Огляд ігрової миші ASUS ROG Keris II Ace та скляного килимка ROG Moonstone Ace L

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Hells Angels
Member
Аватар користувача

Повідомлення

daesz: 15.08.2024 14:26zaopin, ninjutsu, lamzu, vaxee, final mouse, pulsar
а якщо відкинути молодих у котрих ціна майже така ж як у іменитих брендів, що там залишиться? один "дешевий" китай до 2.5к :dontknow:
espo
Member
Аватар користувача

Повідомлення

bes: 15.08.2024 14:21
Phos4: 15.08.2024 13:32
Сильна заява. Як на мене то на даний момент альтернатив якраз багато як ніколи.
ну когда тебе кроме асуса никто ничего не засылает чего бы не поцеловать

Отправлено спустя 1 минуту 27 секунд:
byaka: 15.08.2024 14:18 6000 грн забагато
а коврик за 4500 тебя не смущает :laugh: :lol:
А що не так з ковром за 140$?
Melki
Member
Звідки: Мелитополь (Украина)

Повідомлення

espo: 15.08.2024 19:16А що не так з ковром за 140$?
не персидский :laugh: :lol:
Voozy
Member
Аватар користувача
Звідки: незламистан

Повідомлення

Прикольно. Жаль, что на геймпаде онли играю. Может быть когда KF3 выйдет - можна будет временно заполнить внутреннюю пустоту допамином от покупки мыши :super:
espo
Member
Аватар користувача

Повідомлення

Hells Angels: 15.08.2024 16:23
daesz: 15.08.2024 14:26zaopin, ninjutsu, lamzu, vaxee, final mouse, pulsar
а якщо відкинути молодих у котрих ціна майже така ж як у іменитих брендів, що там залишиться? один "дешевий" китай до 2.5к :dontknow:
Та є що вибрати
https://telemart.ua/ua/products/endgame ... ent=391753
noys
Junior
Аватар користувача

Повідомлення

Чомусь замовчується проблема скляних килимків - це його шум. Коли водите мишкою по килимку, то галас стоїть на всю хату. Найгірше те, що це чують через мікрофон ваші друзі гравці, і це реально заважає!
Тому досі скляні килимки не популярні, хоч і знайом з ними ще з 2004 року.
Melofon
Member
Аватар користувача
Звідки: Николаев

Повідомлення

Самое печальное что они лишили керис 2 хот-свапа основных переключателей которые были в первом керисе и керисе аим поинт, особенно прикольно было в керис аим поинт слоты которой уже могли принять как механические трехпиновые так и оптические пятипиновые переключатели, тут же сразу поставили оптические что конечно очень хорошо, но не идеально как в прошлой керис, я лично хот-свапом пользуюсь в своей Chakram Core, но не из-за того что у меня микрики прям так часто выходят из строя (хотя и такое бывает и паять ничего не нужно) а из-за того что есть выбор, можно подобрать себе самые подходящие переключатели, очень понравились Huano Brown Shell White Point Silent, они тактильные и практически бесшумные, нет ярко выраженного клика, он очень глухой, особенно полезно если не хочешь кому-то ночью мешать спать, да и просто приятный глухой звук имеет, а ощущения от тактильной отдачи понравились с первого клика, кому интересно можно купить на олх https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/huan ... WPZOv.html, но я их купил тут на форуме у комрада (вроде у tolebamber) у которого менял кабель на паракорд.
Lekrs
Member
Аватар користувача

Повідомлення

6k трішки перебір, за ціною першого керіса була б норм. Сам користуюсь керіс аймпойнт, хороший гризун, якість матеріалів у асус краще ніж у всяких лоджітек.
Buldozer.
Member
Аватар користувача
Звідки: Харьков

Повідомлення

Lem: 15.08.2024 14:32 6000 грн за мышь ????
Обыкновенный развод на бренд (лоха).
На данный момент почти 4,5 миллиона пенсионеров получают пенсии менее 4 тысяч гривен.
Будь ЧЕЛОВЕКОМ! Помоги нуждающимся, нищим пенсионерам, купи хлеба, продуктов......Всю жизнь "на страну" работали - будешь много счасливее и плюс в Карму будет, чем купить эту мышь. "Золотая" молодежь - можете начинать меня обсирать. :learn:
Дедушка, коммунизм и пионерия давно закончилось, бабушки всю жизнь работали на совок на лучшую страну в мире как они считали и считают,откладывали, а потом как-то бабах и все денежки сгорели в банке лучшей страны ,а нам то что мы зарабатываем раздавать им?) :gigi: Странный подход к делу конешн в обзое игровой мышки.
Nutbar
Member
Звідки: Київ

