Огляд та тестування 15,6″ портативного монітору ASUS ZenScreen MB16AHG

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Alligator
Member

Повідомлення

ALT-F13: 15.04.2024 21:12Я так розумію, наприклад, поняття "відрядження" для вас або не існує, або просто забулося за часи ковіда та війни?
Ну ось я адмін і чомусь звик або я у комфортних умовах дома/в офісі з тою кількістю моніторів яка мені необхідна, або десь у підвалі, на вишці, чердаку де крім голубів і місця для розвороту нічого немає і уж точно туди я не буду пхати монітор, ноут 14" десь на 30-ти метрах вертикально в гору вже ощутимо важе )

А щодо відрядження у інший офіс - так монітор не проблема знайти, так не 144 Гц, але я мало розумію нахіба такий потрібен у виконані другого монітору 15.6"
phobosse
Member

Повідомлення

Polybius: 15.04.2024 17:09144 Гц?
А киньте посилання, будь ласка
спойлер
https://vi.aliexpress.com/item/1005005833837374.html
Polybius
Member

Повідомлення

pelia: 15.04.2024 20:49 а підскажіть, будь-ласка, приклад використання 144гц у портативному екрані? Я ще якось розумію сам по собі портативний екран, але нахіба 144гц?
Ну мій кейс використання - це мобільний офіс. Час від часу відвідую локацію, де складно поставити монітор на постіній основі та таке інше. Тож хотілося б щось максимально тоненьке компактне, щоб його втикнути одним кабелем до ноута і вперед, бо ноутного екрана не вистачає.
А щодо 144 гц - звик просто до високогерцових матриць, на 60-75 гц дискомфортно... тож хотілося б 144+
Scoffer
Member

Повідомлення

А я от не маю нічого проти подібних моніторів. Аудиторія у них рівно та ж сама що у "важких" ноутів: люди, котрі постійно як не в відрядженні, так на морі, не для тих у кого відрядження це разова акція. Всі причандали мобільного робочого місця можна згрести в одну сумку і кинути в машину.
Polybius
Member

Повідомлення

phobosse
Дякую
У відосі людина згадує, що не завжди нормально працює без додаткового живлення... Треба з цього приводу поресерчити ще...
Alligator
Member

Повідомлення

Scoffer: 16.04.2024 00:32Аудиторія у них рівно та ж сама що у "важких" ноутів
А тут скрита інша сторона медалі. Наприклад ноут який не шкода та таскаю на всі виїзди - має i7-8550u з обмеженням по HDMI 4096 x 2304@24Hz, що й стало причиною виносу 4к монітору з дому в офіс :gigi:
Scoffer
Member

Повідомлення

Alligator
То у нас вартість задрата до неадекватного рівня. Сабжевий монітор на амазоні 177 баксів, або 7 тишь гривень. Звучить значно приємніше, чи не так?
А ще є без 144Гц за 120 баксів або 4750 гривень. І не треба шукати ніяких китайських аналогів, ідентичних натуральним.

Відправлено через 12 хвилин 44 секунди:
Alligator: 16.04.2024 00:53що й стало причиною виносу 4к монітору з дому в офіс
Не того сорту у тебе відрядження, якщо у тебе є офіс))) Уяви що ти якийсь музикант і кочуєш кожного дня в новому місті, чи інспектор на об'єктах по всій країні, чи щось біля того. Кинути 15" сумку в машину не проблема, хай хоч 5 кіл важе все в зборі. Кинути 27-32 монітор вже під питанням :D

Відправлено через 5 хвилин 8 секунд:
Пам'ятаю як на роботу в офіс колись приперлись продажники зі своїм проектором. Здається навіть від майкрософту то було, якщо мені маразм не зраджує, чи редхату, хтось з них короше. У нас і своїх валом, але люди просто перестрахувались, дуже хотіли контракт)
Alligator
Member

Повідомлення

Scoffer: 16.04.2024 01:23Не того сорту у тебе відрядження, якщо у тебе є офіс))) Уяви що ти якийсь музикант і кочуєш кожного дня в новому місті, чи інспектор на об'єктах по всій країні, чи щось біля того. Кинути 15" сумку в машину не проблема, хай хоч 5 кіл важе все в зборі. Кинути 27-32 монітор вже під питанням
Конкретно я тоді кладу в сумку 15.6" ноут з екраном 144 Гц, RTX 3060/i7-11800H та не беру монітор :lol:
Scoffer
Member

Повідомлення

Alligator
Ну не береш і не бери, заставляє хтось чи що) Добре що в принципі є такі пристрої. Взагалі багато де може знадобитись маленький якісний екран, в тому числі стаціонарно. Не мобільних моніків же на 15 немає, а на 17-18 такі що краще б і не було.
Alligator
Member

