Останні статті і огляди
Новини
Выбор звуковой карты
-
Podyrio
Member
У меня просто был btr7, по звуку это уровень телефона на 7xx, 8xx снапдрэгоне т.е. неплохо но за такую цену ожидаешь гораздо больше.feson: ↑ 22.09.2024 16:34В теории должна играть лучше
-
Radio Bay
Member
Понятно, отдельный девайс должен удивлять и ставить всё на свои места с первой секунды, включил и вау иначе на кой таскать с собой еще одну балалайку? Заметим, вопроса денег я вообще не касаюсь. Если нужны слепые тесты, чтоб определить, т.е. можна ошибиться, то он нафиг не нуженPodyrio: ↑ 22.09.2024 22:57У меня просто был btr7, по звуку это уровень телефона на 7xx, 8xx снапдрэгоне т.е. неплохо но за такую цену ожидаешь гораздо больше
-
lewerlin
Member
G6 в сліпому програла V35. Вуха - Фокал Лістен Про і 569ті Сенхи. Слухачі - колеги, з різним досвідом. Перемога одноголосна, навіть власник G6 вибрав Лижу.Eduard1980: ↑ 22.09.2024 20:03Головне щоб батл був сліпим тестом. Тоді він стає набагато цікавішим
-
Hotspur
Member
взагалі якість акустики треба перевіряти на знайомому треку в добрій якості. бо якщо ти 1 раз шось чуєш то велике питання як воно в принципі має гратиRadio Bay: ↑ 22.09.2024 21:54Так, було б теж цікаво. У кого налаштований слух, та він знає що слухати, вміє слухати музику, то не обов'язково, бо у більшості випадків усе з перших секунд зрозуміло, але можна і так
Відправлено через 36 секунд:
на жаль у G6 є потолокlewerlin: ↑ 23.09.2024 09:48G6 в сліпому програла V35. Вуха - Фокал Лістен Про і 569ті Сенхи. Слухачі - колеги, з різним досвідом. Перемога одноголосна, навіть власник G6 вибрав Лижу.
-
lewerlin
Member
Це не камінь в G6. Просто приклад реального сліпого тесту. Люди, котрі люблять ними тицяти, самі ніколи їх толком не проводили(або проводили на "геймерських" гарнітурах, я таке в живу бачив).Hotspur: ↑ 23.09.2024 09:52на жаль у G6 є потолок
-
Eduard1980
Member
Цих тестів в інтернетах пруд пруди.lewerlin: ↑ 23.09.2024 09:57Це не камінь в G6. Просто приклад реального сліпого тесту. Люди, котрі люблять ними тицяти, самі ніколи їх толком не проводили(або проводили на "геймерських" гарнітурах, я таке в живу бачив).Hotspur: ↑ 23.09.2024 09:52на жаль у G6 є потолок
Звісно той тест, що провели ви, є найоб'єктивнішим
А я тицяю цим тестом постійно, щоб люди просто знали про це, зацікавились, читали, дивились і робили висновки для себе. А не слухали когось, хто скаже що evga nu audio це пушка бомба ракета, а sound blaster ae5 це какашко, бо він це чув власними вухами, ну або навпаки
-
Radio Bay
Member
Так, тому тестуюсь техніку на своїх треках, навіть до магазину треба ходити із своїми, наприклад, на флешзі, але коли різниці дійсно велика, та тонкощі та деталі не важливі, то підійде люба якісна у якомусь нейтральному стилі, без екстриму. Коли обираєш собі, то обов'язково, бо якісь косяки можуть вилезти, наприклад, сібілянти, які через деякий час почнуть виносити мозок.Hotspur: ↑ 23.09.2024 09:52взагалі якість акустики треба перевіряти на знайомому треку в добрій якості. бо якщо ти 1 раз шось чуєш то велике питання як воно в принципі має грати
В любому разі, шо б мати про це уяву, треба самому спорбувати, що не так вже і важко. Просто потрібна друга людина, що буде перемикатиEduard1980: ↑ 23.09.2024 11:25А я тицяю цим тестом постійно, щоб люди просто знали про це, зацікавились, читали, дивились і робили висновки для себе
Відправлено через 4 хвилини :
