Огляд та тестування 15,6″ ноутбука Dream Machines RG4060-15UA46 на базі процесора Intel Core i9-14900HX та відеокарти Nvidia GeForce RTX 4060

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Dream Machines
Member

Повідомлення

AFU_power: 20.06.2024 21:44 Даю предметно
1. Лист є, але там сенсітів контент і я його не зобов'язаний показувати на форумі.
2. Це чудово, що ваш маркетинговий відділ такий спостережливий, можливо він здогадається загуглити "kbdclass.sys fn hotkey clevo bluescreen"
3. Мені здається, що я відповів ясніше нікуди, але повторюсь. Для того щоб читати головну сайту, новини, теми і профілі реєстрація необов'язкова. Я зареєструвався після того як мені потрібно було в барахолку продати.
4. А з чого цей девайс повинен бути в профілі, якщо із-за цих закидів він перестав бути "щоденною робочою лошадкою"?
5. Я поясню, ви чудово ухиляєтесь від того щоб взяти вину типу "да був косяк, але в наступних генераціях ми такого робити не будемо", зато замість того ви чудово пересмикуєте теми "а чого у вас реєстрація з березня 2024?", "а чого там в темі всього два коменти?", "то всьо апдейти!!!"
1. Якщо була така відповідь від саппорта, як ви пишите, тоді і будемо з`ясовувати хто міг дати таку "пораду", скріншот листа можна прислати в особисті. Я буду чекати.
2. Я щойно погуглив, і ви здивуєтесь, але ця проблема тягнеться періодично ще з 2015 року і такі проблеми не тільки у нас, а у інших виробників. Тому ще раз, питання не до нас, а до Microsoft.
3. Ок.
4. Ну тобто ця проблема не вирішується в принципі, і ноут просто лежить, а PSP Go вас щоденний девайс? Ок.
5. Яку вину, шановний? Ще раз якщо ввести kbdclass.sys bluescreen то такі самі проблеми були у всіх вендорів. Це не наша проблема, це проблема Microsoft.
AFU_power
Member

Повідомлення

Dream Machines: 20.06.2024 21:55
AFU_power: 20.06.2024 21:44 Даю предметно
1. Лист є, але там сенсітів контент і я його не зобов'язаний показувати на форумі.
2. Це чудово, що ваш маркетинговий відділ такий спостережливий, можливо він здогадається загуглити "kbdclass.sys fn hotkey clevo bluescreen"
3. Мені здається, що я відповів ясніше нікуди, але повторюсь. Для того щоб читати головну сайту, новини, теми і профілі реєстрація необов'язкова. Я зареєструвався після того як мені потрібно було в барахолку продати.
4. А з чого цей девайс повинен бути в профілі, якщо із-за цих закидів він перестав бути "щоденною робочою лошадкою"?
5. Я поясню, ви чудово ухиляєтесь від того щоб взяти вину типу "да був косяк, але в наступних генераціях ми такого робити не будемо", зато замість того ви чудово пересмикуєте теми "а чого у вас реєстрація з березня 2024?", "а чого там в темі всього два коменти?", "то всьо апдейти!!!"
1. Якщо була така відповідь від саппорта, як ви пишите, тоді і будемо з`ясовувати хто міг дати таку "пораду", скріншот листа можна прислати в особисті. Я буду чекати.
2. Я щойно погуглив, і ви здивуєтесь, але ця проблема тягнеться періодично ще з 2015 року і такі проблеми не тільки у нас, а у інших виробників. Тому ще раз, питання не до нас, а до Microsoft.
3. Ок.
4. Ну тобто ця проблема не вирішується в принципі, і ноут просто лежить, а PSP Go вас щоденний девайс? Ок.
5. Яку вину, шановний? Ще раз якщо ввести kbdclass.sys bluescreen то такі самі проблеми були у всіх вендорів. Це не наша проблема, це проблема Microsoft.
А більш борзого СММника не знайшлось? Ну гаразд, будемо далі відповідати.

