Выбор корпуса для ПК + FAQ

Корпуса и источники питания
Відповісти
Автор
Повідомлення
siruf
Advanced Member

Повідомлення

Данная тема предназначена для выбора и обсуждения конкретных моделей компьютерных корпусов.

Похожие темы, которые могут Вам помочь:
спойлер
Моддинг
Выбор БП
Вентилятор в БП. Выбор обсуждение

Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждение
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо.
Панели управления и регуляторы (aka реобас) + FAQ
Прежде чем задать свой вопрос в теме, пожалуйста, ознакомьтесь с FAQ

Зображення

Если Вам лень читать FAQ, но Вы желаете задать вопрос по выбору корпуса, пожалуйста, укажите в вопросе:

1. Конфигурацию системы
2. Сумму денег на покупку корпуса
3. Ваш приоритет: А) максимально возможное охлаждение всех компонентов или Б) минимальный уровень шума от всей системы в целом.

Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем

Игнорирование правил конференции наказывается
Востаннє редагувалось 28.08.2012 16:34 користувачем siruf, всього редагувалось 9 разів.
daesz
Member

Повідомлення

dimkopimko: 19.05.2024 19:21 Але я зрозумiв що, у нинiшнiй 3-х рiчнiй вiйнi, менi не завадить компактнiсть та швидке транспортування.
Собі восени взяв jonsbo d31, але зрозумів що також хочу мати можливість транспортабельності + з'явилась можливість замінити МП (з мАТХ на мІТХ) без втрат по $ на перепродажі, тому замовив Meshroom D (хоча спочатку хотів ще менший, але зрозумів що без компромісів ще менший не вийде), ще не щупав його (він вже в Україні, але ще не доїхав); єдине що засмучує, це що БЖ та (швидше за все) ВК прийдеться перепродати.
Коли вибирав - то вибір стояв фактивно між ним та MM C24 (в С24 ВК точно довелося би відпродувати + мені не дуже подобалось, що там скло на боковині, хоча вже підказали, що до нього "існує" стальна боковина) :)

У термалтейка є дуже багато різних кубів, але мені особисто вони ніколи цікавими не були, тому незнаю що вам з них запропонувати.
https://www.thermaltake.com/suppressor-f1.html
https://www.thermaltake.com/core-v1.html
267 ВК та мАТХ МП наче в обидва лізе.
Востаннє редагувалось 19.05.2024 19:39 користувачем daesz, всього редагувалось 1 раз.
dimkopimko
Junior

Повідомлення

0kie: 19.05.2024 19:29
dimkopimko: 19.05.2024 18:49asus tuf gaming b550m-plus
Глянь Jonsbo D31. Под mATX плату будет самое то, любая видяха влезет, размер меньше стандартного mATX ящика.
Или как вариант Phanteks Enthoo Evolv Shift Air Antracite Gray (PH-ES217A_AG).
Тоже смотрел. Нашёл его сразу, даже раньше чем С6. Виглядит бомба-стильно-молодьожно. Ничего кроме стеклянной крышки, меня не напрягло. Не люблю я стекла, ближе мне обычная адекватная перфорация. Может быть я уже дед)

Но тоже держу как крутой-адекватный вариант корпуса.

Отправлено спустя 4 минуты 14 секунд:
daesz: 19.05.2024 19:34
dimkopimko: 19.05.2024 19:21 Але я зрозумiв що, у нинiшнiй 3-х рiчнiй вiйнi, менi не завадить компактнiсть та швидке транспортування.
Собі восени взяв jonsbo d31, але зрозумів що також хочу мати можливість транспортабельності + з'явилась можливість замінити МП (з мАТХ на мІТХ) без втрат по $ на перепродажі, тому замовив Meshroom D (хоча спочатку хотів ще менший, але зрозумів що без компромісів ще менший не вийде), ще не щупав його (він вже в Україні, але ще не доїхав); єдине що засмучує, це що БЖ та (швидше за все) ВК прийдеться перепродати.
Коли вибирав - то вибір стояв фактивно між ним та MM C24 (в С24 ВК точно довелося би відпродувати + мені не дуже подобалось, що там скло на боковині, хоча вже підказали, що до нього "існує" стальна боковина) :)

У термалтейка є дуже багато різних кубів, але мені особисто вони ніколи цікавими не були, тому незнаю що вам з них запропонувати.
https://www.thermaltake.com/suppressor-f1.html
https://www.thermaltake.com/core-v1.html
267 ВК та мАТХ МП наче в обидва лізе.
ITX...ITX...

2 мicяцi тому, перейшов на B550. Тодi я шось не планував переходити на компактнiсть, а теперь
спойлер
ми всралися
:rotate:

Знав би, шукав би ITX I зараз би голову не ламав).

