возьми DDU в безопасном режиме поудаляй все графические драйвера с отключеным инетом ,потом установи новый с сайта на видяху .ТОлько заранее скачай чтоб инет был отключен и винда не установила сама ничего .werneo: ↑ 26.02.2024 13:16 Черговий апдейт, сьогодні з пригодами, але зі змінами в кращу сторону. Трохи інформації на скріншотах.
В 03:29:04 я відправив комп в сон. До 12ої години його ніхто не рухав, не було кому його рухати, що відбувалось в цей час. В 07:29:51 він прокидається зі сну, сам. Wake timer в налаштуваннях живлення виключені, якщо в prompt прописати "powercfg /waketimers" їх там немає. Пробудження від лан карти чи від вайфай теж виключене в параметрах тих девайсів. Віндовс апдейтер теж виключений на 4 тижні. Комп проснувся сам. В 07:29:58 виникла та, що й завжди помилка яка передувала BSOD. Правда цього разу в 07:30:02 драйвер відновився.
І того, зі змін на краще: комп не вивалився в BSOD. Але + до запитаннь, чи можна глянути, що його підняло з сну в 07 годині, знаю, що через powercfg можна глянути, що останній раз підняло його зі сну, але чи можна це зробити за всі рази?
П.С. Якщо будуть питання як я знав, що комп прокидався. Всі попередні рази коли комп вивалювався в BSOD при пробудженні зі сну, а це відбувалось приблизно так: нажимаєш любу кнопку, щоб пробудити комп > комп просинається і показує юзера > нажимаєш пробіл щоб продовжити > комп починає грузитись в вінду, і при тому видно, що він жостко лагає, бо ці крапки які крутяться при загрузі, таке враження, що мають 1FPS > Деколи (це відбувалось досить рідко) він показував робочий стіл і вивалювався в BSOD, але зазвичай ще до того на процесі завантаження вивалювався в BSOD. При пробудженні вручну в 12ій годині, він так само лагав, я його пробудив, підтвердив юзера, ці крапки індикації загрузки почали жостко лагати, але появився десктоп і лаги пропали. Я думав, що він вивалиться в BSOD, зразу відкрив event viewer, щоб побачити, що сталось, і там така картина, що він сам пробуджувався, драйвер відвалився, відновився, і він за 2 години пішов сам в сон.
П.П.С. Перед тим як відправляти його в сон на ніч, я два рази відправив його в сон вручну і пробудив його зі сну, проблем не було. А зараз он такий сюрприз.
П.П.П.С. На скільки ймовірно, що проблема з RAM, її немає в QVL листі вендора (є подібна з таймінгами cl32), хотя є в RAM PICKER на сайті G.Skill для цієї материнської плати. Заміна на ADATA? Як ще перевірити чи це рам? В LINX розмір зарадачі 85000 (97% memory usage) проблем не було. В OCCT теж проблем немає при тесті пам'яті.
Останні статті і огляди
Новини
BSOD на новому залізі "VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR"
-
snapdragon999
Member
-
werneo
Member
Дрова червони на інтегровану теж видаляти?snapdragon999: ↑ 26.02.2024 13:36возьми DDU в безопасном режиме поудаляй все графические драйвера с отключеным инетом ,потом установи новый с сайта на видяху .ТОлько заранее скачай чтоб инет был отключен и винда не установила сама ничего .werneo: ↑ 26.02.2024 13:16 Черговий апдейт, сьогодні з пригодами, але зі змінами в кращу сторону. Трохи інформації на скріншотах.
В 03:29:04 я відправив комп в сон. До 12ої години його ніхто не рухав, не було кому його рухати, що відбувалось в цей час. В 07:29:51 він прокидається зі сну, сам. Wake timer в налаштуваннях живлення виключені, якщо в prompt прописати "powercfg /waketimers" їх там немає. Пробудження від лан карти чи від вайфай теж виключене в параметрах тих девайсів. Віндовс апдейтер теж виключений на 4 тижні. Комп проснувся сам. В 07:29:58 виникла та, що й завжди помилка яка передувала BSOD. Правда цього разу в 07:30:02 драйвер відновився.
І того, зі змін на краще: комп не вивалився в BSOD. Але + до запитаннь, чи можна глянути, що його підняло з сну в 07 годині, знаю, що через powercfg можна глянути, що останній раз підняло його зі сну, але чи можна це зробити за всі рази?