1. Розігнався, спотикаюсь. Уже біжу скидати. Я краще зроблю розсилку по знайомим "не вздумайте купувати дріммашини"
2. Ні, чомусь на інших ноутах цієї проблеми немає, а от на ноутах клево є. І я не вказував що це винні саме дріммашини, це винна клево, там навіть є пояснення, що клево хоткей апп посилає неправильні дані та крашить драйвер. Причому тут майкрософт? Чого так тріггеритись? не знаю.
4. Ні, ноут був проданий. А псп го навіть не дивлячись на реліз в 2009 досі працює, а от ноут дріммашин не зміг навіть пару місяців. Сумно.
5. І ще раз, причому тут майкрософт? Чому в інших вендорів немає? Чому ви взяли що я ганю дріммашину, а не клево?
leo925
Member

Повідомлення

Вважаю, що відеокарта не розкриє процессор
mrigi
Member

Повідомлення

"15.6” WVA/N7 144Hz". Лол, оце опис на мабуть самий важливий елемент комп'ютера. 250cd/m2 :down:
Відсутність USB4 у 2024 році.
Ніякий акумулятор.
Погана вебкамера.
А нижня рамка екрану, це прям щось. І взагалі вигляд максимально бюджетний.
Типовий ноут за в два рази дешевше ніж це :gigi:

Я так догадуюсь фішка це незрозуміло кому потрібний в ноуті 14900, бо система охолодження не розкриє і вдвічі дешевший проц. Для кого це створено?
Dream Machines
Member

Повідомлення

AFU_power: 20.06.2024 22:07 А більш борзого СММника не знайшлось? Ну гаразд, будемо далі відповідати.

1. Розігнався, спотикаюсь. Уже біжу скидати. Я краще зроблю розсилку по знайомим "не вздумайте купувати дріммашини"
2. Ні, чомусь на інших ноутах цієї проблеми немає, а от на ноутах клево є. І я не вказував що це винні саме дріммашини, це винна клево, там навіть є пояснення, що клево хоткей апп посилає неправильні дані та крашить драйвер. Причому тут майкрософт? Чого так тріггеритись? не знаю.
4. Ні, ноут був проданий. А псп го навіть не дивлячись на реліз в 2009 досі працює, а от ноут дріммашин не зміг навіть пару місяців. Сумно.
5. І ще раз, причому тут майкрософт? Чому в інших вендорів немає? Чому ви взяли що я ганю дріммашину, а не клево?
Борзого? Ви так намагалися довести свою правоту, що непомітили свій стиль "спілкування", буває :)

1. Ну зрозуміло, питань не виникає, зовсім.
2. Це не правда, тому що якщо ввести в Google запрос: kbdclass.sys bluescreen, то буде купа інфи з аналогічними проблемами у інших вендорів (з 2015 року, як вже вище писав). І ще раз: проблема з'являється у користувачів після адейту Windows. Так то проблема Клево чи Microsoft? Логічно, що Майкрософт, тому більшість запитів йде до них. Наведу приклад з останнього, минулого року була проблема з різким падінням швидкості на певних типах SSD, Майкрософт її вирішувала десь три місяці - то по вашій логіці, то була проблема виробників SSD дисків? Ок.
4. Тут я не зрозумів, на початку Ви писали:
Я навіть досі тримаю саме ту вінду яку ви встановили. Зі всіма фірмовими утилітами та драйверами
А тепер:
Ні, ноут був проданий
Так де правда?
5. Про Майкрософт і інших вендорів, я вже відповів вище. А "гоните" Ви саме на нас, тому що:
проблема вашому сапорту чудово відома
хоча це не так.

Мені особисто все зрозуміло, тому діалог пропоную завершити.
Jager
Member

Повідомлення

AFU_power
Може все ж таки буде пруф?
А то мінусів стане ще більше:(
angry_machine
Member

Повідомлення

Вайтлейбл по ціні А бренду :rotate: :rotate: :rotate: :rotate: :rotate: :D :gigi: :laugh:
Dream Machines
Member

Повідомлення

mrigi: 20.06.2024 22:42 "15.6” WVA/N7 144Hz". Лол, оце опис на мабуть самий важливий елемент комп'ютера. 250cd/m2 :down:
Відсутність USB4 у 2024 році.
Ніякий акумулятор.
Погана вебкамера.
А нижня рамка екрану, це прям щось. І взагалі вигляд максимально бюджетний.
Типовий ноут за в два рази дешевше ніж це :gigi:

Я так догадуюсь фішка це незрозуміло кому потрібний в ноуті 14900, бо система охолодження не розкриє і вдвічі дешевший проц. Для кого це створено?
Так це огляд на конкретну модель, якщо вона саме вам не підходить, то на сайті є ще приблизно 60+ інших моделей. Де і екран буде 16:10 (з тонкими рамками), де і Тандерболт разом з USB4, де акумулятор 80+ Вт/г, де краща вебка.

