Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
vsx
Member

Повідомлення

FarCry: 23.10.2024 13:58 Евгений King
У вас щось дуже сильно зламано в системі, раз ви прийшли до таких висновків. VRR - будь то FreeSync чи G-Sync, це найкраще з того що сталося з відеокартами та моніторами за останні 20 років. Не представляю собі сучасний "геймінг" без них, взагалі. Не ламає фреймтайми, ни підвищує Input Lag - чудово все. :up:

Для таких як ви в Apex та інших кіперкотлетних забавах є Nvidia Reflex та AMD AntiLag. Різниця помітна.
я б сказав що найкраще це апскейлери, на другому місці vrr

Отправлено спустя 4 минуты 28 секунд:
den55den: 23.10.2024 14:58 це типу однакові монітори ?

https://ek.ua/ua/MSI-MAG-274QRF-QD-E2.htm

https://hotline.ua/ua/computer-monitory ... ?tab=about
...........

https://ua.msi.com/Monitor/Optix-MAG274 ... cification
https://ua.msi.com/Monitor/MAG-274QRF-Q ... cification

і щоб б я не жалів з покупки норм варіант?

в єкаталозі знайшов різницю) https://ek.ua/ua/m1_compare.php?items_= ... _=535c4cb8
не однакові
у мене Е2, непоганий монітор
Kassatka
Member

Повідомлення

FarCry: 23.10.2024 13:58VRR - будь то FreeSync чи G-Sync, це найкраще з того що сталося з відеокартами та моніторами за останні 20 років. Не представляю собі сучасний "геймінг" без них, взагалі. Не ламає фреймтайми, ни підвищує Input Lag - чудово все. :up:
Найкраще, що сталося з моніторами та телевізорами за останні 20 років - це повна відмова від електронно-променевої трубки й перехід на LCD. EПТ-монітори це було неймовірне лайно :puke: (не дарма автоцензор сайту плутає їх з кацапським матюком) у порівнянні з сучасними в плані того, як від цього втомлювалися очі й загалом погіршувалося почуття від тривалого сидіння за екраном. Ніщо інше й близько не стоїть у порівнянні з цим досягненням. Тепер можна не отримувати квадратну голову вже через годину-півтори, а хоч по шість годин і більше безперервно за екраном сидіти.
От тільки головне не натрапити на екран з низькочастотним ШІМ або не ввімкнути випадково технологію Black Frame Insert, бо по суті отримаємо таке саме миготіння, як в EПТ, тільки хіба не на 85-100 Гц, а скажімо на 120 Гц, що вже трішки краще. А колись же люди взагалі сиділи за 60 Гц при EПТ-моніторах, добре що я вже ті часи не застав.
Може саму технологію LCD для моніторів придумали значно раніше, ніж в останні 20 років, але саме відмова від EПТ-технології серед широких мас і припинення виробництва відбувалися поступово вже протягом даного періоду.

А так у мене завжди був геймінг без усякого VRR і не бачу в цьому ніякої реальної проблеми. Якщо я ввімкну VRR на своєму телевізорі, то він з режиму "Графіка" примусово перейде в режим "Гра", і зблизька зображення стане поганим бо буде видно субпіксельну решітку. Ну й пофіг, щоб реально відчути Input Lag, мені треба щоб були просадки до 7-8 FPS і нижче.
Alexandrro
Member

Повідомлення

den55den: 23.10.2024 14:58 щоб б я не жалів з покупки норм варіант?
У меня сейчас такая же дилемма по покупке монитора, в плане не могу выбрать что купить.
За последний год-два цены на мониторы 27" 2к 165-180гц очень сильно упали. При этом качество ещё и выросло.
Как по мне сейчас нет смысла покупать обычный WLED дороже 9000 грн, так как всё что по цене выше никак не отличается по качеству картинки в лучшую сторону.
Взять тот же AOC Q27G4X и любой другой за 11-13к. По качеству картинки никакого прироста не будет вообще.
За то сейчас начали появляться недорогие мониторы на miniLED.
Например AOC Q27G3XMN, который во всех обзорах очень хвалят.
Проблема только в том, что во всём мире он стоит 180-200уе, а у нас в Украине он продаётся за 17000+ грн (410уе).
Какого хрена спрашивается? Непонятно.
Или тот же Redmi G PRO 27 (он же Xiaomi G PRO 27i). Тоже отличный монитор, который во всём мире стоит 200-250уе, но опять же у нас в стране он продаётся за 17000 грн (410уе)
Опять же спрашивается, какого хрена?
Думаю магазины просто решили обогатиться за счёт новинок, выставив неадекватный прайс(типа у других производителей же miniLED вообще от 20к начинается, значит и тут прайс влупим близкий). Кто-то да купит.
Вангую, что в ближайшее время цены стремительно улетят вниз на miniLED-мониторы, и такие дешёвые новинки выкатят все остальные производители по схожим ценам в 200-250уе.
Наверное есть смысл подождать с полгодика, чем покупать себе сейчас обычный WLED.
Podolyanin
Member

