Noctua випустила NF-A14x25 G2 — 140-мм вентилятор нового покоління

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Kashtan
Member

Повідомлення

У профільній системі аіо кулер мастер 280, йому років 9 щонайменше, на відеокарті теж аіо, всюди додаткові вентилятори , режим пуш пулл, працюють на своїх максимальних обертах , до 1400 обертів, все рівно не чути, ніяких сторонніх шумів не чути, лише пилюку прибираю - головне що все це не ноктюа, і досі працює, а я вже вентиляторів сучасних накупляв, а приводу міняти немає, довелось на оперативну пам’ять один фантекс т30 посадити, на 2000 обертах геть не чути з системника, звук з 2250 який виділяється починається відчутний.
Timedemo
Member

Повідомлення

Kashtan: 01.10.2024 09:43 У профільній системі аіо кулер мастер 280, йому років 9 щонайменше, на відеокарті теж аіо, всюди додаткові вентилятори , режим пуш пулл, працюють на своїх максимальних обертах , до 1400 обертів, все рівно не чути, ніяких сторонніх шумів не чути, лише пилюку прибираю - головне що все це не ноктюа, і досі працює, а я вже вентиляторів сучасних накупляв, а приводу міняти немає, довелось на оперативну пам’ять один фантекс т30 посадити, на 2000 обертах геть не чути з системника, звук з 2250 який виділяється починається відчутний.
за 9 років комп може попрацювать 10т годин, а може 80т годин. роки не показник.
Kashtan
Member

Повідомлення

Timedemo
Згоден.
Годин 12 щодня, припустимо 4500 годин щорічно, 54000 апроксимовано набирається.
Timedemo
Member

Повідомлення

Kashtan: 01.10.2024 09:52 Timedemo
Згоден.
Годин 12 щодня, припустимо 4500 годин щорічно, 54000 апроксимовано набирається.
:up: :up: :up:
Захар Беркут
Member

Повідомлення

Про Австрійського художника вже жартували?
Бо вже у Твіттері почитав жарти - про подвійну свастику Австрійського митця 30х-40х...
Востаннє редагувалось 01.10.2024 10:10 користувачем Захар Беркут, всього редагувалось 1 раз.
Vlaad13
Member

Повідомлення

neonglaу: 01.10.2024 07:55
Vlaad13: 30.09.2024 15:28 1800 гривен за вентилятор когда можно взять арктик за 200 грн :lol:
после такого посты про жадного куртку кажуться смешным детским лепетом :laugh:
Скиньте посилання, де ви Arctic за 200 берете
https://hotline.ua/ua/computer-kulery-i ... t=priceAsc
В Энко за 205 :laugh:
AmigoPhoenix
Member

Повідомлення

sensorium: 01.10.2024 01:07беру кулермастер за 200, міняю раз в рік
Інший бік вашого алгоритму. За 10 років після вас залишиться в 10 раз більше вентиляторів на сміттєзвалищі.
Dilfin
Member

Повідомлення

Олег963: 30.09.2024 13:50 Пропоную обговорити Noctua випустила NF-A14x25 G2 — 140-мм вентилятор нового покоління

Зазори мінімальні. Скажу так міняв я в блоці живлення, заводську вертушку на Noctua NF-A9x14 PWM (NF-A9x14 PWM) бо штатна шуміла і мене це дратувало, так до чого це я яке було здивування коли ноктуа мала характерний чирк ших ших звук, а це була завусенція, на лопасті зрізав її і все тишина. Буває і таке а тут ще мінімум місця між корпосом і лопастями. Шоб не сиало багато таких випадків як у мене. :rotate:
Контроль браку пропустили, людський фактор. А дуже маленький зазор між лопастями і корпусом, це звичайно дуже добре, але все залежить від втулки і підшипників, якщо через кілька років вони будуть зношуватись, то вертушку буде клинити, а ще якщо пил буде налипати з часом частіше його треба буде обслуговувати.

Відправлено через 6 хвилин 26 секунд:
vmsolver: 30.09.2024 14:22 40 евро за вентилятор? Где тут смайлик с дёргающимся глазиком..
Ох, Ноктуа, Ноктуа, какой же ты пример подаёшь Нвидиа. Асус с материнками тоже не отстаёт, да и остальные тоже. С экономикой что-то не то или надо монополию вспоминать? Впрочем, есть ещё глобальные заговоры :)

А если серьёзно, хорошо когда на рынке есть очень качественные товары, наверняка это премиум продукты с соответствующей ЦА. Возможно позже, для охвата большей ЦА, они выпустят Redux версии. Пока выглядят дороговато, но без тестов делать окончательные выводы преждевременно.

