором
-
Lorichic
Member
GreenMile: ↑ 07.11.2024 12:00Той же Хогвартц на 7800х3д теж примудряється статерити іноді
Поэтому давай опираться на тесты профессионаловGreenMile: ↑ 07.11.2024 12:00ми це не зможемо перевірити
- спойлер
-
GreenMile
Member
Ага, а тепер беремо КП2077 і шо ми бачимо 5800х3д має 1% лоу на рівні 97.Lorichic: ↑ 07.11.2024 12:14GreenMile: ↑ 07.11.2024 12:00Той же Хогвартц на 7800х3д теж примудряється статерити інодіПоэтому давай опираться на тесты профессионаловGreenMile: ↑ 07.11.2024 12:00ми це не зможемо перевіритиА вот у 13400 и 5800x3d на грани кофортных 60фпс, это в тему что проц неважен и пойдёт любой
- спойлер
- 26.png
- спойлер
- спойлер
-
Lorichic
Member
Это твоё личное мнение об игре, а мы о другом, о фпс, Влад в линейку играет с минимальными 10фпс, и ничего, нравится, ни кто не осуждает, игры всякие нужны, а вот тезис что процессор можно любой, только видяху пожирнее-неверенGreenMile: ↑ 07.11.2024 12:32Хогвартц - неоптимізоваене гівно