BSOD на новому залізі "VIDEO_SCHEDULER_INTERNAL_ERROR"

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Автор
Повідомлення
snapdragon999
Member

Повідомлення

armory crate установлен?если да, то удалить надо через ccleaner и потом папку asus в програм файлс
werneo
Member

Повідомлення

snapdragon999: 23.02.2024 19:15 armory crate установлен?если да, то удалить надо через ccleaner и потом папку asus в програм файлс
Може бути в ньому проблема? Він вроді як вимкнений, чи він десь там на фоні працює постійно?

ВІДРЕДАГОВАНО***
Бачу що працює на фоні навіть коли вимкнений... От падстава, чув що з ним є проблеми на лептопах...
slv
Member

Повідомлення

Ти юзаєшь KMS ? Прінцип його роботи знаєшь ?
https://hi-news.pp.ua/kompyuteri/15948- ... amoyu.html
Спробуй його знести, хочь це ще той квест
snapdragon999
Member

Повідомлення

werneo: 23.02.2024 19:22
snapdragon999: 23.02.2024 19:15 armory crate установлен?если да, то удалить надо через ccleaner и потом папку asus в програм файлс
Може бути в ньому проблема? Він вроді як вимкнений, чи він десь там на фоні працює постійно?

ВІДРЕДАГОВАНО***
Бачу що працює на фоні навіть коли вимкнений... От падстава, чув що з ним є проблеми на лептопах...
попробуй удали полностью только
werneo
Member

Повідомлення

snapdragon999: 23.02.2024 19:29
werneo: 23.02.2024 19:22

ВІДРЕДАГОВАНО***
Мабуть простіше вінду з 0 накатати, і не крякати. Заодно не ставити арморі крейт, а офіс я маю на лептопі, то поюзаю його якийсь час там.
snapdragon999
Member

Повідомлення

werneo: 23.02.2024 19:45
snapdragon999: 23.02.2024 19:29
Мабуть простіше вінду з 0 накатати, і не крякати. Заодно не ставити арморі крейт, а офіс я маю на лептопі, то поюзаю його якийсь час там.
Ну смотря сколько всего установлено, если проще то плиз, мне проще было удалить и реестр клинером почистить. Но эта параша и после удаления висит в диспетчере задач, надо закрывать процессы и папку асус удалять, оно очень глубоко всовывается в систему.
werneo
Member

Повідомлення

snapdragon999: 23.02.2024 19:52
werneo: 23.02.2024 19:45

Ну смотря сколько всего установлено, если проще то плиз, мне проще было удалить и реестр клинером почистить. Но эта параша и после удаления висит в диспетчере задач, надо закрывать процессы и папку асус удалять, оно очень глубоко всовывается в систему.
Враховуючи, що я її поставив в понеділок, то ше не особливо наставив.
werneo
Member

Повідомлення

Короткий апдейт. Після того як виключив "AMD Radeon Graphics" (встройку), сидів вчора ввечері від нічого робити відправляв комп в сон і пробуджував. Разів 20, BSOD не було. Тому або якась подія яка відбувається надзвичайно рідко викликає BSOD при пробудженні, або проблема все ж таки в конфлікті драйверів. В рідкості я маю на увазі, що щось відбувається підчас роботи, що потім в кінці сесії дає ось таку от фігню: The previous system shutdown at 2:45:28 AM on ‎2/‎23/‎2024 was unexpected. > The system has rebooted without cleanly shutting down first.

Ще виникає питання: Чи може щось відбуватись підчас сну, типу скачок напруги (я не знаю що ще може бути), тощо, що залишає можливість компу проснутись, але зразу крешнутись?
snapdragon999
Member

Повідомлення

werneo: 24.02.2024 12:44 Короткий апдейт. Після того як виключив "AMD Radeon Graphics" (встройку), сидів вчора ввечері від нічого робити відправляв комп в сон і пробуджував. Разів 20, BSOD не було. Тому або якась подія яка відбувається надзвичайно рідко викликає BSOD при пробудженні, або проблема все ж таки в конфлікті драйверів. В рідкості я маю на увазі, що щось відбувається підчас роботи, що потім в кінці сесії дає ось таку от фігню: The previous system shutdown at 2:45:28 AM on ‎2/‎23/‎2024 was unexpected. > The system has rebooted without cleanly shutting down first.

