Останні статті і огляди
Новини
Выбор ИБП/UPS
-
кудрявый
Member
З 25в бувають приколи. Поки що у мене таких немає. Взяв десяток в тих же імрад 470*25 і думаю - оце бімба!!! Запаяв два в схему на 9в.
І вони пропрацювали цілих пару годин. Далі був БАХ. Почали розбиратися, вбили заводське маркування в гугл і отримали даташит. Так вони виявляється були на 2.5в!!!
Ну просто менеджер кому пропустив коли заносив товар в базу. Так що я тепер побоююсь 25в полімерів)
P.S. після розбору польоту гроші повернули і навіть 8 що залишилися сказали що повертати не треба)
І вони пропрацювали цілих пару годин. Далі був БАХ. Почали розбиратися, вбили заводське маркування в гугл і отримали даташит. Так вони виявляється були на 2.5в!!!
Ну просто менеджер кому пропустив коли заносив товар в базу. Так що я тепер побоююсь 25в полімерів)
P.S. після розбору польоту гроші повернули і навіть 8 що залишилися сказали що повертати не треба)
-
Roaster
Member
А существует ли в природе ИБП под внешнюю батарею, который не крутит вентилятор круглосуточно при работе от сети, имеет тороидальный трансформатор, который не издает посторонних звуков, и умеет заряжать аккумулятор от неинверторного бензинового генератора?
-
Vovk_Z
Member
По-ідеї, в них мали бути підозріло інші (менші) габарити.кудрявый: ↑ 17.02.2024 23:11 З 25в бувають приколи. Поки що у мене таких немає. Взяв десяток в тих же імрад 470*25 і думаю - оце бімба!!! Запаяв два в схему на 9в.
Ну і, тоді за компанію - можете боятися і 63-Вольтових (хтось може сплутати з 6.3 В).
-
q1nex
Member
Помогите, пожалуйста, с выбором ИБП. По моим прикидкам ПК будет тянуть с розетки около 800вт, + еще 70вт переферия. Итого 870вт.
Смотрю на следующие модели:
APC BX2200MI-GR. Рекомендации брать с двукратным запасом по мощности не соответствует, синусоида аппроксимированная. Но что-то помощнее и/или с чистой синусоидой от APC стоит каких-то космических денег, от 60к
LogicPower LP-UL2200VA. По характеристикам, конечно, хорош, но время перехода на батарею 0,6мс немного смущают Наверняка и синусоида там такая же чистая. Нашел в этой теме отзыв на их LP-UL3000VA. Я правильно понял, что из данной ценовой категории оно все примерное одинаковое?
PowerWalker VI 3000 CW IEC. По отзыву с этой же темы. Пока склоняюсь к нему. Вариант на 2000VA при стоимости всего на 600грн дешевле, чем 3000VA с IEC розетками, смысла не имеет, 1500VA же совсем мало (если исходить из совета по запасу для APFC). IEC же от обычной отличается только розетками? Разница в цене между ними в 3к грн смущает.
Есть ли еще на что обратить внимание до 20к грн?
- Хотелки:
- Бесшумность при работе от сети. Желательно, также низкий шум при зарядке, на случай если ночью появляется электричество. Хотя, на такой случай можно при отсутствии электричества на ночь просто отрубать его.
- Возможность автоматически перевести ПК в сон при отключении света, чтобы батареи не высаживались в ноль, если дома никого нет. Только для этого еще нужно, чтобы при отсутствии потребления из определенной розетки (т.е. ПК выключился) и отсутствии света (!) ИБП сам отключался, а не высаживал батареи на холостом ходу. Ну и чтобы перед авто переводом в сон была возможность это отменить
- Возможность в дальнейшем заменить батареи на лиферы.
- Качество/надежность. Помню как-то читал, что дешевые ИБП зачастую грешат постоянным разогревом батареи со всеми вытекающими.
- Стабильный переход на батарею при высокой нагрузке. Рекомендации по этому поводу прочитаны, как и последние 15-20 страниц. Попробовать и вернуть, если не подойдет, вряд ли получится
- Бюджет - как обычно, чем меньше, тем лучше. Вообще, планировал в 10к вписаться но, видимо, придется увеличивать - ИБП, работающий только при нагрузке уровня "голый рабочий стол", уже имеется, какой смысл покупать еще 1 такой же...
