Выбор акустики

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
Radio Bay
Member

Повідомлення

qawoon: 17.10.2024 18:03Цікаво подивитись огляди що то таке і в чому різниця
Читати огляди, це як марно витратити купу часу, та не отримати результат :) Якщо є гроші на пару вживаних Genelec 8030 та вище, беремо, додаємо цап, комутуємо та забуваємо про апи акустики, далі апаємо цап, комутацію т.д., якщо забажаємо, що не факт
Hotspur
Member

Повідомлення

qawoon: 17.10.2024 18:03Можна приклади? Цікаво подивитись огляди що то таке і в чому різниця
можна

Студійний монітор KRK Classic 8 G3

Студійний монітор Genelec 8050BPM

Canton Chrono CL 520.2
Евгений King
Member

Повідомлення

qawoon: 17.10.2024 18:03
Hotspur: 17.10.2024 15:08 кантони хроно. дженелек. KRK
Можна приклади? Цікаво подивитись огляди що то таке і в чому різниця
Дивіться KRK, все інше дуже далеко від вашого бюджету, майте на увазі що монітори часто продають поштучно і варто інколи перепитати скільки моніторів продає людина і чи не вказана вартість за один. Також майте на увазі, що монітори то не мультимедійка, вони зазвичай налаштовані так, аби відтворювати максимально наближений до оригіналу звук і це подобається не всім. Також майте на увазі, що по тій же причині зазвичай монітори не мають великого діапазону регулювання ВЧ/НЧ, або не мають його взагалі, а регулювати під себе EQ з системи безкінечно без диких спотворень не можна, те що я можу досягти крутилками на мультимедія S3000 Pro я наприклад софтовим EQ відтворити не зміг, бас не такий виходить і т.д.
Ну а далі, прийнявши це все, шукайте в OLX, мені щось таке в око запало наприклад, 8 дюймів СЧ/НЧ, теоретично має бути вельми смачно і жирно:
спойлер
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/stud ... WseVB.html
Hotspur
Member

Повідомлення

Евгений King: 18.10.2024 02:00Також майте на увазі, що монітори то не мультимедійка, вони зазвичай налаштовані так, аби відтворювати максимально наближений до оригіналу звук і це подобається не всім.
KRK це мультимедія. я їх слухав 20 моделей від 5" до 10". якісна мультимедіа. це не Адами. баса багато, можна в певних моделях крутилочкою зменшити-збільшити. в тих що новіше є пресети звучання вже налаштовані і екрачник ззаду колонки
Radio Bay
Member

Повідомлення

Пісня поро те, як поліпшити якість звуку :D

Відправлено через 2 хвилини 10 секунд:
Евгений King: 18.10.2024 02:00Також майте на увазі, що монітори то не мультимедійка, вони зазвичай налаштовані так, аби відтворювати максимально наближений до оригіналу звук і це подобається не всім.
Зі свого досвіду скажу, усе вирішує джерело, якщо який-нібудь аудіо-інтрефейс за $200, то таке лайно і буде, мультибіт або R2R усе змінює.
Filabatya
Member

Повідомлення

але якщо згадати що половина звуку це кімната, то набагато дешевше вийде в процесі ремонту не тулити гіпсокартон. ай знов понесло коньяк краще :up:
Евгений King
Member

Повідомлення

Filabatya: 19.10.2024 16:11 але якщо згадати що половина звуку це кімната, то набагато дешевше вийде в процесі ремонту не тулити гіпсокартон. ай знов понесло коньяк краще :up:
Ну туут прямо дууже сильно погоджусь.
У мене років з 5 вже живе S3000 Pro і якось так вийшло, що вдома дерев'яні поли були і м'який ковролін на всю підлогу і м'які шпалери і оце мігрував в інше місце, тут гарний товстенький паркет і схожі шпалери. І по звуку я різницю прямо серйозно не помітив.
А от брав знайомому S360DB, у мене вдома вони грали нормально, хоч мені і не сподобалось. А перенесли додому знайомому - у нього майже пуста кімната була, бетонний пол і звичайні шпалери, то в нього акустика тупо не грала, усі низькі поглинув бетон, а ехо з ревербацією знищили все інше
Radio Bay
Member

Повідомлення

Filabatya: 19.10.2024 16:11але якщо згадати що половина звуку це кімната
Ну, не половина, гарний тракт і в необробленому місці чудово грає, в обробленому звісно ліпше, але твердження, що немає звуку без обробки приміщення хибне, у більшості так грає, та чудово грає.

