Огляд та тестування відеокарти ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XTX OC Edition. Червоний топ

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Геральт
Active Member

Повідомлення

Hells Angels
Та і 3070 можна сказати вистарчає. І тим більше 3090. Але ж можна згадати розстановку сил на релізі. НВ ж заб'є на оптимізацію в драйверах для старих карточок. І от якщо 4080S +/- на рівні 7900XTX зараз, то з часом все зміститься ще більше в сторону 7900XTX. Якщо карти міняти кожного покоління, то проблеми нема. Але якщо брати хоча б на 2 покоління, то там вже НВ не варіант.
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Hells Angels: 24.04.2024 12:29тобто заради ультимативного геймінгу в непотрібний мені АВ2 мушу купити дорощу карту від зелених бо моя зливає даже їх мідлу?
Заради ультимативного геймінгу у більшості сучасних ААА ігор.
7900 xtx коштує як 4080, десь біля 45к грн.
А продуктивність на максимальних налаштуваннях має як 4070 за 25к грн.
Ще й жере більше за 4090.
Але ви продовжуйте заспокоювати себе, що "іртиікс нінужон", ви ж карту за кілобакс+ звісно купували щоб гратися в індюшатіну та в старі проекти :laugh:

Отправлено спустя 5 минут 38 секунд:
Геральт: 24.04.2024 13:07І от якщо 4080S +/- на рівні 7900XTX зараз
От тільки в реальному світі 7900XTX на рівні минулого покоління 3090ti, а 4080 і тим більш 4080s для неї недосяжна.
І у більшості майбутніх ААА ігор ситуація буде ще погіршуватись, тому що ААА ігор з RT буде ще більше
Зображення
Геральт
Active Member

Повідомлення

fantomrulezz
RT - менше відсотка всіх забавок. Тим можна абсолютно знехтувати, як би ти не торочив про майбутнє. Мало того, променясті ігри то переважно короткі коридорки.
І от для прикладу Старфілд+BG3+Horizon FW сумарно в мене зайняли десь 500-600год. Це все підпадає під категорію "сучасні ААА". І чим ти збираєшся це контрити? 15годинним AW2? КПК з 2020? Чи абсолютно вбогим Forspoken?

І от виходить, щоб отримати перевагу в 10% ігрового часу, треба пожертвувати перевагою в 90% ігрового часу (цифри умовні). А це безумство якесь )
То навіть якщо прийняти, що промені дійсно потрібні і гарно реалізовані у всіх іграх з лейбою RT. А в це не вірять навіть самі прихильники.
В майб. виходить цусіма. Як думаєш, там для 7900XTX ситуація погіршиться? ;)
Hells Angels
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 24.04.2024 13:127900 xtx коштує як 4080
купив з рук за 38к ще у вересні коли у нас вони були від 50к, за 4080 тоді просили від 56к вроді, тому різниця у 18к якось була не на стороні зелених :D
fantomrulezz: 24.04.2024 13:12Але ви продовжуйте заспокоювати себе, що "іртиікс нінужон", ви ж карту за кілобакс+ звісно купували щоб гратися в індюшатіну та в старі проекти
тут скоріше не я себе заспокоюю, а ви тим що таки можете пограти в ультимативний геймінг в 2 іграх кп2077 та АВ2 .. чи є ще щось?
kalakawa
Member

Повідомлення

Hells Angels: 24.04.2024 13:40чи є ще щось?
Так, є згладжування. В тебе нема.
Хіба що ти граєш в 4к нативі, тоді питань нема. Але земля пухом твоєму фпс
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Геральт: 24.04.2024 13:34RT - менше відсотка всіх забавок.
Ага, звісно, ну як же тут без маніпуляцій.
Ігор з RT менше 1% серед всіх ігор, якщо індюшатіну рахувати та старі ігри.
От тільки топові карти за кілобакс+ не беруть для індюшатіни та старих ігор. Їх беруть для свіжих ААА на високих налаштуваннях.
А якщо брати ААА ігри, що виходять в 2024 то буде не 1%, а 80%+.
"Я граю в тетріс значить RTX нінужон". Лол.
Ні, не зараховано, воно не так працює.
"Якщо я граю в тетріс, значит не RTX нінужон, а взагалі будь яка карта за кілобакс+".
Ігри бувають різні по жанрам і протиставлення рпг з відкритим світом проти коридорної сюжетної гри це ще одна типова невдала маніпуляція від нефонната.
P.S. Відьмак 3 ремастер та Кіберпанк - по 100+ годин кожна. Хоч це і не має ніякого відношення до порівняння саме графічної складової.