Це портативна робоча станція для людей кому потрібно обробка 32 потоків, і можливість встановлення до 24 Тб SSD в компактному корпусі вагою в 2,3 кг. :beer:
Евгений King
Member

Повідомлення

Мда 71к за:
- FHD 144Гц 300 ніт, добре хоч ~100% sRGB
- 4060 105Вт
- 14900HX непонятно для чого вліплений
- непонятно для чого третій карлсон
- малий АКБ
- 32Гб 4800 пам'яті, 4800 карл...

Lenovo Legion 5 2023 року за 850 баксів в США на розпродажах, з 2к 165Гц матрицею на 7735 з 4060 на 130Вт передає привіт даному архаїчному диву ;)
walkman3000
Junior

Повідомлення

Dream Machines: 21.06.2024 01:24
Це портативна робоча станція для людей кому потрібно обробка 32 потоків, і можливість встановлення до 24 Тб SSD в компактному корпусі вагою в 2,3 кг. :beer:
Це портативна робоча станція в компактному корпусі 15,6'' вагою в 2,3кг.
Це вже рівень телемарафону, але ще не ОП, не так потужно
angry_machine
Member

Повідомлення

Евгений King: 21.06.2024 02:47 Мда 71к за:
- FHD 144Гц 300 ніт, добре хоч ~100% sRGB
- 4060 105Вт
- 14900HX непонятно для чого вліплений
- непонятно для чого третій карлсон
- малий АКБ
- 32Гб 4800 пам'яті, 4800 карл...

Lenovo Legion 5 2023 року за 850 баксів в США на розпродажах, з 2к 165Гц матрицею на 7735 з 4060 на 130Вт передає привіт даному архаїчному диву ;)
Ну пацанам треба маржа щоб платити зарплату офісу в Україні )
Dream Machines
Member

Повідомлення

angry_machine: 21.06.2024 10:13 Ну пацанам треба маржа щоб платити зарплату офісу в Україні )
Та да. Український ринок це прям "оаза стабільності" і "космічних" прибутків: війни, підвищення податків, зборів та інших мит, інфляції, падіння курсу національної валюти - цього нічого немає. І це зовсім не впливає на вартість :gigi:

Зато є купа "сіровозів", які завозять на ринок ноути без сплат податків, та ще приймають платежі у крипті. Тут всі лінки від користувачів "як аргумент" йдуть саме на такі магазини.

Тут дійсно, чого ж офіційна продукція дорожча, я навіть не знаю... :rotate:
Drimrex
Member

Повідомлення

Dream Machines: 20.06.2024 19:36
Mykolay3ack: 20.06.2024 19:32 Чого ж не goodram диск та озп, марка ж польська?
Ми змінюємо постачальників щорічно: 2022-го був GoodRam, 2023-го Patriot, 2024-го SP. Шоб не розслаблювалися :gigi:
2025 Dato....
leo925
Member

Повідомлення

angry_machine: 21.06.2024 00:45 Вайтлейбл по ціні А бренду :rotate: :rotate: :rotate: :rotate: :rotate: :D :gigi: :laugh:
Не згоден. Ціни помітно нижчи за конкурентів. Ось наприклад фільтрація по 32 гб ОЗУ та 4060 відеокарті (це мінімум для ігрового ноута або ПК)
спойлер
Зображення
rjavyi_pastor
Member

Повідомлення

leo925: 21.06.2024 11:25
angry_machine: 21.06.2024 00:45 Вайтлейбл по ціні А бренду :rotate: :rotate: :rotate: :rotate: :rotate: :D :gigi: :laugh:
Не згоден. Ціни помітно нижчи за конкурентів. Ось наприклад фільтрація по 32 гб ОЗУ та 4060 відеокарті (це мінімум для ігрового ноута або ПК)
спойлер
Зображення
ви не можете доставити стільки пам'яті скільки потрібно? Якщо навіть через оф сервіс центр це буде дешевше екземпляру з 32 гб
falameezaar
Member

Повідомлення

На захист DM можу сказати, що ловив бсоди про kbdclass.sys ще й на Asus ROG двох різних поколінь (один з них, в профілі, вже навіть два рази катався по гарантії на заміну материнки через відвал клавіатури), на Razer Blade 2019 року і на Легіоні 2023 року (теж в профілі). Проблема позникала сама собою після чергових апдейтів вінди.
_VM_
Member

Повідомлення

Евгений King: 21.06.2024 02:47Lenovo Legion 5 2023 року за 850 баксів в США на розпродажах, з 2к 165Гц матрицею на 7735 з 4060 на 130Вт передає привіт даному архаїчному диву
Порівнюйте з ноутами нормальних виробників типу асусу, msi чи хоча б з асером.

