Останні статті і огляди
Новини
Хватит ли блока питания для данной конфигурации?
-
MaG!STeR
Member
Данная тема предназначена для подсчета и обсуждения требуемой/необходимой мощности блока питания для конкретной конфигурации ПК.
(Выбор и обсуждение БП ведется в этой теме)
Прежде чем задать вопрос, проверьте требуемую мощность БП тут:
OuterVision eXtreme Power Supply Calculator Lite
PSU Watts And Rails Calculator
Если же у вас возникли сложности при составлении конфигурации, или вашего железа в калькуляторе не нашлось, то попробуйте воспользоваться ссылками ниже.
Помощь в подборе блоков питания от производителей:
Cooler Master
Corsair
Enermax
PC Power & Cooling
Thermaltake
TDP видеокарт
Список надежных производителей БП
Статьи:
Что нужно учитывать при выборе блока питания
~~~
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
(Выбор и обсуждение БП ведется в этой теме)
Прежде чем задать вопрос, проверьте требуемую мощность БП тут:
OuterVision eXtreme Power Supply Calculator Lite
PSU Watts And Rails Calculator
Если же у вас возникли сложности при составлении конфигурации, или вашего железа в калькуляторе не нашлось, то попробуйте воспользоваться ссылками ниже.
Помощь в подборе блоков питания от производителей:
Cooler Master
Corsair
Enermax
PC Power & Cooling
Thermaltake
TDP видеокарт
Список надежных производителей БП
Статьи:
Что нужно учитывать при выборе блока питания
~~~
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Востаннє редагувалось 26.02.2014 01:34 користувачем MaG!STeR, всього редагувалось 14 разів.
-
Alvaro
Member
В общем достал какуюто бронзу от чифтека на 850. Ей гдето 7-8 лет примерно.
- спойлер
-
Melki
Member
иконку с машины обязательноAlvaro: ↑ 06.08.2024 23:47Ей гдето 7-8 лет примерно
-
molla
Member
Так себе идея этого мамонта ставить под 3090 / 5700x3d
-
GreenMile
Member
БЖ в принципі по схемотехніці не самий поганий із бюджетних, хоча, знову ж таки, ніхто не гарантує, як він буде реагувати на миттєві споживання 3090. Теоретично має бути достатньо.Alvaro: ↑ 06.08.2024 23:47 В общем достал какуюто бронзу от чифтека на 850. Ей гдето 7-8 лет примерно.
Достаточно будет?
- спойлер
- IMG_20240806_234209_264.jpg
Зніміть кришку, якщо оці конденсатори не понадувались, то можна спробувати ставити.
-
Alvaro
Member
GreenMile
- спойлер
-
GreenMile
Member
Так.
-
Alvaro
Member
GreenMile
А ше таке питання, в мене є тільки один кабель до выходу vga, я можу від нього одного заживити всю 3090? Тобто не обов'язково якось розприділяти навантаження на vga1 і vga2?
А ше таке питання, в мене є тільки один кабель до выходу vga, я можу від нього одного заживити всю 3090? Тобто не обов'язково якось розприділяти навантаження на vga1 і vga2?
-
GreenMile
Member
ПочинаєтьсяAlvaro: ↑ 07.08.2024 22:37 GreenMile
Технічно можна, практично, 300Вт гнати по одному кабелю - то дуже дофіга, можете спалити роз'єм на боці БЖ, бо він просто буде грітися і поплавиться від таких струмів. Купляйте другий кабель, або перехідник шукайте на інший кабель, який є.
-
odessitmws
Member
Надо оба, просто не запуститсяAlvaro: ↑ 07.08.2024 22:37 GreenMile
-
GreenMile
Member
Так, я мабуть не поняв, у вас на кабелі з двох боків по одному роз'єму, чи з одного боку один (в БЖ), а з іншого (у ВК)- розгалуження на два?
Бо якщо по одному, то вище вірно звернули увагу - вона не запустится взагалі, якщо другий варіант - запуститься, але буде як я вище написав.
Бо якщо по одному, то вище вірно звернули увагу - вона не запустится взагалі, якщо другий варіант - запуститься, але буде як я вище написав.
-
Alvaro
Member
GreenMile
Ось так
От таку треба?
https://brain.com.ua/Kabel_pitaniya_PCI ... gKqSPD_BwE
Ось так
- спойлер
От таку треба?
https://brain.com.ua/Kabel_pitaniya_PCI ... gKqSPD_BwE
-
GreenMile
Member
А, ну тобто я спершу правильно зрозумів. Таким кабелем можете підключити, щоб запусти ПК, але карту не навантажувати важкими іграми тестами і т.д.Alvaro: ↑ 07.08.2024 23:49 GreenMile
Ось так
- спойлер
- IMG_20240807_233709_378.jpgIMG_20240807_233712_852.jpg
Не таку, бо там кабель 6pin->6+2pin, а вам треба 8pin->8pin і він ще має бути сумісний з вашим чіфтеком, треба перевіряти. На форумі є людина, яка виготовляє кабелі, можете в неї запитати, зараз не згадаю профіль, може хто підкаже.
-
Alvaro
Member
Ви були праві, блок підсмажмв карту.., я тупо не витримав і захріначив стрес тести... Поки я цілий день її тримав на низьких напругах все чудово було. Мене якась хрінь вкусили почати стрес тести валити.... Повірив у себе.... Гг кароче. Незнаю, чи з тим ще шосб можна щробити чи це вже все? Забути? Наїстись заспокійливого та відпустити ... Чи можуть попробувпти реанімувати?GreenMile: ↑ 08.08.2024 00:06А, ну тобто я спершу правильно зрозумів. Таким кабелем можете підключити, щоб запусти ПК, але карту не навантажувати важкими іграми тестами і т.д.
