Останні статті і огляди
Новини
Термопаста. Выбор обсуждение
-
poulk
Advanced Member
Тема становится на ремонт
Если есть желающие помочь, пишите в личку.
Помощь может быть в любом виде: ссылки на тесты, графики и любая полезная информация по теме.
Тысты.
Свежий тест (tom's hardware)
Тестирование 11-ти термопаст by Hum
Если есть желающие помочь, пишите в личку.
Помощь может быть в любом виде: ссылки на тесты, графики и любая полезная информация по теме.
Тысты.
Свежий тест (tom's hardware)
Тестирование 11-ти термопаст by Hum
Востаннє редагувалось 27.03.2014 22:16 користувачем poulk, всього редагувалось 2 разів.
-
Rtt vs
Junior
Noctua делает нормальные термопасты. Зачем другие варианты ? Надо обязательно искать приключения на задницу и рыться в мусоре ?
-
Grava
Member
Якщо це про Honeywell ptm7950, то раджу видалити своє повідомлення, щоб потім, коли дізнаєшся що це таке, не було соромно.Rtt vs: ↑ 02.10.2024 17:16рыться в мусоре
-
Rtt vs
Junior
Grava, Honeywell ptm7950 не мусор, но это из разряда приключений на задницу. Есть проверенная нокта и есть какая то малоизвестная дичь, которая возможно такая же как нокта, а возможно хуже. Зачем этот гемморой и риски, если за те же деньги есть проверенный вариант ? В Розетке есть Noctua NT-H1 за 469 грн. и Noctua NT-H2 за 619 грн. https://www.reddit.com/r/sffpc/comments ... /?rdt=5523Grava: ↑ 02.10.2024 19:14Якщо це про Honeywell ptm7950, то раджу видалити своє повідомлення, щоб потім, коли дізнаєшся що це таке, не було соромно.Rtt vs: ↑ 02.10.2024 17:16рыться в мусоре
-
feniks_tm
Member
Масмаркет пасти і є сміття, у більшості випадків. PTM7950 не має особливого сенсу чи профіту на IHS, зате дає суттєвий профіт на голих кристалах. Для IHS можна взяти DOW TC-5550, що буде значно дешевше і краще (щонайменше по живучості) "не сміттєвої нокти".Rtt vs: ↑ 02.10.2024 20:01Grava, Honeywell ptm7950 не мусор, но это из разряда приключений на задницу. Есть проверенная нокта и есть какая то малоизвестная дичь, которая возможно такая же как нокта, а возможно хуже. Зачем этот гемморой и риски, если за те же деньги есть проверенный вариант ? В Розетке есть Noctua NT-H1 за 469 грн. и Noctua NT-H2 за 619 грн. https://www.reddit.com/r/sffpc/comments ... /?rdt=5523Grava: ↑ 02.10.2024 19:14
Якщо це про Honeywell ptm7950, то раджу видалити своє повідомлення, щоб потім, коли дізнаєшся що це таке, не було соромно.
Відправлено через 29 хвилин 12 секунд:
Як уже і писав вище - на процах з IHS не буде особливої різниці між адекватними пастами, особливо це стосується AM5 через механізм роботи бусту та особливості дизайну самої кришки (банально затовста). Беріть DOW TC-5550, на відяху я б все ж PTM7950 кинув. Ось тема з продажем обох.MessiaH: ↑ 02.10.2024 12:54 1) чего такой толк на видяхе и практически его отсутствие на процессоре R9 7950x??? 2) Какие есть ещё долгоиграющие пасты с высокой теплопроводностью и которые не сохнут долго и при этом легко наносятся???
-
Rtt vs
Junior
Даже на Хотлайне этой пасты нет. Если она такая хорошая почему магазины ею не торгуют ? Олх не в счетfeniks_tm: ↑ 02.10.2024 21:11 DOW TC-5550
-
Crossbow
Member
Rtt vs: ↑ 02.10.2024 21:49Даже на Хотлайне этой пасты нет. Если она такая хорошая почему магазины ею не торгуют ? Олх не в счет
раджу почитати , чому саме PTM7950 використовується в Lenovo Legion ноутах і взагалі , чому вона краще будь якої пасти в ноутах...
може тоді вам "відкриється" і не будете збирати собі
-
Hotspur
Member
на хотлайні багато чого немає з гарних термопастRtt vs: ↑ 02.10.2024 21:49Даже на Хотлайне этой пасты нет. Если она такая хорошая почему магазины ею не торгуют ? Олх не в счет
-
feniks_tm
Member
Бо це не масмаркет, а промислове рішення. Відповідно, просто так в роздріб воно не продається. Хочете більше інфи - поспілкуйтесь з Євгеном.Rtt vs: ↑ 02.10.2024 21:49Даже на Хотлайне этой пасты нет. Если она такая хорошая почему магазины ею не торгуют ? Олх не в счетfeniks_tm: ↑ 02.10.2024 21:11 DOW TC-5550
-
a_z_z_y
Member
Ось огляд ноктуа і там же порівняння з TC-5550Rtt vs: ↑ 02.10.2024 21:49Даже на Хотлайне этой пасты нет. Если она такая хорошая почему магазины ею не торгуют ? Олх не в счетfeniks_tm: ↑ 02.10.2024 21:11 DOW TC-5550
Noctua NT-H2 Thermal Compound Investigation
-
DarkJoney
Member
Всім привіт! Хочу обслужити СО свого ноутбука ASUS TUF FX507 12700H+3070, тому що не розбирав із покупки в 2022, а зараз відчутно вище обороти СО під час обробки фото.