Леново десятки разів було спіймане на шпіонському ПО у своїх ноутах.
Ця програма стеження за юзерами спонсується урядом китаю - тому звичайно леново може демпінгувати.

Купляти ноути леново - це підтримувати китайський уряд і його програми стеження за юзерами з усього світу.
Евгений King
Member

Повідомлення

_VM_: 21.06.2024 19:59
Евгений King: 21.06.2024 02:47Lenovo Legion 5 2023 року за 850 баксів в США на розпродажах, з 2к 165Гц матрицею на 7735 з 4060 на 130Вт передає привіт даному архаїчному диву
Порівнюйте з ноутами гівняних виробників типу анусу, msi :mad: чи хоча б з асером.

Леново десятки разів було спіймане на шпіонському ПО у своїх ноутах.
Ця програма стеження за юзерами спонсується урядом китаю - тому звичайно леново може демпінгувати.

Купляти ноути леново - це підтримувати китайський уряд і його програми стеження за юзерами з усього світу.
Трохи пофіксив вашу промову :-P

Ну то не купуйте нічого. Вирийте собі землянку і живіть серед природи, бо жити цівілізовано - це підтримувати пана ляо і йому подібних. Відкрию Вам таємницю, майже все робиться/збирається в китаї. Тому не купувати щось, аби не підтримувати когось, це якийсь особливий вид знущання з себе.
Підемо далі, ноут що я взяв був в бюджеті 45к на момент купівлі. З Анусу в такому бюджеті було тільки 4050 FHD і якісь інтели, та ще й гівняний TUF, ба навіть Strix і тому подібні топи Асус у мене викликають багато питань, стосовно шуму, ЖМ і іншого, ну то ладно, короче Асус і по ціні пролітає і по якості.
Що там далі, MSI? Вибачте, MSI в такому бюджеті теж нічого не пропонує, та й взагалі у них пристойного нічого останні 2 роки і не пам'ятаю. А брати бюджетку MSI і страждати від шуму і урізаного TDP, ну навіть не знаю, мабуть краще тоді нічого не брати.
Асер, ну тут не так однозначно, нові нітро дуже соковиті, сам сидів облизувався на нову нітру, бо вона по всім фронтам злизана з Legion 5 Pro і по функціоналу і по можливостям, та ще й трохи дешевше, АЛЕ, новий нітро навіть минулорічної комплектації вартував 60к. А 60к != 45к.
У мене на сьогодні це вже 3й легіон, була прошка 2021 року на 5800/3070, також є прошка кінця 2022 на 6800/3070ti, і оце прикупив Legion 5 7735/4060. Чому? Та тому що в таку ціну просто нема альтернатив, нормальне тихе охолодження, ~100% sRGB 165Гц 2к матриця, не обрізана по TDP 4060 і доволі продуктивний та енергоефективний 7735 проц, плюс багато USB портів і адекватна зручна клавіатура.
Ніхто Вам не забороняє витрачати на рівно аналогічний по функціоналу і можливостям девайс x1.5-2 грошей через Вашу власну позицію, але не лікуйте інших людей. Пропонуйте гідну альтернативу або не пропонуйте нічого, дякую за увагу.
_VM_
Member

Повідомлення

Евгений King

200 баксів різниці в ціні то є 200 баксів))

Питань не має.

Кожен вирішує для себе сам.

П.С. Стіну тексту не читав, сорян.
Захар Беркут
Member

Повідомлення

Так і не зрозумів часткового хейту до ДМ, в мене до них позитивне відношення.
Єдине мабуть зауваження - АМД+Нвідія більше б продукції.
А так наче у ДМ є майже на любий смак та гаманець варіант, ну тільки що по зауваженню - на 9-10 Інтел ноутів, один на АМД.
Відповісти