Marsriva KP3 на 10000Mah рекомендую, у мене таких два. Все добре робить один живить роутер ASUS GS-AX5400, та другий живить ONU ZTE i коммутатор Netgear GS105GE, по 6-7 годин без проблем.Kovalux: ↑ 19.12.2023 11:33 Привіт, підкажіть якийсь хороший, перевірений UPS для роутера + ONU на 12v 2A (1.5A + 0.5А)
Останні статті і огляди
Новини
Выбор ИБП/UPS
-
n+gibat[]r
Member
-
кудрявый
Member
Deadpool
Чого не вистачає в eb3a для того щоб бути найкращим UPS.
1. Додаток на компі щоб автоматично даунити цю систему.
2. Зменшити рівень заряду батареї в буферному режимі.
-
21572
Junior
маю два інвертори (один APC для котла/каміна, десь 300 ватт) і один потужний китаєць для скважини. так як приватний будинок, то потужний старенький роутер із живленням 19В для гарного покриття.Kovalux: ↑ 19.12.2023 11:33 Привіт, підкажіть якийсь хороший, перевірений UPS для роутера + ONU на 12v 2A (1.5A + 0.5А)
але минулого року із блекаутами вирішив, що живити інтернет із такими складностями взагалі не вигідно.
вихід: купив роутер із мінімально можливим споживанням, яке знайшов (якись нетіс 2409е на 2.4 без 5ггц) із БП на 9В (реально працює в більшому діапазоні), а потужний вимикається без світла і тягне інет з нього по кабелю (канал 100 мбіт тому вистачає). разом з онухою бере десь 3-4 вати. купив за 1600 грн самий дешевий автоакум на 60А і платку за 200 грн, яка перемикає релюшками живлення акум-мережа (бп на 12 В) і повертає взад, якщо зявилось. тестами перевіряв, декілька днів тримало і напруга майже не просіла, думаю десь 4-5 суток буде робити, якщо обмежити розряд десь до 11.8В, щоб не вбивати акум. якщо розряджати до упора, думаю і тиждень би десь витягнуло бо якщо нагрузки на мережу нема, то споживання ще зменшується). також можна легко наростити ємність збірки парою акумів в паралель.
мінус - акум треба вручну заряджати після довгих відключень. або є платки, які підтримують зарядне постійно підключене до акума, але мені таке не продобається залишати без уваги надовго. плюс - супер дешево, на рівні ціни павербанка на 10-15 т. махів, відсутність втрат на інвертор (вони беруть в простої десь 10-20 ватт, тобто вдвічі втричі більше корисного навантаження), і завдяки цьому тривала робота на рівні недешевих зарядних станцій. всім рекомендую хоча мабуть уже блекаутів цього сезону не буде.
ще мінус - якщо довгий прям довгий блекаут, то акум піде в сильний розряд і обсипеться. платки які обмежуть розряд по напрузі, самі споживають трохи акум, а також при виключенні навантаження, свинець відновлюється і воно включає знову і добиває акум.
-
moonlight49
Member
Хтось допрацьовував DC-1018P до можливості заряджатися від зовнішнього power bank 12W наприклад? Чи може є ідеї як це зробити?
Чи може хтось знає портативні UPS такого класу на літію з можливістю дозарядки від power bank?
Чи може хтось знає портативні UPS такого класу на літію з можливістю дозарядки від power bank?
-
GreenMile
Member
Нащо вам це переливання із одного в інше, щоб зайву енергію витратити в нікуди? Купіть кабель-конвертер 5->(9)12В чи скільки вам потрібно для живлення роутерів і заживлюйте споживачі напряму від ПБ. Заряджати один павербанк іншим павербанком це марнування енергії.moonlight49: ↑ 15.01.2024 05:39 Хтось допрацьовував DC-1018P до можливості заряджатися від зовнішнього power bank 12W наприклад? Чи може є ідеї як це зробити?
Якщо не вистачає вашого ПБ, то краще зробіть йому роз'єм і просто підключайте паралельно додаткові акуми, щоб збільшити ємність.
-
_VlaD_
Member
Я роутер запитал от автомобильного аккума через DC-DC преобразователь. Аккум постоянно на подзаряде от компьютерного упса. Плюс есть автомобильное зарядное на случай если надо будет быстро аккум зарядить.
-
Евгений King
Member
А акум який?_VlaD_: ↑ 15.01.2024 11:11 Я роутер запитал от автомобильного аккума через DC-DC преобразователь. Аккум постоянно на подзаряде от компьютерного упса. Плюс есть автомобильное зарядное на случай если надо будет быстро аккум зарядить.