Отправлено спустя 8 минут 2 секунды:
Hells Angels: 24.04.2024 13:40тут скоріше не я себе заспокоюю, а ви тим що таки можете пограти в ультимативний геймінг в 2 іграх кп2077 та АВ2 .. чи є ще щось?
Ні, нічого немає, всього лише кілька сотен проектів, серед яких під сотню ААА :lol:
https://www.nvidia.com/en-us/geforce/ne ... ines-apps/
P.S. Зараз Геральт прийде вибере зі списку якусь інді чи ремастер старої гри та придовбається до нього, нахабно ігноруючи той факт, що там десятки свіжих ААА.
Геральт
Active Member

Повідомлення

fantomrulezz: 24.04.2024 13:47
Геральт: 24.04.2024 13:34RT - менше відсотка всіх забавок.
Ага, звісно, ну як же тут без маніпуляцій.
Ігор з RT менше 1% серед всіх ігор, якщо індюшатіну рахувати та старі ігри.
От тільки топові карти за кілобакс+ не беруть для індюшатіни та старих ігор. Їх беруть для свіжих ААА на високих налаштуваннях.
А якщо брати ААА ігри, що виходять в 2024 то буде не 1%, а 80%+.
Та знову...перестань. Ти в променясті майнкрафти з лего зараховуєш. І чому мені не можна було пройти Ori/Dave the diver? Це зашквар типу, чи що?
Вище навів тобі приклад 3х ААА без променів і мабутню цусіму. Ти ж крім AW2 нічого адекватного зі свіжого так і не назвеш. Відьмак3 - гра 2015, мимо. КПК - 2020, мимо. Обидві не підпадають під "що виходять в 2024".
Промені навіть в ААА додають дуже неохоче, визнай вже це нарешті.
fantomrulezz
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 24.04.2024 13:55Зараз Геральт прийде вибере зі списку якусь інді чи ремастер старої гри та придовбається до нього, нахабно ігноруючи той факт, що там десятки свіжих ААА.
Геральт: 24.04.2024 13:57Та знову...перестань. Ти в променясті майнкрафти з лего зараховуєш.
:lol: :lol: :lol:

Отправлено спустя 2 минуты 40 секунд:
Геральт: 24.04.2024 13:57Промені навіть в ААА додають дуже неохоче
Так неохоче додають, що три з трьох найкрасивіших ігор 2023 року за версією Digital Foundry - всі з підтримкою рейтрейсінгу.
Digital Foundry's Best Game Graphics of 2023
Vladys77
Member

Повідомлення

Огляд чудовий, але трохи запізнілий.
Бо я обирав між цією картою та Sapphire Radeon RX 7900 XTX Nitro+.
І таки вирішив переплатити 2,5к грн за топ з топу серед червоних карт.
Hells Angels
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 24.04.2024 13:55Ні, нічого немає, всього лише кілька сотен проектів, серед яких під сотню ААА
Да не потрібно мене переконувати у тому що я от якись незнайка, взяв не ту карту .. мені на те все якось паралельно. Я візьму те що буде мене влаштовувати і буде дешевше в даний момент часу, запропонували б 4080 за 38к взяв би її, мені паралельно який вендор буде в корпусі, грає роль ціна, а те що там є щось у вигляді (RT, DLSS, FG) тупо як бонус, а не причина купити товар.
kairo
Member

Повідомлення

Зображення

ЛОЛ, 650 Вт споживання. Я коли написав, що із споживанням у АМД справи гірші ніж у Нвідії, то відхопив 50 дізлайків від упоротих фанатіків АМД, які мені почали доказувати, що то неправда))
Геральт
Active Member

Повідомлення

fantomrulezz
То ж 2023 )
"що виходять в 2024", ага

От твої промені, для яких треба зелена карта. Аж один КПК 2020. І все. :weep:
спойлер
Зображення
Vladys77
Member

Повідомлення

fantomrulezz: 24.04.2024 13:18
Hells Angels: 24.04.2024 12:29тобто заради ультимативного геймінгу в непотрібний мені АВ2 мушу купити дорощу карту від зелених бо моя зливає даже їх мідлу?
Заради ультимативного геймінгу у більшості сучасних ААА ігор.
7900 xtx коштує як 4080, десь біля 45к грн.
А продуктивність на максимальних налаштуваннях має як 4070 за 25к грн.
Ще й жере більше за 4090.
Але ви продовжуйте заспокоювати себе, що "іртиікс нінужон", ви ж карту за кілобакс+ звісно купували щоб гратися в індюшатіну та в старі проекти :laugh:

