Подборка комплектующих. Вопросы/ответы (часть 2)

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Відповісти
Автор
Повідомлення
Moderator
Moderator

Повідомлення

Эта тема предназначена для вопросов связанных с апгрейдом, выбором комплектующих, подбором систем в целом.

Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.

Зображення

Замечу, эта тема предназначена для "комплексных" вопросов. Для выбора и советов по одиночным комплектующим существуют спец.ветки:
Выбор корпуса и БП
Процессоры
Материнские платы
Оперативная память
Видеокарты

Игнорирование правил конференции наказывается

Флуд, оффтоп и фанатизм будут удаляться с ВЫДАЧЕЙ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЙ!

Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем

Подборка комплектующих. Вопросы/ответы часть 1
VladimirV
Member

Повідомлення

alexey13341, я так бы собрал, но собирать всё равно тебе
спойлер
Проц
AMD Ryzen 5 7500F --- Aliexpress 130$, или этот форум барахолка, с гарантией на проверку
Материнка
ASRock B650M-HDV/M.2 --- Hotline. У неё есть запас по питанию на апгрейд, нет ARGB.
ASRock B650M Pro RS --- Hotline если ARGB так важно на плате, а также 4 слота DDR5 (типа для апгрейда), иначе я бы не переплачивал.
Память
PVV532G660C34K --- Hotline предпочтительнее
PVV532G620C40K --- Hotline если существенно дешевле в локальном магазине
БП
ZALMAN GigaMax III ZM850-GV3 --- Hotline самый дешёвый 80+Bronze ATX3.0 850W жаль цена растет потихоньку, тесты
DC pk650d --- Hotline дешевле
Кулер ЦП
ID-COOLING SE-214-XT --- Hotline
Jonsbo PISA A5 --- Hotline
ID-COOLING SE-206-XT --- Hotline с запасом на будущее

Накопители лень советовать, взял бы Kingston KC3000 под систему, но тут возможно можно сэкономить, можно почитать профильный раздел.
Корпус + вентиляторы, и видеокарта - принципиально не хочу советовать. Этими вещами цена сборки и регулируется.
Корпус это вкусовщина. Можно купить за тысячу, можно за 4 тысячи, только ваше видение. Вентиляторы берутся, исходя из того, какой корпус.
Видик берется исходя из того, сколько денег осталось.
Nouriel
Member

Повідомлення

alexey13341: 22.04.2024 18:16А якщо взяти кулер Top Flow, кажуть він на материнках які не мають радіатори врм добре охолоджує.
нашо брати гірший варіант за ту ж ціну?
lewerlin
Member

Повідомлення

Вставлю свої 5коп :gigi:
спойлер
VladimirV: 22.04.2024 19:44ASRock B650M-HDV/M.2 --- Hotline. У неё есть запас по питанию на апгрейд, нет ARGB.
Можна ще зекономити і взяти ASRock B620M-HDV/M.2+, саме в "плюс" версії практично такий же ВРМ, як і на ASRock B650M-HDV/M.2.
VladimirV: 22.04.2024 19:44Накопители лень советовать, взял бы Kingston KC3000 под систему, но тут возможно можно сэкономить, можно почитать профильный раздел.
Не можна, а треба. КС3000 тут на чорта не здався, Дефолтної Кіоксії чи SN570/580 за очі.
VladimirV: 22.04.2024 19:44ZALMAN GigaMax III ZM850-GV3 --- Hotline самый дешёвый 80+Bronze ATX3.0 850W жаль цена растет потихоньку, тесты
Я би вибір харчувальника прив'язав до карти. Надто багато від нього залежить в плані надійності всієї системи, і якщо буде можливість в парі карта+БЖ дотягнути до пристойної голди, то це потрібно робити.
Sleepyden
Member

Повідомлення

Доброго вечора!
Збираю другу бюджетний пк для більш менш сучасних ігор на середніх налаштуваннях з можливістю апгрейда процесора і відеокарти(на лінійку rtx) в майбутньому. Ось що зібрав, чи можна якось здешевити збірку і покращити. І чи не конфліктує залізо
https://hotline.ua/ua/buymatrix/d2eb356379c1aade189d/
alexey13341
Junior