П.С. Якщо будуть питання як я знав, що комп прокидався. Всі попередні рази коли комп вивалювався в BSOD при пробудженні зі сну, а це відбувалось приблизно так: нажимаєш любу кнопку, щоб пробудити комп > комп просинається і показує юзера > нажимаєш пробіл щоб продовжити > комп починає грузитись в вінду, і при тому видно, що він жостко лагає, бо ці крапки які крутяться при загрузі, таке враження, що мають 1FPS > Деколи (це відбувалось досить рідко) він показував робочий стіл і вивалювався в BSOD, але зазвичай ще до того на процесі завантаження вивалювався в BSOD. При пробудженні вручну в 12ій годині, він так само лагав, я його пробудив, підтвердив юзера, ці крапки індикації загрузки почали жостко лагати, але появився десктоп і лаги пропали. Я думав, що він вивалиться в BSOD, зразу відкрив event viewer, щоб побачити, що сталось, і там така картина, що він сам пробуджувався, драйвер відвалився, відновився, і він за 2 години пішов сам в сон.
П.П.С. Перед тим як відправляти його в сон на ніч, я два рази відправив його в сон вручну і пробудив його зі сну, проблем не було. А зараз он такий сюрприз.
П.П.П.С. На скільки ймовірно, що проблема з RAM, її немає в QVL листі вендора (є подібна з таймінгами cl32), хотя є в RAM PICKER на сайті G.Skill для цієї материнської плати. Заміна на ADATA? Як ще перевірити чи це рам? В LINX розмір зарадачі 85000 (97% memory usage) проблем не було. В OCCT теж проблем немає при тесті пам'яті.
-
AccessDenied
Member
Инет отключать необязательно.
- спойлер
- Нажмите Win+R на клавиатуре, введите gpedit.msc и нажмите Enter.
В редакторе локальной групповой политики перейдите к разделу «Конфигруация компьютера» — «Административные шаблоны» — «Компоненты Windows» — «Центр обновления Windows».
Дважды кликните по «Не включать драйверы в обновления Windows».
Установите «Включено» для данного параметра и примените настройки.
-
werneo
Member
Цього разу зробив по мудрому. Подивився JayzTwoCents як юзати DDU "правильно", зробив все як він показував. Поставив правда не останній драйвер (він і так стояв), а той який мені рекомендували на форумі ROG. Подивимось як буде.snapdragon999: ↑ 26.02.2024 13:36 возьми DDU в безопасном режиме поудаляй все графические драйвера с отключеным инетом ,потом установи новый с сайта на видяху .ТОлько заранее скачай чтоб инет был отключен и винда не установила сама ничего .
-
snapdragon999
Member
це ж амд що ж ти хотів ))werneo: ↑ 26.02.2024 14:51Цього разу зробив по мудрому. Подивився JayzTwoCents як юзати DDU "правильно", зробив все як він показував. Поставив правда не останній драйвер (він і так стояв), а той який мені рекомендували на форумі ROG. Подивимось як буде.snapdragon999: ↑ 26.02.2024 13:36 возьми DDU в безопасном режиме поудаляй все графические драйвера с отключеным инетом ,потом установи новый с сайта на видяху .ТОлько заранее скачай чтоб инет был отключен и винда не установила сама ничего .
-
werneo
Member
Так ні, драйвер зелений то:) Чи ти маєш на увазі АМД проц?:) АМД драйвер теж зніс, він стояв (вінда сама поставила).snapdragon999: ↑ 26.02.2024 14:55це ж амд що ж ти хотів ))werneo: ↑ 26.02.2024 14:51
Цього разу зробив по мудрому. Подивився JayzTwoCents як юзати DDU "правильно", зробив все як він показував. Поставив правда не останній драйвер (він і так стояв), а той який мені рекомендували на форумі ROG. Подивимось як буде.
-
AccessDenied
Member
werneo
Вас не смущает, что "самовключение" может быть связано как раз с дежуркой БП?
-
werneo
Member
Я не знаю, я взагалі в цьому не шарю. Просто описав, що такий факт був, коли таймери, і пробудження по wifi/lan вимкнені.AccessDenied: ↑ 26.02.2024 15:45 werneo
Бж поки не замовив, а якщо й замовлю, то з ROZETKA EU, там ціна на 2к нижча ніж в звичайній розетці, і воно ще якийсь час буде їхати.
