Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
Kosdnepr
Member
Аватар користувача
Звідки: Dnipro

Повідомлення

artko: 08.10.2024 18:32меня терзают
Нехай не тєрзают, лінк з оф.сайту keychron веде саме на цю клавіатуру на амазоні.

MELETRIX WS V3.1 Stabs Silicon Version
Хто-небудь на практиці використовував стаби з силіконовою серединою стема? Воно вирішує проблему ticking без холі моду?
leif
Member
Аватар користувача

Повідомлення

Kosdnepr
Це типу заводський холі мод? Так а навіщо? На бюджетних-мідлових стабах можна зробити самому, це ж зовсім просто і недорого.

А я всі свої ТХ юзаю без холі моду взагплі і жодних проблем на жодній з клавіатур. Мод для них просто не потрібен від слова геть і навіть зробить гірше.

Імхо, трохи дивний продукт. Хоча може там звук відрізняється і такий комусь більше сподобається. Хоча, у відгуках там же ж на амазоні пишуть, що до ТХ не дотягнули.
Devijack
Member
Аватар користувача
Звідки: Запорожье

Повідомлення

спойлер
цікаво на скільки добре тримається така домашня сублімація, бо сама ідея крута. Правда не зрозуміло то звичайний принтер чи спеціальний та що там за чорнила

Отправлено спустя 2 минуты 23 секунды:
Kosdnepr: 08.10.2024 19:34 Воно вирішує проблему ticking без холі моду?
А ніхто не здогадався використовувати звичайну термоусадку замість нудної возні з пластерем?
Kosdnepr
Member
Аватар користувача
Звідки: Dnipro

Повідомлення

Devijack: 09.10.2024 03:31 А ніхто не здогадався використовувати звичайну термоусадку замість нудної возні з пластерем?
Використовують, навіть готові рішення є (MELETRIX WS V3 Stabs TPU Version), але воно не завжди працює як треба, холі мод надійніше.
Devijack: 09.10.2024 03:31 цікаво на скільки добре тримається така домашня сублімація, бо сама ідея крута. Правда не зрозуміло то звичайний принтер чи спеціальний та що там за чорнила
Думаю триматись буде більш-менш нормально, але щоб його зробити якісно потрібно добре руку набити.
Колись (ще в доковідні часи) експериментував з цим: купив нагрівальний елемент (вже не пам'ятаю на скільки градусів) та БЖ до нього, напильником скруглив брусок алюмінію під поверхню кейкапу. Роздрукував символи сублімаційною фарбою на сублімаційному папері. Це роблять практично у всіх конторах, які займаються друком на чашках, сувенірах, і т.п. Але обов'язково на сублімаційному папері, бо деякі роблять на фото-папері, це трохи не те. Вирізав і прикріпив до кожної кнопки каптоновим скотчем, а до нагрівача прикладав через тонкий силікон. Часу зайняло багато, результат вийшов неоднорідний:
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
Зображення
Більше займатись подібним бажання не виникало :laugh:
Востаннє редагувалось 09.10.2024 14:23 користувачем Kosdnepr, всього редагувалось 1 раз.
Devijack
Member
Аватар користувача
Звідки: Запорожье

Повідомлення

Ото морока
artko
Member
Аватар користувача
Звідки: Dnipro

Повідомлення

Kosdnepr: 09.10.2024 14:06 Більше займатись подібним бажання не виникало :laugh:
люди ще і даблшоти вдома роблять :)
спойлер
Kosdnepr
Member
Аватар користувача
Звідки: Dnipro

Повідомлення

Фрезерний верстат з ЧПУ, звичайна така домашня річ :laugh:
artko
Member
Аватар користувача
Звідки: Dnipro

Повідомлення

Kosdnepr: 09.10.2024 16:54
Фрезерний верстат з ЧПУ, звичайна така домашня річ :laugh:
невеличкий фрезер з чпк дешевше, ніж клавіатури у деяких користувачив цієї теми :)
leif
Member
Аватар користувача

Повідомлення

отримав свій glare, потестив трохи, пишу з нього. єдине, що можу сказати, що це убер клавіатура, просто нереально крута, на мій смак. гарна, важка (сам корпус без нічого - 4кг :gigi: ), з чері ніксі на сем3 PCB і топ маунті звучить направду божественно.

зібрав зараз з кейкапами гмк скелетор (новенькими) і довольний як слон:
спойлер
Зображення
а взагалі вся міні-колекція нині виглядає якось так:
спойлер
Зображення
парочку клавіатур, а саме акко та qk75n, найближчим часом, ймовірно, спробую таки продати. ставити їх в шафу і витягати раз на пів року на пів години якось все ж мені не подобається ідея. решту бюджетних дошок поки продавати не хочу, а там подивимось.
leif
Member
Аватар користувача

Повідомлення

також отримав замовлену для геону ф2-84 солдер пцб з халф-плейтом (це коли плейт закриває лише модифікатори, а альфи - ні, вони стоять просто на пцб) і світчами панг ху. її там видно на фотці з усіма клавіатурами, трохи позаду лежить в моєму творчому безладі. світчі кастомні (колись була можливість у цього виробника при замовленні від 500шт світчів обрати матеріали хаузінгів та стему, і потім самому цей конструктор зібрати). в тому випадку, який у мене, це: нейлон боттом, pc-pom бленд для топу і pom для стему.

