Хватит ли блока питания для данной конфигурации?

Корпуса и источники питания
Відповісти
Автор
Повідомлення
MaG!STeR
Member

Повідомлення

Данная тема предназначена для подсчета и обсуждения требуемой/необходимой мощности блока питания для конкретной конфигурации ПК.
(Выбор и обсуждение БП ведется в этой теме)

Прежде чем задать вопрос, проверьте требуемую мощность БП тут:

OuterVision eXtreme Power Supply Calculator Lite
PSU Watts And Rails Calculator

Если же у вас возникли сложности при составлении конфигурации, или вашего железа в калькуляторе не нашлось, то попробуйте воспользоваться ссылками ниже.

Помощь в подборе блоков питания от производителей:

Cooler Master
Corsair
Enermax
PC Power & Cooling
Thermaltake

TDP видеокарт

Список надежных производителей БП

Статьи:

Что нужно учитывать при выборе блока питания

~~~
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Востаннє редагувалось 26.02.2014 01:34 користувачем MaG!STeR, всього редагувалось 14 разів.
GreenMile
Member

Повідомлення

Hells Angels: 09.08.2024 15:03 а по фіналу спалилось то все чіфтеком.
Не чіфтеком, а власною дурістю. БЖ не винен в тому, що автор неправильно підключив і зробив саме те, що йому казали не робити.
Alvaro
Member

Повідомлення

Hells Angels: 09.08.2024 15:03фіналу спалилось то все чіфтеком.
Спалилась бо я порушив умови експлуатації. А не тому що погано підібрав бж. Просто мабудь в голді був би кращий запобіжник як кажуть. І ввн би мою помилку підстрахував. Тільки якщо з такої точки зору дивитись. Але якщо би я усвідомлбвав небезпеку підключиння настільки велику, то я би просто не підключав поки не дістав другий шлейф. Я би всеодно не взяв інший бж на той момент коли в мене була працююча бронза на 850 з цілими кондинсаторами . та і ніхто би не взяв.

Отправлено спустя 3 минуты 48 секунд:
GreenMile: 09.08.2024 15:14Не чіфтеком, а власною дурістю. БЖ не винен в тому, що автор неправильно підключив і зробив саме те, що йому казали не робити.
Так тут так і є.я все по суті знав, просто втомився та був роздратований цим безкінечним квестом. Тому понехтував безпекою. Поичлму навіть там я частково все ж правиьно зрозумів, що одразу не згорить а просто вирубится. Так і сталось під навантаженям просто вимкнуло. А от що при подальшому ввімкненні станется ядерний вибух, от цього я вже не передбачив. Я подумав що простотне запустить ящко вмер, або запустить якщо живий. А він після запуску взірвав нафіг карту. На млмент запуску в мене була думка типу- от залепа блок дивленгя в оемонт нести або новий купляти. І сподівання завести його знов самому. Ну, він і завівся з разу пятого...
lewerlin
Member

Повідомлення

Alvaro: 09.08.2024 15:19 Просто мабудь в голді був би кращий запобіжник як кажуть.
Не кращий, а просто банально відповідав би стандарту. На моїй пам'яті, чіфи горіли завжди, чого бути в принципі не повинно. БЖ, коли помирає, просто має вимикатися з кінцями(копійчані офісні ФСП і то так роблять).
Hells Angels
Member

Повідомлення

GreenMile: 09.08.2024 15:14Не чіфтеком, а власною дурістю.
одне іншому не мішає :shuffle:
l-m
Member

Повідомлення

GreenMile: 09.08.2024 15:14
Hells Angels: 09.08.2024 15:03 а по фіналу спалилось то все чіфтеком.
Не чіфтеком, а власною дурістю. БЖ не винен в тому, що автор неправильно підключив і зробив саме те, що йому казали не робити.
Першопричина — дурість, але далі мали розплавитись роз'єми-кабель, замкнути, та спрацювати захист. В теорії це мало бути відчутно за характерним запахом. Та без феєрверку, який свідчить що згоріло-замкнуло щось вже в самому БЖ зачепивши високовольтну частину. Пробій високовольтної також пояснює чому потім згоріла й карта при повторному вмиканні. Це все свідчення поганої якості та дизайну БЖ, так що твердження "спалилось то все чіфтеком" — вірне.