З гіпсокартоном повинно бути обережним, тут згоден

Відправлено через 2 хвилини 27 секунд:
Треба глушити відображення звуку, то перше, та простіше всього

Тому в мене позаду британський флаг вертикально метра під три довжиною на відстані 4-5 см від стінки. Не мега рішення, але ліпше
Евгений King
Member

Повідомлення

Radio Bay: 19.10.2024 15:45 Зі свого досвіду скажу, усе вирішує джерело, якщо який-нібудь аудіо-інтрефейс за $200, то таке лайно і буде, мультибіт або R2R усе змінює.
До одного відомого місця джерело, якщо мені не подобається моніторний звук.
До прикладу, мені подобається ввалити на моїй мультимедіа +6dB на НЧ та -6 на ВЧ, ви скажете купи саб, але мені не подобається звук сабів, я хочу більш різкий скукаючий басс, але без ультранизького гулу.
На моніторах без крутилок, або де крутилки для виду +-2dB я нічого подібного не досягну і зачасту EQ нічогісінько не міняє бо настільки сильно затронувши EQ на виході буде лажа, яка мені знову таки не подобається.
А моніторні навушники то взагалі якась срака для садомазахістів. Але кожному своє :gigi:
wow_w
Member

Повідомлення

Тоді нічого не кажемо, але можна спробувати, щось колонки оформлені по типу лабіринт. Бас буде не низький з гулом, якраз різкий і в принципі навіть в недуже хорошій кімнаті таке можна слухати. Знову ж це варіант на любителя, хтось навпаки скаже, що йому баса не вистачає і він за сухий)
Radio Bay
Member

Повідомлення

wow_w: 19.10.2024 17:05Тоді нічого не кажемо, але можна спробувати, щось колонки оформлені по типу лабіринт. Бас буде не низький з гулом, якраз різкий і в принципі навіть в недуже хорошій кімнаті таке можна слухати
ATL - то супер, PMC слухав. Цікаві "полки" в них є, PMC Rеsult 6 ох й басу ж навалюють, дуже круто низ грають, от дійсно струна контрабаса - струна, принципово інший малюнок басу
Евгений King: 19.10.2024 16:48якщо мені не подобається моніторний звук
Моніторний звук, мониторному звуку не друг та брат. Моніторній звук Neumann або Genelec зайде аж бігом, в мене Дженели, тому моя думка базується на досвіді. Також знайомому правив звук ADAM AUDIO A4V мультібітом (Schiit Bifrost 2), бо з Topping DX7 йому все це не подобалось, з мультібітом всю колекцію по-новому переслухав. Дурний термін "Моніторній звук", просто він є гарний, та поганий. От PMC Rеsult 6 вище - гарний моніторний звук, їм гарного цапа та ніякий хайфай не потрібен, буду міняти повнорозмір, їх замовлю
qawoon
Junior

Повідомлення

Евгений King: 17.10.2024 14:24
qawoon: 17.10.2024 14:16 Доброго, як вам акустика Edifier S1000MKII за свою ціну? (11к+)

Відправлено через 32 хвилини 8 секунд:

