Intel вивчає проблему нестабільної роботи топових CPU Core в іграх

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
n+gibat[]r
Member

Повідомлення

Предлагаю обсудить Intel вивчає проблему нестабільної роботи топових CPU Core в іграх
В качестве временного решения зарубежные коллеги предлагают ограничить лимиты мощности PL1/PL2 паспортными значениями или снизить максимальную частоту процессора.
Гениально, план надёжный как швейцарские часы!
Переплачивать за топовые процессоры чтобы потом принудительно снижать их мощность :dontknow:
kalakawa
Member

Повідомлення

Інтел не випускають ігрових цп
Це як пред'являти граблям, що погано копають :dontknow:
Rederst
Member

Повідомлення

Чим далі тим більше таких подій буде. Вже техпроцеси впелись в межу кремнію. Якось викручуються усілякими хитрощами, але це вже край.
kolio
Member

Повідомлення

Rederst
Intel намагається через край :gigi:
1nsane
Member

Повідомлення

Интересно, а сколько они думали будет продолжаться этот аттракцион неслыханной щедрости с тдп в овер 200 ватт? Типа никак не скажется на деградации чипа?
kairo
Member

Повідомлення

Rederst: 08.04.2024 17:58 Чим далі тим більше таких подій буде. Вже техпроцеси впелись в межу кремнію. Якось викручуються усілякими хитрощами, але це вже край.
З чого ви взяли, що процеси вперлись в межі кремнію?
Melki
Member

Повідомлення

переразогнали
cadet-ua
Member

Повідомлення

Melki: 08.04.2024 18:19 переразогнали
Скорійш за все недопереохолодили
Melki
Member

Повідомлення

cadet-ua: 08.04.2024 18:21недопереохолодили
и кто же виноват в этом, что выпускает процессор для домашнего компьютера, которому для охлаждения нужен бассейн?
Earanak
Member

Повідомлення

1nsane: 08.04.2024 18:07Типа никак не скажется на деградации чипа?
А с чего вы взяли что это именно деградация а не например нехватка/избыток вольтажа во время овершута или видрупа ? Я вот сижу с 13900KF с Октября 2022, причем я работаю в сфере архивиза и рендрю условно ~40 часов в неделю в Corona Render. Если бы там была какая то деградация, там бы у меня уже все задиградировало бы с концами :gigi: Но нет, и во время работы/рендера/игр все стабильно. Может это вообще какой то брак последних партий. Помню ведь бывали случаи с какими то чипами что там из за каких то мельчайших примесей одного из компонентов материалов при производстве бывали косяки.

Прост для меня странно видеть предположения относительно процов которые вышли 14 Марта 2024 (я про 14900KS) на тему деградации. Вы серьезно думаете что Интел делал бы процы которые за 3 недели деградировали и умирали бы :gigi: Тут же если посмотреть некоторые случаи с "Ютуб-Сервисцентров" то 14700K-14900K приходят уже с магазина с проблемами по стабильности. И приходиться то частоту VRM подымать то повышать вольтаж то понижать частоту. Конечно это неприемлемо. Но явно дело не в деградации как по мне. Хотя кто знает, вдруг перед продажей они их жарят :lol:
Melki: 08.04.2024 18:25процессор для домашнего компьютера, которому для охлаждения нужен бассейн?
Скорее нужен не бассейн а андервольт. Даже взяв 420-ую водянку проц все равно будет на грани троттлинга при потреблении 330вт (в софтверном рендринге типа V-Ray/Corona Render). А вот с андервольтом другое дело конечно...
Востаннє редагувалось 08.04.2024 18:37 користувачем Earanak, всього редагувалось 5 разів.
Guest003
Member

Повідомлення

kalakawa: 08.04.2024 17:56 Інтел не випускають ігрових цп
Це як пред'являти граблям, що погано копають :dontknow:
Згоден, на інтеловських процах не можна грати, тільки у браузері сидіти.
nazar-pc
Member

Повідомлення

Та нарешті, останні місяці стабільно під великим навантаженням або залипає, або просто перезавантажується без причини. не знаю що вони накрутили в BIOS за останні пів року, працювало ж все нормально до цього.
KimRomik
Member

