Останні статті і огляди
Новини
Выбор материнской платы для платформы AMD
-
Qntality
neadekvato nachalnego
Данная ветка посвящена обсуждению материнских плат AMD
Прежде чем задавать вопрос, убедительная просьба ознакомиться с FAQ
Так же рекомендуются к прочтению:
процессоры AMD Phenom II Х2, Х3, Х4 (45nm).+FAQ
Выбор оперативной памяти (FAQ на первой странице)
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждени
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо
При обсуждении просьба соблюдать правила как Конференции, так и раздела матплат.
Кратко:
запрещены:
- фанатство
- флуд, в т.ч. ссоры и переходы на личности
- оффтоп не по теме (либо пользуйтесь тегом , но не увлекайтесь - оффтоп усложняет читабельность темы)
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Прежде чем задавать вопрос, убедительная просьба ознакомиться с FAQ
Так же рекомендуются к прочтению:
процессоры AMD Phenom II Х2, Х3, Х4 (45nm).+FAQ
Выбор оперативной памяти (FAQ на первой странице)
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждени
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо
При обсуждении просьба соблюдать правила как Конференции, так и раздела матплат.
Кратко:
запрещены:
- фанатство
- флуд, в т.ч. ссоры и переходы на личности
- оффтоп не по теме (либо пользуйтесь тегом , но не увлекайтесь - оффтоп усложняет читабельность темы)
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Востаннє редагувалось 08.08.2013 19:31 користувачем ukrtel, всього редагувалось 4 разів.
-
Melofon
Member
daesz
Вот тут видосы, тут очень доступно про фазы на двух каналах Ютуба что мне нравятся:
Вот тут видосы, тут очень доступно про фазы на двух каналах Ютуба что мне нравятся:
-
daesz
Member
Ось відео про яке я говорив, їх було 2, але друге неможу знайти (там напевно назва була не зовсім про ВРМ, але про самі ВРМ там говориили, відповідно як знайти потрібне із сотні відео в історії незнаю)Melofon: ↑ 06.09.2024 21:02 daesz
Про зміщення довжини пульсу з певним кроком я зрозумів ще із відео Хартунга, але ж здвоєна фаза дозволяє поділити навантаження на 2, що мало б додати стабільності, ні?
Від себе додам тільки, що азрок зробити бімбу а не МП (в лиці А620і/В650і) з 8 фазами по 50А на проц при дуже демократичній ціні (як для мІТХ)
-
Melofon
Member
Нет, одна фаза удвоенная или утроенная просто может дать больше энергии и лучше распределяет выработанное тепло (потери в силовых транзисторах) на большее число мосфетов и они от этого меньше греются, но это никак не добавляет стабильности тому напряжению что создают все фазы, неужели там не достаточно понятно рассказано? каждая фаза дает импульс в промежутке времени, если этих импульсов будет больше то тем ровнее стабильность созданного импульсного напряжения, ведь все напряжения в компьютере импульсные, а все сложные микросхемы любят более стабильный ток и уж тем более в разгоне когда стабильность частоты сильнее зависит от стабильности тока.daesz: ↑ 06.09.2024 21:52але ж здвоєна фаза дозволяє поділити навантаження на 2, що мало б додати стабільності, ні?
Например четыре сдвоенные фазы конечно лучше чем просто четыре фазы т.к. у них выше мощность и они будут меньше греться но по стабильности они одинаковые, а к примеру четыре сдвоенные уже будут хуже по стабильности напряжения чем 6 простых фаз и т.д. и т.п.
-
AndP
Member
Melofon
как мне кажется, ты заблуждаешься. В даблере также имеется сдвиг по времени и все там стабильно подается.
как мне кажется, ты заблуждаешься. В даблере также имеется сдвиг по времени и все там стабильно подается.
-
AW
Junior
Підкажіть, я правильно зрозумів, що на платі ASUS M4A88T-M для двоканалу память треба ставити не через один слот, а підряд - в два чорних (або синіх) слота?Данная ветка посвящена обсуждению материнских плат AMD
Бо на руках є майже така сама ASUS M4A88TD-M - на ній треба через один ставить.
-
LiquidStorm
Member
Ніт.AW: ↑ 08.09.2024 13:01 я правильно зрозумів, що на платі ASUS M4A88T-M для двоканалу память треба ставити не через один слот, а підряд - в два чорних (або синіх) слота?
