Трасування променів з'явиться у Diablo IV до кінця березня

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
fuksa
Member

Повідомлення

весеннее обострение принесло красно-зеленый срач под соусом "кто-то в интернете не прав". но даже такой импульс диаблу не спасет, такой кринж, который разрабы делают - уже не изменить, даже лучами
Soto
Member

Повідомлення

fuksa: 17.03.2024 17:20 но даже такой импульс диаблу не спасе
Лучшее, что случилось с дьябло - resurected.
с включённым vSync, на высоких, жор под 50Вт - сказочная оптимизация
Геральт
Member

Повідомлення

Soto: 17.03.2024 16:49 за себя говори! а я включал везде где мог не упираясь в карту, и оценить разницу в освещении в тех же гардиансах или тени и отражения в рифтбрейкере мне зрения хватило, не говоря уж про метро, робокопа, майнкрафт и тд. Это у тебя проблемы, и ещё под вопросом в какой части головы.
Ти знову буквально сприймаєш. Мається на увазі суто КПК, а не взагалі. Бо ось
тут
цілком собі змогли включити. Ніби не вперлись в карту, запас по налаштуваннях ще є. Там правда DLSS Q, але він і так, кажуть, кращий за натив. А якщо міг і не включив, значить не дуже то і хотів. Може вони і були тобі важливі, але менш важливі, ніж інші налаштування.

Робокоп до чого? Там же промені не зелені, неправильні і не кошерні. Крім того, то ж якраз аргумент проти зелених променів. Бо виходить, що вони тобі норм, але жеруть менше ніж в КПК, і ти зміг включити "не впираючись в карту". Так ще трохи і перейдеш на світлий бік сили

Дійсно, до чого тут звук перепідключення USB до USB. І щось мені здається ти про стаб на хату трохи того, перебільшив. Бо в моїй Рівії вхідна може гуляти в діапазоні десь 200-260 і жодний прилад а ні кашляне (також стаб). Всередені достатньо потужних приладів.
О, придумав. Ти упс не пробував?
Soto
Member

Повідомлення

с начала мне говорят, что только идиот будет играть в 720р, а потом он мне говорят, что я должен был играть в 720р если мне нравятся лучи
:facepalm:
Edelveys
Member

Повідомлення

Геральт: 17.03.2024 12:45 Минулі карти і FHD не тягнули. Коли Crysis посадив в калюжу топ, то в наст. топі не розідльчу зменшували, а швидкодії накинули. Ми ж за прогрес чи за регрес? А з променями вернулись в ті часи, бо 20кадрів в нативі на 4090, то навіть гірше, ніж 30кадрів на 8800. Якщо 4090 то FHD карта, то ок, питань нема.
Як раз питання і виникає якого вони стільки стоять, а не 550$ :spy:
waryag
Member

Повідомлення

Soto: 15.03.2024 19:08 Я выше привёл самые известные видео - ткните пальцем в тайминг на любом из них и скажите, что без рт выглядит лучше.
Еще бы оно выглядело хуже - тогда Хуанг не занесет...
РТ зачастую выглядит настолько неубедительно, что для создания разницы обычный рендер выпускают недоделанным, или с принудительным ограничением разрешения, элементов или технологий.
А вот там, где нон-РТ версию делали руками, разницу приходится искать с микроскопом.
kairo
Member

Повідомлення

Геральт: 17.03.2024 19:36 Робокоп до чого? Там же промені не зелені, неправильні і не кошерні. Крім того, то ж якраз аргумент проти зелених променів. Бо виходить, що вони тобі норм, але жеруть менше ніж в КПК, і ти зміг включити "не впираючись в карту". Так ще трохи і перейдеш на світлий бік сили
Освітлення в RoboCop: Rogue City, простіше ніж Path Tracing в Кіберпанку, тому потребує менше ресурсів. При цьому, Робокоп ніяка АМД картка не витягне в максимальній якості, тільки богомерзка Нвідія))
спойлер
image-17.png
Геральт
Member

Повідомлення

kairo: 18.03.2024 12:08 Освітлення в RoboCop: Rogue City, простіше ніж Path Tracing в Кіберпанку, тому потребує менше ресурсів. При цьому, Робокоп ніяка АМД картка не витягне в максимальній якості, тільки богомерзка Нвідія))
спойлер
image-17.png
Ну, не знаю. Опоненту вище ніби норм. Та й мені також. Тим більше, за таку "ціну".