-
KYDRAM
Member
Спробуй наступне:
-знести всі дрова на чіпсет, відео шо амд шо нвідіа
- скачати саме з асус.ком дрова на чіпсет, без амд відео.
- скачати дрова на нвідію
-проставити "чисто" як в інстолері пропонує.
Якщо продовжиться, повторити знос і дрова на чіпсет з амд.ком тягнути
Ніяких арморів і подібного шлаку не став і не давай вінді бувати своє замість асуса/амд
Щось подібне бачив, саме офіційні дрова і без графіки амд встановленої дровами вирішувало проблему. Причому незалежно якого вендора була відяха дискретна, головне не ставити дрова на вбудовку....
Ще в бівісі обов'язково переключити режим виводу відео сигналу на або дискотеку або авто...
Ніяких арморів і подібного шлаку не став і не давай вінді бувати своє замість асуса/амд
Щось подібне бачив, саме офіційні дрова і без графіки амд встановленої дровами вирішувало проблему. Причому незалежно якого вендора була відяха дискретна, головне не ставити дрова на вбудовку....
Ще в бівісі обов'язково переключити режим виводу відео сигналу на або дискотеку або авто...
-
snapdragon999
Member
а шо таке ще є? я на своїй платі в біосі не знайшовKYDRAM: ↑ 26.02.2024 16:50
-
werneo
Member
Всі дрова (тепер навіть на відяху) скачані з сайту Asus (ROG). АМД відео я не ставив при установці вінди, воно само підтягнуло і поставило. Я через DDU видалив і червоні і зелені драйвера, і поставив заново тільки зелені, інтегроване відео виключив і видалив. Армор поки стоїть, його "знесу" вже з перевстановленням вінди (мабуть вже в такому випадку і ключі візьму для вінди і офіса). Якщо не поможе те що зроблено зараз, то поставлю EXPO в другий режим, пишуть, що може помогти.KYDRAM: ↑ 26.02.2024 16:50 Спробуй наступне:
-
werneo
Member
Апдейт. Cьогодні при пробудженні в черговий раз відвалився драйвер, він відновився, але за деякілька секунд (по логах) повторно відвалився, як результат BSOD. Посатвив пам'ять в другий профіль EXPO II, воно поміняло цілу кучу параметрів з авто на якісь свої задані значення. Тепер вже виключив в біосі iGPU.
Отправлено спустя 30 минут 57 секунд:
Отправлено спустя 30 минут 57 секунд:
werneo: ↑ 27.02.2024 13:02 Апдейт. Cьогодні при пробудженні в черговий раз відвалився драйвер, він відновився, але за деякілька секунд (по логах) повторно відвалився, як результат BSOD. Посатвив пам'ять в другий профіль EXPO II, воно поміняло цілу кучу параметрів з авто на якісь свої задані значення. Тепер вже виключив в біосі iGPU.
Код: Виділити все
1: kd> !analyze -v
* *
* Bugcheck Analysis *
* *
VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR (119)
The video scheduler has detected that fatal violation has occurred. This resulted
in a condition that video scheduler can no longer progress. Any other values after
parameter 1 must be individually examined according to the subtype.
Arguments:
Arg1: 0000000000000002, The driver failed upon the submission of a command.
Arg2: ffffffffc000000d
Arg3: ffffb58029ec82a0
Arg4: ffffe684c393f780
Debugging Details:
------------------
KEY_VALUES_STRING: 1
Key : Analysis.CPU.mSec
Value: 1546
Key : Analysis.Elapsed.mSec
Value: 8002
Key : Analysis.IO.Other.Mb
Value: 1
Key : Analysis.IO.Read.Mb
Value: 0
Key : Analysis.IO.Write.Mb
Value: 2
Key : Analysis.Init.CPU.mSec
Value: 171
Key : Analysis.Init.Elapsed.mSec
Value: 101566
Key : Analysis.Memory.CommitPeak.Mb
Value: 107
Key : Bugcheck.Code.LegacyAPI
Value: 0x119
Key : Dump.Attributes.AsUlong
Value: 1808
Key : Dump.Attributes.DiagDataWrittenToHeader
Key : Dump.Attributes.ErrorCode
Key : Dump.Attributes.KernelGeneratedTriageDump
Key : Dump.Attributes.LastLine
Value: Dump completed successfully.