Чи правильно я вас зрозумiв.
Ви взяли восени D31 i так компактнiстю там не дуже пахне? Чи я не правильно вас зрозумiв.[/i]
oversteve
Member

Повідомлення

dimkopimko
до речі от ще непоганий варіант, якщо по баблу норм - тут все ок по матеріалам, дорого багато і досить компактні розміри
https://hotline.ua/ua/computer-korpusa/ ... als180mds/

ну і ще як варіант, якщо у вінги напрягає чорний колір, то можете клони Sama im01 пошукати, бо вони ще бувають білі і темно-сірі

Відправлено через 1 хвилину 20 секунд:
dimkopimko: 19.05.2024 19:42 Ви взяли восени D31 i так компактнiстю там не дуже пахне? Чи я не правильно вас зрозумiв.[/i]
д31 компактний порівняно з традиційними гробами з БЖ знизу/зверху, але порівняно з тією ж вінгою там компактністю і не пахне
Hells Angels
Member

Повідомлення

daesz: 19.05.2024 19:34Собі восени взяв jonsbo d31, але зрозумів що також хочу мати можливість транспортабельності
я свій таскаю на дачу, даже не бачу сенсу в щось поменше переїжджати, мале це коли треба таскати кожен день, але для цього вже краще купити ноут.
daesz
Member

Повідомлення

Hells Angels: 19.05.2024 19:57
daesz: 19.05.2024 19:34Собі восени взяв jonsbo d31, але зрозумів що також хочу мати можливість транспортабельності
я свій таскаю на дачу, даже не бачу сенсу в щось поменше переїжджати, мале це коли треба таскати кожен день, але для цього вже краще купити ноут.
В мене немає транспорту; тай хотів я взагалі щоб в рюкзак влазив. Нажаль, мешрум в мій рюкзак не влізе також, тому доведеться буде купити більший рюкзак для нього :shuffle:
dimkopimko: 19.05.2024 19:42 Ви взяли восени D31 i так компактнiстю там не дуже пахне? Чи я не правильно вас зрозумiв.
Якщо у вас є транспорт, то він не дуже важкий, але якщо вам "взяв в руку / взяв в рюкзак / взяв в сумку - та пішов", то це точно не про д31 :)
Як вже вище написали - він значно компактніший ніж звичайний АТХ гріб, але це все ще (майже) 32л корпус. Для порівняння meshroom d має 15л, ММ С24 - 10л (хоча висота/ширина там чуть не ідентична до мешрума, тільки довжина менша).
Ось SAMA IM01 який вам також порадили вище viewtopic.php?f=7&t=1744&p=3784833#p3784833
Hells Angels
Member

Повідомлення

daesz: 19.05.2024 20:08тай хотів я взагалі щоб в рюкзак влазив
є куди рости :)
спойлер
Зображення
daesz
Member

Повідомлення

Hells Angels: 19.05.2024 20:18
daesz: 19.05.2024 20:08тай хотів я взагалі щоб в рюкзак влазив
є куди рости :)
спойлер
Зображення
Проблема з такими корпусами - що туди не лізе нічого потужнішого окрім 4060тіай.
Hells Angels
Member

Повідомлення

daesz
там малий монік та фхд, щось сильніще в тому корпусі і не потрібне.
oversteve
Member

Повідомлення

daesz: 19.05.2024 20:08 Ось SAMA IM01 який вам також порадили вище viewtopic.php?f=7&t=1744&p=3784833#p3784833
то Про версія, вона більше за звичайний ім01
daesz
Member

Повідомлення

oversteve: 19.05.2024 22:11
daesz: 19.05.2024 20:08 Ось SAMA IM01 який вам також порадили вище viewtopic.php?f=7&t=1744&p=3784833#p3784833
то Про версія, вона більше за звичайний ім01
Ваша правда, не звернув увагу :)
Hells Angels: 19.05.2024 20:35 daesz
там малий монік та фхд, щось сильніще в тому корпусі і не потрібне.
Конкретно в тому випадку може й так, але от собі конкретно я б хотів потужнішу ВК, тому прийшлось змиритись, що для ВК рівня 4070/7800 чи вище треба миритись із розуміром корпусу 12-13л і вверх (я ще й помимо цього не хотів компоновку сендвічем) :(
Hells Angels
Member

Повідомлення

daesz: 19.05.2024 22:14але от собі конкретно я б хотів потужнішу ВК, тому прийшлось змиритись
треба робити кастомний чисто під себе, а не шукати щось близьке до того що хочеться
daesz
Member

Повідомлення

Hells Angels: 19.05.2024 22:22
daesz: 19.05.2024 22:14але от собі конкретно я б хотів потужнішу ВК, тому прийшлось змиритись
треба робити кастомний чисто під себе, а не шукати щось близьке до того що хочеться
Я цим займався протягом тривалого часу, але в кінечному результаті взяв д31, бо почалась війна і закінчити проект не було ні часу, ні бажання :-/ Maybe one day..
oversteve
Member

Повідомлення

Hells Angels: 19.05.2024 22:22
все одно є якийсь ліміт розмірів, менше яких не вийде, якщо без райзера, бж більше за флекс, адекватних ромірів відяха і т.п. і корпуси типу того ж нкейс м1 або мм с24 досить близько до нього підійшли, так що не завжди є зміст шось мутити :)
daesz
Member

