Термопаста. Выбор обсуждение

Все связанное с охлаждением и шумопонижением
Відповісти
Автор
Повідомлення
poulk
Advanced Member

Повідомлення

Тема становится на ремонт :)
Если есть желающие помочь, пишите в личку.
Помощь может быть в любом виде: ссылки на тесты, графики и любая полезная информация по теме.

Тысты.
Свежий тест (tom's hardware)

Тестирование 11-ти термопаст by Hum
Востаннє редагувалось 27.03.2014 22:16 користувачем poulk, всього редагувалось 2 разів.
Rtt vs
Junior

Повідомлення

Noctua делает нормальные термопасты. Зачем другие варианты ? Надо обязательно искать приключения на задницу и рыться в мусоре ?
Grava
Member

Повідомлення

Rtt vs: 02.10.2024 17:16рыться в мусоре
Якщо це про Honeywell ptm7950, то раджу видалити своє повідомлення, щоб потім, коли дізнаєшся що це таке, не було соромно.
Rtt vs
Junior

Повідомлення

Grava: 02.10.2024 19:14
Rtt vs: 02.10.2024 17:16рыться в мусоре
Якщо це про Honeywell ptm7950, то раджу видалити своє повідомлення, щоб потім, коли дізнаєшся що це таке, не було соромно.
Grava, Honeywell ptm7950 не мусор, но это из разряда приключений на задницу. Есть проверенная нокта и есть какая то малоизвестная дичь, которая возможно такая же как нокта, а возможно хуже. Зачем этот гемморой и риски, если за те же деньги есть проверенный вариант ? В Розетке есть Noctua NT-H1 за 469 грн. и Noctua NT-H2 за 619 грн. https://www.reddit.com/r/sffpc/comments ... /?rdt=5523
feniks_tm
Member

Повідомлення

Rtt vs: 02.10.2024 20:01
Grava: 02.10.2024 19:14
Grava, Honeywell ptm7950 не мусор, но это из разряда приключений на задницу. Есть проверенная нокта и есть какая то малоизвестная дичь, которая возможно такая же как нокта, а возможно хуже. Зачем этот гемморой и риски, если за те же деньги есть проверенный вариант ? В Розетке есть Noctua NT-H1 за 469 грн. и Noctua NT-H2 за 619 грн. https://www.reddit.com/r/sffpc/comments ... /?rdt=5523
Масмаркет пасти і є сміття, у більшості випадків. PTM7950 не має особливого сенсу чи профіту на IHS, зате дає суттєвий профіт на голих кристалах. Для IHS можна взяти DOW TC-5550, що буде значно дешевше і краще (щонайменше по живучості) "не сміттєвої нокти".

Відправлено через 29 хвилин 12 секунд:
MessiaH: 02.10.2024 12:54 1) чего такой толк на видяхе и практически его отсутствие на процессоре R9 7950x??? 2) Какие есть ещё долгоиграющие пасты с высокой теплопроводностью и которые не сохнут долго и при этом легко наносятся???
Як уже і писав вище - на процах з IHS не буде особливої різниці між адекватними пастами, особливо це стосується AM5 через механізм роботи бусту та особливості дизайну самої кришки (банально затовста). Беріть DOW TC-5550, на відяху я б все ж PTM7950 кинув. Ось тема з продажем обох.
Rtt vs
Junior

Повідомлення

Даже на Хотлайне этой пасты нет. Если она такая хорошая почему магазины ею не торгуют ? Олх не в счет
Crossbow
Member

Повідомлення

Rtt vs: 02.10.2024 21:49Даже на Хотлайне этой пасты нет. Если она такая хорошая почему магазины ею не торгуют ? Олх не в счет
:facepalm:
раджу почитати , чому саме PTM7950 використовується в Lenovo Legion ноутах і взагалі , чому вона краще будь якої пасти в ноутах...
може тоді вам "відкриється" і не будете збирати собі :tomat:
Hotspur
Member

Повідомлення

Rtt vs: 02.10.2024 21:49Даже на Хотлайне этой пасты нет. Если она такая хорошая почему магазины ею не торгуют ? Олх не в счет
на хотлайні багато чого немає з гарних термопаст
feniks_tm
Member

Повідомлення

Rtt vs: 02.10.2024 21:49
Даже на Хотлайне этой пасты нет. Если она такая хорошая почему магазины ею не торгуют ? Олх не в счет
Бо це не масмаркет, а промислове рішення. Відповідно, просто так в роздріб воно не продається. Хочете більше інфи - поспілкуйтесь з Євгеном.
a_z_z_y
Member

Повідомлення

Rtt vs: 02.10.2024 21:49
Ось огляд ноктуа і там же порівняння з TC-5550
Noctua NT-H2 Thermal Compound Investigation
DarkJoney
Member

Повідомлення

Всім привіт! Хочу обслужити СО свого ноутбука ASUS TUF FX507 12700H+3070, тому що не розбирав із покупки в 2022, а зараз відчутно вище обороти СО під час обробки фото.

