Останні статті і огляди
Новини
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
-
poulk
Advanced Member
Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с вентиляторами, и выбором вентиляторов.
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Также не забываем что размещения ссылок на товары в магазинах является рекламой, и удаляется незамедлительно.
Используйте ссылки исключительно на сайты производителей. Если у вас возникают с этим сложности, вы можете использовать каталог товаров hotline.ua
Похожие темы:
Схема расположения вентиляторов в корпусе: FAQ, обсуждение
Системы воздушного охлаждения (кулера) + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Также не забываем что размещения ссылок на товары в магазинах является рекламой, и удаляется незамедлительно.
Используйте ссылки исключительно на сайты производителей. Если у вас возникают с этим сложности, вы можете использовать каталог товаров hotline.ua
Похожие темы:
Схема расположения вентиляторов в корпусе: FAQ, обсуждение
Системы воздушного охлаждения (кулера) + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Востаннє редагувалось 20.09.2016 08:51 користувачем alex_sul, всього редагувалось 7 разів.
-
Enombre de soberano
Member
В этом есть смыслArtyr: ↑ 17.08.2024 20:49может вместо 2х120mm, лучше заюзать 2х140mm? Это увеличит выдув горячего воздуха.
-
oversteve
Member
продати цей і купити з сіткою, або як варіант купити з сіткою і продати його зі скломArtyr: ↑ 17.08.2024 20:49 К сожалению в комплекте боковая панель со стеклом. .Искал где бы купить меш панель отдельно, но пока не нашел.
-
Melki
Member
я за одинаковые - так проще понимать и регулироватьArtyr: ↑ 17.08.2024 20:49Или тут наверное лучше чтобы если уже были 5 вентиляторов на одной скорости и ты, то все они были одинаковы. Как думаете?
-
Artyr
Member
Я еще думал поменять местами боковые панели. Может улучшить ситуацию . Надо протестировать.oversteve: ↑ 17.08.2024 21:09продати цей і купити з сіткою, або як варіант купити з сіткою і продати його зі скломArtyr: ↑ 17.08.2024 20:49 К сожалению в комплекте боковая панель со стеклом. .Искал где бы купить меш панель отдельно, но пока не нашел.
Я тоже, в итоге, пришел к такому выводу . Раз все корпусные вентиляторы будут висеть на одном разьеме, то желательно, чтобы они были одинаковы.Melki: ↑ 18.08.2024 12:42я за одинаковые - так проще понимать и регулироватьArtyr: ↑ 17.08.2024 20:49Или тут наверное лучше чтобы если уже были 5 вентиляторов на одной скорости и ты, то все они были одинаковы. Как думаете?
-
daesz
Member
Тут головне не перестаратись, бо можна дуже легко його спалити завеликою кілкьістю пропелерів. В більшості цих роз'ємів струм всього 1А (на помпу 2А).Artyr: ↑ 18.08.2024 13:07 Я тоже, в итоге, пришел к такому выводу . Раз все корпусные вентиляторы будут висеть на одном разьеме, то желательно, чтобы они были одинаковы.
-
oversteve
Member
з перставленими панелями у вашому випадку скорше за все не дуже допоможе, бо у вас ітх мама і частина теплого повітря виходить через задню панель під мамою, ну а так вийде навпаки - буде виходити через лицьову боковуху а ззаду буде глухоArtyr: ↑ 18.08.2024 13:07Я еще думал поменять местами боковые панели. Может улучшить ситуацию . Надо протестировать.oversteve: ↑ 17.08.2024 21:09
продати цей і купити з сіткою, або як варіант купити з сіткою і продати його зі склом
Я тоже, в итоге, пришел к такому выводу . Раз все корпусные вентиляторы будут висеть на одном разьеме, то желательно, чтобы они были одинаковы.
по різним вентиляторам - залежить від того, на яких швидкостях вони працюють і чи велика там різниця, якщо то звичайні Р14, то думаю без проблем можна комутувати зі звичайними Р12, або ту же нокту А12х25 вліпити з Р12, але якщо наприклад взяти Р14 Мах, то там вже буде суттєва різниця в швидкості і не все так райдужно
-
Hells Angels
Member
процесорний 1а, корпусні 2а ... деякі виробники водянок прямо пишуть що її треба втикати на корпусний розємdaesz: ↑ 18.08.2024 13:13В більшості цих роз'ємів струм всього 1А
-
Avenger80
Member
Hells Angels
Где это, в какой материнской плате - корпусные разъёмы - 2А? В большинстве МП - вообще все разъёмы - 12V 1А. А может мне по жизни только такие и попадались - 1А.
Где это, в какой материнской плате - корпусные разъёмы - 2А? В большинстве МП - вообще все разъёмы - 12V 1А. А может мне по жизни только такие и попадались - 1А.
-
Hells Angels
Member
Avenger80: ↑ 18.08.2024 14:54Где это
-
Avenger80
Member
Hells Angels
Классно, у меня на Asus на всех матерях только 1А, та и вообще на всех матерях, которые были - 1А. Скорее всего это всё в дорогом сегменте МП, а не в бюджетном и среднем сегменте.
Классно, у меня на Asus на всех матерях только 1А, та и вообще на всех матерях, которые были - 1А. Скорее всего это всё в дорогом сегменте МП, а не в бюджетном и среднем сегменте.