Повідомлення

Сиджу з 2011 на Dell U2311H, люблю його теплі лампові кольори. Вже зовсім його не жалію, останні роки працює в режимі 75hz, аж пищить, але йому по цимбалах.
Що замість нього зараз можна купити за 300-350$ щоб був якийсь вау еффект і не витікали очі від кислотних кольорів і лед підсвітки? Придивляюсь до 27 дюймів 2К.
FarCry
Member

Повідомлення

vsx: 24.10.2024 01:58 я б сказав що найкраще це апскейлери, на другому місці vrr
З апскейлерами вийшла дуже неприємна, але очікувана ситуація... як і з SSD. Ідея то чудова. Якщо карти не тягнуть нормально 4К, то можна апскейлером покращити картинку з 2К. Але що ми маємо в результаті? Покладений болт на оптимізацію, та ААА ігри які без апскейлера навіть в 1080p нормально не працюють. Теж саме і з ССД. Коли вони з'явилися, Windows 7 та 10 літали як ракета, бо оптимізація була для HDD. Тепер на це все забили і Win 11 тормозить як скотина без NVME SSD.
Kassatka: 24.10.2024 03:41 Найкраще, що сталося з моніторами та телевізорами за останні 20 років - це повна відмова від електронно-променевої трубки й перехід на LCD.
Я вас чудово розумію, але все одно не згоден. :gigi:
У CRT моніторів було декілька переваг, які неможливо було реалізувати на LCD. Або взагалі, або до виходу OLED.
Подивіться мій топік від 2021 року.
den55den
Member

Повідомлення

Alexandrro: 24.10.2024 11:32
den55den: 23.10.2024 14:58 щоб б я не жалів з покупки норм варіант?
У меня сейчас такая же дилемма по покупке монитора, в плане не могу выбрать что купить.
За последний год-два цены на мониторы 27" 2к 165-180гц очень сильно упали. При этом качество ещё и выросло.
Как по мне сейчас нет смысла покупать обычный WLED дороже 9000 грн, так как всё что по цене выше никак не отличается по качеству картинки в лучшую сторону.
Взять тот же AOC Q27G4X и любой другой за 11-13к. По качеству картинки никакого прироста не будет вообще.
За то сейчас начали появляться недорогие мониторы на miniLED.
Например AOC Q27G3XMN, который во всех обзорах очень хвалят.
Проблема только в том, что во всём мире он стоит 180-200уе, а у нас в Украине он продаётся за 17000+ грн (410уе).
Какого хрена спрашивается? Непонятно.
Или тот же Redmi G PRO 27 (он же Xiaomi G PRO 27i). Тоже отличный монитор, который во всём мире стоит 200-250уе, но опять же у нас в стране он продаётся за 17000 грн (410уе)
Опять же спрашивается, какого хрена?
Думаю магазины просто решили обогатиться за счёт новинок, выставив неадекватный прайс(типа у других производителей же miniLED вообще от 20к начинается, значит и тут прайс влупим близкий). Кто-то да купит.
Вангую, что в ближайшее время цены стремительно улетят вниз на miniLED-мониторы, и такие дешёвые новинки выкатят все остальные производители по схожим ценам в 200-250уе.
Наверное есть смысл подождать с полгодика, чем покупать себе сейчас обычный WLED.
може й так, або почекати розпродажу під кінець року може буде цікаве щось, або взяти як я вже майже не ще вагаюся, MSI MAG 274QRF-QD E2 (Quantum цілий)) і кайфувати пів року-рік, а через рік його продати і взяти вже мінілед чи ще щось) пару тисяч потіряти але вже юзати 2к) або додати зараз пару тисяч і вже взяти) розстрочка типу така або зараз або потім, но міні лед не думаю що будуть бистро дешевіти
Entar
Member

Повідомлення

Здравствуйте!
Являюсь обладателем такого монитора:
https://hard.rozetka.com.ua/ua/lg_32gk650f_b/p57261963/
LG UltraGear 32GK650F-B
И RTX 4070.