Повідомлення

Sleepyden: 24.04.2024 18:48 Доброго вечора!
Збираю другу бюджетний пк для більш менш сучасних ігор на середніх налаштуваннях з можливістю апгрейда процесора і відеокарти(на лінійку rtx) в майбутньому. Ось що зібрав, чи можна якось здешевити збірку і покращити. І чи не конфліктує залізо
980 PRO 0_0
Sleepyden
Member

Повідомлення

alexey13341
?
alexey13341
Junior

Повідомлення

Я такі ссд накопичувачі бачив в пк за 100к+, Але не в бюджетному. Я не експерт, але за ~30к я бачив збірки на 5600 та 4060. але материнку ти круту вибрав
Sleepyden
Member

Повідомлення

ок, тоді як можете порадити змінити збірку?
lewerlin
Member

Повідомлення

Sleepyden: 24.04.2024 18:48Доброго вечора!
АМ4 на сьогодні це не про апгрейд. "Діставайте" гроші з мами, корпусу, пам'яті(вище 3600 немає сенсу під 5ххх не-АПУ), кулера, міняйте 5600х на 5600, міняйте ССД на террабайт Кіоксію за ті ж гроші. І на зекономлене у вас має вистачити на 4060/6700хт.
Sleepyden
Member

Повідомлення

lewerlin
на боксовий кулер можна розраховувати?
alexey13341
Junior

Повідомлення

Sleepyden: 24.04.2024 19:32 lewerlin
на боксовий кулер можна розраховувати?
ID-COOLING SE-214-XT рекомендують
lewerlin
Member

Повідомлення

Десь так.
https://hotline.ua/buymatrix/suitable/2 ... -24709928/
І відеокарту з Комптрейду
Sleepyden: 24.04.2024 19:32на боксовий кулер можна розраховувати?
Шумітиме. Сильно.

Отправлено спустя 3 минуты 4 секунды:
Можна ще зекономити на мамі тисячу, але принципово збірку це вже не апне.

Отправлено спустя 2 минуты :
Можна замінити маму на таку.
Мінус РСІ-Е 4.0, Плюс 1200реалтек.
Sleepyden
Member

Повідомлення

https://hotline.ua/ua/buymatrix/275177b5e0fddd7f9d78/
Ось фінальна збірка, можете глянути чи все з нею ок(сумісність, чи комплектуючи себе погано не зарекомендовували і т.д.)
lewerlin
Та дошка яку я вибрав впринципі нормальна? Просто боюсь за 3 PCI на тій яку ви казали
На комтрейдингу доречі цю збірку можна за 30 взяти. Я там купляв свій пк(збирав пк сам), чи нормально там купляти з збіркою на місці(в магазині)?
alexey13341
Junior

Повідомлення

Sleepyden: 24.04.2024 20:14 https://hotline.ua/ua/buymatrix/275177b5e0fddd7f9d78/
Ось фінальна збірка, можете глянути чи все з нею ок(сумісність, чи комплектуючи себе погано не зарекомендовували і т.д.)
lewerlin
Та дошка яку я вибрав впринципі нормальна? Просто боюсь за 3 PCI на тій яку ви казали
На комтрейдингу доречі цю збірку можна за 30 взяти. Я там купляв свій пк(збирав пк сам), чи нормально там купляти з збіркою на місці?
Дідько, бери B550M DS3H та видали ссд на пісі 3.0
acm_fan
HWBOT OC Team

Повідомлення

Sleepyden: 24.04.2024 18:48Ось що зібрав

Так больно глазам давно не было. ПК за 32к+ грн с... 1650 :tomat:
Читайте FAQ и давайте оттуда по шаблону пост. Надоело угадывать.
lewerlin
Member

Повідомлення

Sleepyden: 24.04.2024 20:14 https://hotline.ua/ua/buymatrix/275177b5e0fddd7f9d78/
Так, стоп. Ви обираєте з асортименту якогось конкретного магазину? :spy:

