Останні статті і огляди
Новини
Артефакти на RX6700XT
-
FenixW86
Junior
Всім привіт, допоможіть зрозуміти в чому проблема, можливо хтось з таким стикався. На відеокарті RX6700XT виникають артефакти в іграх але не у всіх. В хорайзен, контрол є, а в РДР2 все стабільно на максималці, споживання при цьому одинакове в районі 150-180W. загрузка по памяти теж в районі 6 -10 Gb. Карту проганяв Фурмарком все добре артефактів немає та температури хороші. В суперпозишен виникають незначні артефакти у вигляді бліків на текстурах. Проганяв карту мемтестом по каналах ошибок не знайдено. tserver запускаэться, проходить секунд 30 і зависає. В файлі мемфа лог показує що помилок по каналах немає. agt корекно відображає інформацію про всі банки памяті. Чи може це бути через блок живлення, не вистачає потужності, так як на даний час використовується блок Chieftec APS500S в нього по лінії 12В - 432 W. Звязка R7 5700X + R6700XT без розгону. Завчасно дякую всім хто відгукнеться)
-
destructX
Member
З вольтажом грались, нижче-вище?
-
sasha76
Member
бп однозначно под замену.спалить им видуху и мать аж бегом можно.знаю я прекрасно эти бп.там кондёры уже высохли и гонят пульсацию.
-
waryag
Member
БЖ краще поміняти. До заміни краще не грузити його грілками та важкими іграми, зробити андервольт і залочити фпс.
Але артефакти можуть свідчити і про відвал.
Але артефакти можуть свідчити і про відвал.
-
FenixW86
Junior
Частоту і вольтаж в афтербьорнер понижав, нічого не міняється. Повишать не ризикував. Замовив новий блок на 850W, на днях заміню побачимо що буде. А так поки що загадка)
Скидаю посилання на відео як виглядають артефакти на файлобмінник https://fex.net/uk/s/szrr5vk
Скидаю посилання на відео як виглядають артефакти на файлобмінник https://fex.net/uk/s/szrr5vk
-
l-m
Member
FenixW86
треба було не на 850 Вт, а якісний, а то знов якийсь Чіфтек певно взяли(
-
FenixW86
Junior
Ні, замовив вже Seasonic)l-m: ↑ 06.11.2024 20:13 FenixW86
Відправлено через 3 хвилини 7 секунд:
Показники мониторингу в GPU-Z. Не звертайте уваги на якість це фото)
-
Filabatya
Member
FenixW86
win+shift+S
win+shift+S
-
FenixW86
Junior
Дякую, зрозумів) Щось через принскрин не виходило)
-
shad_1985
Member
FenixW86
у Вас низка частота чипу(повинно бути >2500) та низьке споживання вк(повинно бути ~150W), що за проц та роздільна здатність монітора? Чи ви використовувати вертикальну синхронізацію?
у Вас низка частота чипу(повинно бути >2500) та низьке споживання вк(повинно бути ~150W), що за проц та роздільна здатність монітора? Чи ви використовувати вертикальну синхронізацію?
-
FenixW86
Junior
Процесор R7 5700x. Монитор full hd 60Hz. Включена чи виключена вертикалка без різниці показує одинаково.shad_1985: ↑ 06.11.2024 21:53 FenixW86
Відправлено через 10 хвилин 31 секунду:
Сьогодні спробував запустити control в DX11 і DX12. То в DX 11 майже немає артефактів, тільки зрідка на текстурах проявляються.
Додаю порівняння https://fex.net/uk/s/fllvcrz
-
Mixx
Member
FenixW86
А если убрать (расширить) лимиты по питанию и докинуть 0.05-0.1в?
Биос точно родной?
Такое ощущение, что карта уже 10 раз свое отмайнила и медленно помирает.
А если убрать (расширить) лимиты по питанию и докинуть 0.05-0.1в?
Биос точно родной?
Такое ощущение, что карта уже 10 раз свое отмайнила и медленно помирает.
-
Евгений King
Member
У мене приблизно так відїхала 6900XT, помирав infinity кеш і давав схожі приколи.
Але я не бачу у Вас кольорових артефактів, тому це дає більше надії.
Я б порадив переїхати на новий блок і опісля начисто перекатити Win 11 і чистенькі драйвери з сайтів виробників.
Я думаю проблема все ж софтова
Але я не бачу у Вас кольорових артефактів, тому це дає більше надії.
Я б порадив переїхати на новий блок і опісля начисто перекатити Win 11 і чистенькі драйвери з сайтів виробників.
Я думаю проблема все ж софтова
-
SoVaR
Member
Простіше win+print screen, а скріни будуть в папці С:\юзер\Pictures\ScreenshotsFenixW86: ↑ 06.11.2024 21:32Дякую, зрозумів) Щось через принскрин не виходило)
-
Yaroslav308
Member
Тоже так думаю, только с уточнением, что накинуть нужно для диапазона низко-средних частот. В RDR2 карта работает на 2+ ГГц с напряжением под 1,2 В и без артефактов, а в двух других случаях сильно его скинула. Хотя, может, это просто совпало текущее значение в момент фотки, на графике, кажется, пики есть везде.Mixx: ↑ 07.11.2024 20:32и докинуть 0.05-0.1в?
-
SERGBILL
Member
через висохлі кондьори міняти бп? чому одразу не системник?sasha76: ↑ 05.11.2024 22:00 бп однозначно под замену там кондёры уже высохли
-
waryag
Member
Саме для того, щоб не міняти системник.SERGBILL: ↑ 08.11.2024 13:59через висохлі кондьори міняти бп? чому одразу не системник?
-
SERGBILL
Member
окwaryag: ↑ 08.11.2024 14:28Саме для того, щоб не міняти системник.SERGBILL: ↑ 08.11.2024 13:59через висохлі кондьори міняти бп? чому одразу не системник?
-
FenixW86
Junior
Трохи зібрав інформації по моніторинку. Напругою ще не грався але виставив в адреналіні максимальну продуктивність. Приїде новий блок спробую підняти напругу. Біос незнаю чи рідний але по дампу відображається вендор та ід. Якщо нічого не вирішиться з блоком, то спробую прошити новий дамп. Пробував ставити на чисту ОС так само є артефакти. Додаю посилання на тест суперпозишен в пресеті 8k https://fex.net/uk/s/xfk1ncs
RDR2 працює на максимальних налаштуваннях і жодних артефактів Чи може рокстар зробили шикарну оптимізація, яка і глюки прибирає по технічним проблемам . На вулкані і діректі одинаково працює добре
RDR2 працює на максимальних налаштуваннях і жодних артефактів Чи може рокстар зробили шикарну оптимізація, яка і глюки прибирає по технічним проблемам . На вулкані і діректі одинаково працює добре
-
Rain Man
Member
FenixW86
поменяйте БП, красные любят хороший питальник, по графику ГПУ вежде недогружен а порой вообще в ноль долбится, на РДР относительно нормально.. такое ощущение что у Вас там целерон с775й.. если БП не поможет проверьте карту на другом компе, проблема тогда скорее всего в ней, но всякое бывает..
поменяйте БП, красные любят хороший питальник, по графику ГПУ вежде недогружен а порой вообще в ноль долбится, на РДР относительно нормально.. такое ощущение что у Вас там целерон с775й.. если БП не поможет проверьте карту на другом компе, проблема тогда скорее всего в ней, но всякое бывает..