Останні статті і огляди
Новини
Выбор монитора
-
unique-neon
Member
На IPS пробував без субпіксельного згладжування 4к 32" - суб'єктивно жити ніби можна, масштаб 150%.
-
l-m
Member
Або переписати його алгоритм. Там вже були ідеї що монітор має якось повідомляти про свою структуру субпікселів, та відповідно буде вибиратись потрібний алгоритм.Scoffer: ↑ 11.04.2024 16:47 Щоб не було ореолів на оледах доведеться вимкнути субпіксельне згладжування
Але поки (і якщо) це імплементують, може вже у всіх буде мінімум 140-150 ррі, то й не дуже воно потрібно буде.
Коротше високий ррі це шлях.
-
VladimirV
Member
Поставил фильры на каталогах по монику:
Цвет 10 бит, разрешение 2к, частота вертикальной развертки 120+144Гц
Выдало аж два монитора в Украине:
Dell U2724D(E)
ASUS ProArt PA278CGV
И это всё? А где прогресс то или он пошел куда-то в другую сторону... Последний раз смотрел мониторы пару лет назад.
Цвет 10 бит, разрешение 2к, частота вертикальной развертки 120+144Гц
Выдало аж два монитора в Украине:
Dell U2724D(E)
ASUS ProArt PA278CGV
И это всё? А где прогресс то или он пошел куда-то в другую сторону... Последний раз смотрел мониторы пару лет назад.
-
alexdemua
Member
VladimirV
Эти две модели 8 бит + FRC)
Эти две модели 8 бит + FRC)
-
Filabatya
Member
-
Vpupkin
Member
Уже не свежий fi27q-X может в 8+frc при 165гц. Ну а оледы могут тру 10бит при 240гц.Wahoo: ↑ 11.04.2024 18:02120-165 поставь. И да, 10 бит на 100+ герцах это либо миф, либо как крыло боинга.
-
VladimirV
Member
Тем более. Ни одного тогда. Но я бы и на такой цвет согласился, но выбор удивляет.
Ага понял тру 10 бит и 100+герц это для мажоров.
Тогда перейдем в разряд 8+ FRC.
Забыл добавить что соотношение сторон 16:9 (21:9 ++ не рассматривал)
Ок гляну но принципиально больше 144 вообще ненужно.Vpupkin: ↑ 11.04.2024 18:05Уже не свежий fi27q-X может в 8+frc при 165гц. Ну а оледы могут тру 10бит при 240гц.Wahoo: ↑ 11.04.2024 18:02120-165 поставь. И да, 10 бит на 100+ герцах это либо миф, либо как крыло боинга.
Востаннє редагувалось 11.04.2024 18:14 користувачем VladimirV, всього редагувалось 1 раз.
-
Vpupkin
Member
Вы его уже не купите, да и 10бит на ипсе практически до лампочки.VladimirV: ↑ 11.04.2024 18:08Ок гляну но принципиально больше 144 вообще ненужно.
-
VladimirV
Member
Уже понял, поменял режим на 8+FRC.Vpupkin: ↑ 11.04.2024 18:14Вы его уже не купите, да и 10бит на ипсе практически до лампочки.VladimirV: ↑ 11.04.2024 18:08Ок гляну но принципиально больше 144 вообще ненужно.
-
Vpupkin
Member
И это тоже до лампочки.VladimirV: ↑ 11.04.2024 18:15Уже понял, поменял режим на 8+FRC.
Зачем вам больше 8бит на ипсе? Вы практически нигде и никогда не увидите разницы.
-
VladimirV
Member
нет возможности сравнивать, прям все настолько плохо?Vpupkin: ↑ 11.04.2024 18:16И это тоже до лампочки.VladimirV: ↑ 11.04.2024 18:15Уже понял, поменял режим на 8+FRC.
Зачем вам больше 8бит на ипсе? Вы практически нигде и никогда не увидите разницы.