Експериментував я на початку з ПК UPS та автомобільним АКБ, виявилось:
- небезпечно, бо ПК UPS не розрахований на довготривалі навантаження
- не корисно, бо заряджати акб в приміщенні, хоч і закритого типу і кальцієвий, але таке
- як виявилось UPS акб заряджав досить посередньо, по факту майже ніяк
Так і валяється майже новий кальцієвий 65Аг та ПК UPS тепер, бо нікому не потрібні б.в. акуми, а UPS взагалі страшненький, ніхто таке не купить
Взяв собі XO PSA-700 614 Wh на LiFePO4 для ПК і іншої техніки, на крайняк холодильник запустити на пару годин, на роутер взяв пару DC-1018P, для ноута взяв 38к mAh 100Вт PD павербанку, за пів року все це заюзалось один раз... і нехай краще так аніж сидіти без світла
-
_VlaD_
Member
Бошевские 75А*ч четыре штуки. Соединены на 24В.Евгений King: ↑ 15.01.2024 11:59 А акум який?
Отправлено спустя 2 минуты 45 секунд:
Есть упсы с активным охлаждением.Евгений King: ↑ 15.01.2024 11:59 - небезпечно, бо ПК UPS не розрахований на довготривалі навантаження
Но, даже если упс дешманский, то сможет работать длительно, если вкорячить ему в корпус вентилятор.
-
GreenMile
Member
Це якщо в ньому немає "грінмода", який не вимикається ні програмно, ні схемотехнічно і який не дає працювати більше там 30хв поспіль. Багато є таких поробок_VlaD_: ↑ 15.01.2024 13:34 Но, даже если упс дешманский, то сможет работать длительно, если вкорячить ему в корпус вентилятор.
-
Deadpool
Member
все по факту. апелювати нема чим.кудрявый: ↑ 12.01.2024 11:53Deadpool
мені просто воно не критично, бо нормальний упс з автовимиканням і т.д. на пк який може під 700ват жерти, і щоб тримав умовні +/-500-600ват не 1-3хв, а дав дорендирити/зберегтись і т.д. то старт за нонейм 8-9к і не факт що там буде ще по юсб моніторинг...
але як змінив на ноктуа вентилятор, просто закинув під стіл, і забув про неї. за свої 8700грн, там ліфапо4, які точно довше за амг проживуть, і самий жир що тримає ще майже годинку такий упсік (він стоїть на потужному пк де холосте споживання біля 200ват).
якщо воно мені 2-3роки відбігає, (а вже одна така більше року відпрацювала в мене) то і збс. а там буде видно. у станції "тупа" бмс, перепаковувати акуми можна без проблем.
якщо навіть рахувати по 2 цикли заряд/розряд (хім. процесів на добу) на день, то там на 6 років до 80%... я думаю там силовуха скоріше відвалиться бо силовуха гріється постійно ніж акуми навернуться.LiFePO4 Battery with 2.500+ Life Cycles to 80%;
-
LiquidStorm
Member
Типовий комп'ютерний ДБЖ з мінімальним навантаженням протримається 40..90 хв і погасне, бо навіть якщо на виході споживається якихось 5..10Вт, сам ДБЖ розходує 30+ Вт на перетворенні._VlaD_: ↑ 15.01.2024 13:34 Но, даже если упс дешманский, то сможет работать длительно, если вкорячить ему в корпус вентилятор.
-
_VlaD_
Member
Это смотря сколько аккумов на него навесить. От моих больше суток проработает с нагрузкой 5-10 Вт.LiquidStorm: ↑ 16.01.2024 13:50Типовий комп'ютерний ДБЖ з мінімальним навантаженням протримається 40..90 хв і погасне, бо навіть якщо на виході споживається якихось 5..10Вт, сам ДБЖ розходує 30+ Вт на перетворенні._VlaD_: ↑ 15.01.2024 13:34 Но, даже если упс дешманский, то сможет работать длительно, если вкорячить ему в корпус вентилятор.
-
nightkain
Member
Приветствую всех. Думаю стоит ли поменять ИБП Powercom BNT-800AP, по ттх 480Вт, но по ваттметру прошел 600Вт нагрузки сейчас нормально.
БП SeaSonic SSR-850FX, RTX 3070 + i7 14700k. Что стоит рассмотреть? Все тот же powercom 1500Ва/2000Ва, или есть что-то более оптимальное на данный момент?
БП SeaSonic SSR-850FX, RTX 3070 + i7 14700k. Что стоит рассмотреть? Все тот же powercom 1500Ва/2000Ва, или есть что-то более оптимальное на данный момент?
-
Tesseract
Member
Звичайно, що є й кращі варіанти, але усе залежить від вашого бюджету.
-
nightkain
Member
Хотілося б сильно не витрачатися, бо не планував цієї покупки. Десь до 8000-10000грн хотів би. Чи в такій ціновій нічого цікавого немає?Tesseract: ↑ 23.01.2024 14:30 Звичайно, що є й кращі варіанти, але усе залежить від вашого бюджету.
П.с. Є варіант powerwalker VI 2200 gx, пишуть геймерський дбж продавець дає три місяці гарантії, батареї замінені на свіжі.
-
кудрявый
Member
Ваша справа, але свинець у 2024році? Для приблизно таких самих цілей взяв собі еб3а за 8500 на розетці, в оплату частинами)
Чесних 600w і літій залізофосфат. І сфера застосування набагато ширша. Хоть на природу, хоть пережити тимчасовий блекаут.