Смущает, что по моим ощущениям картинка на стареньком 24" LG ips (второй комп) - существенно сочнее чем на этом с VA матрицей. И за 4 года эксплуатации, с одной стороны, вроде привык к размеру, но с другой, не уверен что он не избыточен (зрение плохое, очки не полностью спасают, сижу чуть ближе к монитору чем "по нормам".
Хотелось бы сделать себе подарок к праздникам, но хочу убедиться в том что я действительно получу существенный заметный положительный эффект.

Выбор между:
MSI MAG 274QRF-QD E2 - вышеупоминаемым и 32" самсунгами.
https://hard.rozetka.com.ua/ua/msi-mag- ... 422528760/
Samsung 32" Odyssey Gaming G50D Monitor (LS32DG500EIXCI)
https://hotline.ua/ua/computer-monitory ... ls32dg500/
Разница в цене - не принципиальна, муки выбора состоят в желании получить максимально качественную, сочную картинку (и желательно без перебора в магазине мониторов с битыми пикселями). И в том чтобы определелиться, насколько мне нужны 32"... Вот на работе сейчас сижу за 27" монитором и вроде отлично..
Или взять этот самсунг 27"..
https://hotline.ua/ua/computer-monitory ... ls27dg500/

Буду очень благодарен за развернутый ответ!
В частности, по технологии HDR - насколько нормально она у них работает
Alexandrro
Member

Повідомлення

Entar: 24.10.2024 12:42В частности, по технологии HDR - насколько нормально она у них работает
HDR нормально работает только на OLED и miniLED
vsx
Member

Повідомлення

FarCry: 24.10.2024 11:49 З апскейлерами вийшла дуже неприємна, але очікувана ситуація... як і з SSD. Ідея то чудова. Якщо карти не тягнуть нормально 4К, то можна апскейлером покращити картинку з 2К. Але що ми маємо в результаті? Покладений болт на оптимізацію, та ААА ігри які без апскейлера навіть в 1080p нормально не працюють. Теж саме і з ССД. Коли вони з'явилися, Windows 7 та 10 літали як ракета, бо оптимізація була для HDD. Тепер на це все забили і Win 11 тормозить як скотина без NVME SSD.
Ну апскейлери не винні, що розробники не оптимізують ігри. Це не робить технологію якось гіршою.
Щодо ссд, я перейшов на них у 2017 і одразу відчув приріст швидкості та збільшений комфорт від роботи з пк. Навіть якби сучасні ос оптимізували для роботи з hdd то все одно ссд були б на голову попереду. І взагалі я не бачу в цьому особливого сенсу. ССД сьогодні коштують недорого. На старих ноутбуках він11 все одно не встановиться, там краще використовувати лінукс/він7, які «оптимізовані» під hdd.
Entar
Member

Повідомлення

Alexandrro: 24.10.2024 12:57 HDR нормально работает только на OLED и miniLED
Спасибо! А в остальном - получу ли я существенный прирост качества изображения?
vsx
Member

Повідомлення

Entar: 24.10.2024 12:42 Здравствуйте!
Являюсь обладателем такого монитора:
https://hard.rozetka.com.ua/ua/lg_32gk650f_b/p57261963/
LG UltraGear 32GK650F-B
И RTX 4070.

Смущает, что по моим ощущениям картинка на стареньком 24" LG ips (второй комп) - существенно сочнее чем на этом с VA матрицей. И за 4 года эксплуатации, с одной стороны, вроде привык к размеру, но с другой, не уверен что он не избыточен (зрение плохое, очки не полностью спасают, сижу чуть ближе к монитору чем "по нормам".
Хотелось бы сделать себе подарок к праздникам, но хочу убедиться в том что я действительно получу существенный заметный положительный эффект.

Выбор между:
MSI MAG 274QRF-QD E2 - вышеупоминаемым и 32" самсунгами.
https://hard.rozetka.com.ua/ua/msi-mag- ... 422528760/
Samsung 32" Odyssey Gaming G50D Monitor (LS32DG500EIXCI)
https://hotline.ua/ua/computer-monitory ... ls32dg500/
Разница в цене - не принципиальна, муки выбора состоят в желании получить максимально качественную, сочную картинку (и желательно без перебора в магазине мониторов с битыми пикселями). И в том чтобы определелиться, насколько мне нужны 32"... Вот на работе сейчас сижу за 27" монитором и вроде отлично..
Или взять этот самсунг 27"..
https://hotline.ua/ua/computer-monitory ... ls27dg500/

