Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
Vpupkin
Member
Звідки: Dnipro

Повідомлення

Борщ
Видно очень сильно, недавно Асус выпустил прошивки с фиксом.
Борщ
Member
Аватар користувача
Звідки: Київ

Повідомлення

Vpupkin: 08.06.2024 12:28Видно очень сильно, недавно Асус выпустил прошивки с фиксом.
Знаю я ці прошивки, до одного місця вони, це апаратна проблема панелей, її прошивками пофіксити неможливо. Ну так пишуть. Дослідним шляхом один камрад з реддіту знайшов частоту в 195Гц, на якій цей ефект практично не проявляється. Ну, в любому випадку, я собі візьму 32UCDM коли знову з'виться. Буду грати з локом на 120FPS + потім апнусь на 5090 коли вийде, що, вже точно все тягнуло в 120FPS :)
Vpupkin
Member
Звідки: Dnipro

Повідомлення

Борщ
Я лечил эту беду обрезав 10гц и все идеально.
Шо 240гц шо 230 один черт, не велика цена за решение проблемы. После обновления мерцания не видел, но есть сомнения в корректной работе gsync.
IrosLAV
Member
Аватар користувача

Повідомлення

Дуже жостке мерехтіння, як на відео, я ловив тільки на LG OLED 65", якщо було ввімкнене G-synk чи шось подібне, я тоді одразу вимкнув і таких проблем не було ніколи. На ASUS 32 G-Synk ввімкнено і ще не бачив мерехтіння (грав декілька годин WoT і RUST, якщо в першому ФПС завжди 240, то в расті 50-200)
unique-neon
Member

Повідомлення

rizakrko: 10.04.2024 11:09Величезна, займає багато місця як в глибину, так і в ширину. Ще й займає марно - на попередній можна було розмістити хоча б футляр для окулярів, що дуже зручно. Можливо це проблема конкретно мого столу, оскільки він має тільки 75 сантиметрів в глибину.
Якщо будуть якісь запитання - спробую відповісти.
А яка мінімальна відстань відстань від задньої ніжки до панелі (наприклад наскільки близько вийшло б його до стіни притулити)?

UPD. Вже знайшов - 20.5 см.
rizakrko
Member

Повідомлення

unique-neon
Не впевнений щодо 20.5 см, в мене вийшло 22 см до передньої сторони панелі.
unique-neon
Member

Повідомлення

Взяв і я PG32UCDM.

Через хвилин 10 вийшов з ладу один з USB портів в хабі. Здавалось би буває, але випадок не поодинокий, reddit кишить цією проблемою, і не тільки в цьому моніторі, а й інших олед моделей від Asus стосуєтсья. Так що вважайте. Підкупила акційна ціна, наявність, KVM switch і формально кращий USB хаб ніж в MSI. От і думай, одразу в ремонт віддавати, чи десь колись потім.

rizakrko
Ага, я 23см наміряв.
rizakrko
Member

Повідомлення

unique-neon
Будьте максимально обачними при протиранні екрану - сказати, що він ніжний, це нічого не сказати. Також бажано оновити firmware, там на початку квітня у версії MCM102 виправили проблему з недостатньою яскравістю hdr в одному режимі (чи кількох?) та вимкненням функцій Screen Protection при виході з режиму HDR у версії MCM103 (особисто я не зіткнувся, але люди скаржилися).
unique-neon
Member

Повідомлення

rizakrko
Дякую за поради, бачу що якраз версія 103.

А щодо скрін протекшина бачу ще ваду - поедітав інші опції в меню, а олед кер відключився сам.

Відправлено через 30 хвилин 25 секунд:
rizakrko: 10.06.2024 21:41Будьте максимально обачними при протиранні екрану - сказати, що він ніжний, це нічого не сказати
До речі, може кому корисно буде, в Hardware Unboxed піддивився. Спершу вологою фіброю можна витерти, потім сухою щоб без розводів.

