Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
Евгений King
Member

Повідомлення

divinity: 24.10.2024 23:03 Alexandrro
у нас монітори завжди дорожчі останні роки. Дивишся огляд, 200 баксів, а у нас 320+. Чекати можна вічно, не впадуть ціни до рівня розвинених країн, бо ми в Україні. Я теж чекав-чекав, а ціни не падали. А як зроблять по 50 баксів посилки, так все дорожче 100 те взлетить. +100-200 - це доплата за те що живеш у неньці.
Все насправді вельми просто
Зайдіть на будь-який майданчик, не в рамках нашої країни, та хоч той самий ebay/Амазон і скалькулюйте ціну доставки нормльного монітора. Коли коробка 100*60*15 см її доставка виходить в гарну копієчку.
Приклад:
- 32 дюйми монік з Амазон, вартість 449$
- мито і доставку калькулює аж на 205$ при доставці в Польшу (мені просто лінь було шукати варіант доставки до нас)
- навіть якщо нівелювати якимись обхідними шляхами мито, доставка всеодно зжере баксів 100, висновки зробіть самі

+ в ціну у нас додається націнка продавця, на дріб'язку зазвичай націнка велика, на крупній техніці близько 3-5%

От коли монітори будуть складатись в коробочку 5*5 см, от тоді й побалакаємо.
Не зря в США ціни техніки найдешевші, бо туди доставляють одразу контейнерами, Європа такого попиту не генерує, плюс везти далі, тому дорожче, от вам одразу різниця ціни, те що вартує 250$ в США коштує 250Євро у європі і це ще й без мита.
Не розумію, нахіба ви на ціни США дивитесь, коли треба дивитись на ціну в Польші/Німеччині, причому вона буде справедлива виключно якщо самому їхати забирали, потім повернути місцевий податок і якщо вийде уникнути наших податків, інакше ніяк.
STARL1GHT
Member

Повідомлення

Alexandrro: 24.10.2024 11:32
Или тот же Redmi G PRO 27 (он же Xiaomi G PRO 27i). Тоже отличный монитор, который во всём мире стоит 200-250уе, но опять же у нас в стране он продаётся за 17000 грн (410уе)

Опять же спрашивается, какого хрена?
Можна лінк на ціну в 250? На тому ж Амазоні ціна ~369, що менше ніж у нас, але й 250 згаданих не має.

До того ж дана модель наразі має критичний баг у прошивці при виставлені профілю в DCI-P3. Можливий фікс своїми руками, але напряжний якщо займатися в довгу. Оглядів та жалоб з приводу цієї проблеми — купа по інтернету.
zmax
Member

Повідомлення

STARL1GHT: 26.10.2024 16:33Можна лінк на ціну в 250?
в рашке китайские версии, это упоминается в самом популярном ютуб обзоре этого монитора.
STARL1GHT: 26.10.2024 16:33Оглядів та жалоб з приводу цієї проблеми — купа по інтернету.
так работает интернет, 100 купили, у 5 баг, 3 отписались. Заходим и читаем что у 3 из 3 баг прошивки.
По делу, моник даже с этим багом очень недурственный. Что меня смущает еще, так это то, что в случае поломки после гарантии что то починить будет очень тяжело. Делл, Самсунг или Асус починить можно будет в любом сервисе, а вот редкий сяоми не каждый захочет ковырять.
зы еще один нюанс, с которым я столкнулся. Моник в комплекте идет с дисплей портом, которого как оказалось у меня нет ни на одном устройстве.
Alexandrro
Member

Повідомлення

Евгений King
Выше уже все обсудили. Обычные офисные мониторы и большинство обычных 4к 60гц у нас стоят так же как в США и Европе. Там налоги и доставку не платят по вашему?
Накрученные цены у нас только в основном на 27 2к минилед, и на большинство wled (но не на всех).
Выше писал, что телек купил себе и вовсе по цене дешевле чем в любом интернет-магазине Европы. У него может коробка 5х5 см? (правда покупал полтора года назад)
Дело не в этом совсем.
STARL1GHT: 26.10.2024 16:33Можна лінк на ціну в 250? На тому ж Амазоні ціна ~369, що менше ніж у нас, але й 250 згаданих не має.
Я не мониторю все магазины и тем более этот монитор. Ссылки ищите сами. Знаю, что он там в основном продается как Redmi G PRO 27, и по цене около 250уе (по акциям даже ниже, в районе 200-230уе, о чем пишут европейцы под разными зарубежными обзорами этого монитора).
Я больше интересовался моделью AOC Q27G3XMN MiniLed. У нас его продают за 17к+, во всех обзорах и на зарубежных форумах этот монитор обсуждают как сверх бюджетный миниЛЕД за 180-200уе.
Поизучайте, если интересно. Сейчас компа нет под рукой, а с телефона лень мониторить, Но насколько помню с неделю назад когда последний раз смотрел то на Амазон или БестБай он стоил как раз 180уе.
STARL1GHT
Member