Смотрю на следующие модели:
APC BX2200MI-GR. Рекомендации брать с двукратным запасом по мощности не соответствует, синусоида аппроксимированная. Но что-то помощнее и/или с чистой синусоидой от APC стоит каких-то космических денег, от 60к
LogicPower LP-UL2200VA. По характеристикам, конечно, хорош, но время перехода на батарею 0,6мс немного смущают Наверняка и синусоида там такая же чистая. Нашел в этой теме отзыв на их LP-UL3000VA. Я правильно понял, что из данной ценовой категории оно все примерное одинаковое?
PowerWalker VI 3000 CW IEC. По отзыву с этой же темы. Пока склоняюсь к нему. Вариант на 2000VA при стоимости всего на 600грн дешевле, чем 3000VA с IEC розетками, смысла не имеет, 1500VA же совсем мало (если исходить из совета по запасу для APFC). IEC же от обычной отличается только розетками? Разница в цене между ними в 3к грн смущает.
Есть ли еще на что обратить внимание до 20к грн?
-
Feels
Junior
У когось є в наявності софт для Powerware 5115? Шукаю LanSafe, його щось ніде немає
-
qawoon
Junior
Доброго, порадьте ДБЖ для пк, щоб зберегти роботу і в цілому мати хороший стабілізатор (живу в старому панельному будинку, світло скаче часто) - не хочу, щоб компоненти постраждали
По бюджету в мене розуміння немає
БЖ в мене на 850 ват + монітор 30-50 Ватт
Відправлено через 1 годину 38 хвилин 4 секунди:
Можливо є сенс в умовному ecoflow, він і ємність має солідну і перемикається автоматично
По бюджету в мене розуміння немає
БЖ в мене на 850 ват + монітор 30-50 Ватт
Відправлено через 1 годину 38 хвилин 4 секунди:
Можливо є сенс в умовному ecoflow, він і ємність має солідну і перемикається автоматично
-
Vovk_Z
Member
Всі "умовні ecoflow" - типово, не розраховані на роботу у якості ДБЖ 24/7.
-
Cirax
Member
Та ладно.Vovk_Z: ↑ 27.03.2024 16:45 Всі "умовні ecoflow" - типово, не розраховані на роботу у якості ДБЖ 24/7.
Условный anker 757, работает вместо бесперебойника уже 7 месяцев.
Проблем на сегодняшний день - ноль.
Но у меня в квартире стоит ещё реле напряжения.
Зарядные станции очень не любят скачков напряжения.
-
Vovk_Z
Member
Можливо, якийсь конкретний "Анкер 757" - так, підходить (в інструкції - описано функцію ДБЖ, і не вказано обмеження по тривалості її використання).
- Вкладення
-
Tesseract
Member
qawoon
Безперебійник треба брати з запасом, як і БЖ. Тому дивіться щось на 1000 - 1500 Вт і чистою синусоїдою. Недавно на наш ринок зайшла фірма Marsriva, і щоб вибити собі місце під сонцем, вони намагаються трохи демпінгувати. Раджу глянути їхній MR-UF1500P.
У зарядних станцій з функцією безперебійника зазвичай великий час перемикання на батарею. Під високим навантаженням БЖ вашого компа може стільки не витримати і комп ребутнеться. Тому цей варіант обов'язково треба тестувати перед покупкою.
Безперебійник треба брати з запасом, як і БЖ. Тому дивіться щось на 1000 - 1500 Вт і чистою синусоїдою. Недавно на наш ринок зайшла фірма Marsriva, і щоб вибити собі місце під сонцем, вони намагаються трохи демпінгувати. Раджу глянути їхній MR-UF1500P.
У зарядних станцій з функцією безперебійника зазвичай великий час перемикання на батарею. Під високим навантаженням БЖ вашого компа може стільки не витримати і комп ребутнеться. Тому цей варіант обов'язково треба тестувати перед покупкою.
-
tablestikus
Member
стикався з глюками що в зарядни станції при такому використанні можуть піти невеликі глюки з bmc - вони лікуються, але сам факт.qawoon: ↑ 27.03.2024 16:43 Можливо є сенс в умовному ecoflow, він і ємність має солідну і перемикається автоматично
Ну і я здається не бачив жодної зарядної станції з стабілізатором, напевно через те що він буде ккд просаджувати
-
Crong
Member
Із UPS для маршрутизора + ONU, є щось краще ніж MARSRIVA KP1 Ultra?
Якщо у когось є цей UPS, він має якість нюанси, або болячки?