Повідомлення

Є ще умовний формд т1 (не пам'ятаю як там - чи формд став енкейс, чи навпаки), де і тавер 110мм влізе, і вк до 310, АЛЕ (1) вк тільки товщиною до 45мм - виходить тільки деякі моделі від мсі та інно3д помістяться, (2) глуха передня стінка - що мені особисто дуже не додобається, (3) ціна в 160$.
oversteve
Member

Повідомлення

daesz: 19.05.2024 22:38 Є ще умовний формд т1 (не пам'ятаю як там - чи формд став енкейс, чи навпаки), де і тавер 110мм влізе, і вк до 310, АЛЕ (1) вк тільки товщиною до 45мм - виходить тільки деякі моделі від мсі та інно3д помістяться, (2) глуха передня стінка - що мені особисто дуже не додобається, (3) ціна в 160$.
його в такому форматі перестали випускати, та й ті ж мсі і інно туди по ширині не полізуть, 110мм то мало, навіть без урахування роз'єму живлення
daesz
Member

Повідомлення

oversteve: 19.05.2024 22:43
daesz: 19.05.2024 22:38 Є ще умовний формд т1 (не пам'ятаю як там - чи формд став енкейс, чи навпаки), де і тавер 110мм влізе, і вк до 310, АЛЕ (1) вк тільки товщиною до 45мм - виходить тільки деякі моделі від мсі та інно3д помістяться, (2) глуха передня стінка - що мені особисто дуже не додобається, (3) ціна в 160$.
його в такому форматі перестали випускати, та й ті ж мсі і інно туди по ширині не полізуть, 110мм то мало, навіть без урахування роз'єму живлення
Там 112, але то й справді не міняє нічого. Інно3д 4070с (для прикладу) має ширину 118. Якась шляпа з цими корпусами виходить як не крути, наче й 10л - а сумісність з компонентами які б туди мали полізти - відсутня..
oversteve
Member

Повідомлення

daesz: 19.05.2024 22:49 Там 112, але то й справді не міняє нічого. Інно3д 4070с (для прикладу) має ширину 118. Якась шляпа з цими корпусами виходить як не крути, наче й 10л - а сумісність з компонентами які б туди мали полізти - відсутня..
з райзером туди можна багато чого попхати
от і виходить, що або с24 брати і пхати туди шось типу 4070(с) вантуз/зотак, або м1/с26 і туди вже шось до овер 300мм полізе (і навіть матх мама в с26), або змиритися з райзером і брати бутерброд/консоль
daesz
Member

Повідомлення

oversteve: 19.05.2024 22:54
daesz: 19.05.2024 22:49 Там 112, але то й справді не міняє нічого. Інно3д 4070с (для прикладу) має ширину 118. Якась шляпа з цими корпусами виходить як не крути, наче й 10л - а сумісність з компонентами які б туди мали полізти - відсутня..
з райзером туди можна багато чого попхати
от і виходить, що або с24 брати і пхати туди шось типу 4070(с) вантуз/зотак, або м1/с26 і туди вже шось до овер 300мм полізе (і навіть матх мама в с26), або змиритися з райзером і брати бутерброд/консоль
Я просто змирився з тим, що традиційна компоновка - це плюсмінус 15л :(
XAPAKTEPHUK
Junior

Повідомлення

Вітаю, панове!
Збираю новий ПК. Ціль зробити машину тихенькою не втрачаючи багато перфомансу в закладений бюджет (1000-1200$).
Ось що в мене на цей час вийшло https://pcpartpicker.com/list/84tg7R (ціни з хотлайна переведені в долари). Критика вітається, особливо з поясненням.
В якийсь момент я виявив що в моїй старій збірці (збирав знайомий у свій час) - MINI TOWER, ось такий https://aerocool.io/product/qs-182.
В новому ПК буде MID TOWER. І хотілося б таки мати корпус менший розміром.
Питання в тому чи я можу нову конфігурацію впихнути в MINI та які моделі доступні для цього?
З того що я нагуглив то якісь квадратні ящики, які не дуже сподобались, чесно кажучи. Бажано без відкритої бічної панелі (скло, акрил і т.п.).
Dremjke
Member

Повідомлення

XAPAKTEPHUK: 20.05.2024 09:13Питання в тому чи я можу нову конфігурацію впихнути в MINI та які моделі доступні для цього?
З того що я нагуглив то якісь квадратні ящики, які не дуже сподобались, чесно кажучи.
Так у вас іншого варіанту не буде.
XAPAKTEPHUK: 20.05.2024 09:13В новому ПК буде MID TOWER.
XAPAKTEPHUK: 20.05.2024 09:13І хотілося б таки мати корпус менший розміром.
XAPAKTEPHUK: 20.05.2024 09:13Питання в тому чи я можу нову конфігурацію впихнути в MINI та які моделі доступні для цього?
Не дуже зрозуміло, так все-таки MID чи MINI?
Відповісти