Я пока на начальной стадии и моник подбираю не себе. Говорю же в эти дебри не лез несколько лет. Количество цветов вроде как означает качество картинки, развертка не обсуждается но условно взят минимальный порог в 120, при этом переплата за свыше 144 никому не уперлась в моем случае. Дророгие олед 10 бит за 900 баксов тем более.
Передо мной не стоят моники, чтобы решить, по самой модели (конкретно перед выбором) я все равно буду смотреть видеообзоры.
А так всем спасибо за разъяснения насчет битности, дальше уже по конкретных моделях что найдены сам разберусь
-
Vpupkin
Member
VladimirV
10бит это много цветов, но на ютубчике и в джипегах нету много цветов, для обычного домашнего монитора разницы почти не будет, можно смело игнорировать эту фичу, говорю как человек который перешел с 8+frc ипсы на олед, я даже в упор разницы не замечаю. 10 бит нужна для HDR но ипса за недорого, тут ничего не сможет.
10бит это много цветов, но на ютубчике и в джипегах нету много цветов, для обычного домашнего монитора разницы почти не будет, можно смело игнорировать эту фичу, говорю как человек который перешел с 8+frc ипсы на олед, я даже в упор разницы не замечаю. 10 бит нужна для HDR но ипса за недорого, тут ничего не сможет.
-
Solx
Junior
Привет народ.
Вот купил я пол года назад "яму", многие тут ее называют шлаком, ну и ладно, меня устраивает на 99%.
Не устраивает пыль, она липнет на экран. В доме есть телики самсунг (еще плазма), лижа большая и мелкая - к ним на экран пыль не садится, только на корпус. Я даже не обратил на такой момент внимания, когда выбирал монитор.
Так вот вопрос, есть мониторы к которым пыль не липнет?
Вот купил я пол года назад "яму", многие тут ее называют шлаком, ну и ладно, меня устраивает на 99%.
Не устраивает пыль, она липнет на экран. В доме есть телики самсунг (еще плазма), лижа большая и мелкая - к ним на экран пыль не садится, только на корпус. Я даже не обратил на такой момент внимания, когда выбирал монитор.
Так вот вопрос, есть мониторы к которым пыль не липнет?
-
AI_Avenger
Member
Питання до відвідувачів форуму, які допоможуть пояснити мені, не дуже досвідченому в цих технічних нюансах. Все життя користувався звичайними 60Гц моніторами. Зараз оновив системник, і під RTX 4060 планую купити FullHD монітор з підтримкою G-Sync. По оглядам та характеристикам непогано виглядає ASUS TUF Gaming VG279QM. Але у нього на 60Гц великий input lag (близько 35 мс). В іграх, які дають 100 і вище fps - там питань немає. А от якщо гра дуже важка і на ультрах видаватиме, скажімо, 60 кадрів/с - при увімкненому G-Sync частота монітора з 280Гц буде понижуватися до 60 чи просто один і той же кадр буде відображатися умовні 4 такти?
P.S. Про плотність пікселів не кажіть - зір не ідеальний, і з віком не покращиться, тому навряд чи я там сильно роздивлюся, а от 27" все-таки дасть більш повний ефект занурення, та і для перегляду фільмів не завжди потрібно буде іти на великий телевізор дивитися. Грати у 2к навряд чи буду - потрібно тоді більш потужне залізо, на яке не вважаю за потрібне витрачати зайві кошти, так що чесні 1080р на ультрах - мій вибір. Підключатися до відеокарти монітор буде через Display Port.
Заздалегідь буду вдячний за пояснення.
P.S. Про плотність пікселів не кажіть - зір не ідеальний, і з віком не покращиться, тому навряд чи я там сильно роздивлюся, а от 27" все-таки дасть більш повний ефект занурення, та і для перегляду фільмів не завжди потрібно буде іти на великий телевізор дивитися. Грати у 2к навряд чи буду - потрібно тоді більш потужне залізо, на яке не вважаю за потрібне витрачати зайві кошти, так що чесні 1080р на ультрах - мій вибір. Підключатися до відеокарти монітор буде через Display Port.
Заздалегідь буду вдячний за пояснення.
