acidburn: ↑
30.05.2024 16:50
До речі, гроби 21-22" хтось у продажу зараз зустрічав? Колись був один але вже сівший після дизайнерського офісу, років 10+ тому такі ще зустрічалися але зараз схоже всьо, закінчились та померли?
Давно їх не бачив. Останнє що путнього траплялося це SONY G400 (19") - руки чухалися, але реально немає куди його брати. Так його за місяць хтось вже й викупив. )
Мені батько колись підігнав Mitsubishi DiamondPro 2070SB з роботи. Якраз з під дизайнерів списували, ціна символічна щось типу в районі 20ГРН. Отакий прооооооообіг:
Але кінескоп ще більш-менш живий можна сказати, десь половина від нього залишилася. Налаштований монітор був геть паршиво і вже мав певні вікові проблеми. Як на ньому допрацьовували я фіг його знає. Яскравість була перекручена, кольори мляві, замість фокусування якийсь астигматизм 2-ї стадії, зведення туди ж. )
Розібрав, почистив, замінив деякі ємності, підкрутив апаратний фокус на FBT, налаштував OSD. Вийшла пристойна машина. В 1400х1050 чіткість майже як на LCD:
1600x1200 та 1920x1440 також можна використовувати, картинка тримається плюс-мінус на задовільному рівні. От 2048х1536 вже не дуже, починається мазанина - не вистачає роздільної здатності "решітки" та й підсилювач на максимумі своїх можливостей. А ще відеокарта з аналоговим D-Sub і VGA кабель - BNC то немає! ( Хіба треба було спробувати скинути частоту до 75 чи 60Гц, але якось було не цікаво відступатися від канонічних 85Гц.
До-речі, пристойний 755DFX як зверху (а ще краще 755DF) я би можливо і придбав. Є у мене теплі почуття до отих старих Самсунгів, завжди подобався їхній дизайн. Щось в них є тепле і лампове. Може якось ще й зважуся, але це не точно.