оскільки сама ф2 по своїй природі де досить м'ютед клавіатура, яскраві світчі її чудово балансують.

тобто глейр і ф2 в цьому плані це дві протилежності. у глейру топ маунт і відповідне резонуюче звучання, яке, образно кажучи, потрібно дещо приборкувати і уважно підбирати конфіги під нього, а яскраві гучні світчі на кшталт заку або вищезгаданих панг ху це буде занадто для неї. в той же час ф2-84 зі своїм о-рінг гаскет маунтом це така клавіатура, яка для тих же чері світчів підходить не найкращим чином, тому що її м'ютед характер не дозволяє їм розкритись по звуку повноцінно. не кажучи вже про менш виражені світчі, які в ній просто "тонуть". але ставлячи на неї яскраві гучні світчі, які на глейр не поставиш, магія спрацьовує і отримуємо на виході фантастичний звук і помірно жорсткий, але приємний, на мої вподобання, тайпінг на халф плейті.

з.і.

з цими двома клавіатурами, звісно, я записуюсь в фан клуб геона і буду з нетерпінням чекати нових релізів, а якщо стартане якийсь ГБ - одразу застрибну обома ногами. клавіатури різні, але обидві дуууже якісно зроблені, гарні зовні і вкрай цікаві по звуку і відчуттях. єдиний недолік це ціна і те, що їх мало було випущено. особливо глейрів - всього 300 шт і вже відносно давно. ну і доступність в Україні. адже до нас таке самому купити-привезти це той ще квест.
Kosdnepr
Member
Аватар користувача
Звідки: Dnipro

Повідомлення

leif: 09.10.2024 20:13(сам корпус без нічого - 4кг :gigi: )
Це вже якось занадто) клавіатура в зборі понад 5 кг.. Ну таке...
leif: 09.10.2024 20:13 а взагалі вся міні-колекція нині виглядає якось так:
спойлер
Зображення
Головне вчасно зупинитись. Хоча, якщо душа вимагає, можна й так :laugh: :
з просторів reddit
Зображення
leif: 09.10.2024 20:13вся міні-колекція
А що за кейкапи на лівій нижній клавіатурі? Виглядають супер.
leif
Member
Аватар користувача

Повідомлення

чому?

дизайнери проектують клавіатуру орієнтуючись в першу чергу на те, як вона звучить і як відчувається, а вага то вже похідний другорядний показник. вийшла така, значить такий був задум, було потрібно для того щоб отримати саме це звучання. а на глейрі ще кут 11 градусів, що також має свої особливості при проектуванні. особисто мене як юзера такий показник як вага мало хвилює, просто відмітив цю особливість, незвичне відчуття навіть після ф2, який на 800гр легше.
Kosdnepr: 11.10.2024 00:17Головне вчасно зупинитись.
дві клавіатури точно продам, а там подивимось. поки не вдалось вмовити дружину увірватись в казковий світ кастомних клавіатур, але щось одне я їй все таки віддам, просто потрібно ще кілька тижнів переконувати :laugh: думаю, це буде або сайкл7 або нео ерго. хто вибуде з цієї пари - також піде на продаж. ну а нові клавіатури я поки купувати не маю планів, гештальт в цілому закритий наразі. от кейкапи і світчі, тут так, тут можна ще погратись.
Kosdnepr: 11.10.2024 00:17А що за кейкапи на лівій нижній клавіатурі? Виглядають супер.
WS Poker Double Shot PBT Keycap

гарні пбт даблшот кейкапи, якісно зроблені.
leif
Member
Аватар користувача

Повідомлення

так, ну шо, віддав я одну клавіатуру по трейдіну туди ж де купував) залишилось 7, але поки нічого більше продавати не хочеться. акко коштує недорого, та і спробуй її продай, доведеться віддавати тищі за 2. і нафіга? користуватись-не користуватимусь, звісно, але нехай лежить, може комусь подарую. Cycle 7 мені просто подобається, Neo Ergo прибережу для дружини. ну а ф2-84, айрон165 та глейр це мої три клавіатури, якими я користуюсь, міняючи їх кожні кілька днів або тиждень. хоча на сайкл7 також інколи друкую, бо просто прикольний він, не зважаючи на ціну і на те, що по звуку і відчуттях до більш дорогих клавіатур, очевидно, не дотягує. так що можна сказати 4 клавіатури в постійному використанні.