- спойлер
-
AW
Junior
-
Melofon
Member
AW
У твоей платы есть инструкция (если нет бумажной можно скачать пдф), и там должно быть написано в какие слоты ставить для двухканального режима, обычно А1 - В1, А2 - В2 , также в инструкции будет написано какие слоты выбирать в первую очередь.
У твоей платы есть инструкция (если нет бумажной можно скачать пдф), и там должно быть написано в какие слоты ставить для двухканального режима, обычно А1 - В1, А2 - В2 , также в инструкции будет написано какие слоты выбирать в первую очередь.
-
luckygamerks
Member
Доброго вечора. Перечитав з десяток останіх 10 сторінок і зрозумів, що якщо обмежений бюджет і потрібна плата, яка має основний набір портів та більш менш нормально потягне той же 7800x3d та новіші, то береться умовний ASRock B650M-HDV/M.2, хочеться краще береться ASRock B650M Pro RS, ну і так далі. Ця ASRock B650E PG Riptide WiFi взагалі мені свої набором під майбутній апгрейд подобається, але вже мінімальна ціна по хотлайну в такому собі магазині 8550.
Так як в мене корпус та блок живлення msi, хотілось би в першу роздивитися плату від цієї фірми. Наприклад MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi за 7300 на розетці. Що я в ній бачу цікавого.
1. Більш менш нормальний вигляд, достатня кількість сучасних розємів, вайфай та блютуз вже на борту, та й сьогоднішнього дня подарункова карту 20 баксів у стім, а це вже - 800 грн ще від плати і - 5% при оплаті правильною картою. І того вже можна вважати, що ціна 6135, що виглядає непогано.
ASRock B650M-HDV/M.2 вийде 4816 (з картою - 5%).
Що думаєте? Я так бачу на форумі цінують асрок та трохи гігабайт на АМ5, тому що вони першопочаткови вийшли найменш косячні, але може хто має досвід по МСІ?
Так як в мене корпус та блок живлення msi, хотілось би в першу роздивитися плату від цієї фірми. Наприклад MSI B650 Gaming Plus Wi-Fi за 7300 на розетці. Що я в ній бачу цікавого.
1. Більш менш нормальний вигляд, достатня кількість сучасних розємів, вайфай та блютуз вже на борту, та й сьогоднішнього дня подарункова карту 20 баксів у стім, а це вже - 800 грн ще від плати і - 5% при оплаті правильною картою. І того вже можна вважати, що ціна 6135, що виглядає непогано.
Що думаєте? Я так бачу на форумі цінують асрок та трохи гігабайт на АМ5, тому що вони першопочаткови вийшли найменш косячні, але може хто має досвід по МСІ?
-
Piter Cantrope
Member
luckygamerks
В мене MSI, плата мені подобається, біос хороший. Мені завжди асус і мсі подобались логічним розміщенням пунктів в біосі. Asrock вийшли вдалі на початку, і досі вдалі, Asrock загалом дуже вдалась AM5 платформа. Ця HDV ще цікава тим що має 2 слоти пам'яті замість 4, на ній легше розганяти пам'ять, якщо ручками це робити.
В мене MSI, плата мені подобається, біос хороший. Мені завжди асус і мсі подобались логічним розміщенням пунктів в біосі. Asrock вийшли вдалі на початку, і досі вдалі, Asrock загалом дуже вдалась AM5 платформа. Ця HDV ще цікава тим що має 2 слоти пам'яті замість 4, на ній легше розганяти пам'ять, якщо ручками це робити.
-
Melofon
Member
luckygamerks
Берите ту плату которая вам больше подходит по вашим требованиям, типа разъемам сзади и т.д., дальше выбор по остальным критериям, но когда во главе выбора бюджет то там не особо то и большой выбор
Берите ту плату которая вам больше подходит по вашим требованиям, типа разъемам сзади и т.д., дальше выбор по остальным критериям, но когда во главе выбора бюджет то там не особо то и большой выбор
-
den55den
Member
А це вже цікаво, прикро що немає акції на MSI PRO B650-S Wi-Fi ще б дешевше було бluckygamerks: ↑ 13.09.2024 20:40 Доброго вечора. Перечитав з десяток останіх 10 сторінок і зрозумів, що якщо обмежений бюджет і потрібна плата, яка має основний набір портів та більш менш нормально потягне той же 7800x3d та новіші, то береться умовний ASRock B650M-HDV/M.2, хочеться краще береться ASRock B650M Pro RS, ну і так далі. Ця ASRock B650E PG Riptide WiFi взагалі мені свої набором під майбутній апгрейд подобається, але вже мінімальна ціна по хотлайну в такому собі магазині 8550.
