Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
FarCry
Member

Повідомлення

Рік тому передивився кучу відосів від chyrosran22, та вирішив спробувати з друганом різні клави та світчі.
На фото солянка з Happy Hacking Keyboard (Topre) / Iqunix F96 KAT (MX Blue) / Leopold FC900R Two-Tone (MX Brown) / IBM Model M (Buckling Spring).
Солянка
TAST2.jpg
По результатам тестів, друган вирішив залишити собі HHKB.... Я такого знущання над собою не потерплю. Самі світчі приємні, по суті дуже тиха "преміум-мембранка". Як би була 100% Realforce, розмова була б геть інша.

Собі на роботу залишив IBM. Для набору текстів (та дратування коллег) немає нічого краще. Просто монстр!

Iqunix чисто по якості була вне конкуренції. Але я для себе особисто вирішив, що ніколи в житті не зможу звикнути до малих клавіатур. 100% наше все!
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

FarCry: 03.09.2024 18:51 Собі на роботу залишив IBM. Для набору текстів (та дратування коллег) немає нічого краще.
Це правда, але доволі швидко це набридне і вам, і колегам. Спочатку це кумедно і весело, потім відволікає. been there done that
Kosdnepr
Member

Повідомлення

FarCry: 03.09.2024 18:51100% наше все!
А я чим більше користуюсь, тим більше мені подобається 98% (або формат 1800). По суті це як ваш Iqunix, тільки з розділенням груп клавіш:
спойлер
Зображення
Коротша майже на 3 ряди клавіш від 100%-ї, і мишкою користуватися значно зручніше. Спеціалізовані клавіші налаштував під себе через VIA.
Piter Cantrope: 03.09.2024 19:29набридне і вам, і колегам
Може у колег MX Blue чи щось подібне, і там змагання хто кого)
leif: 03.09.2024 17:21фоами від stupid fish занадто вже щільні і м'ютять звук до непристойного
Ніколи не думав, що "сорт" шумки може сильно впливати на звук, завжди брав найдоступнішу 4мм, аби пом'якще. "м'ютять звук до непристойного" це як раз те, що мені потрібно. Стаби (original cherry screw-in) зробив дуууже тихими за допомогою цього + цього. Фактично, в рамках експерименту, приклеїв силіконові демпфери зверху на товсті ніжки стему стабілізатора, вже з пів року як тримається і працює без проблем. Але це дуже кропітка робота)
Melofon
Member

Повідомлення

leif

Вот ты постоянно рассказываешь о тех или иных заменах, модингах и о звучании только на словах, это всё конечно интересно, и фотки фотками но хотелось бы не только видеть но и слышать как было до и как стало после, разницу в звуке, разницу в виде на видео (если она есть) тоже не плохо было бы коротенькие с тайпингом, это было бы куда интересней и познавательной особенно для тех кто только начинает вникать в механические клавы и тем более кастомы, ведь вся эта эпопея с моддингом как раз ради достижения того или иного звучания и тактильного ощущения (который к сожалению никаким видом не передать).
leif
Member

Повідомлення

Kosdnepr: 04.09.2024 11:49Ніколи не думав, що "сорт" шумки може сильно впливати на звук, завжди брав найдоступнішу 4мм, аби пом'якще.
в цьому випадку вплив досить суттєвий. але відрізняється: площа, товщина, сам матеріал, щільність. тому і результат цілком закономірний.
Kosdnepr: 04.09.2024 11:49"м'ютять звук до непристойного" це як раз те, що мені потрібно.
а я навпаки планую увірватись в світ безфоамних халф-плейт білдів)) клавіатури вони такі, у кожного свої вподобання :beer:
Kosdnepr: 04.09.2024 11:49приклеїв силіконові демпфери зверху на товсті ніжки стему стабілізатора
нічосі модінг. але щось не дуже зрозумів куди саме клеїв. це не те місце, де скоба торкається стему всередині? ну там, де в процесі холімоду заклеюється.
спойлер
Зображення
обведи отут червоним, плз, де ти їх приклеїв?
Melofon: 04.09.2024 15:03Вот ты постоянно рассказываешь о тех или иных заменах, модингах и о звучании только на словах, это всё конечно интересно, и фотки фотками но хотелось бы не только видеть но и слышать как было до и как стало после, разницу в звуке, разницу в виде на видео (если она есть) тоже не плохо было бы коротенькие с тайпингом, это было бы куда интересней и познавательной особенно для тех кто только начинает вникать в механические клавы и тем более кастомы, ведь вся эта эпопея с моддингом как раз ради достижения того или иного звучания и тактильного ощущения (который к сожалению никаким видом не передать).
ну я ж написав трохи вище, що у мене найкраще, що є для запису наразі це телефон -- 15pro max. я, звісно, пробував позаписувати, але в записі все звучить зовсім не так, як воно є насправді. айфон робить звук клави суттєво вище ніж він є, і загалом враження від звуку на записі не передається нормально, сильно викривляється. це, якщо до цього чути щось з того, що на записі IRL і, роблячи поправку на те як записує айфон, можна зрозуміти, що там і в який бік змінилось від модифікації. викладати таке, на мій погляд, немає сенсу. от якщо розживусь якимось мікрофоном більш-менш серйозним, тоді і викладатиму. взагалі мені і самому цікаво записувати для себе, але записувати треба якось нормально.
Melofon
Member

