Выбор монитора

Мониторы и другие устройства отображения информации
Відповісти
Автор
Повідомлення
unique-neon
Member

Повідомлення

На IPS пробував без субпіксельного згладжування 4к 32" - суб'єктивно жити ніби можна, масштаб 150%.
l-m
Member

Повідомлення

Scoffer: 11.04.2024 16:47 Щоб не було ореолів на оледах доведеться вимкнути субпіксельне згладжування
Або переписати його алгоритм. Там вже були ідеї що монітор має якось повідомляти про свою структуру субпікселів, та відповідно буде вибиратись потрібний алгоритм.
Але поки (і якщо) це імплементують, може вже у всіх буде мінімум 140-150 ррі, то й не дуже воно потрібно буде.
Коротше високий ррі це шлях.
VladimirV
Member

Повідомлення

Поставил фильры на каталогах по монику:
Цвет 10 бит, разрешение 2к, частота вертикальной развертки 120+144Гц
Выдало аж два монитора в Украине:
Dell U2724D(E)
ASUS ProArt PA278CGV

И это всё? А где прогресс то или он пошел куда-то в другую сторону... Последний раз смотрел мониторы пару лет назад.
alexdemua
Member

Повідомлення

VladimirV
Эти две модели 8 бит + FRC)
Wahoo
Member

Повідомлення

VladimirV
120-165 поставь. И да, 10 бит на 100+ герцах это либо миф, либо как крыло боинга.
Востаннє редагувалось 11.04.2024 18:03 користувачем Wahoo, всього редагувалось 1 раз.
Vpupkin
Member

Повідомлення

Wahoo: 11.04.2024 18:02120-165 поставь. И да, 10 бит на 100+ герцах это либо миф, либо как крыло боинга.
Уже не свежий fi27q-X может в 8+frc при 165гц. Ну а оледы могут тру 10бит при 240гц.
VladimirV
Member

Повідомлення

alexdemua: 11.04.2024 18:00 VladimirV
Эти две модели 8 бит + FRC)
Тем более. Ни одного тогда. Но я бы и на такой цвет согласился, но выбор удивляет.
Ага понял тру 10 бит и 100+герц это для мажоров.
Тогда перейдем в разряд 8+ FRC.
Забыл добавить что соотношение сторон 16:9 (21:9 ++ не рассматривал)
Vpupkin: 11.04.2024 18:05
Wahoo: 11.04.2024 18:02120-165 поставь. И да, 10 бит на 100+ герцах это либо миф, либо как крыло боинга.
Уже не свежий fi27q-X может в 8+frc при 165гц. Ну а оледы могут тру 10бит при 240гц.
Ок гляну но принципиально больше 144 вообще ненужно.
Востаннє редагувалось 11.04.2024 18:14 користувачем VladimirV, всього редагувалось 1 раз.
Vpupkin
Member

Повідомлення

VladimirV: 11.04.2024 18:08Ок гляну но принципиально больше 144 вообще ненужно.
Вы его уже не купите, да и 10бит на ипсе практически до лампочки.
VladimirV
Member

Повідомлення

Vpupkin: 11.04.2024 18:14
VladimirV: 11.04.2024 18:08Ок гляну но принципиально больше 144 вообще ненужно.
Вы его уже не купите, да и 10бит на ипсе практически до лампочки.
Уже понял, поменял режим на 8+FRC.
Vpupkin
Member

Повідомлення

VladimirV: 11.04.2024 18:15Уже понял, поменял режим на 8+FRC.
И это тоже до лампочки.
Зачем вам больше 8бит на ипсе? Вы практически нигде и никогда не увидите разницы.
VladimirV
Member

Повідомлення

Vpupkin: 11.04.2024 18:16
VladimirV: 11.04.2024 18:15Уже понял, поменял режим на 8+FRC.
И это тоже до лампочки.
Зачем вам больше 8бит на ипсе? Вы практически нигде и никогда не увидите разницы.
нет возможности сравнивать, прям все настолько плохо?
Я пока на начальной стадии и моник подбираю не себе. Говорю же в эти дебри не лез несколько лет. Количество цветов вроде как означает качество картинки, развертка не обсуждается но условно взят минимальный порог в 120, при этом переплата за свыше 144 никому не уперлась в моем случае. Дророгие олед 10 бит за 900 баксов тем более.
Передо мной не стоят моники, чтобы решить, по самой модели (конкретно перед выбором) я все равно буду смотреть видеообзоры.
А так всем спасибо за разъяснения насчет битности, дальше уже по конкретных моделях что найдены сам разберусь
Vpupkin
Member

Повідомлення

VladimirV
10бит это много цветов, но на ютубчике и в джипегах нету много цветов, для обычного домашнего монитора разницы почти не будет, можно смело игнорировать эту фичу, говорю как человек который перешел с 8+frc ипсы на олед, я даже в упор разницы не замечаю. 10 бит нужна для HDR но ипса за недорого, тут ничего не сможет.
Solx
Junior

Повідомлення

Привет народ.
Вот купил я пол года назад "яму", многие тут ее называют шлаком, ну и ладно, меня устраивает на 99%.
Не устраивает пыль, она липнет на экран. В доме есть телики самсунг (еще плазма), лижа большая и мелкая - к ним на экран пыль не садится, только на корпус. Я даже не обратил на такой момент внимания, когда выбирал монитор.
Так вот вопрос, есть мониторы к которым пыль не липнет? :)
AI_Avenger
Member