ASRock B650M-HDV/M.2 вийде 4816 - це де така ціна є ?
-
daesz
Member
https://hard.rozetka.com.ua/ua/asrock-b ... 395701506/den55den: ↑ 14.09.2024 14:49 ASRock B650M-HDV/M.2 вийде 4816 - це де така ціна є ?
5069 -5% = 4815.55
-
Mixx
Member
luckygamerks
На мси будет скорее всего чуть дольше загрузка, и по дефолту платы вжарюют на проц выше вольтаж=чуть больший нагрев (фиксить курвой), скорее всего чуть хуже погонится память, а может и так-же, питальник на той плате уступает даже B650M-HDV/M.2, ибо у асрока 8 фаз дрмос, а тут 6х2 из гуана и палок, но для 8 ядер обеих вариантов за глаза. По поводу чего то серьезнее из косяков, чем пост по 15-20 сек и немного повышенного вольтаж на цп в дефолте - вряд ли встретите, брать в принципе можно, работать будет, просто чуть хуже асрока.
На мси будет скорее всего чуть дольше загрузка, и по дефолту платы вжарюют на проц выше вольтаж=чуть больший нагрев (фиксить курвой), скорее всего чуть хуже погонится память, а может и так-же, питальник на той плате уступает даже B650M-HDV/M.2, ибо у асрока 8 фаз дрмос, а тут 6х2 из гуана и палок, но для 8 ядер обеих вариантов за глаза. По поводу чего то серьезнее из косяков, чем пост по 15-20 сек и немного повышенного вольтаж на цп в дефолте - вряд ли встретите, брать в принципе можно, работать будет, просто чуть хуже асрока.
-
luckygamerks
Member
Дякую, зрозумів.Mixx: ↑ 14.09.2024 15:05 luckygamerks
Отправлено спустя 1 минуту 54 секунды:
Мінус 5 відсотків можна отримати сплативши картами Mastercard Універсальна/Універсальна Gold від ПриватБанк, на період дії цієї акції у Розетці.den55den: ↑ 14.09.2024 14:49А це вже цікаво, прикро що немає акції на MSI PRO B650-S Wi-Fi ще б дешевше було бluckygamerks: ↑ 13.09.2024 20:40 Доброго вечора. Перечитав з десяток останіх 10 сторінок і зрозумів, що якщо обмежений бюджет і потрібна плата, яка має основний набір портів та більш менш нормально потягне той же 7800x3d та новіші, то береться умовний ASRock B650M-HDV/M.2, хочеться краще береться ASRock B650M Pro RS, ну і так далі. Ця ASRock B650E PG Riptide WiFi взагалі мені свої набором під майбутній апгрейд подобається, але вже мінімальна ціна по хотлайну в такому собі магазині 8550.
ASRock B650M-HDV/M.2 вийде 4816 - це де така ціна є ?
-
den55den
Member
Дякую, я це зрозумів, просто в мене не відобразилась спочатку акція)daesz: ↑ 14.09.2024 14:58https://hard.rozetka.com.ua/ua/asrock-b ... 395701506/den55den: ↑ 14.09.2024 14:49 ASRock B650M-HDV/M.2 вийде 4816 - це де така ціна є ?
5069 -5% = 4815.55
-
luckygamerks
Member
Що думаєте про цей ролик
На 46 хвилині про нагрів ВРМ? Чи якісь стрьомні тести?
На 46 хвилині про нагрів ВРМ? Чи якісь стрьомні тести?
-
artko
Member
luckygamerks
може б ви дивилися канал, який проводив ці тести, а не якогось копіпастера?
в орігіналі це hardware unboxed, відомий канал про залізо.
- спойлер
-
один іх тестів, щодо am5 платформи
-
luckygamerks
Member
Я ж просто питав яка думка, можливо це тут вже обговорювалося. Звісно ж я зараз передивлюся це відео.artko: ↑ 16.09.2024 10:27 luckygamerks
- спойлер
- один іх тестів, щодо am5 платформи
-
den55den
Member
Уже 5400 грн цінаdaesz: ↑ 14.09.2024 14:58https://hard.rozetka.com.ua/ua/asrock-b ... 395701506/den55den: ↑ 14.09.2024 14:49 ASRock B650M-HDV/M.2 вийде 4816 - це де така ціна є ?
5069 -5% = 4815.55