Тоді вже "тільки богомерзка 4090" за 2к президентів. Бо 50 кадрів на 4080 то також таке собі. Та й на 4090 63кадра з просадками до 48. В мене на QHD моя десь так само "тягнула", а може й краще.
А те, що залізяки для 4к нема і не скоро буде, я в курсі. Тому й брав QHD монітор кілька років тому.
kairo
Member

Повідомлення

Геральт: 18.03.2024 12:32 А те, що залізяки для 4к нема і не скоро буде, я в курсі. Тому й брав QHD монітор кілька років тому.
QHD при 27″, це низька роздільна здатність(109 PPI), те саме славнозвісне мило. Для того, щоб мати чітку картинку, має бути високий РРІ. При 1440р, діагональ монітору має бути не більшою за 21″. Для 1080р, взагалі має бути 16″(привіт 2004-й рік).

Картка для 4К є, це 4090, яка забезпечує 60 FPS в 99,999% іграх. А так виходить, що люди пишуть про мило з DLSS, а самі грають в 1080р чи 1440р.
Востаннє редагувалось 18.03.2024 13:23 користувачем kairo, всього редагувалось 2 разів.
Vpupkin
Member

Повідомлення

waryag: 18.03.2024 05:29А вот там, где нон-РТ версию делали руками, разницу приходится искать с микроскопом.
А почему в игре где всё ручками сделано и которую местные графоноиксперды в пример ставят, почти на каждом углу тени и отражения вызывают :facepalm: ?
А если бы в игре были лучи то вы бы сказали что это специально дичи наделали ради продвижения лучей?
спойлер
Зображення Зображення Зображення Зображення Зображення Зображення Зображення Зображення
Геральт
Member

Повідомлення

kairo: 18.03.2024 13:05 QHD при 27'', це низька роздільна здатність(109 PPI), те саме славнозвісне мило. Для того, щоб мати чітку картинку, має бути високий РРІ. Картка для 4К є, це 4090, яка забезпечує 60 FPS в 99,999% іграх. А так виходить, що люди пишуть про мило з DLSS, а самі грають в 1080р чи 1440р.
Там десь вище є скріни з AW2 в нативному QHD проти 4к "реконструйованого". Можна порівняти на предмет мила.

99,999% то від якого числа, всіх, в тому числі по 40шт на лопаті, чи тільки "топових проектів із підтримкою РТ"?
Бо вже як мінімум в 4 променястих забавках в тої карти проблеми в нативному 4K, в двох з них, - суттєві проблеми. Якщо робокоп/аватар ще сяк-так, то оті "рекламні" КПК/AW2 сум-журба. А КП ще й старезний, до всього.

І далі можна трошки потошнити:
скільки має бути ігор, якщо 0,001% то (2)4? Там щось кілька сот тисяч виходить. Отже то з отими 40шт на лопаті, які ми почали чомусь враховувати, хоча не мали.
Якщо ж взяти за основу всі променясті з тих списків, що скидали, то тут вже цікавіше. Виходить 4-5% забавок, в яких топ карта вже має проблеми. А, якщо серед того всього променястого списку взяти тільки топові (штук 20), то це вже 10-20% проблемних ігор. Ну, а воно ж все ніби йде до отих променів. А ще ж за межами 4090 також існує життя. Яке цікаве майбутнє вимальовується :)
kairo
Member