Повідомлення

Scoffer: 16.04.2024 01:43 Alligator
Ну не береш і не бери, заставляє хтось чи що) Добре що в принципі є такі пристрої. Взагалі багато де може знадобитись маленький якісний екран, в тому числі стаціонарно. Не мобільних моніків же на 15 немає, а на 17-18 такі що краще б і не було.
Ну я дійсно ніколи не бачив людей зі своїми моніторами (нічого проти не маю, просто саме у моїй голові не укладається).
Щодо використання саме такого "портативного монітору" то я три призначення у своїй роботі знаю і не відмовився від такого за рахунок офісу :gigi:
1. Років з 5 тому дуже потрібна річ для діагностики серверів (зараз всі з KVM, раніше приходилось таскати монітор у серверну)
2. Діагностика ПК, неттопів, ноутів з проблемами дисплею/монітору.
3. Налаштування/діагностика BeagleBone/Raspberry/відеореєстраторів.
maksim2020
Member

Повідомлення

dead_rat: 15.04.2024 20:43
ALT-F13: 15.04.2024 19:43 І що будете робити, якщо потрібен другий монітор не вдома/в офісі?
Моя уява пасує. Більше 10 років у ІТ, а вигадати нащо б мені був так потрібен другий монітор, що я б його возив з собою - ніяк не можу.
Ну я, наприклад, за 25 років в IT багато чого бачив. І робота в VDI - одна з складових цього IT.
7mindfields
Member

Повідомлення

Вголос шось з цих любителів додаткового портативного оверпрайсу монітору зі 144гц «для роботи»
Alligator
Member

Повідомлення

7mindfields: 16.04.2024 02:16 Вголос шось з цих любителів додаткового портативного оверпрайсу монітору зі 144гц «для роботи»
Ну може є якісь підприємства які хвилюються про персонал та потребують використання моніторів не частотою не менше 144гц? :gigi:
Melki
Member

Повідомлення

Alligator: 16.04.2024 01:30Конкретно я тоді кладу в сумку 15.6" ноут з екраном 144 Гц, RTX 3060/i7-11800H та не беру монітор
написали же в обзоре - для презентаций... не понятно написали
вот тебе ситуация: сидишь ты на работе со своим прекрасным ноутом, и тебе надо носом кого-то тыкнуть во что-то на экране, или показывать что-то (не презентация в понятии большой зал со стульчиками и проектор с докладчиком) - тебе задрочат твой ноут поворачивая его туда-сюда впятером в него заглядывая (а представь что он твой любимый и самый дорогой для тебя, ты копил на него две-три зарплаты)... а так на шнурке повернул им второй монитор и пялятся они там себе спокойно, на другой стороне стола, а не раком возле тебя...
это сценарий использования компьютера лично у меня на работе до войны
и в этом сценарии, если ты тягаешь с собой дополнительный монитор (любого размера и качества), то именно портативка будет в разы удобнее любого монитора, который всегда больше (не лезет в рюкзак рядом с ноутом) + его дурацкая нога
ALT-F13
Member

Повідомлення

dead_rat: 15.04.2024 21:21
ALT-F13: 15.04.2024 21:12 А ви ким в IT працюєте?
Ніколи екран не шарили на дзвінку, коли треба на другому тримати хоча б скайп відкритий? І не проводили жодної презентації?

Тоді все просто - відповідь не "продукт не потрібний", а "ви особисто не знаєте модель використання".
Працюю дуже дорослим хлопчиком, ви не повірите на скільки.

Якщо я у відрядженнях, то 99% там є офіс і монітор. Якщо мені робити презентацію на велику аудиторію, то я її нормально організую, знову ж таки це наврядчи доведеться робити з готелю чи з кафе. А презентацію ʼдля своїхʼ можна гнати і з одного екрану і не померти від незручності.

А у відпустці - я у відпустці, часто взагалі без ноута, компанія має вміти функціонувати без вас.

Щодо використання: я не уявляю що б заставило мене йти на незручність таскання з собою і ноута і другого монітору до нього. Ну може на ʼзимуванняʼ в іншій країні, але тоді простіше по місцю купити мон за сто баксів, а потім подарувати хозяєвам ейрбнб. І то, просто б працював з ноута мабуть.
Ну от а другий дуже дорослий хлопчик каже зараз вам, що він бачить дуже конкретні використання подібного девайсу (хоча собі брав би ще й з батареєю).

Але тут цікаво інше: немає жодного сенсу переконувати особисто вас, що вам потрібен портативний монітор. Звісно ж, що не потрібен. От тільки чомусь ви власний досвід намагаєтеся розповсюдити на всю галузь. Виходить, як у Корнєя Чуковського - "Акулов нє биваєт!" (таке заявили йому діти, яким він розповідав про акул - але вони їх в своєму радянському житті не бачили і тому не вірили, що вони взагалі існують).
dead_rat
Member