Повідомлення

leif

Не ну оно всегда не так звучит со смартфона как в реале, но всегда слышно разницу если записывать на одно и то же устройство, и вот эту разницу хочется слышать, так то конечно для записи клавы лучше иметь нормальный микрофон, хотябы типа фифайн недорогого, он бы уже прилично записал.
Kosdnepr
Member

Повідомлення

leif: 04.09.2024 16:28нічосі модінг. але щось не дуже зрозумів куди саме клеїв
Ось як на цьому зображенні:
https://www.reddit.com/r/MechanicalKeyb ... hF8tWYUpv5
Тільки мої демпфери значно тонкіші та акуратніші. І тонкі ноги стема я не зрізаю.
Melofon
Member

Повідомлення

Ну а я сделал холи-мод плюс набил пробел шумкой и меня очень устраивает тот звук которого я добился, в принципе он такой же по звуку и получился как на видосах по ходи-моду, а ну ещё пружинку в свитче пробела растянул сильнее чтобы она более жесткой в свитче стала бо с кучей смазки и холи-модом по началу ей было тяжело весь этот напряг подымать и она уж очень медленно подымалась что нельзя было даже двойной пробел быстро нажать, но это требовало какого-то времени на разработку сразу после холи-мода и смазки самого свитча, когда разработалось уже не так туго шло, можно конечно просто поставить заведомо более жесткую пружину если такая имеется без всяких растяжений, пробел после этого требует больше веса (усилия) для срабатывания но как по мне так намного круче чем если бы он был бы таким же мягким как и остальные кнопки, случайным задеванием не нажмешь.
Силиконовые демпферы это конечно неплохой вариант вместо холи-мода :think:
leif
Member

Повідомлення

Kosdnepr: 04.09.2024 17:47Ось як на цьому зображенні:
https://www.reddit.com/r/MechanicalKeyb ... hF8tWYUpv5
Тільки мої демпфери значно тонкіші та акуратніші. І тонкі ноги стема я не зрізаю.
тепер зрозумів. цікаво, я навіть і не звертав увагу на звук апсроуку стабів. мене дратує коли металева скоба об пластик цокає, оце просто терпіти не можу, навіть мінімальний шум такого роду обов'язково мушу прибрати, щоб клавіатурою було приємно користуватись. але от на звук апстроуку не звертав уваги. загальний хід світча при цьому моді, виходить, стає коротшим на товщину демпферів? це не сильно помітно?

Відправлено через 1 хвилину 28 секунд:
Melofon: 04.09.2024 19:21вместо холи-мода
як це "замість"? холімод це ж як раз про звук скоби в стемі, а сабжевий мод це про звук стему об хаусінг при апстроуку.

Відправлено через 32 хвилини 27 секунд:
Melofon: 04.09.2024 19:21бо с кучей смазки и холи-модом по началу ей было тяжело весь этот напряг подымать и она уж очень медленно подымалась что нельзя было даже двойной пробел быстро нажать, но это требовало какого-то времени на разработку сразу после холи-мода и смазки самого свитча
при правильно зробленому холімоді і змащенні стабів/світчів нічого подібного не має відбуватись. воно одразу має нормально працювати і підійматись як положено. ось швиденько записав відео зі своєю cycle7, після зробленого холімоду клавою користувався ну максимум години півтори, тобто оце воно так одразу і працює.
https://vimeo.com/1006300638
leif
Member

Повідомлення

а взагалі, просто беремо стаби TX і тоді не потрібні ніякі холі моди:

https://vimeo.com/1006582105

у мене їх аж 3 сети: для 1.6мм pcb, плейт маунт і ось нещодавно купив ще для 1.2мм pcb. думав поставити ТХ для 1.2мм на qk75n, бо там на 1.2мм PCB зараз з підкладками стоїть сет ТХ для 1.6мм, і останній переставити на cycle7, але Equalz v3 виявились цілком собі толковими стабами з холімодом, тож навіть не знаю.
Melofon
Member