Якщо у когось є цей UPS, він має якість нюанси, або болячки?
-
ms142
Member
Вопрос к владельцам: есть ли какие-то звуки при работе этого ИБП от сети? Ну там транс гудит или еще что?Artem_K: ↑ 23.01.2024 15:55 APC Back-UPS 900W/1600VA USB Schuko (BX1600MI-GR). У меня чуть больше года стоит.
В каких случаях включается кулер?
-
geka3250
Member
Crong
Є сабж. Працює з доволі прожерливою збіркою із ONU + WRT3200ACM(струм 1...2а по 12в) 4.5 години. Заряджається з нуля 5.5 годин. Всередині акуратна плата з якісною пайкою, 4 китайські АКБ 21700 по 4аг.
По схемотехніці: блок живлення 220-12В, далі DC-DC для живлення схеми і зарядки АКБ на 8.35В і три DC-DC з 8.35 на 5, 9 і 12В. Батарея зібрана у 2S2P. Знайшов поки пару недоліків - відсутність вхідного фільтру по 220В і балансиру батареї.
Мабуть, це найбільш ємне дбж у цій категорії, бо на аліку схожі рішення зібрані на чотирьох 18650 батареях.
Є сабж. Працює з доволі прожерливою збіркою із ONU + WRT3200ACM(струм 1...2а по 12в) 4.5 години. Заряджається з нуля 5.5 годин. Всередині акуратна плата з якісною пайкою, 4 китайські АКБ 21700 по 4аг.
По схемотехніці: блок живлення 220-12В, далі DC-DC для живлення схеми і зарядки АКБ на 8.35В і три DC-DC з 8.35 на 5, 9 і 12В. Батарея зібрана у 2S2P. Знайшов поки пару недоліків - відсутність вхідного фільтру по 220В і балансиру батареї.
Мабуть, це найбільш ємне дбж у цій категорії, бо на аліку схожі рішення зібрані на чотирьох 18650 батареях.
-
Artem_K
Member
ms142
На данный момент ему пошел 16-й месяц. Звуков от электронной части нет. Что касается вентилятора - примерно год его вообще никак После с выключенным компом и если опуститься ниже уровня столешницы то на расстоянии до метра негромкий шелест вентилятора слышен. Принцип его работы похоже завязан на температуру - так особо не интересовался, но полнаблюдаю.
На данный момент ему пошел 16-й месяц. Звуков от электронной части нет. Что касается вентилятора - примерно год его вообще никак После с выключенным компом и если опуститься ниже уровня столешницы то на расстоянии до метра негромкий шелест вентилятора слышен. Принцип его работы похоже завязан на температуру - так особо не интересовался, но полнаблюдаю.
-
Rucha
Member
Мене трохи харять ціни на двохбатарейні УПСи (від ~10k грн). Тому придбав на OLX Eaton 5110 1000i. Повністю безшумний. Нічим не гірше від тих оверпрайсових девайсів. В мене вже другий такий. Коректно працює з APFC. Шо ще треба?
-
hazard
Member
Был чифтек на 550 вт-все работало нормально,поменял на чифтек 650Вт-теперь при пропаже напряжения упс начинает клацать и через 5-10 вырубается даже без нагрузки. Неужели 100 Вт так влияет?
Упс такой https://hard.rozetka.com.ua/ua/powercom ... d/p100545/
Упс такой https://hard.rozetka.com.ua/ua/powercom ... d/p100545/
-
Artem_K
Member
hazard
Это не 100Вт так влияют. Изучайте тему "совместимость ИБП с APFC блоками питания"
PS. Был когда-то у меня Powercom 800АР и Чифтековский 450Вт-ник, собранный Дельта электроникс. Они категорически отказывались дружить.
Это не 100Вт так влияют. Изучайте тему "совместимость ИБП с APFC блоками питания"
PS. Был когда-то у меня Powercom 800АР и Чифтековский 450Вт-ник, собранный Дельта электроникс. Они категорически отказывались дружить.
-
hazard
Member
У меня тоже был с APFC https://ru.gecid.com/power/chieftec_bps-550c2/
-
Rucha
Member
hazard
Зараз вони всі APFC. Тому треба досліджувати індивідуальну сумісність конкретного БЖ та ББЖ. Але спочатку я би перевірив АКБ.
Зараз вони всі APFC. Тому треба досліджувати індивідуальну сумісність конкретного БЖ та ББЖ. Але спочатку я би перевірив АКБ.