Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
leshk
Junior

Повідомлення

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Востаннє редагувалось 02.06.2015 19:00 користувачем gehka3, всього редагувалось 2 разів.
Podyrio
Member

Повідомлення

feson: 22.09.2024 16:34В теории должна играть лучше
У меня просто был btr7, по звуку это уровень телефона на 7xx, 8xx снапдрэгоне т.е. неплохо но за такую цену ожидаешь гораздо больше.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Podyrio: 22.09.2024 22:57У меня просто был btr7, по звуку это уровень телефона на 7xx, 8xx снапдрэгоне т.е. неплохо но за такую цену ожидаешь гораздо больше
Понятно, отдельный девайс должен удивлять и ставить всё на свои места с первой секунды, включил и вау иначе на кой таскать с собой еще одну балалайку? Заметим, вопроса денег я вообще не касаюсь. Если нужны слепые тесты, чтоб определить, т.е. можна ошибиться, то он нафиг не нужен
lewerlin
Member

Повідомлення

Eduard1980: 22.09.2024 20:03Головне щоб батл був сліпим тестом. Тоді він стає набагато цікавішим :lol:
G6 в сліпому програла V35. Вуха - Фокал Лістен Про і 569ті Сенхи. Слухачі - колеги, з різним досвідом. Перемога одноголосна, навіть власник G6 вибрав Лижу.
Hotspur
Member

Повідомлення

Radio Bay: 22.09.2024 21:54Так, було б теж цікаво. У кого налаштований слух, та він знає що слухати, вміє слухати музику, то не обов'язково, бо у більшості випадків усе з перших секунд зрозуміло, але можна і так
взагалі якість акустики треба перевіряти на знайомому треку в добрій якості. бо якщо ти 1 раз шось чуєш то велике питання як воно в принципі має грати

Відправлено через 36 секунд:
lewerlin: 23.09.2024 09:48G6 в сліпому програла V35. Вуха - Фокал Лістен Про і 569ті Сенхи. Слухачі - колеги, з різним досвідом. Перемога одноголосна, навіть власник G6 вибрав Лижу.
на жаль у G6 є потолок
lewerlin
Member

Повідомлення

Hotspur: 23.09.2024 09:52на жаль у G6 є потолок
Це не камінь в G6. Просто приклад реального сліпого тесту. Люди, котрі люблять ними тицяти, самі ніколи їх толком не проводили(або проводили на "геймерських" гарнітурах, я таке в живу бачив).
Eduard1980
Member

Повідомлення

lewerlin: 23.09.2024 09:57
Hotspur: 23.09.2024 09:52на жаль у G6 є потолок
Це не камінь в G6. Просто приклад реального сліпого тесту. Люди, котрі люблять ними тицяти, самі ніколи їх толком не проводили(або проводили на "геймерських" гарнітурах, я таке в живу бачив).
Цих тестів в інтернетах пруд пруди.
Звісно той тест, що провели ви, є найоб'єктивнішим ;)
А я тицяю цим тестом постійно, щоб люди просто знали про це, зацікавились, читали, дивились і робили висновки для себе. А не слухали когось, хто скаже що evga nu audio це пушка бомба ракета, а sound blaster ae5 це какашко, бо він це чув власними вухами, ну або навпаки :shuffle:
Radio Bay
Member

Повідомлення

Hotspur: 23.09.2024 09:52взагалі якість акустики треба перевіряти на знайомому треку в добрій якості. бо якщо ти 1 раз шось чуєш то велике питання як воно в принципі має грати
Так, тому тестуюсь техніку на своїх треках, навіть до магазину треба ходити із своїми, наприклад, на флешзі, але коли різниці дійсно велика, та тонкощі та деталі не важливі, то підійде люба якісна у якомусь нейтральному стилі, без екстриму. Коли обираєш собі, то обов'язково, бо якісь косяки можуть вилезти, наприклад, сібілянти, які через деякий час почнуть виносити мозок.
Eduard1980: 23.09.2024 11:25А я тицяю цим тестом постійно, щоб люди просто знали про це, зацікавились, читали, дивились і робили висновки для себе
В любому разі, шо б мати про це уяву, треба самому спорбувати, що не так вже і важко. Просто потрібна друга людина, що буде перемикати

Відправлено через 4 хвилини :
lewerlin: 23.09.2024 09:57Люди, котрі люблять ними тицяти, самі ніколи їх толком не проводили
У більшості випадків, близькій до 100%, це у декого як мантра, що цап за $1000 у сліпому тесті неможливо відрізнити від встройки, та про кабелі за $1000 і вішалку :D
Eduard1980
Member