Повідомлення

Питання до відвідувачів форуму, які допоможуть пояснити мені, не дуже досвідченому в цих технічних нюансах. Все життя користувався звичайними 60Гц моніторами. Зараз оновив системник, і під RTX 4060 планую купити FullHD монітор з підтримкою G-Sync. По оглядам та характеристикам непогано виглядає ASUS TUF Gaming VG279QM. Але у нього на 60Гц великий input lag (близько 35 мс). В іграх, які дають 100 і вище fps - там питань немає. А от якщо гра дуже важка і на ультрах видаватиме, скажімо, 60 кадрів/с - при увімкненому G-Sync частота монітора з 280Гц буде понижуватися до 60 чи просто один і той же кадр буде відображатися умовні 4 такти?

P.S. Про плотність пікселів не кажіть - зір не ідеальний, і з віком не покращиться, тому навряд чи я там сильно роздивлюся, а от 27" все-таки дасть більш повний ефект занурення, та і для перегляду фільмів не завжди потрібно буде іти на великий телевізор дивитися. Грати у 2к навряд чи буду - потрібно тоді більш потужне залізо, на яке не вважаю за потрібне витрачати зайві кошти, так що чесні 1080р на ультрах - мій вибір. Підключатися до відеокарти монітор буде через Display Port.

Заздалегідь буду вдячний за пояснення.
Dremjke
Member

Повідомлення

Solx: 11.04.2024 21:06Не устраивает пыль, она липнет на экран.
Прям на матрицу липнет? Фото в студию, пожалуйста.
AI_Avenger: 12.04.2024 08:17ASUS TUF Gaming VG279QM. Але у нього на 60Гц великий input lag (близько 35 мс).
Звідки ви цю інформацію взяли? У вас буде увімкнений g-sync, в налаштуваннях гри вимикаєте vsync і не має бути ніякого інпут-лагу. А якщо гра підтримує Nvidia Reflex - то взагалі чудово буде.
AI_Avenger: 12.04.2024 08:17А от якщо гра дуже важка і на ультрах видаватиме, скажімо, 60 кадрів/с - при увімкненому G-Sync частота монітора з 280Гц буде понижуватися до 60 чи просто один і той же кадр буде відображатися умовні 4 такти?
Почитайте більш детально, що таке g-sync і як воно працює, а саме - яким чином адаптує кадри і герцовку. Якщо простіше, то на такому моніторі 60к/c будуть набагато плавнішими, аніж на 60Гц моніторі і без інпут-лагу.
Scoffer
Member

Повідомлення

Dremjke
Вказаний у нього монітор VG279QM не G-Sync, а G-SYNC Compatible. Відповідно ніяких рефлексів він не вміє і інпут-лаги не покращує.

AI_Avenger
Просто розгортка змінної частоти в діапазоні 48-240Гц.
Нижче 48 фпс - будуть розриви, вище 240 - теж. Як в звичайному моніторі, якщо фсп не співпадає з 60.

Відправлено через 9 хвилин 57 секунд:
Solx
Антистатиком побризкай :rotate:
спойлер
Зображення
unique-neon
Member

Повідомлення

Dremjke: 12.04.2024 10:01У вас буде увімкнений g-sync, в налаштуваннях гри вимикаєте vsync
Не зовсім вірно, включений g-sync без vsync нічого не робитиме, монітор працюватиме на своїй частоті не залежно від гри і будуть розриви. Єдине що радять у самій грі вимикати vsync і вмикати в контрол панелі аби захиститись від неоптимальної імплементації в грі
zayac
Junior

Повідомлення

Посоветуйте монитор для дома (игры фильмы браузер) 27 дюймов 2к. Посмотрел жменю обзоров выбрал несколько, но в живую их не видел:
DELL G2724D (210-BHTK)
Gigabyte M27Q X
LG 27GP850-B
msi 274qpf
aw2723df вроде всем уступает, но дизайн огонь)
что из этого посоветуете или может есть лучше до 500баксов
unique-neon
Member

Повідомлення

Scoffer: 12.04.2024 10:17AI_Avenger
Просто розгортка змінної частоти в діапазоні 48-240Гц.
Нижче 48 фпс - будуть розриви, вище 240 - теж. Як в звичайному моніторі, якщо фсп не співпадає з 60.
Це також не вірно. При частоті нижче 48 гц кадр подвоюється драйвером і монітор фактично отримає більше ніж 48 к/с

При досягненні верхньої частоти драйвер просто перемикається на звичайний vsync, теж без розривів. Тут збільшується інпут лаг притаманний для vsync, дехто помічає, але і проти цього є лайфхак, якщо помітно.

Відправлено через 1 хвилину 3 секунди:
Scoffer: 12.04.2024 10:17Вказаний у нього монітор VG279QM не G-Sync, а G-SYNC Compatible. Відповідно ніяких рефлексів він не вміє і інпут-лаги не покращує.
Також не вірно, рефлекс не прив'язаний до апаратного gsync, йому підходить будь-який vrr
Відповісти