У більшості випадків, близькій до 100%, це у декого як мантра, що цап за $1000 у сліпому тесті неможливо відрізнити від встройки, та про кабелі за $1000 і вішалкуlewerlin: ↑ 23.09.2024 09:57Люди, котрі люблять ними тицяти, самі ніколи їх толком не проводили
-
Eduard1980
Member
Якщо трохи поправити до менш маніпулятивного змісту, то це вже не здається таким безглуздим.Radio Bay: ↑ 23.09.2024 12:45 У більшості випадків, близькій до 100%, це у декого як мантра, що цап за $1000 у сліпому тесті неможливо відрізнити від в̶с̶т̶р̶о̶й̶к̶и̶ цапа за $100 та про кабелі за $1000 і в̶і̶ш̶а̶л̶к̶у̶ кабелі за $10-20
-
Ostin
Member
Я колись наекспериментувався з цими усіма хайрезами. Там критичний лише один момент - студійна режисерська робота. Циферки по наростанню лише трішечки підкреслюють, якщо є що підкреслити. А в більшості сучасних музичних записів все воно звучить дуже подібно. Бо рівень задертий, запис закліпований з різницею в рівнях гучності 3-5. І порівнюючи такі два записи, зростання бітності не дає від слова нічого, бо там немає чого зберігати з точки зору потоку інформації.SERGBILL: ↑ 22.09.2024 20:08не відрізняють мрз від хайрес
По частоті те ж саме. Я особисто давно змирився, що не можу відрізніти 48 від 96 чи 192. От взагалі.
- спойлер
- Буквально приклад минулого тижня. Обирав альбом із хайреза і 16-44,1 (CD). Хайрес не відрізнявся в кращу сторону. Вся та бітність не дала для слуху нічого, бо це попсовий альбом і все було скомпресовано ще в студії. Я б сказав парадоксально, але CD ще й трішки краще мені лягав на слух.
Але іноді можна почути винятки. На складній музиці з невисокою компресією. Коли запис досконалий в плані режисерської роботи. Я давав слухати щось таке дружині (вона в мене незалежний експерт, бо байдужа до моїх забавок ). Порівнювали із записом CD. Її коментар був - "ого, я не думала, що ця пісня може бути такою "чистою" і так звучати".
Тому з точки зору теорії, є можливість показати різницю між записом високої чіткості та mp3. На практиці ж, в більшості записів це не дуже просто, а іноді й неможливо. Тим більше в підготовлених тестових записах, які спеціально готують для таких тестів, свідомо обрізаючи краї діапазону та компресуючи рівень гучності.
-
Radio Bay
Member
Я гарно пам'ятаю цю тему про вішалку, кабель за 1000 та аудіофілів, які не могли це відрізнити, так що нічого маніпулятивного тут немаEduard1980: ↑ 23.09.2024 13:01Якщо трохи поправити до менш маніпулятивного змісту, то це вже не здається таким безглуздим.
Відправлено через 11 хвилин 14 секунд:
Ostin: ↑ 23.09.2024 13:41Тому з точки зору теорії, є можливість показати різницю між записом високої чіткості та mp3
З точки зору практики, одразу слухаємо обертона, мп3 їх ріже, ще зазвичай у мп3 усе зарізано вище 16Кг. Гарна компресія у AAC, там можна заплутатися, дуже схоже, лайфхак - обертона на беквокалі палять. От на сліпому тесті я ААС проти флака і ловив і то була проблема. Найліпший компресор.
-
l-m
Member
Життя стає трохи простішим, коли знаєш що практично весь вініл робиться з цифри вже років 25+.Ostin: ↑ 23.09.2024 13:41 До речі щодо оцифровок вінілу. Багато з так званого "лампового вінілового звуку" звучить як дешева бубнілка і CD-ріп в порівнянні - це просто хайрез) Колись достатньо закачав вінілових ріпів щоб зрозуміти, що в більшості своїй - це повна фігня. Є винятки. Це коли стають зірки в рядочок: справді дороге обладнання, справді високоякісна пластинка, як правило цифрування в DSD256. Такі записи не обов'язково звучать сильно детальніше, але свій шарм у них є. DSD забезпечує високу плавність відтворення і слухати такий запис - одне задоволення.