Повідомлення

Там десь вище є скріни з AW2 в нативному QHD проти 4к "реконструйованого". Можна порівняти на предмет мила.
Що мені конкретно рівняти, якщо у вас 1440р 27″ монітор? Мила при QHD не буде лише в моніторах із діагоналлю до 21″. Ви могли або взяти малу діагональ та отримати чітку картинку або велику та мило. Ви очевидно вибрали останнє.
99,999% то від якого числа, всіх, в тому числі по 40шт на лопаті, чи тільки "топових проектів із підтримкою РТ"?
Від усіх ігор, звісно.
Бо вже як мінімум в 4 променястих забавках в тої карти проблеми в нативному 4K, в двох з них, - суттєві проблеми.
В декількох іграх не можна зіграти в нативні 4К на ультра, трагедія.
А КП ще й старезний, до всього.
спойлер
cyberpunk-2077-3840-2160.png
Отже то з отими 40шт на лопаті, які ми почали чомусь враховувати, хоча не мали.
Це ви почали за абсолютну більшість ігор писати в цій гілці форуму. Тепер вже їх чомусь не маємо враховувати. Чому не маємо? Їх не можна на 4090 грати? Лише Кіберпанк та АВ2 можна грати?
Якщо ж взяти за основу всі променясті з тих списків, що скидали, то тут вже цікавіше. Виходить 4-5% забавок, в яких топ карта вже має проблеми.
Люди можуть грати усі ігри, які забажають, тому статистика підтримки 4К60ФПС, це статистика на основі усіх ігор.
Soto
Member

Повідомлення

waryag: 18.03.2024 05:29 А вот там, где нон-РТ версию делали руками, разницу приходится искать с микроскопом.
По-моему нон-РТ в ведьмаке делали ручками, но разницу с рт видят многие кроме, например, тебя.

Там где летит яркий "шар" возле стены, в нон-РТ делают отражение на стене от цвета этого "шара" в виде размазанного шара, а в рт это отражение и на стене и на полу, и на потолке (если расстояние позволяет), и на прочих объектах, рассеивается приближённо к реальности. Я такую разницу вижу без микроскопа. (А там где нон-рт делали не ручками - отражение от шара вообще отсутствует)
Геральт
Member

Повідомлення

kairo: 18.03.2024 13:55 Що мені конкретно рівняти, якщо у вас 1440р 27″ монітор? Мила при QHD не буде лише в моніторах із діагоналлю до 21″. Ви могли або взяти малу діагональ та отримати чітку картинку або велику та мило. Ви очевидно вибрали останнє.
Проїхали. Ще й в PPI математику влазити мені ліниво.
Від усіх ігор, звісно.
спойлер
cyberpunk-2077-3840-2160.png
Освітлення в RoboCop: Rogue City, простіше ніж Path Tracing в Кіберпанку
Ну і про абсолютні цифри там десь вище. От чого не забереш в поціновувачів променів, то це послідовності )
В декількох іграх не можна зіграти в нативні 4К на ультра, трагедія.
Ніби й не писав, що то трагедія. Просто топова карта в них має проблеми в максимальній якості, тільки й всього.
Це ви почали за абсолютну більшість ігор писати в цій гілці форуму. Тепер вже їх чомусь не маємо враховувати. Чому не маємо? Їх не можна на 4090 грати? Лише Кіберпанк та АВ2 можна грати?
Так мені все одно. Можемо брати абсолютні, так як люди можуть грати усі ігри, які забажають, тому статистика наявності променів 0,1%, це статистика на основі усіх ігор.
А можемо і тільки променясті, тоді в ~2-4% з них проблеми навіть у 4090 в 4к. А можемо не просто променясті, а топові променясті. Тоді вже їх буде десь 20, а отже проблемних ~10-20% . А ви вже вибирайте, як вам зручніше, чим, власне, ви й займаєтесь. :D
kairo
Member

Повідомлення

Освітлення в RoboCop: Rogue City, простіше ніж Path Tracing в Кіберпанку
Ну і про абсолютні цифри там десь вище. От чого не забереш в поціновувачів променів, то це послідовності )
Ви написали про старезний Кіберпанк, я скинув його тест. Path Tracing з'явився із виходом Phantom Liberty пів року тому.
Просто топова карта в них має проблеми в максимальній якості, тільки й всього.
Коли вийшла 4090 і коли вийшли ці ігри? Час іде вперед.
А можемо не просто променясті, а топові променясті. Тоді вже їх буде десь 20, а отже проблемних ~10-20% . А ви вже вибирайте, як вам зручніше, чим, власне, ви й займаєтесь.
Людина, яка придбала 4090 може грати в абсолютно любу гру, яку захоче, тому рахувати треба по усім іграм. Маємо 99,999% ігор в 4К60ФПС.
Геральт
Member