Біда в тому, що по термалці без проблем взяти, а ось термопрокладки взагалі не ясно. Або що взагалі краще намазати та покласти? Ще взагалі не ясно як зрозуміти мм прокладки і.т.д., ніколи такого не робив. Може взагалі PTM7950 бахнути?
Термалка є MX6, але, можу замовити будь-яку. Дякую!
Біда в тому, що по термалці без проблем взяти, а ось термопрокладки взагалі не ясно. Або що взагалі краще намазати та покласти? Ще взагалі не ясно як зрозуміти мм прокладки і.т.д., ніколи такого не робив. Може взагалі PTM7950 бахнути?
-
feniks_tm
Member
PTM7950 і рідкі термопрокладки.DarkJoney: ↑ 20.10.2024 12:18 Всім привіт! Хочу обслужити СО свого ноутбука ASUS TUF FX507 12700H+3070, тому що не розбирав із покупки в 2022, а зараз відчутно вище обороти СО під час обробки фото.
-
DarkJoney
Member
feniks_tm
А що за DOW TC-5550 за звір?
А що за DOW TC-5550 за звір?
-
feniks_tm
Member
Хороша термуха за адекватні кошти, що не страждає на pump out. Непогана альтернатива птм-ці для вашого випадку. Птмка скоріше за все трошки продуктивніше буде, але складніше у нанесенні, принаймні вперше. Якщо мати пінцет і кинути у холодильник хвилин на 15-20 перед нанесенням, то взагалі без проблем.
-
Bomchik
Member
Не знаю чи в тій запитую але вже вибачте. Порадьте термопрокладку 0.5мм на 2280 ссд. Чи там плюс мінус все одне?
-
zoomir
Member
Здравствуйте. Год назад обслуживал видеокарту и купил какие-то термопрокладки в радио магазине. Какого-то обозначения на них нет, по стоимости были около 200 гривен за кусочек 10 на 10 см.
Сегодня ради эксперимента попробовал положить эту термопрокладку на чип gtx1080. Прижим был хороший. В аиде при запуске фумарка температура за считанные секунды подскакивала до 80. Это плохая термопрокладка? Предстоит обслужить данную видеокарту и теперь стоит вопрос стоит ли ставить такую термопрокладку на память? Или, может, они не предназначены для того, чтобы на чип их ложить и поэтому температура так быстро подскочила?
Сегодня ради эксперимента попробовал положить эту термопрокладку на чип gtx1080. Прижим был хороший. В аиде при запуске фумарка температура за считанные секунды подскакивала до 80. Это плохая термопрокладка? Предстоит обслужить данную видеокарту и теперь стоит вопрос стоит ли ставить такую термопрокладку на память? Или, может, они не предназначены для того, чтобы на чип их ложить и поэтому температура так быстро подскочила?
-
feniks_tm
Member
Звісно, що ні. У вас мало того, що GPU страждає, так ще і контакту з іншими компонентами (пам'ять, VRM) нема у такому випадку.zoomir: ↑ 24.11.2024 17:15 Или может они не предназначены для того, чтобы на чип их дожить?
Відправлено через 2 хвилини 29 секунд:
Вам потрібні не якісь, а конкретної товщини. Або використовувати рідкі термопрокладки, якщо варіюються товщини прокладок і нема бажання витрачати зайві кошти. Але у випадку рідких термопрокладок не рекомендовано їх використовувати для товщин більше 1.5мм. Для GPU в ідеалі використовувати PTM7950, але враховуючи що це старушка 1080, то використавши нормальну звичайну термопасту ви гірше їй не зробите.zoomir: ↑ 24.11.2024 17:15 и купил какие-то термопрокладки в радио магазине.
-
zoomir
Member
feniks_tm: ↑ 24.11.2024 17:20Я це зробив тільки заради експерименту, бо відяха була на воді. Зараз корпус не для води і поставив на деякий час охолодження від старої gtx980 (аби зображення вивести, в ігри не граю) Є підозра, що контакт з чіпом не дуже щільний, тож вирішив поекспериментувати з термопрокладкою. Але я не очікував, що 5 секунд буде достатньо, щоб прогріти до 80. Просто сумніваюсь в тому чи є така теплопровідність нормою. Здається, що так не має бути. Чи можу я використати ці термопрокладки, коли до мене приїде рідне охолодження. По товщині вони ідеально підходять, якщо міряти з тими, що стояли ранішеzoomir: ↑ 24.11.2024 17:15 Звісно, що ні. У вас мало того, що GPU страждає, так ще і контакту з іншими компонентами (пам'ять, VRM) нема у такому випадку.
-
zaskock
Junior
приветствую, а можно а общих чертах — как это сделать и что именно стоит андервольтить, только gpu или gpu + cpu? (у меня та же модель dell на 8400h + mx130)XXXshadyXXX: ↑ 23.07.2023 10:18 Зато андервольт на -140mV зарешал намного ярче, чем термопаста)))