Отправлено спустя 5 минут 38 секунд:
Геральт: 24.04.2024 13:07І от якщо 4080S +/- на рівні 7900XTX зараз
От тільки в реальному світі 7900XTX на рівні минулого покоління 3090ti, а 4080 і тим більш 4080s для неї недосяжна.
І у більшості майбутніх ААА ігор ситуація буде ще погіршуватись, тому що ААА ігор з RT буде ще більше
Зображення
Це розмови ні про що. Ті хто не мають сучасних відеокарт і 4К монітору сперечаються про переваги топових відеокарт Nvidia в 4К з променями...

Особливо про переваги Nvidia 4080, яка десь у фантастичному світі коштує 45к грн (в дійсності 50+ грн).

Про 4070 я мовчу, бо за її 25к в неї виграє 7800XT, за меншу ціну.

Не всі грають з RT в 4К. Бо, по-перше, 4080 Super його не витягує без масштабування та згладжування, по-друге, якісний 4К монітор коштує дорожче за RTX 4090.

У 2К RX 7900 XTX навіть з RT дає пристойний FPS. А без RT, як не лише з цих графіків видно, і 4090 часто доганяє.

Для роботи ніби краще зелені карти, бо їх більше і професійний софт тупо під Nvidia краще оптимізують.
Для ігр, особливо у співвідношенні ціна/якість + значно більше відео пам'яті на перспективу і не лише виграють червоні карти.

А долі вже на любителя. Є упороті фанати, а є логіка і статистика.
kairo
Member

Повідомлення

Vladys77: 24.04.2024 14:25 якісний 4К монітор коштує дорожче за RTX 4090.
За ціну 4090 можна взяти 2-4 якісних 4К монітори.
kalakawa
Member

Повідомлення

Vladys77: 24.04.2024 14:25Про 4070 я мовчу, бо за її 25к в неї виграє 7800XT, за меншу ціну.
Не виграє, бо не має длсс, та й фг розповсюдження так і не набув. Радеони сьогодні не релевантні. Щоб такими стати, вони мали ь коштувати принаймні на 30% менше ніж зараз
fantomrulezz
Member

Повідомлення

kairo: 24.04.2024 14:11ЛОЛ, 650 Вт споживання. Я коли написав, що із споживанням у АМД справи гірші ніж у Нвідії, то відхопив 50 дізлайків від упоротих фанатіків АМД, які мені почали доказувати, що то неправда))
Ну вони ж обіцяли догнати та перегнати 4090 :laugh:
Vladys77: 24.04.2024 14:25Особливо про переваги Nvidia 4080, яка десь у фантастичному світі коштує 45к грн (в дійсності 50+ грн).
Вітаю в реальному світі
45к грн
https://rozetka.com.ua/ua/search/?redir ... t=rtx+4080
спойлер
Зображення
Найдешевша 7900 xtx - 43к, фактично однаково.
https://rozetka.com.ua/ua/search/?redir ... X+7900+XTX
спойлер
Зображення
man1242
Member

Повідомлення

вже рік на 7900хтх здебільш терплю 200фпс у 2к, за всіх користувачів NVIDIA та їх вдалий вибір
fuksa
Member

Повідомлення

Геральт: 24.04.2024 12:05 Кадр/$ в 7900xtx кращий в 99% існуючих забавок. На ультрах. В нативі.
Геральт: 24.04.2024 12:05 І не треба свої юзкейси нав'язувати.
:laugh:
Геральт
Active Member

Повідомлення

fuksa
Це трохи ширше, ніж "4к, RT, апскейл, AW2", хіба ні?
Вибіркою ще зветься ;)
Але можна і перефразувати "Кадр/$ в 7900xtx кращий в 99% існуючих забавок." Без додаткових умов.
fuksa
Member

Повідомлення

Геральт
я бы к вашему перефразированному утверждению добавил бы "не используя сверх тяжелые режимы графики", что бы не цеплялись.

а всем тем владельцам видеокарт, которые участвуют в этом споре - можно же просто порадоваться их производительности и что можете позволить купить дорогостоящую современную видеокарту
Відповісти