Повідомлення

kairo: 18.03.2024 14:59 Ви написали про старезний Кіберпанк, я скинув його тест. Path Tracing з'явився із виходом Phantom Liberty пів року тому.
Так Phantom Liberty не робить його новішим. Це як була гра 2020, так і лишилась. ETS2, як була гра 2012, так і лишилась, хоча останній патч вийшов в листопаді 2023, здається. Відьмак як був 2015, так і лишився. І т.д. І для тестування ETS2 зараз, ніхто ж не буде вишукувати по трекерах версію тих часів. Як і орієнтуватись на тести 2012. Той ваш тест просто став неактуальним після патчу 2.1
Коли вийшла 4090 і коли вийшли ці ігри? Час іде вперед.
Ну так, цілих 1,5 року пройшло від релізу 4090. Як же час летить.

Людина, яка придбала 7900XTX може грати в абсолютно любу гру, яку захоче, тому рахувати треба по усім іграм. Маємо 99,998% ігор в 4К60ФПС.

Але мені цікавіше про промені. Ну тягне 4090 99,999% ігор, хай тягне. Що там з променястим майбутнім, яке вже ось-ось?
Це при 0.1% променястих забавок на зараз. Пора б вже прискоритись, мабуть.
:popcorn:
kairo
Member

Повідомлення

Так Phantom Liberty не робить його новішим.
Робить, бо додає трасування шляху. Технологію, якої не було в оригінальному КП2077.
Ну так, цілих 1,5 року пройшло від релізу 4090. Як же час летить.
В рамках життєвого циклу ВК, це багато. В кінці цього року або на початку наступного вже вийде нове покоління.
Людина, яка придбала 7900XTX може грати в абсолютно любу гру, яку захоче, тому рахувати треба по усім іграм. Маємо 99,998% ігор в 4К60ФПС.
Звісно. Я ж не заявляв, що заліза під 4К60ФПС немає.
Але мені цікавіше про промені. Ну тягне 4090 99,999% ігор, хай тягне. Що там з променястим майбутнім, яке вже ось-ось?
Граю КП2077 із трасуванням шляху, це майбутнє.
waryag
Member

Повідомлення

Vpupkin: 18.03.2024 13:13А почему в игре где всё ручками сделано и которую местные графоноиксперды в пример ставят, почти на каждом углу тени и отражения вызывают :facepalm: ?
А если бы в игре были лучи то вы бы сказали что это специально дичи наделали ради продвижения лучей?
Вы удивитесь, но в ТЛОУ я играл, а не разглядывал с лупой каждую сцену.
Игра очень красивая, мелкие огрехи в глаза не бросаются.
Soto: 18.03.2024 14:08По-моему нон-РТ в ведьмаке делали ручками, но разницу с рт видят многие кроме, например, тебя.

Там где летит яркий "шар" возле стены, в нон-РТ делают отражение на стене от цвета этого "шара" в виде размазанного шара, а в рт это отражение и на стене и на полу, и на потолке (если расстояние позволяет), и на прочих объектах, рассеивается приближённо к реальности. Я такую разницу вижу без микроскопа. (А там где нон-рт делали не ручками - отражение от шара вообще отсутствует)
Я говорил про большинство игр. Исключения есть, хоть и крайне ресурсозатратные. Обновленного ведьмака еще не щупал.
fantomrulezz
Member

Повідомлення

Геральт: 18.03.2024 13:38Там десь вище є скріни з AW2 в нативному QHD проти 4к "реконструйованого". Можна порівняти на предмет мила.
Дуже смішно, що ти досі намагаєшся чорне називати білим :laugh:
Ось кропи, зліва 4K DLSS, справа твій нативний QHD.
Зображення
Ти на повному серйозі намагаєшся стверджувати, що в нативному QHD картинка чіткіша?
Vpupkin
Member

Повідомлення

waryag: 18.03.2024 16:21Вы удивитесь, но в ТЛОУ я играл, а не разглядывал с лупой каждую сцену.
Игра очень красивая, мелкие огрехи в глаза не бросаются.
Для того что бы словить заяц (особенно на оледе с hdr) от отражённого в луже солнца (которого почему-то нету в пасмурном небе) лупа не нужна. Ну и квадратики размерам с кулак без лупы видны.
Огрехи ни разу не мелки и они повсюду, а то что их кому-то не видно не отменяет тога факта что они есть.
Відповісти