Отправлено спустя 2 минуты 4 секунды:
Я аж фецрверк побачив та все смаженис пластиком штиняє. Блок спочатку вмер сам и не заволився, з картою і системою на цей момет ще було все норм я так рощумію, а я цого почав заволити раз за разом і в він завівся останній раз... І забрав з соьою як мінімум карту...
Отправлено спустя 1 минуту 31 секунду:
Кайф просто, в мене ще сьогодні день народження я щясливий як згвалтований кугут
viewtopic.php?f=5&t=11519&p=3834183#p3834183
-
GreenMile
Member
Ну, вітаю, що тут можна ще сказатиAlvaro: ↑ 08.08.2024 15:19Ви були праві, блок підсмажмв карту.., я тупо не витримав і захріначив стрес тести... Поки я цілий день її тримав на низьких напругах все чудово було. Мене якась хрінь вкусили почати стрес тести валити.... Повірив у себе.... Гг кароче. Незнаю, чи з тим ще шосб можна щробити чи це вже все? Забути? Наїстись заспокійливого та відпустити ... Чи можуть попробувпти реанімувати?GreenMile: ↑ 08.08.2024 00:06А, ну тобто я спершу правильно зрозумів. Таким кабелем можете підключити, щоб запусти ПК, але карту не навантажувати важкими іграми тестами і т.д.
Отправлено спустя 2 минуты 4 секунды:
Я аж фецрверк побачив та все смаженис пластиком штиняє. Блок спочатку вмер сам и не заволився, з картою і системою на цей момет ще було все норм я так рощумію, а я цого почав заволити раз за разом і в він завівся останній раз... І забрав з соьою як мінімум карту...
Отправлено спустя 1 минуту 31 секунду:
Кайф просто, в мене ще сьогодні день народження я щясливий як згвалтований кугут
viewtopic.php?f=5&t=11519&p=3834183#p3834183
-
Melki
Member
И кто тебе тут не говорил что так будет?Alvaro: ↑ 08.08.2024 15:19Ви були праві, блок підсмажмв карту
-
Alvaro
Member
В общем опять нвдо подобрать блок питания, но так чтобы больше не происходило подобных приключений. Значит что мне искать? Голду обязательо? На сколько ват минимум? 750? Так, это надо наверное по выбору написать в тему тогда
Да, только мне говорили про мой старый чифтек на 650. А не на бронзу на 850 с здоровыми конденсаторами которая ушатала карту по итогу изза подклбчения по одному рукаву ане по двум.Melki: ↑ 08.08.2024 16:15И кто тебе тут не говорил что так будет?
-
l-m
Member
Головне питання в якості, у мене наприклад був біквайт платиновий на 650 Вт, який тягнув 3090 (бо він з запасом зроблений, та може видати до 830 Вт). А від дурнів там був захист з віртуальними лініями які зараз не в моді
Але це треба огляди вивчати та розуміти що в них дивитися.
Щоб легше було вибрати - шукай АТХ 3.0, вони за стандартом всі витримують короткочасні перевантаження х2 від номінальної потужності.
Але це треба огляди вивчати та розуміти що в них дивитися.
Щоб легше було вибрати - шукай АТХ 3.0, вони за стандартом всі витримують короткочасні перевантаження х2 від номінальної потужності.
-
odessitmws
Member
Я тебе говорил про андервольт и что нужно оба кабеля, так что ты ту сам себе Буратино и на других нечего пенятьAlvaro: ↑ 09.08.2024 10:04только мне говорили про мой старый чифтек на 650
-
Alvaro
Member
Ну на мене вивалилось надто багато інформації за короткий час там від блоку живлення до вибора бу карти до вибора кабелів до монітору і т.п іт.д, я просто не вивіз це все запам'ятовувати та уточнювати постійно щаттакі короткі проміжки часу, вже зотів запустити та щоб працювало, тому просто сподівався що в тому 850 чіфтеку достатьно було захисту і максимум вимкне... На інших старих блоках так і було, якщо вони помирали вони просто вимикались і погано вмикались. Я подумав ну як це старе бюджетне не палило нічого ніколи то така бронза тим паче нвчого фатального не зробить...l-m: ↑ 09.08.2024 13:46Але це треба огляди вивчати та розуміти що в них дивитися.
Ты мне говорил про 650 чифтек а не про 850 . я слабый чифтек вообще не рискнул запускать. и ты не говорил ничего про два шлейфа. Про два шлейфа мне толко один форумчанин сказал , и то , после того как я сам обратил на это внимание и переспросил. Я жто сделал кстати просто интуитивно. Я понятия не имел что так можно или нельзя. Просто перестраховывался на каждом шагу и увидел что шлейф толко один в наличии. Потом просто подтконец уже от усталости психанул и этот тест завел с нагрузкой.odessitmws: ↑ 09.08.2024 14:11Я тебе говорил про андервольт и что нужно оба кабеля, так что ты ту сам себе Буратино и на других нечего пенять
-
Hells Angels
Member
радили всі взяти нормальний бж, я кидав посилання на бж що продавається тут на форумі голдова 650 не пішла, бо порадили ксайленс на 750 .. а по фіналу спалилось то все чіфтеком. Хм, а могло бути по іншому ?