Відправлено через 1 годину 36 хвилин 50 секунд:
І ще одна не очевидна річ виявилась - або DSC (і відповідно 240 Гц), або DLDSR (але без DSC буде 120 Гц). Трохи здивований, бо на cтарішому моніторі DSR працює і в режимах де є DSC (4k@144).
unique-neon
Member

Повідомлення

unique-neon: 10.06.2024 21:20Через хвилин 10 вийшов з ладу один з USB портів в хабі.
Сьогодні порт уже працює ¯\_(ツ)_/¯.

Взагалі попередні враження хороші. Зараз монітор зі знижкою, близько до ціни від MSI 321urx. Комплектація хороша, є три кабеля для підключення моніторів usb-c, dp, hdmi. Останні два доволі довгі, що знадобилось, коли другий монітор посунув трохи подалі, щоб вмістити обидва на столі.

Про HDR, мабуть суб'єктивне, враження на мене не справляє, але таки справді видно різницю з IPS.
Що більш для мене приємно було - чіткіша картинка в русі. IPS сильніше змазує картинку.

Щодо шрифтів - якщо розмір 16+ то вад і не помітив, але навмисно не шукав, якщо розмір 10- то відчутно гірше за IPS. Якщо навмисно шукати, то трішки розмиті.
Щодо кольорових контурів - коли навмисно ну шукав то і не бачив. Якщо зосереджувати увагу і дивитись з близька то на тих же жрифтаф знизу можна зелений відтінок бачити зверху рожевий.
UPD. Хоча також на тонких шрифтах теж видно вади, навіть 16-го розміру.


Підставка - основна вада для мене, це екран 23 см від стіни. Також є червона пісвітка, відключається, якщо б можна було змінити на білий, то може б і лишив у якості фонового світла. А в іншому ніби й нічого, вона мені більше подобається ніж на m32u, та й більше предментів дозволяє розмістити навколо неї. Але звичайно далеко не найкомпактніша у цьому сенсі.
VitaliySolodiuk
Junior

Повідомлення

Доброго дня. Придбав бу монітор Samsung G5 LS27AG500NIXCI. Монітор має ярко виражений glow ефект і прояв його трохи дивний. Він змінює колір залежно від того з якої сторони на монітор дивитись. Зліва - направо червоний колір, справа - наліво світлий, майже безбарвний, а знизу - вгору дає синій відтінок. В результаті така ситуація: якшо сидіти посередині перед монітором то однa половина відсвічує одним кольором а друга половина іншим. Наглядно можна побачити це на відео яке я додаю. Цікавлять думки відносно "нормальності" прояву глов ефекту в такій формі.
https://youtu.be/dkSnmpdw-f4
Свегер
Member
Аватар користувача
Звідки: Україна

Повідомлення

VitaliySolodiuk
Glow-ефект виникає з тієї причини, що піксель IPS так влаштований, що він пропускає світло під кутом, коли повністю закритий. Але різновидів IPS є багато. Хто не читав, але кому цікаво може тут
https://tftcentral.co.uk/articles/panel ... tching-IPS ознайомитись. Там видно, що структура пікселя у кожної IPS-подібної матриці відрізняється. І glow-ефект від цього на різних типах IPS виражається не просто сильніше або слабше, а ще й починає переливатися всіма кольорами веселки, залежно від того, з якого боку на нього дивишся. Скажу, що саме у нових FastIPS-ів піксель став влаштований так, що він може бути швидким, але з перекриттям світла під кутом з'явилися серйозні проблеми.
VitaliySolodiuk
Junior

Повідомлення

Свегер
Спасибі за аргументований коментар, загалом теж припускав що різновидів glow кілька.
Борщ
Member
Аватар користувача
Звідки: Київ

Повідомлення

unique-neon
Так купувати чи не купувати?)
unique-neon
Member

Повідомлення

Борщ
Це на розсуд покупця)

Залежно в кого які пріорітети і можливості.
Я загалом задоволений акційною ціною. Ризики теж озвучив. Вигорання з часом очікую.

Якщо суто офісна робота то точно не варто, лише текст гірший і без переваг.

Якщо суто розваги, то хороший варіант, але можливо тв буде навіть краще.