Повідомлення

Radio Bay: 23.09.2024 12:45 У більшості випадків, близькій до 100%, це у декого як мантра, що цап за $1000 у сліпому тесті неможливо відрізнити від в̶с̶т̶р̶о̶й̶к̶и̶ цапа за $100 та про кабелі за $1000 і в̶і̶ш̶а̶л̶к̶у̶ кабелі за $10-20 :D
Якщо трохи поправити до менш маніпулятивного змісту, то це вже не здається таким безглуздим.
Ostin
Member

Повідомлення

SERGBILL: 22.09.2024 20:08не відрізняють мрз від хайрес
Я колись наекспериментувався з цими усіма хайрезами. Там критичний лише один момент - студійна режисерська робота. Циферки по наростанню лише трішечки підкреслюють, якщо є що підкреслити. А в більшості сучасних музичних записів все воно звучить дуже подібно. Бо рівень задертий, запис закліпований з різницею в рівнях гучності 3-5. І порівнюючи такі два записи, зростання бітності не дає від слова нічого, бо там немає чого зберігати з точки зору потоку інформації.
По частоті те ж саме. Я особисто давно змирився, що не можу відрізніти 48 від 96 чи 192. От взагалі.
спойлер
Буквально приклад минулого тижня. Обирав альбом із хайреза і 16-44,1 (CD). Хайрес не відрізнявся в кращу сторону. Вся та бітність не дала для слуху нічого, бо це попсовий альбом і все було скомпресовано ще в студії. Я б сказав парадоксально, але CD ще й трішки краще мені лягав на слух.
Але іноді можна почути винятки. На складній музиці з невисокою компресією. Коли запис досконалий в плані режисерської роботи. Я давав слухати щось таке дружині (вона в мене незалежний експерт, бо байдужа до моїх забавок :rotate: ). Порівнювали із записом CD. Її коментар був - "ого, я не думала, що ця пісня може бути такою "чистою" і так звучати".
Тому з точки зору теорії, є можливість показати різницю між записом високої чіткості та mp3. На практиці ж, в більшості записів це не дуже просто, а іноді й неможливо. Тим більше в підготовлених тестових записах, які спеціально готують для таких тестів, свідомо обрізаючи краї діапазону та компресуючи рівень гучності.
До речі щодо оцифровок вінілу. Багато з так званого "лампового вінілового звуку" звучить як дешева бубнілка і CD-ріп в порівнянні - це просто хайрез) Колись достатньо закачав вінілових ріпів щоб зрозуміти, що в більшості своїй - це повна фігня. Є винятки. Це коли стають зірки в рядочок: справді дороге обладнання, справді високоякісна пластинка, як правило цифрування в DSD256. Такі записи не обов'язково звучать сильно детальніше, але свій шарм у них є. DSD забезпечує високу плавність відтворення і слухати такий запис - одне задоволення.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Eduard1980: 23.09.2024 13:01Якщо трохи поправити до менш маніпулятивного змісту, то це вже не здається таким безглуздим.
Я гарно пам'ятаю цю тему про вішалку, кабель за 1000 та аудіофілів, які не могли це відрізнити, так що нічого маніпулятивного тут нема :)

Відправлено через 11 хвилин 14 секунд:
Ostin: 23.09.2024 13:41Тому з точки зору теорії, є можливість показати різницю між записом високої чіткості та mp3

З точки зору практики, одразу слухаємо обертона, мп3 їх ріже, ще зазвичай у мп3 усе зарізано вище 16Кг. Гарна компресія у AAC, там можна заплутатися, дуже схоже, лайфхак - обертона на беквокалі палять. От на сліпому тесті я ААС проти флака і ловив і то була проблема. Найліпший компресор.
l-m
Member

Повідомлення

Ostin: 23.09.2024 13:41 До речі щодо оцифровок вінілу. Багато з так званого "лампового вінілового звуку" звучить як дешева бубнілка і CD-ріп в порівнянні - це просто хайрез) Колись достатньо закачав вінілових ріпів щоб зрозуміти, що в більшості своїй - це повна фігня. Є винятки. Це коли стають зірки в рядочок: справді дороге обладнання, справді високоякісна пластинка, як правило цифрування в DSD256. Такі записи не обов'язково звучать сильно детальніше, але свій шарм у них є. DSD забезпечує високу плавність відтворення і слухати такий запис - одне задоволення.
Життя стає трохи простішим, коли знаєш що практично весь вініл робиться з цифри вже років 25+.
3 непоганої цифри, ще 20 років тому це було зазвичай 96/24 для мастер-пластинки, яка потім використовується для штампування, але з цифри.
Ostin
Member