Повідомлення

zmax: 26.10.2024 17:04
STARL1GHT: 26.10.2024 16:33Можна лінк на ціну в 250?
в рашке китайские версии, это упоминается в самом популярном ютуб обзоре этого монитора.
А можна щось практичне в реаліях українця? А то не аргумент зовсім. От зовсім.
STARL1GHT: 26.10.2024 16:33 так работает интернет, 100 купили, у 5 баг, 3 отписались. Заходим и читаем что у 3 из 3 баг прошивки.
По делу, моник даже с этим багом очень недурственный. Что меня смущает еще, так это то, что в случае поломки после гарантии что то починить будет очень тяжело. Делл, Самсунг или Асус починить можно будет в любом сервисе, а вот редкий сяоми не каждый захочет ковырять.
зы еще один нюанс, с которым я столкнулся. Моник в комплекте идет с дисплей портом, которого как оказалось у меня нет ни на одном устройстве.
Інтернет працює рівно так, як твої уміння дозволяють ним користуватись.

Проблема існує — і це факт. Реддіт, ютуб та навіть коментарії від реальних покупців на наших маркетплейсах — підтверджують це.

Це явний косяк, з яким користувачам дефектних партій прийдеться бути до кінця, або ж моменту оновлення прошивки(що також, на секундочку, гемор) де буде це усунено.

Чи можна користуватись монітором без цього — певно що так. Чи він все ще крутий — певно що так. Питання ж не в цьому стоїть.
Alexandrro: 26.10.2024 18:48 Я не мониторю все магазины и тем более этот монитор. Ссылки ищите сами.
Я шукав і не знайшов підтвердження вашим словам. Тому прошу Вас підтвердити власне ствердження.
Авіто РФ де дійсно є ціна від 200 до 250 — за аргумент не приймається, по зрозумілій(сподіваюсь) причині.
zmax
Member

Повідомлення

STARL1GHT
та ніхто не застваляє брати той сяомі, світ на ньому клином не зійшовся.
наступний цікавий мінілед монік вище вже написали, у нас 17+ кгрн і ось як раз він в сша дійсно дешево продавався (по 250 баксів).
STARL1GHT: 26.10.2024 18:53Інтернет працює рівно так, як твої уміння дозволяють ним користуватись.

ну да всі ідіоти а ти д'артаньян. років тобі скільки? бо в мене племінник так себе веде, але йому 15.
STARL1GHT
Member

Повідомлення

спойлер
zmax: 26.10.2024 19:17 STARL1GHT
наступний цікавий мінілед монік вище вже написали, у нас 17+ кгрн і ось як раз він в сша дійсно дешево продавався (по 250 баксів).
Та ніхто й не відмовляє його купувати. Першопартійний косяк монітор має, незважаючи на всі переваги, який у більшості сильновиражено проявляється. Це факт.
Нащо виписувати і намагатися заперечити це, чи якось применшити значимість цього? Ну певно для тебе це важливо.
STARL1GHT: 26.10.2024 18:53 ну да всі ідіоти а ти д'артаньян. років тобі скільки? бо в мене племінник так себе веде, але йому 15.
Я такого не писав, не мав на увазі і навіть не натякав до цього. Це чисто твоя фантазія.
Навіть якщо ти маєш якісь проблеми зі здоров'ям — мені не цікаво. То чисто твої проблеми.
У мене є свій інтерес до монітору. Тому маю й підвищений інтерес до ціни. Ніхто правда не пише конкретно де реально можна взяти по згадній ціні.
Ні на бестбаї, ні на амазоні, яйцях чи алі — я не знайшов. Не встиг тільки пошукати на єбеї та таобао.

Можливо якось не так, криво, шукав — тому й прошу апрувнути. Не рахуйте це, будь ласка, як чіпляння до слів.

А авіто РФ взагалі не рахую як аргумент. Мені взагалі дивно що ви його згадуєте та апелюєте до цього.
zmax
Member

Повідомлення

не рекомендую брать, почти половина взрывается
пруф от известного обзорщика

Зображення

Існує три види брехні: брехня, нахабна брехня й статистика
WhyNxt
Junior

Повідомлення

zmax: 26.10.2024 19:17 STARL1GHT
STARL1GHT: 26.10.2024 18:53Інтернет працює рівно так, як твої уміння дозволяють ним користуватись.