qk75n поміняв на ще один чудовий сет кейкапів гмк + трохи доплати від продавця. ну, що ж плата за досвід з цим кукєєм виявилась чималою, але я не шкодую. краще вже дуже гарні кейкапи, які будуть лежати в шафі, але які можна і надіти на будь-яку клавіатуру ніж клавіатура, яка буде просто лежати в шафі і якою користуватись у мене бажання немає ні в якому вигляді. а досвід, звісно, коштує, але це штука потрібна. дуже добре, що за останні кілька місяців перепробував трохи різних клавіатур і лише тоді перейшов на преміальні дошки. інакше такої ширини погляду на цю всю історію не було б і сприйняття преміуму було б зовсім іншим. а так, дійсно є підстави і основа, щоб цінувати і в повній мірі насолоджуватись тим, що він дає. коротше, все пізнається в порівнянні і лише таким чином.

також отримав свій перший алю артисан за 50 баксів 1 кейкап :horror: ну, круто, звісно, приємний такий, класно зроблений, але дуже вже дороге. кажуть, що латунні артисани ще прикольніші ніж алю, але поки не траплялось нічого такого, що не шкода було б придбати і було в наявності. нещодавно був розпродаж на омнітайпі, гмк сети можна було придбати з величезною знижкою, (але я собі взяв лише один і ще пробіли до сету придбаного раніше, бо решта цікавих сетів, що там були на розпродажі я вже мав придбані за фулпрайс раніше. ну буває, хто ж знав). так от тоді на розпродажі можна було купити у них сет GMK Norse і як раз латунний артисан виробництва не кого небудь, а самої Rama. але мене відмовили від покупки Norse, показавши кілька ІРЛ фоток і наголосивши, що на рендерах цей сет виглядає значно краще ніж він є житті. а я не став ризикувати. і так цих кейкапів вже затарив дай боже :help:

Відправлено через 14 хвилин 1 секунду:
Kosdnepr: 11.10.2024 00:17клавіатура в зборі понад 5 кг
до глейру, до речі випускали ще середню частину корпусу з латуні. вага клавіатури в зборі в такому випадку складає скромні 6кг:
спойлер
Зображення
Відправлено через 1 годину 32 хвилини 28 секунд:
за столом трохи безлад і нема ніякої естетики, але пофіг :rotate: для всіх трьох відвідувачів цієї теми, покажу міні колекцію кейкапів:
спойлер
Зображення
наразі назбиралось 18 сетів. не багато, але вже шось. один GMK сет без коробки (skeletor), лежить попереду. ну і всілякі новелтіс та пробіли на купі.

щось я тільки на фотці побачив, що деякі коробки поставив так, що не можна прочитати назви, а саме GMK Space Cadet 2, GMK Redacted та GMK 80082 BL00, але ще раз витягати коробки з шафи задля того щоб перезняти було вже лінь :shuffle:

вищезгаданий артисан до gmk botanical:
спойлер
Зображення
Зображення
Відправлено через 27 хвилин 13 секунд:
подумав, може потрібна окрема тема про кастомні клавіатури та різноманітний їхній модінг? бо сюди людина зайде обрати собі клавіатуру, побачить мій флуд на останніх сторінках, офігіє і подумає, що тут якісь задроти клавіатурні сидять, ну його, ще затягнуть в свою секту, піду запитаю в іншому місці :laugh:

Відправлено через 3 години 31 хвилину 30 секунд:
так, оскільки хтось поставив мені один плюс (дякую дуже дякую), я допишу ще момент про чері блеки для тебе, друже.

отримав я, значить, ще сьогодні сет чері блеків. змащенних, спрінгсвапнутих та зафілмлених, але без брейк-іну. поставив цей сет в глейр, і шо ви думаєте? я навіть не хочу вже ніякого притирання. це світч, що звучить мало не найкраще, з усього шо у мене є.
спойлер
здається, у мене зараз 23 сети світчів (треба перерахувати) і більшість з них це досить дорогі світчі, які в стоці коштують в два рази дорожче чері блеків.
особливо це проявляється на глейрі з його топ маунтом, алю плейтом і без жодного фоаму. на мій смак, це найтоповіший клакі звук з фірмовим чері-шурхотінням. просто божественно.

чи потрібен в такому випадку брейк-ін взагалі? якщо вам подобається гладке натискання - без жодних сумнівів. для мене відповідь поки - "можливо", але скоріше ні. я поки вирішив оцей сет блеків, з якого я зараз пишу, запаяти на солдер пцб з алю халф плейтом, а що робити з ще одним сетом блеків, який я куплю для хот свап пцб, я вирішу після того як протестую брейк-ін на різних стадіях. вже домовився з людиною, що вона вишле мені на тест брейкнуті з різним ступенем блеки і я оберу, чи я хочу мінімальний брейк-ін, трохи більший чи взагалі стану адептом фірмового чері-пісочку і буду юзати стокові чері тільки зі змащенням, філмінгом і заміною пружин :kbd:
Відповісти