Повідомлення

Нещодавно купив собі цю мишку. Користуюсь паралельно з Logitech MX Master 3S, тож відчуття в порівнянні.
  • Матеріли максимально прості. Про яку якість матералів у асуса тут всі пишуть мені не зрозуміло. Просто твердий пластик. Але це плюс - з ним нічого не станеться, на відміну від софттач покриття у лоджитека. Тримати не так приємно, але що поробиш. Тут або одне, або інше.
  • Нічого не люфтить, не скрипить, зроблено добре - оце вже показник якості, але збірки, а не матеріалів.
  • В комплекті є наліпки і вони досить прикольні. Приємні на дотик, трохи м'які, майже замінюють те саме софттач покриття. Шкода, що лише в одному екземплярі.
  • Кнопка перемикання DPI знизу, що скоріше є недоліком, але це очевидно, тож якщо це не підходить, то просто не беріть цю мишку.
  • Взагалі кнопок всього 5, де вони знайшли шосту не зрозуміло (якщо рахувати кнопку DPI знизу, то можна тоді ще й кнопку PAIR поряд з нею порахувати - це маячня), що дуже обмежує спектр використання.
  • Колесо жахливе. Відчуття прокрутки якесь ватно-резинове, кроки ледь відчуваються, можна навіть зупинити прокрутку між ними. Є плюс - за рахунок цього досить легко скролити багато, але з вільним колесом в "мастері", ігрових Razer Basilisk V3, Logi 502 тощо це робити ще простіше/швидше/приємніше. Натискань в сторони на колесі також нема.
  • Кліки нереально гучні. Якщо є ймовірність, що будете комусь заважати - ця миша не для вас. От прям точно. Не для офісу і не для спальні. Треба було ще постаратись так зробити.
  • І ще що до кліків, хід клавіш досить великий, але тут вже кому як більше подобається.
  • ПО Armoury Crate Gear на диво не таке вже й важке, норм. Добре, що не обов'язково встановлювати весь Armoury Crate. Але в будь-якій з версій хотілося б трохи більш гнучких налаштувань і пояснень. Наприклад, адаптація кута руху відбувається з кроком в 5 градусів. Хоча нормою мабуть було б 0.5, чи хочаб 1.
Загалом, зручна, швидка та якісна мишка. Але дуже проста і виключно для шутерів. Для роботи, чи ігор, де додаткові кнопки дають суттєву перевагу, не підходить взагалі. Користуватись можна, але за ці ж кошти можна вибрати щось більш універсальне, якщо стоїть така задача. Ця - дуже вузьконаправлена, і зі своєю задачею справляється чудово. Єдиний об'єктивний недолік це ватне колесо прокрутки.
Melofon
Member
Аватар користувача
Звідки: Николаев

Повідомлення

Nutbar: 22.08.2024 18:28Про яку якість матералів у асуса тут всі пишуть мені не зрозуміло. Просто твердий пластик. Але це плюс - з ним нічого не станеться, на відміну від софттач покриття у лоджитека
Хах, типа хотел осрамить качество и тут же в итоге похвалил, говоришь я не понимаю за какое качество и тут же находишь её плюсы, тут как раз не только сборка качественная но и сами материалы, это не просто твердый пластик а твердый качественный пластик, корпус легкий нейлон а кнопки основных переключателей PBT пластик как хорошие кейкапы механических клавиатур , что ещё надо? Софт-тач на мышкахуже давно обхожу десятой дорогой бо когда он стирается это просто ужас, она начинает выглядеть как ободранное нечто, и без софт тач вполне нормально в руках держутся корпуса с шероховатым пластиком, главное чтобы эта шероховатость не сильно быстро стала глянцевой на кнопках особенно что тут как раз и сведено практически к нулю т.к. PBT очень сложно стереть, это вам не ABS который становится глянцевым через год пользования, эта шероховатость будет держатся годами и мышка будет выглядеть как новая и через пять лет, по сравнению с мышками у которых софт-тач покрытие эта выигрывает по многим параметрам и внешнему виду в том числе даже после долгого интенсивного пользования.
Nutbar
Member
Звідки: Київ

Повідомлення

Melofon: 23.08.2024 11:33 Хах, типа хотел осрамить качество и тут же в итоге похвалил
Не розумію що смішного ви в цьому знайшли. Так, у всього є свої плюси і мінуси, зненацька. Цілі щось осоромити не стояло, це мої враження від миші.

Проста мишка, з твердого пластику, окей, твердого якісного пластику, який відчувається і виглядає об'єктивно дешево, але принаймні має бути стійким (це ще перевірити з часом треба). Якщо поставити на столі поряд цю і MX Master (за ті самі гроші, на хвилинку), то друга виглядає разів в 10 дорожче і відчувається так само на порядок приємніше.
Melofon: 23.08.2024 11:33Софт-тач на мышкахуже давно обхожу десятой дорогой бо когда он стирается это просто ужас, она начинает выглядеть как ободранное нечто
Ну обходьте. А хтось просто нову придбає раз в три роки, чи замінить корпус. Це не ознака поганої якості, будь-який м'який матеріал буде стиратися.
leif
Member
Аватар користувача

Повідомлення

Nutbar
Порівняння сабжу з мх мастером ( який у мене теж є) позбавлено будь якого сенсу.