ну да всі ідіоти а ти д'артаньян. років тобі скільки? бо в мене племінник так себе веде, але йому 15.
А что за монитор? полистал выше и чет не могу заметить -_-

А то уже понадеялся на сяоми, но проморгал продажи и сижу жду.
Так бы я и олед взял, но комп неделями не выключаю и не использую сон. Думаю олед для меня не подойдет.
А все лотореи с глоу эффектами я проигрываю и потом жду по 2 недели возврата средств :c
zmax
Member

Повідомлення

WhyNxt: 27.10.2024 10:46А что за монитор? полистал выше и чет не могу заметить -_-
Alexandrro: 26.10.2024 18:48Я больше интересовался моделью AOC Q27G3XMN MiniLed. У нас его продают за 17к+, во всех обзорах и на зарубежных форумах этот монитор обсуждают как сверх бюджетный миниЛЕД за 180-200уе.
_Ade
Member

Повідомлення

Підкажіть є сенс лікувати биті чорні пікселі? знайшов програму з блимаючими квадратиками, розкинув по битим пікселям (їх десь 7 малопомітних)
чи воно навпаки може зашкодити?

спойлер
Вкладення
photo_2024-10-27_14-42-25.jpg
MaxZema
Member

Повідомлення

Чорні пікселі - це вже остаточно мертві. Червоні, зелені та сині здається ні. Ну у мене давно на tft моніторі був один червоний, програмкою він вилікувався.
WhyNxt
Junior

Повідомлення

zmax: 27.10.2024 13:35
WhyNxt: 27.10.2024 10:46А что за монитор? полистал выше и чет не могу заметить -_-
Alexandrro: 26.10.2024 18:48Я больше интересовался моделью AOC Q27G3XMN MiniLed. У нас его продают за 17к+, во всех обзорах и на зарубежных форумах этот монитор обсуждают как сверх бюджетный миниЛЕД за 180-200уе.
Никогда не сидел на ва матрицах
Да и зон подсеток куда меньше чем у того-же сяоми(
Юра Ray
Junior

Повідомлення

Вітаю! Недавно придбав монітор MSI MAG 274QRF-QD E2 близько місяця назад, спочатку все було добре потім почав помічати артефакти... Скажіть будь-ласка через що це може бути, в чому наймовірніше може бути проблема ? Відео артефакту p.s.цих артефактів за день може бути 5-10 але в деякі дні не помічаю не одного...
vsx
Member

Повідомлення

Юра Ray: 27.10.2024 22:40 Вітаю! Недавно придбав монітор MSI MAG 274QRF-QD E2 близько місяця назад, спочатку все було добре потім почав помічати артефакти... Скажіть будь-ласка через що це може бути, в чому наймовірніше може бути проблема ? p.s.цих артефактів за день може бути 5-10 але в деякі дні не помічаю не одного...
почему вы думаете что проблема в мониторе а не видеокарте?
Юра Ray
Junior

Повідомлення

Тому що почалося це після покупки монітора, не думаю щоб 3050 могла перегрітися, вона не розганялась, та майже завжди була відкрита кришка в корпусі ПК для кращого потоку повітря... Я не впевнений точно що проблема точно з монітором, ось тому вирішив запитати у людей у яких може бути більше досвіду чим в мене...
shad_1985
Member

Повідомлення

Юра Ray: 27.10.2024 23:16Я не впевнений точно що проблема точно з монітором
не вже дома нема тв для перевірки?
odessitmws
Member

Повідомлення

Юра Ray: 27.10.2024 23:16почалося це після покупки монітора,
Это может быть даже из-за кабеля... если к примеру не хватает пропускной способности, а старый монитор не требовал её из за меньшего разрешения и частоты
Востаннє редагувалось 28.10.2024 00:01 користувачем odessitmws, всього редагувалось 1 раз.
Юра Ray
Junior

Повідомлення

Для перевірки чого ? На старому моніторі ніколи подібного не було. А тв реально немає, уже років 5 як )

Отправлено спустя 13 минут 50 секунд:
odessitmws: 28.10.2024 00:00
Юра Ray: 27.10.2024 23:16почалося це після покупки монітора,
Это может быть даже из-за кабеля... если к примеру не хватает пропускной способности, а старый монитор не требовал её из за меньшего разрешения и частоты
Ну кабель стандартний що ішов с моніторм...
FarCry
Member

Повідомлення

Юра Ray: 28.10.2024 00:14MSI MAG 274QRF-QD E2
Найлегше буде замінити DP кабель на HDMI, чи навпаки. Тоді можна буде зразу відсіяти проблеми з кабелем чи портом. :up:
Відповісти