GreenMile
Member

Повідомлення

l-m: 09.08.2024 16:15
GreenMile: 09.08.2024 15:14 Не чіфтеком, а власною дурістю. БЖ не винен в тому, що автор неправильно підключив і зробив саме те, що йому казали не робити.
Першопричина — дурість, але далі мали розплавитись роз'єми-кабель, замкнути, та спрацювати захист. В теорії це мало бути відчутно за характерним запахом. Та без феєрверку, який свідчить що згоріло-замкнуло щось вже в самому БЖ зачепивши високовольтну частину. Пробій високовольтної також пояснює чому потім згоріла й карта при повторному вмиканні. Це все свідчення поганої якості та дизайну БЖ, так що твердження "спалилось то все чіфтеком" — вірне.
Ви трохи перевертаєте з ніг на голову. По-перше, ви не можете знати, шо там згоріло і чому, тільки ваші припущення, основані на словах людини. По-друге, якщо ви всунули столову виделку в розетку, бо там не виявилось захисту від цього - то винні ви, а не розетка і не виделка ;)
Блоки із захистом з'явились не так давно, чомусь 20-30 років в епоху перших АТХ БЖ залізо працювало без них, при тому, що живлення на мамку йшло 2-мя роз'ємами, які елементарно можна було встромити навпаки. Не треба перекладати відповідальність з себе на залізо :)

Відправлено через 7 хвилин 36 секунд:
Взагалі, сумна тенденція. Раніше, якщо ти щось ламав через свою некомпетентність, то це називалось дурістю, а зараз - не ти рукожоп, а техніка погана, бо там не було захисту від дурня :horror:
Patruletz
Member

Повідомлення

в мене карта не дає зображення коли не підключені обидва 8пін, хоча пост проходить коли від слота живиться та на пару і з одним 8 пін, а тут включилась і на ній ігри грали і тести гонялись :rotate:

Відправлено через 3 хвилини 2 секунди:
GreenMile: 09.08.2024 17:05Взагалі, сумна тенденція. Раніше, якщо ти щось ламав через свою некомпетентність, то це називалось дурістю, а зараз - не ти рукожоп, а техніка погана, бо там не було захисту від дурня
в мене був чіф голдовий 3 річний, то він від 6800 пищав, то я замовив відразу нормальну голду і вже наступного дня все працювало нормально, а так через тупість можливо ріпнули карту
Melki
Member

Повідомлення

Alvaro: 09.08.2024 10:04начит что мне искать? Голду обязательо? На сколько ват минимум? 750?
нет
помнишь я тебе писал, что тебе нужно почитать за эти голд стандарты и решить, что тебе действительно нужно? найти моё сообение?

Отправлено спустя 50 секунд:
Alvaro: 09.08.2024 10:04только мне говорили про мой старый чифтек на 650. А не на бронзу на 850
помню ты там еще и фотки кабелей скидывал
Alvaro
Member

Повідомлення

Melki: 09.08.2024 17:34нет
помнишь я тебе писал, что тебе нужно почитать за эти голд стандарты и решить, что тебе действительно нужно? найти моё сообение?
Такие подойдут?
Silver Stone 1500W Titanium (SST-ST1500-TI)

Super Flower 1600W Platinum (SF-1600F14HP)
Melki
Member

Повідомлення

Patruletz: 09.08.2024 17:15в мене карта не дає зображення коли не підключені обидва 8пін, хоча пост проходить коли від слота живиться та на пару і з одним 8 пін
когда я на старый БП присовывал GTX 970, она мне так-же сказала - "дай, говорит, второй разъем, а иначе ты больше ничего не увидишь", пршлось колхозить переходник с Молекса на 6-пин
l-m
Member

Повідомлення

GreenMile: 09.08.2024 17:05 По-перше, ви не можете знати, шо там згоріло і чому, тільки ваші припущення, основані на словах людини.
Звісно.
GreenMile: 09.08.2024 17:05 Блоки із захистом з'явились не так давно, чомусь 20-30 років в епоху перших АТХ БЖ залізо працювало без них, при тому, що живлення на мамку йшло 2-мя роз'ємами, які елементарно можна було встромити навпаки. Не треба перекладати відповідальність з себе на залізо :)