Асус зробили легку ігрову мишку, вага тут ключовий момент і, як для такої ваги, і матеріали і якість виготовлення дуже пристойні. Пластик приємний на дотик, конструкція міцна, немає отворів. Ну круто ж.

Це як порівнювати якусь ралійну Форд фієста з f150. Ну можна, звісно, але навіщо?

До речі, дешевим пластик керісу особисто мені взагалі не відчувається. Навпаки, цікавий матеріал. Ну але це суб'єктивно, звісно, у кожного своє сприйняття.
Nutbar
Member
Звідки: Київ

Повідомлення

leif: 23.08.2024 12:48 Порівняння сабжу з мх мастером ( який у мене теж є) позбавлено будь якого сенсу.
Я знав, що хтось до цього докопається. А з чим ще є маю порівнювати, якщо зараз тільки ці дві мишки є не руках? :) Я ж не технічний оглядач з мільйоном мишок. Написав свої враження.
Ціна у них одна, тож можна і порівняти. Може хтось цей асус для роботи вирішить взяти. От цитата з огляду:
8-годинний робочий день IT-професіонала проходить в цьому сенсі непомітно: легка миша допомагає менше втомлюватися
Ну це ж маячня. Брати таку мишку для роботи це як відрізати собі одну руку (а в офісі ще й інших дратувати будете). Так само, як і mx master для шутерів - не підходить трохи менше, ніж повністю. І про це треба писати.
leif
Member
Аватар користувача

Повідомлення

Nutbar
Це ваші особисті враження і особиста думка, яка залежить від вподобань, розміру долоні, досвіду з різними мишами, характеру роботи тощо тощо. У автора огляду вона своя і він теж має на неї право. Чи ви на істину в останній інстанції претендуєте?

Написали свій міні огляд в коментарях — окей, але сперечатися у кого погляд на мишу більш правильний в таких суб'єктивних питаннях як "зручність" це вже, імхо, зайве. Комусь зручно так комусь ще якось — раді Б-га, кожному своє.
Nutbar
Member
Звідки: Київ

Повідомлення

leif: 23.08.2024 14:16 сперечатися у кого погляд на мишу більш правильний в таких суб'єктивних питаннях як "зручність"
Перепрошую, де я хоч слово написав про зручність, вподобання чи розмір долоні?

Мало клавіш, в'яле (і не функціональне) колесо прокрутки, гучні кліки => не для ММО, не для роботи, не для офісу. Це факт. Чи можна все одно її для цього використовувати? - звісно, але вибір буде не оптимальний, і питання не в зручності.
leif
Member
Аватар користувача

Повідомлення

Nutbar: 23.08.2024 15:56Перепрошую, де я хоч слово написав про зручність
автор огляду пише, що мишку йому було зручно використовувати для роботи і робочий день пройшов непомітно, а ви заперечуєте, називаєте маячнею, наводячи свої аргументи з досить дивної позиції.
Nutbar: 23.08.2024 15:56вподобання чи розмір долоні?
а от про це написали вже не ви, а я:

> "особиста думка, яка залежить від вподобань, розміру долоні, досвіду з різними мишами, характеру роботи тощо тощо"

//

в'яле колесо прокрутки це вам після MX) звичайно, тут зовсім інша історія, але я от працюю керісом і мене колесо не напрягає від слова геть, в'ялим не відчувається. не ідеальне, але цілком адекватне колесо. були у мене миші, на яких колесо прям не подобалось: разєр ДА, наприклад, не пам'ятаю точно який саме (купив новий в 2020р). ducky feather туди ж, з того що одразу згадується. але не сабжевий асус.
я б так не сказав. робота за компом у всіх різна, відповідно запити до миші можуть відрізнятись. можливо, це вас здивує, але не 100% користувачів життєво необхідні додаткові клавіші, горизонтальний скрол під великим пальцем, потужне металеве колесо з двома режимами роботи, яке окремо важить мінімум як пів керіса. так, для багатьох людей мастер мх бачиться максимально комофортною мишою для офісної роботи і я це розумію: дуже ергономічна миша, колесо дійсно круте, всі додаткові фішки толкові. але при цьому:
- мастер мх може і не підійти людині за розмірами-вагою або ще чимось. я знаю такі випадки.
- якщо людина досить часто грає і в той же час працює за компом, і хоче мати одну єдину мишку для всього цього, то асус керіс 2 цілком їй підійде, на мою думку, а масмтер мх -- ні.