Чесних 600w і літій залізофосфат. І сфера застосування набагато ширша. Хоть на природу, хоть пережити тимчасовий блекаут.
-
Artem_K
Member
nightkain
В данный диапазон цен попадает APC Back-UPS 900W/1600VA USB Schuko (BX1600MI-GR). У меня чуть больше года стоит. Никаких вопросов к работе не возникало. Переходит хорошо (с моим БП), держит долго. Единственно, нагрузка на него у меня за 360 Вт не заходила.
Из недостатков отмечу только подсветку, которую нельзя отключить, но можно снизить яркость (до первого перехода на батареи, после чего она сбрасывается в исходное состояние). Звук отключается нормально.
В данный диапазон цен попадает APC Back-UPS 900W/1600VA USB Schuko (BX1600MI-GR). У меня чуть больше года стоит. Никаких вопросов к работе не возникало. Переходит хорошо (с моим БП), держит долго. Единственно, нагрузка на него у меня за 360 Вт не заходила.
Из недостатков отмечу только подсветку, которую нельзя отключить, но можно снизить яркость (до первого перехода на батареи, после чего она сбрасывается в исходное состояние). Звук отключается нормально.
-
Tesseract
Member
У мене самого безперебійник цієї фірми, але VI 1500 CSW. На початку шумний вентиль довелось замінити на нокту, і через три роки батареї вмерли. Але це для них нормальний строк служби, замінити їх не проблема. В усьому іншому ніяких нарікань.nightkain: ↑ 23.01.2024 15:44powerwalker VI 2200 gx
Bluetti EB3A можна брати тільки якщо ви спробували, і впевнені, що усе ок. Бо у нього набагато більший час перемикання, ніж у звичайних безперебійників. Під час лайтового серфінгу чи роботи з текстом проблем не буде. А от при повному навантаженні БЖ компа може не витримати таку затримку і система ребутнеться.
-
nightkain
Member
Нема в мене щось впевненості що воно буде працювати змоїм конфігом, а перевірити я не можу.кудрявый: ↑ 23.01.2024 15:52 Ваша справа, але свинець у 2024році? Для приблизно таких самих цілей взяв собі еб3а за 8500 на розетці, в оплату частинами)
В мене є ДБЖ з синусом під зовнішню батарею та батарея LiFePo. Але ж від гудить весь час як турбіна з літаку. Як резервне джерело я це можу потерпіти, але постійно не витримаю.
А ДБЖ з LifePo внутрішніми я не бачив нормальної потужності. Під ТВ собі сам збирав акб під старий дбж замість свинцю.
Я думаю он мои 600-650 Вт должен пережить. Посмотрю варианты. APC мне раньше не нравились тем,что приходилось в сервис на калибровку возить после смены батарей. У меня на работе два смарт ИБП были.Artem_K: ↑ 23.01.2024 15:55 nightkain
Жалко на оверах ничего нету сейчас. Придется олх мониторить) или новый брать. Спасибо за ответы всем.
-
Sollo
Junior
У меня в мини итх системе ( люблю их очень ) стоял блок питания Enermax REVOLUTION SFX 550 Watt 80 PLUS Gold Fully Modular , хороший блок с японскими конденсаторами ( я его не перегревал и он всегда брал свежий воздух с наружи ) , я его купил тут на форуме за смешные деньги для sfx формата , 4 года назад, соответственно не знаю как долго и с чем работал, у меня он то был в офисной системе без видеокарты, то с 1080ти около года, а потом его РХ 6900 хт в лёгком разгоне добила ))) сначало выключался при переходе от батареи в играх, ну а спустя месяц, без 3-д нагрузки все отлично, только требовательная игра или фурмарк, сразу тухнет ПК , включаешь все отлично, опять фур марк , сразу выключается ) не стал мучать зверушку ( на вид как новый без пылинки, разбирал смотрел, на вид все отлично, ничего не подогрело не пробито . Начал искать новый БП в итоге купил странного Китайца на хотлайне , фирма AL Mordor sfx 750wt 80+ gold модульный ( какая то частная фирма с кастомными железками , кстате новый в Украине с гарантией , в непонятном магазине вышел 2900грн, не пойму откуда такая смешная цена для sfx ( 750 вт + честный золотой сертификат ), но качество на высоте, обзорщики ликуют, по начинке все отлично и работает 3 месяц без каких либо вопросов , дросселя молчат как на карте так и в блоке , очень слабо греется, с упсом дружит отлично, 400вт при переходе на батарею держит без вопросов , одним словом , нет смысла платить за БП именитых брендов ( корсар, сисоник, евгу и прочие ) минимум два раза дороже .LiquidStorm: ↑ 16.12.2023 19:19Цікаво, що за модель старого БП.Sollo: ↑ 15.12.2023 22:00 старый блок питания, которому 4года, подсохли ёмкости и он уже не выдерживал просадки, когда была максимальная нагрузка на ПК