Повідомлення

l-m: 23.09.2024 14:21практично весь вініл робиться з цифри
Це не має значення. Має значення мастеринг, який застосовано для того чи іншого носія. Якщо цифра одна і тиражується на CD і вініл - то CD буде звучати краще. Нормальні пластинки тиражуються зі своєю, вініловою цифрою.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Ostin: 23.09.2024 15:01Якщо цифра одна і тиражується на CD і вініл - то CD буде звучати краще
Але тут вмикається якість штамповки :)
feson
Member

Повідомлення

Podyrio: 22.09.2024 22:57
feson: 22.09.2024 16:34В теории должна играть лучше
У меня просто был btr7, по звуку это уровень телефона на 7xx, 8xx снапдрэгоне т.е. неплохо но за такую цену ожидаешь гораздо больше.
Та то неточно.
Надо смотреть внутрь на обвязку btr7 - исправлять убирать керамику и усиливать фильтрацию Power Charge чипа.
У китайцев всех - болезнь экономить на 0.01 центах.....в ущерб звуку....
А потом уже сравнивать звучание. В телефон то мы залезть в плату не можем...в виду размеров и ограничений....

Отправлено спустя 5 минут 47 секунд:
lewerlin: 23.09.2024 09:48 G6 в сліпому програла V35. Вуха - Фокал Лістен Про і 569ті Сенхи. Слухачі - колеги, з різним досвідом. Перемога одноголосна, навіть власник G6 вибрав Лижу.
Вірю.
Я сам випадково на це явище натрапив - коли налаштовував колонки заради зручності та швидкості підключав до підсилювача улюблені треки з V40.....щоб не вмикати ПК....
слухаю слухаю....якось гарно грає ця лижа...а на ПК була ASUS D2 та STX2 та цапа ASUS.....і всі вони злили Лижі........ :rotate:

Отправлено спустя 5 минут 50 секунд:
SERGBILL: 22.09.2024 20:01 Двойное моно выигрывает только у не очень хорошо организованного стерео.
Двойное моно выигрывает всегда у стерео. При равной обвязке чипов.
Это - закон физики.
Другое дело хватит ли у нас способностей услышать эти улучшения.....но Робокоп - точно услышит..... :laugh:
SERGBILL
Member

Повідомлення

feson: 24.09.2024 19:40 Двойное моно выигрывает всегда у стерео. При равной обвязке чипов.
Это - закон физики.
Другое дело хватит ли у нас способностей услышать эти улучшения.....но Робокоп - точно услышит..... :laugh:
так в тому ж і справа, шо якщо не чути - то наче й не виграло)
Ostin
Member

Повідомлення

Підкажіть по картинці, який спектр аудіо кращий, верхній чи нижній? Це один канал тієї ж самої композиції, але в різних форматах. Чи можна говорити десь про кращу якість, роблячи швидку оцінку по спектру?
lewerlin
Member

Повідомлення

Ostin: 24.09.2024 20:59Чи можна говорити десь про кращу якість, роблячи швидку оцінку по спектру?
Лище для різних копій одного й того ж матеріалу.
Те, що по спектру буде видно, наприклад, компресію, ще нічого напряму не скаже, якщо в звукорежа вуха на голові були.
Ostin
Member

Повідомлення

lewerlin
Ясно, зрозумів. Якось в аналіз спектрів я так і не навчився)
Podyrio
Member

Повідомлення

feson: 24.09.2024 19:40Надо смотреть внутрь на обвязку btr7 - исправлять убирать керамику и усиливать фильтрацию Power Charge чипа
Так а какой смысл тогда покупать такой девайс? Тем более там на клее все держится.
Eduard1980
Member

Повідомлення

Podyrio: 24.09.2024 22:39
feson: 24.09.2024 19:40Надо смотреть внутрь на обвязку btr7 - исправлять убирать керамику и усиливать фильтрацию Power Charge чипа
Так а какой смысл тогда покупать такой девайс? Тем более там на клее все держится.
В цього пана нічого не звучить, поки не перепаяє півплати :gigi:
Відповісти