Key : Dump.Attributes.ProgressPercentage
Key : Failure.Bucket
Value: 0x119_2_DRIVER_FAILED_SUBMIT_COMMAND_dxgmms2!VidSchiSendToExecutionQueue
Key : Failure.Hash
Value: {9a11bf9c-270e-962e-7a82-3efdab93c10e}
Key : Hypervisor.Enlightenments.ValueHex
Value: 1497cf94
Key : Hypervisor.Flags.AnyHypervisorPresent
Key : Hypervisor.Flags.ApicEnlightened
Key : Hypervisor.Flags.ApicVirtualizationAvailable
Key : Hypervisor.Flags.AsyncMemoryHint
Key : Hypervisor.Flags.CoreSchedulerRequested
Key : Hypervisor.Flags.CpuManager
Key : Hypervisor.Flags.DeprecateAutoEoi
Key : Hypervisor.Flags.DynamicCpuDisabled
Key : Hypervisor.Flags.Epf
Key : Hypervisor.Flags.ExtendedProcessorMasks
Key : Hypervisor.Flags.HardwareMbecAvailable
Key : Hypervisor.Flags.MaxBankNumber
Key : Hypervisor.Flags.MemoryZeroingControl
Key : Hypervisor.Flags.NoExtendedRangeFlush
Key : Hypervisor.Flags.NoNonArchCoreSharing
Key : Hypervisor.Flags.Phase0InitDone
Key : Hypervisor.Flags.PowerSchedulerQos
Key : Hypervisor.Flags.RootScheduler
Key : Hypervisor.Flags.SynicAvailable
Key : Hypervisor.Flags.UseQpcBias
Key : Hypervisor.Flags.Value
Value: 4853999
Key : Hypervisor.Flags.ValueHex
Value: 4a10ef
Key : Hypervisor.Flags.VpAssistPage
Key : Hypervisor.Flags.VsmAvailable
Key : Hypervisor.RootFlags.AccessStats
Key : Hypervisor.RootFlags.CrashdumpEnlightened
Key : Hypervisor.RootFlags.CreateVirtualProcessor
Key : Hypervisor.RootFlags.DisableHyperthreading
Key : Hypervisor.RootFlags.HostTimelineSync
Key : Hypervisor.RootFlags.HypervisorDebuggingEnabled
Key : Hypervisor.RootFlags.IsHyperV
Key : Hypervisor.RootFlags.LivedumpEnlightened
Key : Hypervisor.RootFlags.MapDeviceInterrupt
Key : Hypervisor.RootFlags.MceEnlightened
Key : Hypervisor.RootFlags.Nested
Key : Hypervisor.RootFlags.StartLogicalProcessor
Key : Hypervisor.RootFlags.Value
Value: 1015
Key : Hypervisor.RootFlags.ValueHex
Value: 3f7
BUGCHECK_CODE: 119
BUGCHECK_P1: 2
BUGCHECK_P2: ffffffffc000000d
BUGCHECK_P3: ffffb58029ec82a0
BUGCHECK_P4: ffffe684c393f780
FILE_IN_CAB: 022724-31984-01.dmp
TAG_NOT_DEFINED_202b: *** Unknown TAG in analysis list 202b
DUMP_FILE_ATTRIBUTES: 0x1808
Kernel Generated Triage Dump
BLACKBOXBSD: 1 (!blackboxbsd)
BLACKBOXNTFS: 1 (!blackboxntfs)
BLACKBOXPNP: 1 (!blackboxpnp)
BLACKBOXWINLOGON: 1
CUSTOMER_CRASH_COUNT: 1
PROCESS_NAME: System
STACK_TEXT:
ffffb580`29ec8138 fffff802`5a4d5685 : 00000000`00000119 00000000`00000002 ffffffff`c000000d ffffb580`29ec82a0 : nt!KeBugCheckEx
ffffb580`29ec8140 fffff802`74a954fa : 00000000`00000000 ffffe684`be1f4850 ffffe684`be1f4858 ffffe684`be1f4860 : watchdog!WdLogSingleEntry5+0x3b45
ffffb580`29ec81f0 fffff802`74b1b50a : ffffe684`00000000 ffffe684`c393f700 ffffe684`c38b1000 ffffe684`c393f780 : dxgmms2!VidSchiSendToExecutionQueue+0x1c08a
ffffb580`29ec83c0 fffff802`74b75bdc : ffffe684`c393f780 ffffb580`29ec8479 ffffe684`c38b1000 fffff802`74a77bbc : dxgmms2!VidSchiSendToExecutionQueueWithWait+0x5a
ffffb580`29ec83f0 fffff802`74b4d6b2 : fffff802`5def0000 ffffe684`c37677e0 ffffe684`c7fd9010 ffffe684`c394e820 : dxgmms2!VidSchiSubmitPagingCommand+0x358