Повідомлення

ALT-F13: 16.04.2024 17:23 От тільки чомусь ви власний досвід намагаєтеся розповсюдити на всю галузь. Виходить, як у Корнєя Чуковського - "Акулов нє биваєт!"
Дивно, кажете, що ви хлопчик дорослий, а читати не вмієте.
Я жодного разу не казав ні за кого окрім СЕБЕ. Я сказав що не уявляю нащо б воно МЕНІ, потім відповів на питання.
dead_rat: 15.04.2024 17:26Я тягатиму свій ноут, в ньому є екран.
dead_rat: 15.04.2024 20:43
нащо б мені був так потрібен другий монітор, що я б його возив з собою - ніяк не можу.
dead_rat: 15.04.2024 21:21 Якщо я у відрядженнях, то 99% там є офіс і монітор. Якщо мені робити презентацію на велику аудиторію, то я її нормально організую, знову ж таки це наврядчи доведеться робити з готелю чи з кафе. А презентацію ʼдля своїхʼ можна гнати і з одного екрану і не померти від незручності.
Alligator
Member

Повідомлення

Melki: 16.04.2024 08:51
Alligator: 16.04.2024 01:30Конкретно я тоді кладу в сумку 15.6" ноут з екраном 144 Гц, RTX 3060/i7-11800H та не беру монітор
написали же в обзоре - для презентаций... не понятно написали
вот тебе ситуация: сидишь ты на работе со своим прекрасным ноутом, и тебе надо носом кого-то тыкнуть во что-то на экране, или показывать что-то (не презентация в понятии большой зал со стульчиками и проектор с докладчиком) - тебе задрочат твой ноут поворачивая его туда-сюда впятером в него заглядывая (а представь что он твой любимый и самый дорогой для тебя, ты копил на него две-три зарплаты)... а так на шнурке повернул им второй монитор и пялятся они там себе спокойно, на другой стороне стола, а не раком возле тебя...
это сценарий использования компьютера лично у меня на работе до войны
и в этом сценарии, если ты тягаешь с собой дополнительный монитор (любого размера и качества), то именно портативка будет в разы удобнее любого монитора, который всегда больше (не лезет в рюкзак рядом с ноутом) + его дурацкая нога
После крайнего раза когда левый чел тыкал ручкой в мой экран всем руководителям отделов + спецам при работе с документами, файлами, таблицами были розданы корпоративные гугл аккаунты по 2Тб, чтоб они хоть ручкой тыкали, хоть пальцем водили, хоть плевали но на своем рабочем мониторе.

Но да, в подобном использованные второй монитор имеет место быть =)
dead_rat
Member

Повідомлення

ALT-F13: 15.04.2024 19:43 Який ноут ви будете тягати за 15000 грн, який в нього буде екран, 144 Гц?
Спеціально подивився, десь в районі 550 євро(22 000 грн) вже є вибір типу і5+16гб+іпс екран+алю корпус. Наприклад Lenovo IdeaPad Slim 3i

Ну не 144 гц і не 15к грн. Але все ж таки.
ALT-F13
Member

Повідомлення

dead_rat: 16.04.2024 18:26 Я жодного разу не казав ні за кого окрім СЕБЕ. Я сказав що не уявляю нащо б воно МЕНІ, потім відповів на питання.
Тоді взагалі розмовляти з вами немає сенсу. Бо думка щодо вашого особистого НЕвикористання подібного пристрою не несе жодної користі нікому, окрім вас особисто, а ви особисто з цим впораєтеся і без інформування спільноти :-)

Відправлено через 2 хвилини 53 секунди:
dead_rat: 16.04.2024 21:17
ALT-F13: 15.04.2024 19:43 Який ноут ви будете тягати за 15000 грн, який в нього буде екран, 144 Гц?
Спеціально подивився, десь в районі 550 євро(22 000 грн) вже є вибір типу і5+16гб+іпс екран+алю корпус. Наприклад Lenovo IdeaPad Slim 3i

Ну не 144 гц і не 15к грн. Але все ж таки.
Все ж таки що? :laugh:
У асус є вдвічі дешевші моделі ZenScreen, в такому випадку.

Відправлено через 2 хвилини 3 секунди:
Alligator: 16.04.2024 01:30
Scoffer: 16.04.2024 01:23Не того сорту у тебе відрядження, якщо у тебе є офіс))) Уяви що ти якийсь музикант і кочуєш кожного дня в новому місті, чи інспектор на об'єктах по всій країні, чи щось біля того. Кинути 15" сумку в машину не проблема, хай хоч 5 кіл важе все в зборі. Кинути 27-32 монітор вже під питанням
Конкретно я тоді кладу в сумку 15.6" ноут з екраном 144 Гц, RTX 3060/i7-11800H та не беру монітор :lol:
І що, у ноутбуку все одно від цього другий дісплей не виросте ж. А мова саме про другий
dead_rat
Member

Повідомлення

ALT-F13
:beer:

Я вас обожнюю. Кажеш взагалі - та шо ти за інших розписуєшся. Кажеш за себе - та шо за тебе говорити. :lol:
Прямо притча про віслюка.
Все ж таки що?
Все ж таки повноцінний ноут за співставну ціну.
Відповісти