-
daesz
Member
Корпусні 1А в 99% випадків, 2А попадає тільки на помпу.Hells Angels: ↑ 18.08.2024 14:44процесорний 1а, корпусні 2а ... деякі виробники водянок прямо пишуть що її треба втикати на корпусний розємdaesz: ↑ 18.08.2024 13:13В більшості цих роз'ємів струм всього 1А
Відправлено через 4 хвилини 7 секунд:
Відкрив мануал не то щоб МП з дорогого сегменту, а чи не саму дорогу МП взагалі в 600 лінійці - сторінка 23, всюди 1А, 3А на помпу.
https://www.manualowl.com/m/Asus/ROG-CR ... ual/683424
-
Avenger80
Member
daesz
И то, эта помпа не везде и есть. У меня на двух матерях профильных её нет и только везде 1А, даже на CPU_FAN 1/2.
И то, эта помпа не везде и есть. У меня на двух матерях профильных её нет и только везде 1А, даже на CPU_FAN 1/2.
-
Melki
Member
360 воду когда люди покупают, никто никогда не думает об этих амперах и всё у всех работает от одного разъема через разветвитель - значит три вентилятора можно на один разъем
-
daesz
Member
Зараз часто люблять робити cpu_fan2 помпоюAvenger80: ↑ 18.08.2024 16:41 daesz
Я, доречі, приємно здивувався що на моїй материнці ВСІ 8пін роз'єми 2А. Можливо це почали робити саме тому, що кількість конекторів на ітх МП обмежена
(сторінка 5)
https://download.asrock.com/Manual/A620 ... 20WiFi.pdf
В любомувипадку я б не ризикував вішати більше 3-4 пропелерів на 1 роз'єм, та й то при умові що це не пропелери з 3к обертів.
Відправлено через 1 хвилину 7 секунд:
Залежить від вентилятора. Якщо це якісь ноктуа (сірі) з низькими обертами, то там і 0.6А з 3 пропелерів не буде, а якщо це той же фантекс т30 - то там буд 1.08А, то таке буде працювати до пори, до часуMelki: ↑ 18.08.2024 16:58 значит три вентилятора можно на один разъем
-
oversteve
Member
заради цікавості глянув - у мене на мсі в760і едж кпу-фен 2а, помпа 3а і сіс-фен 1аdaesz: ↑ 18.08.2024 18:05Зараз часто люблять робити cpu_fan2 помпоюAvenger80: ↑ 18.08.2024 16:41 daesz
Я, доречі, приємно здивувався що на моїй материнці ВСІ 8пін роз'єми 2А. Можливо це почали робити саме тому, що кількість конекторів на ітх МП обмежена
(сторінка 5)
В любомувипадку я б не ризикував вішати більше 3-4 пропелерів на 1 роз'єм, та й то при умові що це не пропелери з 3к обертів.
Відправлено через 1 хвилину 7 секунд:Залежить від вентилятора. Якщо це якісь ноктуа (сірі) з низькими обертами, то там і 0.6А з 3 пропелерів не буде, а якщо це той же фантекс т30 - то там буд 1.08А, то таке буде працювати до пори, до часуMelki: ↑ 18.08.2024 16:58 значит три вентилятора можно на один разъем
-
daesz
Member
Ну от це стандартно, сис_фени йдуть 1А в 90%, а то й більше, материнок. І не тільки дешевих, а й дорогих (десь там мануал на х670 хіроу кидав)oversteve: ↑ 18.08.2024 18:13заради цікавості глянув - у мене на мсі в760і едж кпу-фен 2а, помпа 3а і сіс-фен 1аdaesz: ↑ 18.08.2024 18:05
Зараз часто люблять робити cpu_fan2 помпою
(сторінка 5)
Відправлено через 1 хвилину 7 секунд:
Залежить від вентилятора. Якщо це якісь ноктуа (сірі) з низькими обертами, то там і 0.6А з 3 пропелерів не буде, а якщо це той же фантекс т30 - то там буд 1.08А, то таке буде працювати до пори, до часу
-
GreenMile
Member
То не "звичайні" корпусні роз'єми, там бачте написано CPU_FAN1/WP, ото GG WP - тo water pump.Avenger80: ↑ 18.08.2024 15:26 Hells Angels
-
Avenger80
Member
GreenMile
Да, это понятно, но далеко не на всех матерях есть разъём для water pump. Это не прям стандарт.
Да, это понятно, но далеко не на всех матерях есть разъём для water pump. Это не прям стандарт.
-
Hells Angels
Member
на обох профільних асроках корпусні поєднані з WPAvenger80: ↑ 22.08.2024 10:13но далеко не на всех матерях есть разъём для water pump
-
Avenger80
Member
Hells Angels
Ну на моих профильных (хотя они прям не супер дешманские)
https://www.asus.com/ua-ua/motherboards ... 560m-plus/
https://www.asus.com/ua-ua/motherboards ... 550m-plus/
почему-то нет, та и во многих других матерях тоже не особо у каждой первой. Может это конечно Asus жлобится так...
Ну на моих профильных (хотя они прям не супер дешманские)
https://www.asus.com/ua-ua/motherboards ... 560m-plus/
https://www.asus.com/ua-ua/motherboards ... 550m-plus/
почему-то нет, та и во многих других матерях тоже не особо у каждой первой. Может это конечно Asus жлобится так...