Буду очень благодарен за развернутый ответ!
В частности, по технологии HDR - насколько нормально она у них работает
Если вас не устраивает цветопередача на вашем мониторе, то вам просто не подходит va матрица. Смотрите в сторону IPS или OLED.
Теперь по мониторам. Если вы не уверены что размер вашего монитора не избыточен, то зачем рассматривать еще большую диагональ? Тем более если у вас плохое зрение и вы сидите близко к монитору, то начнете замечать пиксели. Для меня это больная тема, и я считаю что qhd больше 27 не нужно брать, но сколько людей столько и мнений.
По поводу сочной картинки. Я являюсь обладателем первого монитора и у него пипец какие сочные и насыщенные цвета. Только вот они мне нахрен не нужны, как и абсолютному большинству. Я ставлю эмуляцию srgb и радуюсь жизни. Если нравится все такое цветастое, когда слезы текут от иконки ютуба, вас никто не ограничивает. Ставьте широкий цветовой охват и плачьте на здоровье.
Насчет HDR это по моему чистый маркетинг. Тем более говорят в этой ценовой категории он чисто номинален. Я пару раз включал и понял что оно на фиг не нужно, так что об этом можно вообще не задумываться.
Насчет битых пикселей это уже как повезет. Но поверьте что один мертвый пиксель где-то с краю это все равно что 0 мертвых пикселей. Я на своем планшете обнаружил такой где-то через месяц использования (хотя не факт, что он тогда и появился). Показал жене, сказала что сама никогда бы его не нашла.
Entar
Member

Повідомлення

vsx: 24.10.2024 13:52 Если вас не устраивает цветопередача на вашем мониторе, то вам просто не подходит va матрица. Смотрите в сторону IPS или OLED.
Теперь по мониторам. Если вы не уверены что размер вашего монитора не избыточен, то зачем рассматривать еще большую диагональ? Тем более если у вас плохое зрение и вы сидите близко к монитору, то начнете замечать пиксели. Для меня это больная тема, и я считаю что qhd больше 27 не нужно брать, но сколько людей столько и мнений.
По поводу сочной картинки. Я являюсь обладателем первого монитора и у него пипец какие сочные и насыщенные цвета. Только вот они мне нахрен не нужны, как и абсолютному большинству. Я ставлю эмуляцию srgb и радуюсь жизни. Если нравится все такое цветастое, когда слезы текут от иконки ютуба, вас никто не ограничивает. Ставьте широкий цветовой охват и плачьте на здоровье.
Насчет HDR это по моему чистый маркетинг. Тем более говорят в этой ценовой категории он чисто номинален. Я пару раз включал и понял что оно на фиг не нужно, так что об этом можно вообще не задумываться.
Насчет битых пикселей это уже как повезет. Но поверьте что один мертвый пиксель где-то с краю это все равно что 0 мертвых пикселей. Я на своем планшете обнаружил такой где-то через месяц использования (хотя не факт, что он тогда и появился). Показал жене, сказала что сама никогда бы его не нашла.
Благодарю за развернутый ответ!
Остается 2 вопроса:
1. Этот MSI или Samsung G5? Можно ли сказать что этот msi будет в общем и целом обладать более качественной цветопередачей, или у него есть еще какие-то преимущества? Вы ведь выбрали именно его не просто так. Хотелось бы услышать о его преимуществах от обладателя)
2. Насколько все-таки будет заметной разница в цветопередаче в плане вау эффекта?
divinity
Member

Повідомлення

Alexandrro
у нас монітори завжди дорожчі останні роки. Дивишся огляд, 200 баксів, а у нас 320+. Чекати можна вічно, не впадуть ціни до рівня розвинених країн, бо ми в Україні. Я теж чекав-чекав, а ціни не падали. А як зроблять по 50 баксів посилки, так все дорожче 100 те взлетить. +100-200 - це доплата за те що живеш у неньці.
Alexandrro
Member

Повідомлення

divinity: 24.10.2024 23:03Alexandrro
у нас монітори завжди дорожчі останні роки. Дивишся огляд, 200 баксів, а у нас 320+. Чекати можна вічно, не впадуть ціни до рівня розвинених країн, бо ми в Україні. Я теж чекав-чекав, а ціни не падали. А як зроблять по 50 баксів посилки, так все дорожче 100 те взлетить. +100-200 - це доплата за те що живеш у неньці.
Ну, это сильно пессимистический взгляд всё же, я считаю.
Много у нас товара по нормальным ценам как везде.
Телек я например купил по акции даже дешевле чем в Европе(во всяком случае мониторил его по всем магазинам Европы несколько месяцев и он всегда везде был дороже где-то на 100+уе).
Но к мониторам это почему-то не относится. Хотя и не все. Есть модели, которые стоят так же как и там, но они в принципе лично мне неинтересны(это либо 4К какие-то, либо совсем бюджетные офисные). А вот массовые хорошие 27" 2К IPS либо любые miniLED везде по завышенным ценникам сейчас.
divinity
Member

