У мене в четвер трапилась така халепа. Місцеве ОСББ написало що в 16:00 виключать світло на пів години, але як то часто буває, на годину вони взагалі не дивились, виключили о 15:30. В цей час Пк був ввімкнений, Дбж немаю.
Опишу систему:
Ryzen 7600X
Asus B650 Tuf
Kingston Fury 5600 (Cl 36, 2x16)
Noctua D-15
MSI MPG A750GF Gold
Система на: Samsung 980 Pro
Корпус і вертухани Бі-Квайт.
Вінда 10.
П.С Відеокарту не згадую бо стид і сором.
![shuffle :shuffle:](./images/smilies/shuffle.gif)
Після включення світла Пк взагалі не стартував, взагалі 0 реакцій, для мене це було дуже дивним, бж має всі можливі захисти від перепадів і тому подібного, і на всю квартиру поставлений автомат, зависока напруга не пройшла би, просто би автомат не дав. Абсолютно вся інша техніка в квартирі - все ок, я зразу пройшовся по всій квартирі, у мене ще й повністю електричне опалення, все окей.
Ну я вже давай колупати в чому справа, зняв бокову від корпуса, ніякого ні запаху, нічого подібного не було. На первинний огляд - блок пішов в захист, і напруги не було навіть на материнку. На материнці коли є живлення - навіть мережевий роз'єм мигає червоним, цього також не було. Звичайно я перепробував різні варіанти, виключав з мережі системний, всі подібні процедури, навіть інший кабель живлення до Бж підключав, 0 реакції і все. Насправді я дуже розчарований, бо гарантії то 8.5 років ще є, але часу піде на всю бюрократію - місяць. Якогось запасного бж також немаю.
Ну і все, пішов я в телефоні приунивати та й спати. Вчора лежу собі на диванчику, орієнтовно в 14:40 - ПК включається САМ. Сам собі включився, та якби й нічого не було.
Що це за магія?
Я першим кроком відкриваю Аіду і ХвМонітор, глянути напругу по бж, і в цілому зібрати дані системи, відмінностей 0, від того що було тиждень назад чи пів року тому, я все пам'ятаю. Ну вот розумієте, система зробила вигляд що нічого не було, я пішов бавитись ігри, відкривати по 2 браузери, дискорд і т.д., все окей. Додивився фільм і пішов спати, Пк виключив.
Сьогодні встаю і майже та сама історія, тільки живлення на материнку було, мережевий порт світився, клавіатура тоже, Пк не стартував. Я витягнув з розетки на 10 хвилин, після того як підключив - ситуація як в четвер, живлення не подає, нічого не світиться.
Чи є ідеї в чому справа? Мені всі зібрані дані за ці дні, підкидають думку що це може щось на рівні налаштувань вінди або біоса?
В гуглі такої інформації не знайшов, якби бж вийшов з ладу, він би вчора сам не включився.
Орієнтовно через 16-20 годин сам включиться.
![:-/ :-/](./images/smilies/smirk.gif)
Буде дуже вдячним за допомогу у вирішенні цього питання.
![super :super:](./images/smilies/super.gif)