Повідомлення

нездатність контролера пам”яті працювати на частоті вище 4800 в режимі геар 1:1 - це основна болячка цих процесорів, але цим діло не обмежується, бо виробники памяті можуть ще й налаштовувати їх на всраті тайминги, через що навіть на дефолті вони мають проблеми

що Інтел там зібралась досліджувати мені не зрозуміло :dontknow:
Kirakishou
Member

Повідомлення

Трохи не по темі, але у мене Ryzen 5 3600 з 2019 року навалює на всі ядра по 1.475 вольта і до сіх пір тримає частоти як новий, ніякої деградації кремнію не помітив. Ніколи ніякого андервольта не робив ні для процесора, ні для відеокарти. Все працює і тримає частоти.
nazar-pc
Member

Повідомлення

KimRomik: 08.04.2024 20:01 нездатність контролера пам”яті працювати на частоті вище 4800 в режимі геар 1:1 - це основна болячка цих процесорів, але цим діло не обмежується, бо виробники памяті можуть ще й налаштовувати їх на всраті тайминги, через що навіть на дефолті вони мають проблеми

що Інтел там зібралась досліджувати мені не зрозуміло :dontknow:
Думаю проблема в BIOS/мікрокоді.
Бо якщо раніше у мене машина під 100% навантаженням мала аптайм більше місяця легко, то тепер максимум на другий день падає.
Та сама плата, камінець, пам'ять, налаштування. Лише BIOS оновлював по мірі виходу.
Логічний висновок - щось вони все-таки зламали. Треба енергозберігайки спробувати вимкнути, мав досвід коли сервери з Xeon-ами випадково залипали iGPU поки енергозберігайки не повимикали скрізь. Intel з якимись своїми апаратними приблудами дебажили потім, до чого все те дійшло, правда, не знаю.
Earanak
Member

Повідомлення

KimRomik, так и у AM5 процов частота IMC (в смысле FCLK) 2133Mhz +/- тут тоже вот в этом же районе. В любом случае в Uncoupled (AMD) режиме что в Gear2 (Intel) с DDR5 проблем то нету в играх. Работает же все отлично. Да, хотелось бы пониже Latency, что бы все в Gear1 CR1 (T1) работало... Но и так ведь с этим нету никаких проблем. Ставишь какую нить Hynix A-Die, гонишь в случае с Intel до ~7600Mhz Gear2 в случае с AMD до ~6400Mhz (при 2133Mhz фабрике) и все кайф.

А вот где действительно проблема. Так это в работе с четырьмя двурангами на DDR5. Вот там прям печаль и безысходность. Потому что там и в Gear2 CR2 доползти до 5600Mhz это уже победа, так как в большинстве случаев можно застрять на 4800Mhz. Вообще конечно да... Хотелось бы увидеть в новых процах прогрессию контроллеров памяти. Но все же, посыл мой таков - если компуктер игровой, то в целом все норм, не нужно стремиться и грезить Gear1/1:1 режимом. Как по мне это излишество.
Sanc
Member

Повідомлення

Спочатку випустять перерозігнаний І7-І9 з частотою в 5,6-6ГГц і двукратним споживанням відносно 5+4ГГц варіанту, а потім героїчно пропонують зменшити розгін паверлімітом, бугага
АМД туди же, 5,3ГГц замість 5,0 ціною в +20градусів і +0,2В в обмін на +6% продуктивності.

Ну зробіть уже звичайну версію без розгону з штатними 5ГГц по всім ядрам (з залоченим розгоном і оптимізованим під це вольтажем) і Х\К версію з штатними 5,5 і можливістю розгону далі для пічників.
Earanak
Member

Повідомлення

Sanc, так и у видях бывает SweetSpot ниже заводского потребления.
Пора переименовывать сайт в Undervolters.ua :laugh:
DuckRider
Member

Повідомлення

Earanak: 08.04.2024 18:27 Вы серьезно думаете что Интел делал бы процы которые за 3 недели деградировали и умирали бы :gigi:
спойлер
aaf.png
Alexsandr
Member

Повідомлення

nazar-pc: 08.04.2024 19:35 Та нарешті, останні місяці стабільно під великим навантаженням або залипає, або просто перезавантажується без причини. не знаю що вони накрутили в BIOS за останні пів року, працювало ж все нормально до цього.
На деградацию не похоже?
Відповісти