Повідомлення

Alexandrro
Я про те і кажу, у нас "нові" моделі з кращими характеристиками, як наприклад, MiniLED будуть пхати набагато дорожче, яка б не була в Європі ціна. Хто ж інші буде купувати тоді по завищеним цінам7 :gigi: По знижкам офісник взяти то ясно
WhyNxt
Junior

Повідомлення

Имеет кто-то инфу по сяомишному монику минилед?
а то я не успел заказать когда его завезли :(
слышал что вся партия с браком была (кидало в красный)
или мб есть еще слухи про какие-то другие минилед мониторы?
Alexandrro
Member

Повідомлення

WhyNxt
на ютубе уже много видео про него. если коротко то за свою цену монитор топ. реально откалиброваны режимы rgb и dci-p3.
глюк прошивки, где кидает в красный, насколько известно до сих пор присутствует. случается это только при использовании режимов rgb и dci-p3, когда монитор либо выходит из сна, либо после выкл/вкл. если использовать обычный стандартный режим то этого глюка нет. rgb и dci-p3 по сути нужны только для профессиональной работы, и в 99% мониторах этих калиброванных режимов даже нет. так что по сути, если его сравнивать с другими мониторами, то это сложно назвать минусом (так как у других этой функциональности в принципе нет ни в каком виде).
тем более за свою цену (хотя в Украине она и завышена не хило, о чём выше вели разговор).

Отправлено спустя 7 минут 5 секунд:
Entar: 24.10.2024 14:05Благодарю за развернутый ответ!
Остается 2 вопроса:
1. Этот MSI или Samsung G5? Можно ли сказать что этот msi будет в общем и целом обладать более качественной цветопередачей, или у него есть еще какие-то преимущества? Вы ведь выбрали именно его не просто так. Хотелось бы услышать о его преимуществах от обладателя)
2. Насколько все-таки будет заметной разница в цветопередаче в плане вау эффекта?
MSI хороший монитор. О нём много отзывов и обзоров в сети. Цвета там, судя по всему, вырвиглазные в обычном режиме работы. Если вы ищите именно это то тогда да, вы заметите разницу. Что касается качественной передачи то тут смотря что вы под этим подразумеваете. При качественной цветопередаче цвета наоборот не насыщенные, а приземлённые. И монитор должен иметь калибровку rgb и dci-p3 режимов, чтобы полноценно позиционироваться как для работы с цветом. Всё это не об этом MSI. Он как раз для красочных игр и любителей цветастой насыщенной картинки.
Но чёрный цвет, и соответственно контраст, будут хуже. Всё-таки это IPS, а у вас сейчас VA.
zmax
Member

Повідомлення

den55den: 23.10.2024 13:31Доброго, які враження після користування монітором? бо відгуки вже не дуже є :shuffle:
Доброго. Насправді не багато часу провів за цим монітором. Нарікань немає, сборка ок, бага з червоним кольором немає. По засвітах не знаю, не дуже в цьому обізнаний, як на мене норм. Сидів пару днів в P3, але як на мене кольори занадто насичені, тому пересів на sRGB.
Local dimming має право на життя, картинка з ним набагато цікавіша в іграх та кіно.
спойлер
Зображення
WhyNxt: 25.10.2024 10:14а то я не успел заказать когда его завезли :(
їх завезли дуже невеликою партією. На Клозетке за два-три дні закінчились, ще пару діб і закінчились і в інших площадках.
Єдиний баг що я помітив, це не коректне блимання задньої підствітки. Якщо сидіти і читати текст, то коли прогортаєш сторінку ця підствітка на долю секунди блимає. Мабуть тому що на сторінці лише чорний і білий кольори. В іграх та кіно такого не помічав.
mrigi
Member

Повідомлення

Podolyanin: 24.10.2024 11:47 Сиджу з 2011 на Dell U2311H, люблю його теплі лампові кольори. Вже зовсім його не жалію, останні роки працює в режимі 75hz, аж пищить, але йому по цимбалах.
Що замість нього зараз можна купити за 300-350$ щоб був якийсь вау еффект і не витікали очі від кислотних кольорів і лед підсвітки? Придивляюсь до 27 дюймів 2К.
Як бувалий старпер старперу я би глянув на dell u3023e поки вони ще є у продажу. Але це більше ніж 350.
Podolyanin
Member

Повідомлення

mrigi
Глянув, крутий монітор, але дорогий і хочеться вже спробувати сучасні фішки, 180hz, фрісінк і т.д.
Відповісти