Ще виникає питання: Чи може щось відбуватись підчас сну, типу скачок напруги (я не знаю що ще може бути), тощо, що залишає можливість компу проснутись, але зразу крешнутись?
просмотр событий - система и посмотри какие ошибки ,а потом загугли
warchild2006
Member

Повідомлення

werneo, MS во многих случаях рекомендует отключить быстрый запуск, попробуйте.
werneo
Member

Повідомлення

warchild2006: 24.02.2024 14:33 werneo, MS во многих случаях рекомендует отключить быстрый запуск, попробуйте.
"быстрый запуск" це ж про старт машини з нуля, хіба ні? А в мене проблема при виході зі сну.

Отправлено спустя 3 минуты 39 секунд:
warchild2006: 24.02.2024 14:33 werneo, MS во многих случаях рекомендует отключить быстрый запуск, попробуйте.
Погуглив, воно має вплив лише при ввімкненні машини, чи підйомі її з "hibernate". Не має відношення до режиму сну взагалі ніякого.
VladimirV
Member

Повідомлення

werneo: 24.02.2024 15:20
"быстрый запуск" це ж про старт машини з нуля, хіба ні? А в мене проблема при виході зі сну.
Так може просто вимкнути той сон?
werneo
Member

Повідомлення

VladimirV: 24.02.2024 15:24 Так може просто вимкнути той сон?
Так фішка в тому, щоб воно спало. Як варіант просто вимикати комп. Але то вже діло принципу, тепер треба зрозуміти шо йому не так.
0kie
Member

Повідомлення

werneo
Из сна обычно драйвер какой-то не включается плюс устройство может быть в режиме "отключать для экономии энергии" - вот тебе и бсод. Перезагрузка и дальнейшая эксплуатация проблем не вызывает, так что БП не виноват.
Для удаления асусовской утилиты есть их родная, обычно под спойлером на сайте устройства.
werneo
Member

Повідомлення

0kie: 24.02.2024 16:51 werneo
Из сна обычно драйвер какой-то не включается плюс устройство может быть в режиме "отключать для экономии энергии" - вот тебе и бсод. Перезагрузка и дальнейшая эксплуатация проблем не вызывает, так что БП не виноват.
Для удаления асусовской утилиты есть их родная, обычно под спойлером на сайте устройства.
Я в параметрах живлення всі "енергозберігаючі" фічі повиключав. Поки пробую з виключеною інтегрованою відяхою, якщо не поможе, переставлю ще раз вінду і не буду ставити асусівську утиліту.
0kie
Member

Повідомлення

werneo: 24.02.2024 19:27параметрах живлення всі "енергозберігаючі" фічі повиключав
Обычно по дефолту как системы, так и ОС, всё работает и ничего выключать не нужно. Если драйверы не бсодят. Его нужно вычислять.
Timedemo
Member

Повідомлення

werneo: 23.02.2024 12:29
Конфіг:
Asus Rog Strix B650E-E (нове)
AMD R7 7800x3d (нове)
G.Skill 2x32GB 6000mhz CL30 (нове)
Asus TUF 3070ti
Chiefteс 750w (йому вже років 10, може 13, він в мене ще з i7-920 стояв).
1. Курву проца налаштовували? дуже часто з курвою тести всі проходить, наприклад на -15, а по факту може бути не стабильною система.
2. Спробуйте все те саме, але на встройці, повністю без 3070ті.
3. спробуйте памя"ять в повному дефолті. (банально може не хотіти працювати ця пам"ять)
diman510
Junior