3 непоганої цифри, ще 20 років тому це було зазвичай 96/24 для мастер-пластинки, яка потім використовується для штампування, але з цифри.
-
Ostin
Member
Це не має значення. Має значення мастеринг, який застосовано для того чи іншого носія. Якщо цифра одна і тиражується на CD і вініл - то CD буде звучати краще. Нормальні пластинки тиражуються зі своєю, вініловою цифрою.l-m: ↑ 23.09.2024 14:21практично весь вініл робиться з цифри
-
Radio Bay
Member
Але тут вмикається якість штамповкиOstin: ↑ 23.09.2024 15:01Якщо цифра одна і тиражується на CD і вініл - то CD буде звучати краще
-
feson
Member
Та то неточно.Podyrio: ↑ 22.09.2024 22:57У меня просто был btr7, по звуку это уровень телефона на 7xx, 8xx снапдрэгоне т.е. неплохо но за такую цену ожидаешь гораздо больше.feson: ↑ 22.09.2024 16:34В теории должна играть лучше
Надо смотреть внутрь на обвязку btr7 - исправлять убирать керамику и усиливать фильтрацию Power Charge чипа.
У китайцев всех - болезнь экономить на 0.01 центах.....в ущерб звуку....
А потом уже сравнивать звучание. В телефон то мы залезть в плату не можем...в виду размеров и ограничений....
Отправлено спустя 5 минут 47 секунд:
Вірю.lewerlin: ↑ 23.09.2024 09:48 G6 в сліпому програла V35. Вуха - Фокал Лістен Про і 569ті Сенхи. Слухачі - колеги, з різним досвідом. Перемога одноголосна, навіть власник G6 вибрав Лижу.
Я сам випадково на це явище натрапив - коли налаштовував колонки заради зручності та швидкості підключав до підсилювача улюблені треки з V40.....щоб не вмикати ПК....
слухаю слухаю....якось гарно грає ця лижа...а на ПК була ASUS D2 та STX2 та цапа ASUS.....і всі вони злили Лижі........
Отправлено спустя 5 минут 50 секунд:
Двойное моно выигрывает всегда у стерео. При равной обвязке чипов.SERGBILL: ↑ 22.09.2024 20:01 Двойное моно выигрывает только у не очень хорошо организованного стерео.
Это - закон физики.
Другое дело хватит ли у нас способностей услышать эти улучшения.....но Робокоп - точно услышит.....
-
SERGBILL
Member
так в тому ж і справа, шо якщо не чути - то наче й не виграло)feson: ↑ 24.09.2024 19:40 Двойное моно выигрывает всегда у стерео. При равной обвязке чипов.
Это - закон физики.
Другое дело хватит ли у нас способностей услышать эти улучшения.....но Робокоп - точно услышит.....
-
lewerlin
Member
Лище для різних копій одного й того ж матеріалу.Ostin: ↑ 24.09.2024 20:59Чи можна говорити десь про кращу якість, роблячи швидку оцінку по спектру?
Те, що по спектру буде видно, наприклад, компресію, ще нічого напряму не скаже, якщо в звукорежа вуха на голові були.
-
Ostin
Member
lewerlin
Ясно, зрозумів. Якось в аналіз спектрів я так і не навчився)
Ясно, зрозумів. Якось в аналіз спектрів я так і не навчився)
-
Podyrio
Member
Так а какой смысл тогда покупать такой девайс? Тем более там на клее все держится.feson: ↑ 24.09.2024 19:40Надо смотреть внутрь на обвязку btr7 - исправлять убирать керамику и усиливать фильтрацию Power Charge чипа
-
Eduard1980
Member
В цього пана нічого не звучить, поки не перепаяє півплатиPodyrio: ↑ 24.09.2024 22:39Так а какой смысл тогда покупать такой девайс? Тем более там на клее все держится.feson: ↑ 24.09.2024 19:40Надо смотреть внутрь на обвязку btr7 - исправлять убирать керамику и усиливать фильтрацию Power Charge чипа