ffffb580`29ec84e0 fffff802`74b2878a : 00000000`00000000 fffff802`74b286c0 ffffe684`c38b1000 00000000`00050217 : dxgmms2!VidSchiRun_PriorityTable+0x24ed2
ffffb580`29ec8530 fffff802`14107317 : ffffe684`c391d480 fffff802`00000001 ffffe684`c38b1000 005fe07f`b8bbbdff : dxgmms2!VidSchiWorkerThread+0xca
ffffb580`29ec8570 fffff802`1421bcc4 : ffff9380`1a6e8180 ffffe684`c391d480 fffff802`141072c0 00000000`00000000 : nt!PspSystemThreadStartup+0x57
ffffb580`29ec85c0 00000000`00000000 : ffffb580`29ec9000 ffffb580`29ec2000 00000000`00000000 00000000`00000000 : nt!KiStartSystemThread+0x34
SYMBOL_NAME: dxgmms2!VidSchiSendToExecutionQueue+1c08a
MODULE_NAME: dxgmms2
IMAGE_NAME: dxgmms2.sys
IMAGE_VERSION: 10.0.22621.3155
STACK_COMMAND: .cxr; .ecxr ; kb
BUCKET_ID_FUNC_OFFSET: 1c08a
FAILURE_BUCKET_ID: 0x119_2_DRIVER_FAILED_SUBMIT_COMMAND_dxgmms2!VidSchiSendToExecutionQueue
OSPLATFORM_TYPE: x64
OSNAME: Windows 10
FAILURE_ID_HASH: {9a11bf9c-270e-962e-7a82-3efdab93c10e}
Followup: MachineOwner
---------
-
Alexsandr
Member
Может быть. У меня когда стоял старый FSP (лет не меньше 15 наверное, сгорел таки с хлопком при переходе на ИБП) комп регулярно выходил из спящего режима, иногда даже уйти не мог, моментальный старт после засыпания. Поставил новый БП и все, комп нормально уходит в спящий, не просыпается (хотя вру один раз проснулся чего-то пошуршал и дальше заснул).AccessDenied: ↑ 26.02.2024 15:45 werneo
-
AccessDenied
Member
Alexsandr
У нас на работе дцать разных случаев с дежуркой было, парк машин 100+.
Приходится отключать засыпание вообще, всегда.
Лучшие фокусы исполняют БП без сертификатов.
Например, отвал всех USB при подключении USB винта это самое безобидное.
Бывали фокусы типа отвала Ethernet и появление Локальная сеть 8, 9, 15 просто потому что.
Эти грабли бесконечны, т.к. желание максимально сэкономить на рабочих местах превалирует.
Благо, спасают б/у компы из Европы, там хоть они и б/у, но схемотехника БП получше тех же Frimecom или Logic Power.
У нас на работе дцать разных случаев с дежуркой было, парк машин 100+.
Приходится отключать засыпание вообще, всегда.
Лучшие фокусы исполняют БП без сертификатов.
Например, отвал всех USB при подключении USB винта это самое безобидное.
Бывали фокусы типа отвала Ethernet и появление Локальная сеть 8, 9, 15 просто потому что.
Эти грабли бесконечны, т.к. желание максимально сэкономить на рабочих местах превалирует.
Благо, спасают б/у компы из Европы, там хоть они и б/у, но схемотехника БП получше тех же Frimecom или Logic Power.
-
PowerFulls
Member
Враховуючи що тут вже писали, я б спробував:
1) відключити "Планирование графического процессора с аппаратным ускорением".
1) відключити "Планирование графического процессора с аппаратным ускорением".
- спойлер
- спойлер
-
werneo
Member
***ВІДРЕДАГОВАНО***PowerFulls: ↑ 28.02.2024 14:53 Враховуючи що тут вже писали, я б спробував:
1) відключити "Планирование графического процессора с аппаратным ускорением".2) Зробити тести kambustor з параметрами як на скрінах, чи будуть артефакти. Ігри та описані стрестести не дуже тестять відеопам'ять.