далі стосовно гучності кліків. це так само вкрай умовний аргумент. на асусі особисто мені вони видаються досить тихими.
але звернемося до думки фахівців, які бачили чимало мишок. відкриваємо огляд на rtings:
спойлер
Зображення
це ж треба таке! тут теж оглядачу тихі. і до колеса претензій немає.

ось про це я і кажу. так само і з формою миші/розміром долоні і вагою.

p.s.
в ММО не граю, але звертав увагу, що миші для цього сегменту роблять з купою клавіш. тут, можливо, дійсно можна сказати, що об'єктивно не підходить миша під цей сценарій, але навряд асус мітив в цей сегмент.
DuckRider
Member
Аватар користувача

Повідомлення

альтернатив продукції А-брендів майже немає
А кто тут а-бренд? Знаю такие А-бренды как лоджитек, зоуи, рейзер (ожидаемо сейчас набегут, но я дальше поясню), которые вкладывают бабки в разработку кнопок и сенсоров в пиксарте, кэилхе, хуано, лога и вовсе завод купила по сенсорам, а так же в разработку приемников радио канала и mcu прошивок и т.д. А при чем тут какие-то асус я не понимаю. Это ж очередные купи-продай с китая, буквально 0 отличий с алиэкспресными брендами. Как они могут быть "а-брендом", если вообще нихрена своего не производят? Асус даже не Б-бренд, потому что там идут уже конторы, которые давно умеют в мыши и делают периодически что-то вроде небольшой революции, по типу финал маус с их лёгкимы мышами. А асус - это сорняк, который просто паразитирует на трендах, как и многие другие
Melofon
Member
Аватар користувача
Звідки: Николаев

Повідомлення

Nutbar: 23.08.2024 12:40твердого якісного пластику, який відчувається і виглядає об'єктивно дешево
Очень субъективное мнение (и уж точно не объективное как вы пишите) особенно если вы не имели опыта с этими видами пластика :D , и как уже сказали выше сравнение игровой ультра-легкой мышки с офисным демоном выглядит ну совсем уже неадекватно, а ещё претензии о недостаточном кол-ве кнопок к мышке которая предназначена для шутеров и других игр где не нужно 100-500 кнопок как в некоторых стратегиях.

DuckRider

Сразу видно мышинного сомелье ААА уровня :lol: , ты хоть раз этими Асус рог мышками пользовался и ещё сотнями других мышек чтобы с уверенностью что-то тут относить к А/Б/С категории? :facepalm:
Nutbar
Member
Звідки: Київ

Повідомлення

leif: 23.08.2024 20:32
далі стосовно гучності кліків. це так само вкрай умовний аргумент. на асусі особисто мені вони видаються досить тихими.
але звернемося до думки фахівців, які бачили чимало мишок. відкриваємо огляд на rtings:
спойлер
Зображення
це ж треба таке! тут теж оглядачу тихі. і до колеса претензій немає.
А тепер вікрийте коменти на rtings і побачите, що не тільки я так оцінив гучність кліків. Є підозри, що оглядачів заохотили трохи прикрасити справ речей.
leif: 23.08.2024 20:32 - якщо людина досить часто грає і в той же час працює за компом, і хоче мати одну єдину мишку для всього цього, то
їй краще обрати миші накшталт рейзер василіск, чи лоджітек 502. І не розглядати цю взагалі.
leif: 23.08.2024 20:32 автор огляду пише, що мишку йому було зручно використовувати
Мені здалося, що автор припускає, що "8-годинний робочий день IT-професіонала проходить в цьому сенсі непомітно: легка миша допомагає менше втомлюватися." Я оцінив цю фразу як загальну, а не з власного досвіду. Можливо, помилково.
Melofon: 23.08.2024 21:15 особенно если вы не имели опыта с этими видами пластика :D
Ага, перший раз в житті пластик побачив. Ну такі вже дурниці пишете, аби якось додовбатись :facepalm:
Melofon: 23.08.2024 21:15 претензии о недостаточном кол-ве кнопок к мышке которая предназначена для шутеров и других игр где не нужно 100-500 кнопок как в некоторых стратегиях.
Де ви побачили претензії? Перечитайте ще раз що я писав
Nutbar: 22.08.2024 18:28 Для роботи, чи ігор, де додаткові кнопки дають суттєву перевагу, не підходить взагалі. Користуватись можна, але за ці ж кошти можна вибрати щось більш універсальне, якщо стоїть така задача. Ця - дуже вузьконаправлена, і зі своєю задачею справляється чудово.
В розрізі шутерів претензій до цієї миші майже 0, хіба що колесо могло б бути менш ватним. Це мій основний меседж. Класна мишка, але виключно для шутерів. Якщо береться як універсальна, то краще розглянути щось інше, приклади я навів вище.
Відповісти