Повідомлення

leif

Если я где-то и переборщил когда делал холи-мод то я об этом никак не жалею т.к. мне нравится и тактильные ощущения и звук.
https://vimeo.com/1006642910?share=copy#t=0
leif
Member

Повідомлення

Melofon
нє, ну тут, судячи по відео, вже ніби нормально все працює. принаймні не видно, щоб клавіша повільно підіймалась чи чогось подібного про що ти писав. ну а стосовно того, кому яке звучання/його відсутність подобається, то це дійсно справа смаку і виключно індивідуальна. у кожного свій шлях :beer:

я тим часом трохи поковиряв акко spr67. зробив тейпмод (1шар малярного скотчу) та форс брейк мод: тим же малярним скотчем проклав невеликі шматочки в один шар (хоча взагалі радять в два) в місцях, де дві половинки корпусу скріплюються гвинтами. також зняв GMK кейкапи, бо все таки Abs в цій збірці недоречний з і встановив PBT від infinikey (сет 4800k).
спойлер
Зображення
по просьбам трудящіхся Melofon потицяв клавіші, записуючи на айфон. ну не сказати, що стало прям набагато краще, але певний ефект від докладених зусиль таки присутній, звук став трохи менш порожнім і більш приємним. треба, мабуть наклеїти ще один шар і спробувати інші прокладки в місцях з'єднань половинок корпусу.

https://vimeo.com/1006668478
Melofon
Member

Повідомлення

leif
нє, ну тут, судячи по відео, вже ніби нормально все працює. принаймні не видно, щоб клавіша повільно підіймалась чи чогось подібного про що ти писав
Я же сказал что это было только по началу и после нескольких минут быстрого нажатия на пробел оно всё разрабатывалось и нормально потом быстро отрабатывало на подъём, ну и более растянутая пружина этому способствовала.

Звук прикольный, не знаю какой был у твоей клавы до того но этот нравится :up:
Devijack
Member

Повідомлення

Набридло мені робити корч, мабудь це все. Проклеїв ще віброізоляцію на дні. Ну і до купи мастило в свічах, мастило в стабах, лейкопластир в стабах, малярна стрічка на платі, ще трохи піни напхав щоб було. Звук викручувати по клікам миші бо телефон навалює гучності, ще телефон наче дзвінкості добавляє, вухами тон нажчий.

Доречі "PBT" від хатор таке собі, замулюється аж бігом, щей пів року не пройшло а вже є блиск.
7mindfields
Member

Повідомлення

Devijack: 08.09.2024 01:50 Набридло мені робити корч, мабудь це все. Проклеїв ще віброізоляцію на дні. Ну і до купи мастило в свічах, мастило в стабах, лейкопластир в стабах, малярна стрічка на платі, ще трохи піни напхав щоб було. Звук викручувати по клікам миші бо телефон навалює гучності, ще телефон наче дзвінкості добавляє, вухами тон нажчий.

Доречі "PBT" від хатор таке собі, замулюється аж бігом, щей пів року не пройшло а вже є блиск.
Немає в хаторі ніякого пбт в кейкапах :lol:
Devijack
Member

Повідомлення

от і я так думаю. Раніше вони клали допи зі справжнього PBT їм за три роки на WASD нічого не сталось, а те що зараз то вже щось інше.
7mindfields
Member

Повідомлення

Devijack: 08.09.2024 02:36 от і я так думаю. Раніше вони клали допи зі справжнього PBT їм за три роки на WASD нічого не сталось, а те що зараз то вже щось інше.
Не знаю про яке раніше мова, десь роки 3-4 тому був у мене хатор рокфол ево з такими самими стертими кейкапами, непоганий борд за свої 1500грн в магазині, але більше він не коштує
Devijack
Member

Повідомлення

7mindfields
я от про ці
спойлер
Зображення

навіть натяку немає на блиск. Доречі обійшлася тоді за 1200грн. Вона і зараз себе майже чудово почуває на іншому компі.

Отправлено спустя 4 минуты 56 секунд:
7mindfields: 08.09.2024 02:44 але більше він не коштує
це вже пук в калюжу, бо не знайдеш ти в України в ті самі грощі щось на оптиці з хотсвапом, норм ргб та щей україньською локалізацією в даблшотах. А тим паче три роки тому. Щей щоб воно було пристойне.

Отправлено спустя 8 минут 42 секунды:
Хоча гоню, кейкапи на далблшоти вони змінили десь 2 роки тому в свіжій ревізії а три роки тому ще були матові абс хоч і пристойні.
7mindfields
Member

Повідомлення

Devijack
В тій версії була оптика, але без хотсвапу, якщо не помиляюсь
Devijack
Member

Повідомлення

7mindfields
Не буває оптики без хотсвапу, там нічого припаювати, немає контактів.
Відповісти