- спойлер
- Знімок екрана (24).png
3) Як вже писали, може бути діло в бп
- спойлер
- Знімок екрана (26).pngЗнімок екрана (27).png
Вийшли криві скріншоти, я навіть не знаю як воно на годині тесту могло зробити скріншот на 40 секунді, якщо я їх сам вручну робив через alt+prntscrn.
Загалом, макс температура була 58, середня ще менша, артефактів не було. Обидва тести сумарно ранились майже 2 години.
Ось результат по пункту 2:
Пункт 3 в планах, після того як вже не залишиться варіантів (разом з оперативною пам'яттю).
Пункт 1 добавлю до того, що ще можна зробити (поки на етапі тестування з EXPO II, вимкненим iGPU в BIOS, і вимкненим апаратним прискоренням для chrome (в багатьох випадках в різних обговореннях це помагало):
Переставити вінду і офіс (без кряків, ліцензії) і не ставити арморі крейт.
Виключити експо і відяшку ранити на PCIe 3.0.
-
PowerFulls
Member
Якщо після години так і було по артефактам 0/0, то з відяхою все норм.
То ж якщо не допоможуть маніпуляції з озу, тоді поставити чисту систему, та підкинути норм бп (може він в спячці не вивозить вже).
P.S. "вимкненим апаратним прискоренням для chrome" "та ранити на PCIe 3.0" - цього не рекомендую робити
А от проблем від kms для вінди та офісу ніяких не зустрічав, то ж думаю це зайве
То ж якщо не допоможуть маніпуляції з озу, тоді поставити чисту систему, та підкинути норм бп (може він в спячці не вивозить вже).
P.S. "вимкненим апаратним прискоренням для chrome" "та ранити на PCIe 3.0" - цього не рекомендую робити
А от проблем від kms для вінди та офісу ніяких не зустрічав, то ж думаю це зайве
-
werneo
Member
Було 0/0 в обох. І температури низькі. Чому не варто вимикати апаратне прискорення, я вже другий день як його вимкнув, вроді норм. Поставити PCIe 3.0 рекомендували тут в темі раніше, це вже крайні міри (тому і залишив на кінець).PowerFulls: ↑ 28.02.2024 18:19 Якщо після години так і було по артефактам 0/0, то з відяхою все норм.
-
PowerFulls
Member
Темпи низькі, бо там все навантаження на відеопам'ять та контроллер.
Про виключене прискорення, то зайва трата ресурців цп, та й баги з ним не часто, я зустрічав тільки на старих дровах амд
Про виключене прискорення, то зайва трата ресурців цп, та й баги з ним не часто, я зустрічав тільки на старих дровах амд
-
werneo
Member
Чуда не сталось, в BSOD не вивалився, але драйвер впав і відновився.
Найшов подібні проблеми з 4090 картами, користувачі переводили режим живлення в панелі зелених в макс перформенс. Подивимось чи це щось змінить.
Зі спостережень. Після останнього BSOD я перед тим як відправляти комп в сон наніч відправляв його в сон декілька разів на декілька секунд, щоб перевірити чи буде BSOD і пробуджував, жодного разу проблем не було. В мене таке враження, що проблема стається коли комп, або знаходиться в сні 9-10 годин, або пробудженян відбувається після 11ої години. Дада, я знаю, поїхали дурні теорії:) Я насправді подивився evenviewer і всі рази він вивалювався в BSOD коли я його пробуджував десь між 11ою і 12ою годиною дня.
Найшов подібні проблеми з 4090 картами, користувачі переводили режим живлення в панелі зелених в макс перформенс. Подивимось чи це щось змінить.
Зі спостережень. Після останнього BSOD я перед тим як відправляти комп в сон наніч відправляв його в сон декілька разів на декілька секунд, щоб перевірити чи буде BSOD і пробуджував, жодного разу проблем не було. В мене таке враження, що проблема стається коли комп, або знаходиться в сні 9-10 годин, або пробудженян відбувається після 11ої години. Дада, я знаю, поїхали дурні теорії:) Я насправді подивився evenviewer і всі рази він вивалювався в BSOD коли я його пробуджував десь між 11ою і 12ою годиною дня.