Також розглядаю варіант з Edifier S351DB.
Може вдастся підшкрести на Edifier S2000MKIII?
Як на мене планари Едіфаєра грають прямо на голову вище
Стосовно трифоніків, слухав пару днів у себе S360DB, нуу коли порівняв в лоба з S3000 Pro, то виявилось що трифоніки з окремим сабом і басу менше давали і середина якась не визначена, от прямо ні риба ні м'ясо, повна дичина.
Якщо вам бюджетно і дешево/сердито, гляньте ще R2700/2730/2750/2800/2850, моделі з числами 30 та 50 в кінці набагато новіші технічно і по року випуску, можна навіть б.в. несильно затягане подивитись, вони будуть не гірші за S1000MKII але крапельку поступляться в порівнянні з S2000, проте різниця з S2000 як на мене теж вагомою не назвати, а от S351DB точно старим родичам R2700-2800 зільє.
мав можливість послухати Edifier S2000MKIII, дуже круто
але в нас продавани просять 15 тисяч :weep:

чи є щось таке ж по якості, але дешевше?
Hotspur
Member

Повідомлення

qawoon: 31.10.2024 10:49мав можливість послухати Edifier S2000MKIII, дуже круто
але в нас продавани просять 15 тисяч
я їх не слухав тому складне питання

Відправлено через 1 хвилину 35 секунд:
qawoon: 31.10.2024 10:49чи є щось таке ж по якості, але дешевше?
є б у монітори за шось типу 12-18 000 які будуть гарної якості але це треба слухати
Radio Bay
Member

Повідомлення

qawoon: 31.10.2024 10:49але в нас продавани просять 15 тисяч
На ОЛХ э б/в за 11, ще й можна поторгуватися. Стан начебто гуд, "Ідеальному стані, майже не використовувалися, продаж у зв'язку з переїздом". Треба спілкуватися. Look good idea
Hotspur: 31.10.2024 11:14є б у монітори за шось типу 12-18 000 які будуть гарної якості але це треба слухати
Але до них потрібен цап
qawoon
Junior

Повідомлення

Radio Bay: 31.10.2024 14:33
qawoon: 31.10.2024 10:49але в нас продавани просять 15 тисяч
На ОЛХ э б/в за 11, ще й можна поторгуватися. Стан начебто гуд, "Ідеальному стані, майже не використовувалися, продаж у зв'язку з переїздом". Треба спілкуватися. Look good idea
Hotspur: 31.10.2024 11:14є б у монітори за шось типу 12-18 000 які будуть гарної якості але це треба слухати
Але до них потрібен цап
Ага, спочатку пан продавець ігнорував, а потім сказав шо продасть тільки з руки в руки
а ось дешевше що знайшов https://wox.com.ua/multymediina-akustyk ... medium=cpc
Radio Bay
Member

Повідомлення

qawoon: 31.10.2024 14:44потім сказав шо продасть тільки з руки в руки
Печалька, чим його ОЛХ-доставка не задовольняє?
qawoon: 31.10.2024 14:44а ось дешевше що знайшов https://wox.com.ua/multymediina-akustyk ... medium=cpc
Ні мені тобі поради давати, як ліпше витрачати твої гроші, але з аудіо є така специфіка, якщо купив, то це надовго. Імхо ліпше почекати, або навіть трохи позичити, але взяти те, що буде радувати роками. Там ще й простір для апів є, здається, у твоєму випадку 2000 зараз правильний шлях
Hotspur
Member

Повідомлення

Radio Bay: 31.10.2024 14:33Але до них потрібен цап
нууу можна купити китайця за 30-50 доларів :D
Radio Bay
Member

Повідомлення

Hotspur: 31.10.2024 15:29нууу можна купити китайця за 30-50 доларів
Мені здається ти десь можеш передбачити мою думку :D
Hotspur
Member

Повідомлення

Radio Bay: 31.10.2024 15:34Мені здається ти десь можеш передбачити мою думку
я саме так і зробив :gigi: він краще моєї старої U 7 :gigi:. оце він - FX-Audio DAC-X3PRO
Radio Bay
Member

Повідомлення

Hotspur: 31.10.2024 15:53він краще моєї старої U 7
То зовсім трешак)
Але у моніторів є проблема, нови повинні показувати усі вади запису, та одночасно покажуть усі вади джерела. Я у себе на Дженелах різне пробував. у сабі F One навіть є свій цап. Я його назвав "звуки грає, музику ні", встройку теж пробував, різні виходи с компа, декілька цапів.
Відповісти