В мене десь по середині використання.
Борщ
Member
Аватар користувача
Звідки: Київ

Повідомлення

unique-neon
Я відверто не розумію тих людей, що ставлять в себе перед писком 165 дюймів і розказують який в них неймовірний ікспірієнс, вважаю що монітор - це монітор, тв - це тв. Ну використання - 80% ютуб, робочі чати, тг і трошки ігор з фільмами. Про самі оледи монітори, ті що є на ринку, всі статті по декілька разів перечитав та передивився огляди. Просто як подумаю, що скільки часу знов витрачати на налаштування, підбір оптимальних параметрів для різних режимів і тп…стає лінь. А стосовно вигоряння, то це явище сильно перебільшено. Дуже сильно)
Значно більше хвилює мерехтіння :-/
Ще помозгую
Дякую за відповідь:)
unique-neon
Member

Повідомлення

Борщ: 11.06.2024 21:00Я відверто не розумію тих людей, що ставлять в себе перед писком 165 дюймів і розказують який в них неймовірний ікспірієнс
Я більше мав на увазі, що якщо це різне медіа, то тв може бути кращим вибором, дивитись з дивану кіно чи грати ігри. Загалом не десктопні задачі.
Борщ: 11.06.2024 21:00Ну використання - 80% ютуб, робочі чати, тг і трошки ігор з фільмами
Чати мінус по шрифтам. Ютуб 50/50 на мою думку, якщо на весь екран дивитись, то може і в плюс, якщо в вікні ж то так собі перевага. Кіно та ігри таки чисто в плюс для оледа.
Борщ: 11.06.2024 21:00Значно більше хвилює мерехтіння
Я поки не бачив, не знаю як відтворити. Зараз dead space remake граю, там фпс в мене вище 90 не підіймається, може тому і не мерехтить. G-sync включений.
Борщ: 11.06.2024 21:00Просто як подумаю, що скільки часу знов витрачати на налаштування, підбір оптимальних параметрів для різних режимів і тп…стає лінь
Я впринципі не перебірливий, пройшовся по налаштуванням, вибрав загальні опції на всі випадки життя і поки залишив. Якщо є бажання більш тонко налаштовувати, то тут нічого не скажу. Для мене більша морока була зібрати монітор, розібрати другий, переставити третій, поперепідключати все.
Борщ: 11.06.2024 21:00А стосовно вигоряння, то це явище сильно перебільшено. Дуже сильно)
Буду сподіватись, бо в десктопі весь робочий день проводжу.
Борщ
Member
Аватар користувача
Звідки: Київ

Повідомлення

unique-neon: 11.06.2024 22:57Чати мінус по шрифтам.
І кому вірити. На rtings та tftcentral сильно переконливо кажуть, до проблема фактично усунена. Ви кажете що проблема наявна. Ну в мене дефолтний масштаб у Вінді - 125, такий самий в хромі/тг. Чи могли б ви якось показати "мінус" по шрифтам, якщо є можливість та бажання:)
unique-neon
Member

Повідомлення

Борщ
Не знаю як наглядне фото зробити, але наприклад https://imgsli.com/MjcxNTA3
Зазвичай виглядає як дещо більш розмитий текст, менш чіткий. Чим більший і жирніший шрифт, тим менше це помітно (і навпаки).

Обидва монітори 4к 32" з масштабом 150%.

Тут на оверклокерах очима різницю видно не шукаючи на обидвох моніторах.

Не кажу що це не можливо дивитись, впринципі собі працюю, не скажу що сильно відволікає. Але те що проблеми нема, це не правда.
rizakrko
Member

Повідомлення

Борщ
Для мене шрифти не стали проблемою, використовую 14 шрифт зі 150% масштабування. Працюю переважну більшість часу з текстом, інколи граю у щось. Про реальному використанні вади не помітні, принаймні з моїм зором (хоча, як тут і казали - вони є).
Мерехтіння, з іншого боку, інколи помітно - останній раз звернув увагу в bioshock remastered в головному меню.
Також інколи помітно pixel shift - зображення ходить по екрану, сумарно десь на 2-3 міліметри по горизонталі/вертикалі. Хоч це і не одномоментно, а покроково (по 1 пікселю?). Можна вимкнути у налаштуваннях, або зменшити частоту.
Відповісти