з.ы. За 40 евро, а с НДС это будет 40*1,2*46 = 2208 грн за вентилятор, и это без наценки магазина, так вот за такие деньги такое можно производить в Украине.
Є попит - є пропозиція, в розвинених країнах одурманене суспільство, маючи високі зарплати, не рахується з грошима, ну 40 євро, ну 100, подумаєш от звідси і таке ціноутворення, там платять більшу частину за бренд, а ще як маркетологи люблять впарювати, що за дослідження, от за 10 років досліджень треба тепер заплатити.)
dead_rat
Member

Повідомлення

Dilfin: 01.10.2024 10:27 маркетологи люблять впарювати, що за дослідження, от за 10 років досліджень треба тепер заплатити.)
Ну так і правда треба.
Звичайно, дешевше як китайці, просто вкрасти без вкладання у розробку.

Але якщо дослідник збанкротує, звідкіля візьметься наступний продукт?
Timedemo
Member

Повідомлення

Dilfin: 01.10.2024 10:27 Є попит - є пропозиція, в розвинених країнах одурманене суспільство, маючи високі зарплати, не рахується з грошима, ну 40 євро, ну 100, подумаєш от звідси і таке ціноутворення, там платять більшу частину за бренд, а ще як маркетологи люблять впарювати, що за дослідження, от за 10 років досліджень треба тепер заплатити.)
чому одурманені? вони просто живуть в іншому ціноутворенні, дорожче послуги, дорожче іжа і т.д. працівники ноктуа живуть там де дорого, заробляти треба їм більше от і все.
що Вам заважає розробити такий вентилятор, налагодити його виробництов, та продавати по 300 грн тут? це ж так просто.
Snikard
Member

Повідомлення

10 лет....да за 10 лет заводы с нуля строят, машины новые проектируют...да что там машины - самолеты или даже космические ракеты....а они вентилятор смогли)
Scoffer
Member

Повідомлення

dead_rat: 01.10.2024 10:51звідкіля візьметься наступний продукт?
В деяких випадках наступний продукт і не треба. Як на мене, ноктуа вже витягла з вентиляторів все що можна, вентилятори вже ідеальні, а далі фігнею почитають страждати.
Це ото як в гвинтах принципово нові шліци нарізають. :D Кому від того краще? Зі споживачів.
Kashtan
Member

Повідомлення

Scoffer
Якщо поглянути тести, а не цінник, то ноктюа не завжди лідер. Але тести у різних джерелах настільки різняться, що не зважаючи на усвідомлення що умови різні, геть не бачиш розуміння навіщо вони потрібні, доцільно брати самому вентилятори та тестувати на своїх радіаторах на різних обертах. І продавати рештки.
Scoffer
Member

Повідомлення

Kashtan
Треба дивитись на графіки шуму відносно CFM, а не обертів, тоді все стає на свої місця. Інші вентилі приходять і йдуть, а вони там постійно в лідерах. Якщо не на першому місці, так на 2-3 з різницею в пару дб що загалом в межах похибки вимірювання, всіляко не в безехових камерах проф обладнанням заміряється.
dead_rat
Member

Повідомлення

Для тих, хто жаліється на ціну.
Noctua introduces NF-F12
USD 24.90.
November 9th 2011
25 баксів у 2011 було дорожче за 40 сьогодні, тож я б не сказав що ціни якось особливо виросли
xfiles
Junior

Повідомлення

sensorium: 01.10.2024 01:07
Vlaad13: 30.09.2024 15:28 1800 гривен за вентилятор когда можно взять арктик за 200 грн :lol:
после такого посты про жадного куртку кажуться смешным детским лепетом :laugh:
беру кулермастер за 200, міняю раз в рік як починають тріщати. навіть чистити не приходиться - не встигають запилитись. Через 3 роки міняю системник повністю.
Навіщо платити в 10 раз більше за 10-ти річну гарантію якщо через рік захочеться щось обновити/змінити в компі і кулери перші попадають під заміну.
можна і за 200 взять. На то це і називається "ринок", кожен бере те що хоче. На рахунок х10 ціни, це ж не так, я ось недавно взяв ще один NF-A14 PWM за 800+ грн новий, гарантія.
А ті хто пишуть Арктік за 200 грн, з однієї сторони звісно праві, а з іншої
не розуміють за що платиться коли береш Noctua з полімерного матеріалу. Він усуває такі проблеми як резонанс і вібрації. Якщо гул від корпусу не важливий - Арктік за 200 грн - супер. В іншому випадку я перепробував всі вендори які можна купити на хотлайні, і нокта реально топ. Навіть то й де bequite має реальні проблеми в роботі відносно нокти. Такі справи. Всім гарного настрою.
daesz
Member

Повідомлення

Timedemo: 01.10.2024 08:01
daesz: 30.09.2024 22:45

Але ГДж, показали всім холопам в темі який ви успішний та бОгатий :up:
До чого це?
А до чого ваш коментар був? 40$ за 10 хвилин (а це із запасом час на те, щоб змінити 1 пропелер в компі) в Україні навіть не заробляє ніхто, навіть одеський воєнком.
Timedemo
Member

Повідомлення

dead_rat: 01.10.2024 13:49 Для тих, хто жаліється на ціну.
Noctua introduces NF-F12
USD 24.90.
November 9th 2011
25 баксів у 2011 було дорожче за 40 сьогодні, тож я б не сказав що ціни якось особливо виросли
от і я про це кажу. що не така вже й страшна та ціна за продукт, який буде служити дуже довго.