-
Dremjke
Member
Прям на матрицу липнет? Фото в студию, пожалуйста.Solx: ↑ 11.04.2024 21:06Не устраивает пыль, она липнет на экран.
Звідки ви цю інформацію взяли? У вас буде увімкнений g-sync, в налаштуваннях гри вимикаєте vsync і не має бути ніякого інпут-лагу. А якщо гра підтримує Nvidia Reflex - то взагалі чудово буде.AI_Avenger: ↑ 12.04.2024 08:17ASUS TUF Gaming VG279QM. Але у нього на 60Гц великий input lag (близько 35 мс).
Почитайте більш детально, що таке g-sync і як воно працює, а саме - яким чином адаптує кадри і герцовку. Якщо простіше, то на такому моніторі 60к/c будуть набагато плавнішими, аніж на 60Гц моніторі і без інпут-лагу.AI_Avenger: ↑ 12.04.2024 08:17А от якщо гра дуже важка і на ультрах видаватиме, скажімо, 60 кадрів/с - при увімкненому G-Sync частота монітора з 280Гц буде понижуватися до 60 чи просто один і той же кадр буде відображатися умовні 4 такти?
-
Scoffer
Member
Dremjke
Вказаний у нього монітор VG279QM не G-Sync, а G-SYNC Compatible. Відповідно ніяких рефлексів він не вміє і інпут-лаги не покращує.
AI_Avenger
Просто розгортка змінної частоти в діапазоні 48-240Гц.
Нижче 48 фпс - будуть розриви, вище 240 - теж. Як в звичайному моніторі, якщо фсп не співпадає з 60.
Відправлено через 9 хвилин 57 секунд:
Solx
Антистатиком побризкай
Вказаний у нього монітор VG279QM не G-Sync, а G-SYNC Compatible. Відповідно ніяких рефлексів він не вміє і інпут-лаги не покращує.
AI_Avenger
Нижче 48 фпс - будуть розриви, вище 240 - теж. Як в звичайному моніторі, якщо фсп не співпадає з 60.
Відправлено через 9 хвилин 57 секунд:
Solx
Антистатиком побризкай
- спойлер
-
unique-neon
Member
Не зовсім вірно, включений g-sync без vsync нічого не робитиме, монітор працюватиме на своїй частоті не залежно від гри і будуть розриви. Єдине що радять у самій грі вимикати vsync і вмикати в контрол панелі аби захиститись від неоптимальної імплементації в гріDremjke: ↑ 12.04.2024 10:01У вас буде увімкнений g-sync, в налаштуваннях гри вимикаєте vsync
-
zayac
Junior
Посоветуйте монитор для дома (игры фильмы браузер) 27 дюймов 2к. Посмотрел жменю обзоров выбрал несколько, но в живую их не видел:
DELL G2724D (210-BHTK)
Gigabyte M27Q X
LG 27GP850-B
msi 274qpf
aw2723df вроде всем уступает, но дизайн огонь)
что из этого посоветуете или может есть лучше до 500баксов
DELL G2724D (210-BHTK)
Gigabyte M27Q X
LG 27GP850-B
msi 274qpf
aw2723df вроде всем уступает, но дизайн огонь)
что из этого посоветуете или может есть лучше до 500баксов
-
unique-neon
Member
Це також не вірно. При частоті нижче 48 гц кадр подвоюється драйвером і монітор фактично отримає більше ніж 48 к/сScoffer: ↑ 12.04.2024 10:17AI_Avenger
При досягненні верхньої частоти драйвер просто перемикається на звичайний vsync, теж без розривів. Тут збільшується інпут лаг притаманний для vsync, дехто помічає, але і проти цього є лайфхак, якщо помітно.
Відправлено через 1 хвилину 3 секунди:
Також не вірно, рефлекс не прив'язаний до апаратного gsync, йому підходить будь-який vrrScoffer: ↑ 12.04.2024 10:17Вказаний у нього монітор VG279QM не G-Sync, а G-SYNC Compatible. Відповідно ніяких рефлексів він не вміє і інпут-лаги не покращує.