Була вищою кваліфікація у людей які самі збирали комп'ютери.
GreenMile: 09.08.2024 17:05 Взагалі, сумна тенденція. Раніше, якщо ти щось ламав через свою некомпетентність, то це називалось дурістю, а зараз - не ти рукожоп
Я зовсім не виправдовую його.
GreenMile: 09.08.2024 17:05 а техніка погана, бо там не було захисту від дурня :horror:
Але техніка справді погана. Цей захист не тільки від дурня, але й від інших обставин, як от бракований чи пошкоджений кабель/роз'єм. Робити харакірі у подібних випадках не є сучасною нормою для гарних БЖ, що й ввело в оману нашого потерпілого, який з якогось дива вирішив що в нього такий.
Alvaro
Member

Повідомлення

Еще мне интересно как организовать всю сеть лучше. У меня нет ибп. Просто удлениьель на 5 розеток прямо в розетку . Может какойто надо еще предохранитель взять чтобы от самой сети перестраховало на всякий случай.
Melki
Member

Повідомлення

Alvaro: 09.08.2024 17:36Такие подойдут?
Silver Stone 1500W Titanium (SST-ST1500-TI)

Super Flower 1600W Platinum (SF-1600F14HP)
производителей этих хвалят, я не знаю за конкретные модели и такие мощные тебе не нужны (почему не нужны - ответ, все еще в спецификациях 80+)

Отправлено спустя 1 минуту 42 секунды:
l-m: 09.08.2024 17:45Була вищою кваліфікація у людей які самі збирали комп'ютери.
может потому что компьютер был чем-то новым, страшным, редким и очень дорогим, а не как сейчас - один 15-летний есть, еще один восьмилетний подарили...
Alvaro
Member

Повідомлення

Melki: 09.08.2024 17:46производителей этих хвалят, я не знаю за конкретные модели и такие мощные тебе не нужны (почему не нужны - ответ, все еще в спецификациях 80+)
Я их за ту же цену возьму бу что и новые голд на 750. Я не переплачиваю .
Melki
Member

Повідомлення

Alvaro: 09.08.2024 17:45тобы от самой сети перестраховало
это тебе к электрикам, они знают что такое автомат, УЗО и прочие непонятные коробочки с кнопочками в электрощитовой
l-m
Member

Повідомлення

Melki: 09.08.2024 17:46 такие мощные тебе не нужны (почему не нужны - ответ, все еще в спецификациях 80+)
Та людину кидає з однієї крайності в іншу. Ну зате 140+А по 12В розплавить все значно швидше якщо щось знову піде не так :gigi:
Востаннє редагувалось 09.08.2024 17:51 користувачем l-m, всього редагувалось 1 раз.
Melki
Member

Повідомлення

Alvaro: 09.08.2024 17:49Я не переплачиваю
тебе так кажется
почитай спецификации 80+
Alvaro
Member

Повідомлення

Melki: 09.08.2024 17:50это тебе к электрикам, они знают что такое автомат, УЗО и прочие непонятные коробочки с кнопочками в электрощитовой
Дак есть там какаято штука можно помоему в розетку вставить оно както обезопашивает и стоит гривен 500. Я думал тут знают чтото такое
Melki
Member

Повідомлення

l-m: 09.08.2024 17:51140А по 12В розплавить все значно швидше
этим уже можно варить, или надо чуть доплатить? :lol: :lol:

Отправлено спустя 4 минуты 3 секунды:
Alvaro: 09.08.2024 17:51можно помоему в розетку вставить оно както обезопашивает
не просто "обезопашивает" а еще
спойлер
и выравнивая синусоиду позволяет экономить электричество на 35% каждая - бери три
а дальше всё просто: удлинитель на 5 розеток, две для компа и в три втыкаешь "обезопашиватель", 35%х3=105%, т.е. 5% возвращается в сеть, и по зеленому тарифу, ты зарабатываешь, пока играешь
Alvaro
Member

Повідомлення

Melki: 09.08.2024 17:51тебе так кажется
почитай спецификации 80+
Вот это ?https://ru.m.wikipedia.org/wiki/80_PLUS ... B5%200%2C9.

Ну почитал, но не понял в чем проблема? Можно простым языком обьяснить в чем минус подключения таких бп?
Відповісти