Отправлено спустя 7 минут 54 секунды:
daesz: 01.10.2024 14:36
Timedemo: 01.10.2024 08:01

До чого це?
А до чого ваш коментар був? 40$ за 10 хвилин (а це із запасом час на те, щоб змінити 1 пропелер в компі) в Україні навіть не заробляє ніхто, навіть одеський воєнком.
а прикинь цей вентилятор пряцює не під боком, а десь у віддаленному місці, туди ще треба добратись.
а прикинь якщо цей вентилятор підведе в блоці живлення, і від перегріву відрубиться рендер, який треба на завтра.
а прикинь якщо цей винтилятор заклинив, захист не спрацював, та зайналася пожежа.
і таких прикинь може бути стільки, що ти не уявляєшь. Вентилятори ж не тільки для компа на якому 2 години в кібер панк грають, його могуть застосовувать і в інших важливих галузях.
от тобі дитячий приклад, коли був майнінг бум, на чіфтеку через рік нон стоп 24.7 працювала ферма, яка несла 30 баксів на день, а я в карпатах на квадріку гоняю, потухла вся ферма на 3 дні. а могла потухнуть на тиждень. і з тих пір я на всіх блоках живленнях використовую бикваєти дорогі, або нокти, при чому ставлю їх одразу. щоб більше про це не згадувать і не думать, і деякі БЖ вже працюють нон стоп більше 4х років, під повним навантаженням.
і це я навів мізерний приклад, де вентилятор за 40 баксів не дав би втратити 100.
daesz
Member

Повідомлення

Timedemo: 01.10.2024 14:49 а прикинь цей вентилятор пряцює не під боком, а десь у віддаленному місці, туди ще треба добратись.
Тоді туди можна поставити барахто за 10$ і навіть якщо воно почне тарабанити через місяць - то всерівно, бо його не чути.
Timedemo: 01.10.2024 14:49 а прикинь якщо цей вентилятор підведе в блоці живлення, і від перегріву відрубиться рендер, який треба на завтра.
Замінити пропелер в БЖ десь на 5 хв довше, ніж в корпусі/на кулері. А на рахунок перегріву БЖ - Нормальні дорогі БЖ навіть пропелер не включають при навантаженні, мб варто гроші вкинути в БЖ, а не в пропелери? Десь про тест на айкю писав уже вище.
Timedemo: 01.10.2024 14:49 а прикинь якщо цей винтилятор заклинив, захист не спрацював, та зайналася пожежа.
Якісь анекдоти вже пішли :lol:
Timedemo: 01.10.2024 14:49 і таких прикинь може бути стільки, що ти не уявляєшь. Вентилятори ж не тільки для компа на якому 2 години в кібер панк грають, його могуть застосовувать і в інших важливих галузях.

Як там в поговірці : лох - не мамонт, не вимре. Якось так? В любому випадку - як і фанати ноктуа.
Так ноктуа була передовим брендом... 10-15 років тому. З того часу все змінилось і якісно вони нічим не відрізняються від арктиків, біквіаєтів, експіджі (в яких вони відому всім а25 поцупили), термалрайт (у якого вони поцупили модель f12) та інші.
Timedemo: 01.10.2024 14:49 от тобі дитячий приклад, коли був майнінг бум, на чіфтеку через рік нон стоп 24.7 працювала ферма, яка несла 30 баксів на день, а я в карпатах на квадріку гоняю, потухла вся ферма на 3 дні. а могла потухнуть на тиждень. і з тих пір я на всіх блоках живленнях використовую бикваєти дорогі, або нокти, при чому ставлю їх одразу. щоб більше про це не згадувать і не думать, і деякі БЖ вже працюють нон стоп більше 4х років, під повним навантаженням.
і це я навів мізерний приклад, де вентилятор за 40 баксів не дав би втратити 100.
Як вже написав вище - треба було купити нормальний БЖ.
dead_rat
Member

Повідомлення

Timedemo
Ноктуа це всеж домашній кулер, для проф використання є тру варіанти.

Але знову ж. Щоб купити один раз і закрити питання, є не так багато виробників і вони теж захочуть 30+ баксів.
Якщо є час і натхнення можна знайти опцію з кращим співвідношенням ціна/якість, але це треба внікать і шукать.
Відповісти