Біда в тому, що по термалці без проблем взяти, а ось термопрокладки взагалі не ясно. Або що взагалі краще намазати та покласти? Ще взагалі не ясно як зрозуміти мм прокладки і.т.д., ніколи такого не робив. Може взагалі PTM7950 бахнути?

Термалка є MX6, але, можу замовити будь-яку. Дякую! :beer:
feniks_tm
Member

Повідомлення

DarkJoney: 20.10.2024 12:18 Всім привіт! Хочу обслужити СО свого ноутбука ASUS TUF FX507 12700H+3070, тому що не розбирав із покупки в 2022, а зараз відчутно вище обороти СО під час обробки фото.

Біда в тому, що по термалці без проблем взяти, а ось термопрокладки взагалі не ясно. Або що взагалі краще намазати та покласти? Ще взагалі не ясно як зрозуміти мм прокладки і.т.д., ніколи такого не робив. Може взагалі PTM7950 бахнути?

Термалка є MX6, але, можу замовити будь-яку. Дякую! :beer:
PTM7950 і рідкі термопрокладки.
DarkJoney
Member

Повідомлення

feniks_tm
А що за DOW TC-5550 за звір?
feniks_tm
Member

Повідомлення

DarkJoney: 20.10.2024 12:34 feniks_tm
А що за DOW TC-5550 за звір?
Хороша термуха за адекватні кошти, що не страждає на pump out. Непогана альтернатива птм-ці для вашого випадку. Птмка скоріше за все трошки продуктивніше буде, але складніше у нанесенні, принаймні вперше. Якщо мати пінцет і кинути у холодильник хвилин на 15-20 перед нанесенням, то взагалі без проблем.
Bomchik
Member

Повідомлення

Не знаю чи в тій запитую але вже вибачте. Порадьте термопрокладку 0.5мм на 2280 ссд. Чи там плюс мінус все одне?
zoomir
Member

Повідомлення

Здравствуйте. Год назад обслуживал видеокарту и купил какие-то термопрокладки в радио магазине. Какого-то обозначения на них нет, по стоимости были около 200 гривен за кусочек 10 на 10 см.
Сегодня ради эксперимента попробовал положить эту термопрокладку на чип gtx1080. Прижим был хороший. В аиде при запуске фумарка температура за считанные секунды подскакивала до 80. Это плохая термопрокладка? Предстоит обслужить данную видеокарту и теперь стоит вопрос стоит ли ставить такую термопрокладку на память? Или, может, они не предназначены для того, чтобы на чип их ложить и поэтому температура так быстро подскочила?
feniks_tm
Member

Повідомлення

zoomir: 24.11.2024 17:15 Или может они не предназначены для того, чтобы на чип их дожить?
Звісно, що ні. У вас мало того, що GPU страждає, так ще і контакту з іншими компонентами (пам'ять, VRM) нема у такому випадку.

Відправлено через 2 хвилини 29 секунд:
zoomir: 24.11.2024 17:15 и купил какие-то термопрокладки в радио магазине.
Вам потрібні не якісь, а конкретної товщини. Або використовувати рідкі термопрокладки, якщо варіюються товщини прокладок і нема бажання витрачати зайві кошти. Але у випадку рідких термопрокладок не рекомендовано їх використовувати для товщин більше 1.5мм. Для GPU в ідеалі використовувати PTM7950, але враховуючи що це старушка 1080, то використавши нормальну звичайну термопасту ви гірше їй не зробите.
zoomir
Member

Повідомлення

feniks_tm: 24.11.2024 17:20
zoomir: 24.11.2024 17:15 Звісно, що ні. У вас мало того, що GPU страждає, так ще і контакту з іншими компонентами (пам'ять, VRM) нема у такому випадку.
Я це зробив тільки заради експерименту, бо відяха була на воді. Зараз корпус не для води і поставив на деякий час охолодження від старої gtx980 (аби зображення вивести, в ігри не граю) Є підозра, що контакт з чіпом не дуже щільний, тож вирішив поекспериментувати з термопрокладкою. Але я не очікував, що 5 секунд буде достатньо, щоб прогріти до 80. Просто сумніваюсь в тому чи є така теплопровідність нормою. Здається, що так не має бути. Чи можу я використати ці термопрокладки, коли до мене приїде рідне охолодження. По товщині вони ідеально підходять, якщо міряти з тими, що стояли раніше
zaskock
Junior

Повідомлення

XXXshadyXXX: 23.07.2023 10:18 Зато андервольт на -140mV зарешал намного ярче, чем термопаста)))
приветствую, а можно а общих чертах — как это сделать и что именно стоит андервольтить, только gpu или gpu + cpu? (у меня та же модель dell на 8400h + mx130)
Відповісти