Повідомлення

werneo
Member

Повідомлення

Timedemo: 25.02.2024 09:16
werneo: 23.02.2024 12:29
Конфіг:
Asus Rog Strix B650E-E (нове)
AMD R7 7800x3d (нове)
G.Skill 2x32GB 6000mhz CL30 (нове)
Asus TUF 3070ti
Chiefteс 750w (йому вже років 10, може 13, він в мене ще з i7-920 стояв).
1. Курву проца налаштовували? дуже часто з курвою тести всі проходить, наприклад на -15, а по факту може бути не стабильною система.
2. Спробуйте все те саме, але на встройці, повністю без 3070ті.
3. спробуйте памя"ять в повному дефолті. (банально може не хотіти працювати ця пам"ять)
курву не рухав, взагалі нічого не рухав в біосі окрім експо.
Я поки вимкнув встройку, і в CMD заранив SFC і DISM. Два дня, відправляв в сон і пробуджував вже безліч разів, поки політ нормальний.

П.С. Ще проблема в тому, що воно не явно проявляється. Не можеш щось змінити, і зразу потестити чи воно дало якийсь ефект, якби наприклад BSOD виникав в тесті чи в грі.

Отправлено спустя 5 минут 8 секунд:
Я дивився подібне відео, правда на ньому лайки/дізлайки були включені:)
Драйвер останній, до того як переставляв біос то стояв останній(на даний момент то вже попередня версія), і я його відкочував до ше старішої версії з DDU.
А так, з того, що є в цьому відео і в тому, що я дивився, то SFC і DISM.
werneo
Member

Повідомлення

Черговий апдейт, сьогодні з пригодами, але зі змінами в кращу сторону. Трохи інформації на скріншотах.

В 03:29:04 я відправив комп в сон. До 12ої години його ніхто не рухав, не було кому його рухати, що відбувалось в цей час. В 07:29:51 він прокидається зі сну, сам. Wake timer в налаштуваннях живлення виключені, якщо в prompt прописати "powercfg /waketimers" їх там немає. Пробудження від лан карти чи від вайфай теж виключене в параметрах тих девайсів. Віндовс апдейтер теж виключений на 4 тижні. Комп проснувся сам. В 07:29:58 виникла та, що й завжди помилка яка передувала BSOD. Правда цього разу в 07:30:02 драйвер відновився.

І того, зі змін на краще: комп не вивалився в BSOD. Але + до запитаннь, чи можна глянути, що його підняло з сну в 07 годині, знаю, що через powercfg можна глянути, що останній раз підняло його зі сну, але чи можна це зробити за всі рази?

П.С. Якщо будуть питання як я знав, що комп прокидався. Всі попередні рази коли комп вивалювався в BSOD при пробудженні зі сну, а це відбувалось приблизно так: нажимаєш любу кнопку, щоб пробудити комп > комп просинається і показує юзера > нажимаєш пробіл щоб продовжити > комп починає грузитись в вінду, і при тому видно, що він жостко лагає, бо ці крапки які крутяться при загрузі, таке враження, що мають 1FPS > Деколи (це відбувалось досить рідко) він показував робочий стіл і вивалювався в BSOD, але зазвичай ще до того на процесі завантаження вивалювався в BSOD. При пробудженні вручну в 12ій годині, він так само лагав, я його пробудив, підтвердив юзера, ці крапки індикації загрузки почали жостко лагати, але появився десктоп і лаги пропали. Я думав, що він вивалиться в BSOD, зразу відкрив event viewer, щоб побачити, що сталось, і там така картина, що він сам пробуджувався, драйвер відвалився, відновився, і він за 2 години пішов сам в сон.

П.П.С. Перед тим як відправляти його в сон на ніч, я два рази відправив його в сон вручну і пробудив його зі сну, проблем не було. А зараз он такий сюрприз.

П.П.П.С. На скільки ймовірно, що проблема з RAM, її немає в QVL листі вендора (є подібна з таймінгами cl32), хотя є в RAM PICKER на сайті G.Skill для цієї материнської плати. Заміна на ADATA? Як ще перевірити чи це рам? В LINX розмір зарадачі 85000 (97% memory usage) проблем не було. В OCCT теж проблем немає при тесті пам'яті.

Зображення
Зображення
Зображення
Відповісти