Отправлено спустя 4 минуты 52 секунды:
Sleepyden: 24.04.2024 20:14Просто боюсь за 3 PCI на тій яку ви казали
Я вам вище радив карту з непорізаними лініями, якій побоку на версію РСІ-Е. І конкретно в збірку на Хотлайні, за посиланням поклав материну на В550(з РСІ-Е 4.0).
... Видимо треба буде розжовувати. Чекайте.
Sleepyden
Member

Повідомлення

lewerlin
Вибачте не побачив що DS3H на 4 псі тоді все ок беру її
https://hotline.ua/ua/buymatrix/904a9d6a89535af62982/
Про диск, то треба лише під систему і ігри, бо для всякої іншої фігні уже є 1 тб hdd
Інший бж взяв через меншу ціну, якщо він гірший то візьму той який був у вашій комплектації.
корпус лишив той самий бо сам ним користуюсь, а різниця в ціні мінімальна
Востаннє редагувалось 24.04.2024 20:41 користувачем Sleepyden, всього редагувалось 1 раз.
VladimirV
Member

Повідомлення

lewerlin
На комтрейдингу доречі цю збірку можна за 30 взяти. Я там купляв свій пк(збирав пк сам), чи нормально там купляти з збіркою на місці(в магазині)?
Нiт. Це все дуже погано.
АМ4 - конечная платформа, тут нет места для апгрейда. Она сейчас очень удобна как раз для сборки - купил и ненужно ничего менять! в течение лет 5 для среднестатистического геймера, кроме видеокарты. Никакого апгрейда ненадо и не будет. Ам4 законченный продукт. И можно спокойно уложится в любой прайс, в адекватный прайс. Апгрейдом будет только видеокарта. Потом только либо продажа платформы, либо использование как 2 комп, либо подарить родсnвенникам что я и делаю)
По сборке все нецелесообразно сделано. От корпуса до платы. Зачем вообще b550 кто мне обьяснит? Чтобы иметь pce-e 4.0 вместо 3.0 и получить на видеокарте с полноценным pci-e 16 Линий аж на 1 фпс больше?
lewerlin: 24.04.2024 14:10 Я би вибір харчувальника прив'язав до карти. Надто багато від нього залежить в плані надійності всієї системи, і якщо буде можливість в парі карта+БЖ дотягнути до пристойної голди, то це потрібно робити.
Мне кажется что за такой прайс бп более чем шикарен. еще и с 12hvpwr, тесты приложены что 850+ watt без просадок держит

вкратце.
спойлер
5700x3d китай в день акции 160$ Это конечный проц под ам4 никакого апгрейда.
плата есть адекватная b450 msi vdh pro max с одним слотом под nvme как раз то что надо. на b550 только asus tuf будет дороже на 1,5к+
32GB 3200cl16
1 ssd на 1 тб + ssd sata/hdd
Нормальный дешман корпус с пылевиками типа XPG, Cougar, Montech - по длине карты восновном выбирать
Sleepyden
Member

Повідомлення

VladimirV: 24.04.2024 20:40 Зачем вообще b550 кто мне обьяснит? Чтобы иметь pce-e 4.0 вместо 3.0 и получить на видеокарте с полноценным pci-e 16 Линий аж на 1 фпс больше?
Тоді яку дошку на 450 взяти?
Востаннє редагувалось 24.04.2024 21:17 користувачем Sleepyden, всього редагувалось 1 раз.
VladimirV
Member

Повідомлення

Sleepyden: 24.04.2024 20:53
VladimirV: 24.04.2024 20:40 Зачем вообще b550 кто мне обьяснит? Чтобы иметь pce-e 4.0 вместо 3.0 и получить на видеокарте с полноценным pci-e 16 Линий аж на 1 фпс больше?
Тоді яку дошку на 450 взяти? І чи можна лишати бж PF650 чи брати PK650D
Через часик накину сборку с вариантами, то что в основном все рекомендуют, а там сами посмотрите, это не так быстро
Відповісти