WalkMan: ↑
20.07.2024 12:11
Паук
нормальний провайдер заходить на об'єкт ще на етапі будівництва, якщо інакше, то це або забудовник затупив, або провайдер клав на потенційних клієнтів.
цікавий критерій нормальності.
тобто, якщо я завтра раптом створю свою компанію, і захочу побудувати мережу в хрущовках, то я вже не нормальний?
В моєму рідному місті за останні 5-7 років побудували аж 3 нові квартирні будинки.
Все решта - це старий жилий фонд.
З практики:
Маленьким забудовникам все одно, що там буде з тим інетом.
Їм це не цікаво.
Вони побудували будинок, умовно 50-100 квартир, продали, і звалили.
Умовно середні забудовники - роблять свою управляючу компанії і за щось там думають на етапі будівництва.
Можуть часом якусь трубу закласти для організації кабельного вводу в будинок.
Великі забудовники - планують майже все, часом навіть анонсують, що в ЖК буде 2 провайдери, буде закладена оптика з тех. приміщення (там ODF) в кожну квартиру.
Відповідно, провайдеру потрібно дійти кабелем до тех. приміщення, встановити там олт (опціонально) і провести комутацію кабелів.
Я особисто з такими (великими) не працював, але бачив фото таких мереж.
З приводу входу на етапі будівництва:
в Ірпені є певна група буд. компаній з оточення колишнього мера міста.
При будівництві вони заводять на нові ЖК одного конкретного провайдера, оскільки та компанія є їх власністю.
Тобто, забудовник продає: квартиру, послуги УК, домофонію, інет, і т.д. і т.п.
Чи можна назвати даного провайдера "нормальним", враховуючи, що це монополія і на сервіс та якісь +- прийнятні строки обслуговування там клали прутня, бо клієнт нікуди не подінеться, так як вибору немає ?
Що я взагалі хочу сказати:
мені дивно бачити, як люди відмовляються від підключення по пону, називаючи причиною необхідність буріння отвору в стіні.
в будинку, дах якого розфігачено уламками якогось шахеду.
це якийсь сюр.